Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου Δολιανών συγκεντρώνει τρόφιμα για το παντοπωλείο του Δήμου το Σάββατο 26 Μαΐου, στο προαύλιο της εκκλησίας

Συνέδριο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με θέμα «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης μας αφορά όλους μας» στις 26 και 27 Μαΐου στην Κέρκυρα


«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης ζει ανάμεσά μας και αφορά όλους μας», είναι το θέμα του συνεδρίου που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα  κατά του Νεανικού Διαβήτη  (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) στις 26 και 27 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο DIVANI CORFU PALACE HOTEL, στην Κέρκυρα.

Ο σκοπός
Σκοπός του συνεδρίου είναι  η ενημέρωση των πολιτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 & 2 και για τον Διαβήτη Κύησης. Έγκριτοι επιστήμονες θα αναφερθούν στις επιστημονικές εξελίξεις και θα διαφωτίσουν το κοινό για τη σωστή διαχείριση και τη μείωση των επιπλοκών της νόσου και για την ενδεδειγμένη διατροφή και άσκηση του  πάσχοντα με διαβήτη. 
Το συνέδριο απευθύνεται σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, σε άτομα με προδιαβήτη και Διαβήτη τύπου 2 αλλά και σε όλους τους πολίτες της  Κέρκυρας και των γύρω περιοχών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν γενικά και ειδικά για το Διαβήτη. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων δηλώστε συμμετοχή:
Με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο της «ΠΕΑΝΔ» 210 7796660.
Μέσω της ιστοσελίδας www.peand.gr
Κάλεσμα στην δράση
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οργανώνεται η προσυνεδριακή δράση «Αναμετρήσου με τον Διαβήτη»
Περίπτερο ενημέρωσης για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης θα στηθεί από την ΠΕΑΝΔ, το Σαββάτου 26 Μαΐου 12:00-3:00μμ, στην πλατεία Λιστόν. Ελάτε να κάνετε το πρώτο βήμα για την ενημέρωση, την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του Διαβήτη.
H ταυτότητα της ΠΕΑΝΔ
Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη είναι στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη. Στόχος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η διαχείριση και η απομυθοποίηση του Διαβήτη ώστε το πάσχον παιδί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον χωρίς επιπλοκές.  Λειτουργεί από το 1983 και αριθμεί περισσότερα από  4.000 μέλη. 
(Πληροφορίες: www.peand.gr )
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε για την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο μας τον Δήμο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και πολλούς ακόμη σημαντικούς φορείς της πόλης καθώς επίσης τις φαρμακευτικές εταιρείες που συμμετέχουν ως χορηγοί ή υποστηρικτές στο συνέδριο.

Ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην επιχειρηματική συνάντηση Ελλάδας- Βόσνιας & Ερζεγοβίνης


ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΣΝΙΑΣ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΕΥ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ

«Η Ελλάδα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρά στη δραστηριοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, με την τοποθέτηση υπαλλήλου του αρμοδίου κλάδου (ΟΕΥ). Αυτό, θα ενδυναμώσει τη διμερή συνεργασία μας με την Βοσνία & Ερζεγοβίνη.
Το θετικό εμπορικό ισοζύγιο με βάση την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (€80 εκατομμύρια εξαγωγές, €12  εκατομμύρια εισαγωγές), είναι αντιληπτό ότι επιδέχεται τεράστια περιθώρια βελτίωσης, προς όφελος και των δύο χωρών».
Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας - Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΕΒ, παρουσία του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Β&Ε κ. Mirko Šarović και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Igor Crnadak.
Στο περιθώριο αυτής της διακρατικής επιχειρηματικής συνάντησης, ο ΥΦΥΠΕΞ αντάλλαξε με τους κκ Šarović και Crnadak απόψεις, για θέματα που σχετίζονται με τον χώρο της Βαλκανικής.
Και οι τρεις παρέστησαν στην υπογραφή MoU μεταξύ ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 18ης/18-05-2017 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής


Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στην Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 18-05-2018, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 10-05-2018 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 18/18-05-2018
Αρ. Απόφασης/Θέμα
951.Έγκριση του από 14-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού και κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στα όρια των Δ.Δ. Ριζών, Βράχου και Λούτσας», προϋπολογισμού € 170.000,00 € με ΦΠΑ.
952.Έγκριση του από 15-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση οδών προς παραγωγικές μονάδες στις Τ.Κ. Πλατανούσας και Δαφνωτής», προϋπολογισμού 74.400,00€με ΦΠΑ.
953.Έγκριση του από 15-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες αποκαταστάσεις οδοποιίας στα όρια των Δήμων Άρτας και Νικολάου Σκουφά για την πρόσβαση σε κατοικίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», προϋπολογισμού 200.000,00 €με ΦΠΑ.
954.Έγκριση του από 16-05-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κατολίσθησης στο Παλαιοχώρι Αθαμανίου Άρτας», προϋπολογισμού 25.000,00 € με Φ.Π.Α.

