Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Τελευταία μεταγραφή ο Αποστολής Ηλίας


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ανακοίνωσε  την απόκτηση του 25χρονου Αποστολή Ηλία.
Η ανακοίνωση της ομάδας:
«Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ανακοινώνει την τελευταία μεταγραφή του για αυτή την μεταγραφική περίοδο, τον Αποστολή Ηλία από την ομάδα της Μυκόνου.
Ο Αποστόλης είναι 25 χρόνων, έχει αγωνιστεί σε Τρίκαλα, Κοζάνη, Δόξα Κρανούλας, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Λευκίμμη και Μύκονο.
Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια σε πολλές θέσεις και με τις πλούσιες εμπειρίες του από μεγαλύτερες κατηγορίες είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει στην φετινή μας προσπάθεια».

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα ποινικά αδικήματα στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών


Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνολικά 9 άτομα

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος (9) δραστών.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Xθες (11-10-2019) το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, μία 39χρονη ημεδαπή, η οποία από κοινού με δύο ακόμα γυναίκες συνεργούς της, προσέγγισαν 60χρονο πεζό ημεδαπό και του αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του.
Χθες (11-10-2019) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 44χρονη ημεδαπή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 10-10-2019, αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, χρηματικό ποσό.
Χθες (11-10-2019) το απόγευμα, στην περιοχή του Δρίσκου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 42, 38 και 29 ετών, οι οποίοι προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της, στην Ιτέα Ιωαννίνων και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό.
Χθες (11-10-2019) το βράδυ στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 37, 36, 32 και 37 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι:
σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης ενός έτους και ενός μηνός, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση
σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών και απατών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον τέσσερις (4) δικογραφίες και συγκεκριμένα:

Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής, για κλοπή. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 41χρονη, την 04-10-2019 στην πόλη της Άρτας αφαίρεσε αρχικά πορτοφόλι 46χρονης ημεδαπής, το οποίο περιείχε τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια, με την κλεμμένη κάρτα, πραγματοποίησε ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, αφαιρώντας από το λογαριασμό της παθούσας χρηματικό ποσό.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 30 και 29 ετών, για κλοπή. Ειδικότερα, οι δύο δράστες, βραδινές ώρες της 03-10-2019, διέρρηξαν κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από συρτάρι γραφείου.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για κλοπή. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, ο 48χρονος δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 08/08/2019, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στη Ροδαυγή Άρτας, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και κλοπής, σε βάρος 60χρονου ημεδαπού παθόντα. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω:
ο 24χρονος πραγματοποίησε εμπορική συναλλαγή αγοράς ζώων από τον 60χρονο, χρησιμοποιώντας πλαστές επιταγές πληρωμής και εξαπατώντας τον με αυτό τον τρόπο
ο 24χρονος πραγματοποίησε υποτιθέμενη επαγγελματική συνάντηση με τον 60χρονο παθόντα, με σκοπό ο 25χρονος συνεργός του να μεταβεί στο σπίτι του παθόντα και να αφαιρέσει χρηματικό ποσό, εκμεταλλευόμενος την απουσία του.
Οι περιπολίες για την αστυνόμευση της Περιφέρειας Ηπείρου και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  2  του  Ν. 4623/2019 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη    16η   Οκτωβρίου  2019   και ώρα  18.00. 
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
   
