Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Συνεχίζεται η παράδοση ειδών διατροφής στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από την Περιφέρεια Ηπείρου

Συνεχίζει την παραλαβή και την παράδοση ειδών διατροφής κ.α. το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνδράμοντας το έργο φορέων της Ηπείρου για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 26 Απριλίου, παραδόθηκαν από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, είδη διατροφής στα ενοριακά συσσίτια Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, Ι. Ν. Αγίου Νικολάου... Αγοράς Ιωαννίνων, Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων, και Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Άρτας, καθώς και στην Ιερά Μονή Δουραχάνης, στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, στο Γηροκομείο Άρτας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηγουμενίτσας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω χορηγούς για τις προσφορές τους:
-Α/Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε
-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Ιωαννίνων Α.Ε (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ)
- Μη κερδοσκοπική οργάνωση INΝER-WHEEL
- Super Market «LIDL ELLAS @ ΣΙΑ Ο.Ε» (1 χλμ Ε.Ο Ιωαννίνων-Κόνιτσας) - Α&Π. ΠΑΚΟΣ Ο.Ε Αντιπροσωπείες Διανομές
-Φάρμα «ΝΑΚΗΣ»
-Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας γνωστοποιείται πως οι δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι διαρκείς και η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πληροφορίες:
Π.Ε. Άρτας: 2681363502-2681363512
Π.Ε. Θεσπρωτίας: 2665360154-2665360184
Π.Ε. Ιωαννίνων:. 2651364129-2651364128
Π.Ε. Πρέβεζας: 2682360200-2682360250

Απάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σε δημοσίευμα της «Γνώμη Άρτας»

Αθήνα 29-4-2013

Προς
Τον Διευθυντή της Εφημερίδας «Γνώμη» Άρτας
Κύριο Κώστα Γκέτση 
Κύριε Διευθυντά,
Κατάπληξη μας προκάλεσε το δημοσίευμά σας «Η συνέντευξη για το πράσινο Χωριό και η παρέμβαση του Χρήστου Χασιάκου»,
Ειλικρινά λυπούμαστε που ενώ ήσασταν απών από την συνέντευξη, μετατραπήκατε σε ιμάντα μεταφοράς κάποιων, χωρίς ως οφείλατε να διασταυρώσετε  τις πληροφορίες σας με αποτέλεσμα να παρασυρθείτε σε δημοσιογραφικό ατόπημα και να προβείτε σε άδικους, αυθαίρετους, αναληθείς και επιπόλαιους χαρακτηρισμούς της οργάνωσής μας που πόρρω απέχουν της πραγματικότητας.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι:
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα, δεν ενήργησε ούτε αυτοβούλως, ούτε μόνη της, ενήργησε κατόπιν παρακλήσεως θεσμικών αυτοδιοικητικών παραγόντων της γενέτειρας και μάλιστα της υποδείχθηκε να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία (συνέντευξη τύπου με συμμετοχή και τοποθέτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων) που είχε ακολουθήσει και για το τρίτο υδροηλεκτρικό φράγμα Αράχθου, και κατόπιν αυτού ενεργοποίησε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία της περιοχής Κεντρικών Τζουμέρκων).

Δέκα μετάλλια για τους μικρούς μας τζουντόκα στο «10ο Διεθνές Olympus Judo Cup 2013» που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας

Δέκα μετάλλια για τους μικρούς μας τζουντόκα.

Για δεύτερη χρονιά ο σύλλογος μας, έδωσε το παρών στο " 10ο Διεθνές Olympus Judo Cup 2013"  που έλαβε χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας στις 27 & 28 Απριλίου 2013.
Η αποστολή γύρισε με δέκα μετάλλια και συγκεκριμένα.
1η Θέση- ΧΡΥΣΟ
Κακαράντζα Ιωάννα
Σάλο Ασίμ
Σάλο Ορνέλα
Πέτσιου Βάλια
2η Θέση- ΑΣΗΜΕΝΙΟ
Σάλο Έρβιν
Χαρισιάδης Αλέξανδρος
3η Θέση-ΧΑΛΚΙΝΟ
Γκόνης Σπύρος
Κακαράντζα Ευαγγελία
Πέτσιος Νικόλαος
Πέτσιου Μαρίνα
Συγχαρητήρια σε όλα τα  παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες καθώς και στον προπονητή τους κύριο Οδυσσέα Νάτση. Για μία ακόμη φορά μας έκαναν υπερήφανους.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Την Μεγάλη Τρίτη θα τελεστεί η Ακολουθία του Νυμφίου

*Τη Μεγάλη Τρίτη, ώρα 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί  η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
(Ώρα λήξης περί τις 7:00 - 7:15).
*Την Κυριακή του Πάσχα, ώρα 7:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης.
*Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί την Κυριακή του Θωμά.