Μεγάλη η ανταπόκριση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πωγωνίου


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στην εκδήλωση συγκέντρωσης τροφίμων που διοργάνωσε τη Δευτέρα 21 Μαΐου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου Πωγωνίου στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
Οι δημότες απέδειξαν, για μία ακόμη φορά, την ευαισθησία που τους διακρίνει στηρίζοντας μια δομή με αυξημένες ανάγκες καθώς εξυπηρετεί 170 περίπου οικογένειες, στις οποίες διανέμονται προϊόντα παντοπωλείου αλλά και μαγειρεμένο φαγητό μέσω του συσσιτίου.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο είναι ανοιχτό σε κάθε προσφορά που θα συνδράμει στο σημαντικό έργο που προσφέρει στους αδύναμους δημότες και απευθύνει έκκληση σε  φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες για έμπρακτη στήριξη.
Η λειτουργία της Δομής γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου με τον Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών».

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μεταμόρφωση Ιωαννίνων: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πέντε μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθη, χθες (21-05-2018) μετά τα μεσάνυχτα στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, πέντε ομοεθνείς του, ηλικίας 31, 30, 31, 28 και 37 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τεσσάρων εξ’ αυτών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ και (2.000) λεκ Αλβανίας
έξι κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών δικύκλων καθώς και διαρρήξεων - κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων


Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, εμπλέκονται μεμονωμένα ή από κοινού, σε (19) υποθέσεις κλοπών δικύκλων και σε (5) υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα, περίπτερο και δικηγορικό γραφείο
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων καθώς και διαρρήξεων - κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα, ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές (20-05-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε ότι οι δύο δράστες, προχθές το απόγευμα αφαίρεσαν από τα Ιωάννινα δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, εγκαταλείποντας το σημείο.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, από τον περασμένο Ιανουάριο, διέπραξαν δέκα οχτώ κλοπές δικύκλων καθώς και πέντε κλοπές – διαρρήξεις και συγκεκριμένα προέκυψε ότι διέπραξαν:
δεκαοχτώ κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε δημόσια σημεία της πόλης
πέντε κλοπές - διαρρήξεις από καταστήματα, περίπτερο και επαγγελματικό χώρο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (477) ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δίκυκλα, που είχαν αφαιρεθεί και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχαν εντοπισθεί εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης και άλλα κλεμμένα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης τους.

Την Παρασκευή 25 Μαΐου η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης


Η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν  έως τις 30 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.
Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 38χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση καθώς για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη, χθες (21-05-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δώδεκα ημερών, για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θυμός: Γιατί χάνουμε μερικές φορές τον έλεγχο


Οι απογοητεύσεις, οι εκνευρισμοί και οι διαφωνίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής, αλλά συνήθως κατορθώνουμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα και να κρατάμε τον θυμό μας σε κόσμια ή έστω ανεκτά επίπεδα. Τι συμβαίνει, όμως, και μερικοί άνθρωποι χάνουν τον έλεγχο με καταστροφικές συνέπειες;
«Η απώλεια του ελέγχου σημαίνει απώλεια της ικανότητας να θέτει κάποιος συνειδητά υπό έλεγχο τις παρορμήσεις και τη συμπεριφορά του όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έντονα συναισθήματα», απαντά ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία. «Οι καυγάδες, τα ουρλιαχτά, τα “ιπτάμενα” αντικείμενα στο σπίτι και το ανεξέλεγκτο κλάμα θεωρούνται συμπεριφορές που υποδηλώνουν απώλεια του ελέγχου. Το ίδιο, όμως, υποδηλώνει και η ακούσια ακινητοποίηση (“πάγωμα”) που εκδηλώνουν πολλοί όταν έρχονται αντιμέτωποι με απειλητικά για τη ζωή συμβάντα, όπως ένα σεισμό ή το να έρχεται κατά πάνω τους ένα αυτοκίνητο, απλώς σε αυτές τις περιπτώσεις τα εκλυτικά αίτια είναι διαφορετικά».