Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Οι Απόδημοι κοντά στους Ηλικιωμένους της Κόνιτσας

Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, η ομογένεια και ο τοπικός παράγοντας έδωσαν και πάλι το παρόν.
Την Μεγάλη Πέμπτη οι εκπρόσωποι του MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION και της HELLENIC NEWS OF AMERICA, ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΣ πρόεδρος & ιδρυτής των MAGAF και της Ομογενειακής εφημερίδας ΗΝΑ Hellenic News of America, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΤΗΣ (Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου), ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΤΣΙΑΣ (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου), ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΟΤΗΣ και η κα ΕΒΙΤΑ ΓΑΒΡΑ, επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Η Θεοτόκος» στην ακριτική Κόνιτσα και παρουσία του Διευθυντή κου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗ, προσέφεραν φάρμακα και τρόφιμα στις ηλικιωμένες γιαγιούλες που φιλοξένει το γηροκομείο.
Σε κουβέντα που είχαμε με τον κ. Καλιακμάνη, ευχή όλων μας, η προσπάθεια αυτή να βρει και άλλους μιμητές-εθελοντές ώστε να συμβάλουν στο δύσκολο έργο, διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες και τα έσοδα πενιχρά.
Ο κ. Κοτρότσιος από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ μετά από τις επαφές των εδώ αντιπροσώπων και τις ενέργειες της κ. Γαβρά για να προσφέρουμε αυτή την μορφή βοήθειας στο Γηροκομείο εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις της Ομογένειας που δημιούργησε το MAGAF και η εφημερίδα Hellenic News of America και να δώσουμε το παρόν, δημιουργώντας ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους απόδημους Ηπειρώτες και φίλους αυτών και να δούμε από κοινού ποιες είναι οι μελλοντικές ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής της Ηπείρου.

Καλή δύναμη και Καλή Συνέχεια!
Καλή Ανάσταση σε όλους!


Άρτα: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθη, χθες (29.4.2016) το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 51χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο καφενείο του 51χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (96) πυροτεχνήματα, παιδικά αθύρματα και καπνογόνα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ολική ανατροπή στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

Ολική ανατροπή στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. 
Οι αυξήσεις θα είναι σταδιακές και αναδρομικές, αφού ξεκινούν από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και φτάνουν μέχρι το 2022, όταν πλέον ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για σύνταξη και υγεία το 26,95% του εισοδήματός του.
Η σωρευτική αύξηση από φέτος μέχρι και το 2022 αγγίζει το 39% για έναν αγρότη που είναι σήμερα ενταγμένος στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και θα δηλώνει ετήσιο εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ.  
Ειδικότερα η τρίτη κλάση, στην οποία βρίσκονται περίπου 350.000 αγρότες, θα πληρώσει 379 ευρώ περισσότερα το 2016 σε εισφορές σε σύγκριση με το 2014, αναφέρει το «Έθνος».

Eurostat: Στο 24,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 24,3% το Δεκέμβριο του 2015 και από 25,7% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην ευρωζώνη, το Μάρτιο του 2016 η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,2% (έναντι 10,4% το Φεβρουάριο), καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία μειώθηκε στο 8,8% σε σχέση με 8,9% το Φεβρουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009.
Έναν χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2015, η ανεργία στην ευρωζώνη ήταν 11,2% και στην ΕΕ 9,7%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, τον Μάρτιο καταγράφονται 21,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 16,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (24,4% τον Ιανουάριο) και στην Ισπανία (20,4% το Μάρτιο). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία (4,1%) και στη Γερμανία (4,2%).

Αναστάσιμος Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ. Ανδρέου

γιον Πάσχα 2016,
ν τ ερ πισκοπεί
ριθΠρωτ. 20
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  189η

ΘΕΜΑ:  "γενόμην νεκρός, κα δο ζν εμι ες τος αἰῶνας τν αώνων" (ποκ. α΄ 18).

  γαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
-Α-
 Τ ναστάσιμο Φς  λθε πάλι, γι ν φωτίσ τ πυκν σκοτάδια, πο χει πλώσει γύρω μας πιστία κα ποικιλόμορφη διαφθορά. λθε, γι ν δώσ κουράγιο κα δύναμη σ λους σοι γωνίζονται τν καλ γνα τς χριστιανικς ρετς. λθε, γι ν φωτίσ κα ν ζεστάν τν χριστιανικ οκογένεια, ποία "πολυμερς κα πολυτρόπως" πονομεύεται π νόμους ντιχριστιανικούς, πως ατς πο ψηφίστηκε, τελευταα, π τν Βουλ τν λλήνων, γι τν ποο καυχήθηκε Πρωθυπουργός μας, τι, πιτέλους, λλάδα θ μεταβληθ σύντομα σ Σόδομα κα Γόμορρα. Δηλαδή, δν τ επε κριβς τσι, λλ εναι βέβαιο πς κε θ φθάσουμε, ργ γρήγορα, μ τ παίσχυντο σύμφωνο συμβιώσεως τν μοφυλοφίλων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τετάρτη (04-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (05-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (06-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Κυριακή (08-05-2016) και ώρες από 14.00 έως 22.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς - Νεοχώρι.

Αναστάσιμες ευχές από τον Επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη

Εύχομαι σε όλους τους Πωγωνίσιους η Ανάσταση Του Κυρίου να φέρει υγεία, ευτυχία  και εκπλήρωση κάθε επιθυμίας και στόχου. 
Γρήγορη και μόνιμη επάνοδο για τους απόδημους μας. 
Υγεία και δυναμό στους μόνιμους κατοίκους μας ώστε να επιτελούν το έργο της φρούρησης των χωριών και των συνόρων μας.
Καλή Ανάσταση.
        
Δημήτρης Σ. Ντότης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δήμου Πωγωνίου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (03-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (04-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (05-05-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Παρασκευή (06-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Σάββατο (07-05-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (29-04-2016) μετά τα μεσάνυχτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Φιλιατών, 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ζακύνθου.
Ο 20χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ενώ παράλληλα ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών. 
Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.