24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πρωτομαγιά

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ..
 Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30, οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Σκληρή "μάχη" για την τιμή του οβελία μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων

Στα 5.50 ευρώ το κιλό «έσφαξαν», παραμονές του Λαζάρου, αρνιά για το Πάσχα στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, εξέλιξη η οποία διαμορφώνει νέα δυναμική για τις τιμές παραγωγού τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς τα μικρά σφάγια των 8-12 κιλών είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς αυτών των ημερών.
Για μια ακόμα φορά πάντως, η διαπραγμάτευση για την τιμή των αρνιών του Πάσχα αποδεικνύεται σκληρή, παρά το γεγονός ότι η Ανάσταση φέτος πέφτει αργά, τα ντόπια αρνιά είναι λίγα και η καταναλωτική ζήτηση προβλέπεται ζωηρή. Ιδιωτικό εμπόριο και κρατικές αρχές φαίνεται πως δουλεύουν συστηματικά προκειμένου να «φρενάρουν» τις τιμές παραγωγού και να προστατεύσουν κατά κάποιο τρόπο το πορτοφόλι του καταναλωτή σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για να γίνει αυτό βέβαια, επιστρατεύονται μια σειρά από παράδοξες μέθοδοι που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματική εικόνα της αγοράς και τους κανόνες προσφοράς και ζήτησης, με θύματα κι αυτή την φορά τους Έλληνες αιγοπροβατρόφους που έχουν υποβληθεί σε τεράστιες δαπάνες για να συντηρήσουν τα κοπάδια τους, περιμένοντας το κάτι παραπάνω από την πασχαλινή αγορά. Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό εμπόριο, έχοντας πιάσει «όλα τα πόστα» και σε αγαστή συνεργασία με τις κρατικές αρχές, επιβάλει τους δικούς του όρους, προσφέροντας τιμές που διαμορφώνονται περί τα 5,5 ευρώ το κιλό.
Με δεδομένη πάντως τη ζήτηση της αγοράς, η διαπραγμάτευση της τελευταίας στιγμής δείχνει, φέτος, να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δημόσιο: Ποιοι απολύονται και από που

Τι αποκάλυψε ο Α. Μανιτάκης για τις 15.000 απολύσεις

- Πρώτοι για απόλυση όσοι υπάλληλοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου
- Άμεσος κίνδυνος απόλυσης για όσους προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ και δεν έχουν πτυχίο
- Αμέσως μετά το Πάσχα οι πρώτες 1.800 απολύσεις από το Δημόσιο
- Δεν συνδέονται οι 25.000 που θα μετακινηθούν μέσω διαθεσιμότητας

Προάγγελος της νομοθετικής ρύθμισης που θα έρθει μετά το Πάσχα και θα αποσαφηνίζει πλήρως το τι θα συμβεί με τους προς απόλυση υπαλλήλους από το Δημόσιο ήταν η χθεσινή ομιλία του Α. Μανιτάκη στη Βουλή.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως μέσα στο τρέχον έτος θα απολυθούν 4.000 υπάλληλοι και θα ακολουθήσουν άλλοι 11.000 το 2014.
Όπως είπε ο υπουργός οι προς απόλυση υπάλληλοι θα επιλεγούν μεταξύ όσων υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Μεταξύ αυτών θα επιλεγούν πρώτα όσοι δεν είναι κάτοχοι πτυχίων, ανήκουν δηλαδή στις κατηγορίες Δ.Ε. Και Υ.Ε.
Οι υπάλληλοι υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν και οι θέσεις τους καταργούνται θα μπουν σε διαθεσιμότητα και θα αξιολογηθούν τα τυπικά τους προσόντα.
Προς απόλυση είναι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν, ενώ οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου θα απολύονται αυτομάτως με την κατάργηση του νομικού προσώπου.
Το πρώτο κύμα απολύσεων θα έρθει με την κατάργηση 15 ως 20 οργανισμών, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες, αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα λουκέτα μέσω των οποίων θα βρεθούν εκτός δημοσίου 1.800 υπάλληλοι

ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr

Ελάφρυση στο χαράτσι για όσους είναι στα όρια της φτώχειας

Σε ειδική διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε ένδεια ή απειλούνται με φτώχεια θα ελαφρυνθούν για το χαράτσι στην κύρια κατοικία τους.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι προστίθεται διάταξη που προβλέπει ότι πρόσωπα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια θα πληρώνουν το τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για την κύρια κατοικία τους σε περισσότερες δόσεις ή μειωμένο ή θα απαλλαγούν εντελώς από αυτό.

Γραμμενίτσα Άρτας: Συνελήφθη μία 57χρονη γυναίκα για κατοχή και εμπορία κροτίδων

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Συνελήφθη την Παρασκευή (26-04-2013) το βράδυ στη Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στη Γραμμενίτσα Άρτας, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, διαπιστώθηκε ότι η 57χρονη πουλούσε κροτίδες και συνελήφθη.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) κροτίδες ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διάρρηξη σπιτιού

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (26.04.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 34 ετών, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι δύο δράστες, προσπάθησαν να εισέλθουν σε σπίτι στην Άρτα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους λίγες ώρες αργότερα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε ένα κατσαβίδι, το οποίο κατασχέθηκε ως διαρρηκτικό εργαλείο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.