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ορισμός μελών Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.
2. Ορισμός μελών Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.
3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ της υπ’ αριθμ.63/2011 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 291/2012 απόφαση Δ.Σ.  ¨ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ¨
4. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ της υπ’ αριθμ.66/2011 απόφαση Δ.Σ.  ¨ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ¨
5. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού έτους 2019.
6. Έγκριση αλλαγής χρήσης Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Χρυσόρραχης.
7. Αποδοχή επιχ/σης από το ΥΠ.ΕΣ., για την καταβολή εκλογικής  αποζημίωσης των υπαλλήλων του Δήμου που συμμετείχαν  στην προπαρασκευή & διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών της 7-7-2019.
8. Έγκριση καταβολής εξόδων παράστασης Προέδρου - Αντιπροέδρου και αποζημίωση μελών σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. έτους 2019 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου.
9. Τελική έγκριση μετονομασίας της Τ.Κ. Λίμνης σε «Ζαραβίνα»
10. Μεταφορά στάσης λεωφορείων στη θέση «Μπολέϊκα» Τ.Κ. Παρακαλάμου.
11. Κλάδεμα-κοπή δένδρων  στις Τ.Κ. Δήμου Πωγωνίου.
12. Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμού.
13. Έγκριση λύσης μίσθωσης ακινήτων [οικίες] στη Θεσσαλονίκη και έγκριση νέας δημοπράτησής τους.
14. Αποδοχή Επιχ/σης  ΣΑΕΠ 530  Περιφέρειας Ηπείρου,
15. Χαρακτηρισμός  Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου, «ως μαρτυρικό χωριό».
16. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για την Επιτροπή εκμίσθωσης δημοτικών ακινήτων, με απευθείας ανάθεση.
17. Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων.
18. Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Πωγωνίου, στις συναλλαγές του με την Τράπεζα της Ελλάδος.
19. Κατάρτιση όρων για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου παλαιού Ελικοδρομίου Δελβινακίου, στον Αθλητικό Όμιλο «Μπούντο» [Σκοπευτικό].
20. Κατανομή ΣΑΤΑ έτους 2019.
21. Αποδοχή της απόφασης 2400/11-9-2019 ΕΥΔ ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και των όρων  αυτής, που αφορά ένταξη της πράξης Αγροτική Οδοποιία Παρακαλάμου  Περιοχή «Τζουμπάκες» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0011056058 και προϋπολογισμό 41000 από Leader 44500 από τον Δήμο Πωγωνίου.
22. Αποδοχή της απόφασης 2399/11-9-2019 ΕΥΔ ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ που αφορά την ένταξη της πράξης «Αποκατάσταση Δικτύου Ύδρευσης ΤΚ Δολιανών Δήμου Πωγωνίου με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0011055860 και προϋπολογισμό 32000 από Leader 29451,61 από Δήμο Πωγωνίου
23. Αποδοχή της απόφασης ΕΥΔ ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και των όρων αυτής, για το έργο με τίτλο «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας του Δήμου  Πωγωνίου» με προϋπολογισμό 158893,60 ευρώ
24. Έγκριση εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια Αστικού Εξοπλισμού» αποκλειστικά με δαπάνες της Εταιρίας ΕΛ ΤΕΧΝ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ και καθορισμό   των όρων εκτέλεσης
25. Έγκριση προμελέτης για την δημοπράτηση Μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λημμάτων ΤΚ Παρακαλάμου.
26. Εκλογή αντιπροσώπου Δήμου Πωγωνίου  στο ΦΟΔΣΑ [Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων] 1ης Διαχ. Ενοτ. Περιφ. Ηπείρου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απογραφή ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων και χοίρων, από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου


Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων οφείλουν να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για το έτος 2019 και να την κοινοποιήσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία .Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου.
Επίσης και τη φετινή χρονιά (2019), η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται:
1)είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία  με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές)
2)είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. 
Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπ.Α.Α.Τ.(http://e-services.minagric.gr), ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.
Οι εν λόγω ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου (αιγοπρόβατα) και από την 1η Δεκεμβρίου (χοίροι).
Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.
Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.
Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).
Τέλος, επισημαίνεται ότι φέτος είναι υποχρεωτική και η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων στα πλαίσια της ετοιμότητας για την Αφρικανική Πανώλη.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εφημερίδα «Η Φωνή της Καστάνιανης» (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2019)

«Καλπάκια 2019»: 2ος Ιστορικός αγώνας δρόμου «Ο δρόμος της Νίκης», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Καλπάκια 2019: 2oς Ιστορικός αγώνας δρόμου ''Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ'' την  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Δηλώσεις συμμετοχών στα παρακάτω:
ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Ο δρόμος της νίκης (21km) - 2019
ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Αγώνας δρόμου (9km) - 2019

Πληροφορίες αγώνων: https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 14 έως 20-10-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 14 έως 20 Οκτωβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (14-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (15-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (16-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (17-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (18-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (20-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (14-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Τρίτη (15-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (16-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (17-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (18-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Kέδρος –Πετροβούνι – Ποτιστικά –Παλαιοχώρι Συρράκου –Μιχαλίτσι – Βαπτιστή -Χουλιαράδες.
Σάββατο (19-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (14-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τρίτη (15-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (16-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (17-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή– Σκούπα – Δαφνωτή.
Παρασκευή (18-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Σάββατο (19-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία - Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (14-10-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια.
Τρίτη (15-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (16-10-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (17-10-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (18-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (19-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (14-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (15-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (16-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (17-10-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (18-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (19-10-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.

Πρόστιμα για παρεμπόριο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας


Πρόστιμα 7.500 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου, σε εμποροπανήγυρι  στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Η επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Στην Παραμυθιά Θεσπρωτία, με τη συνεργασία του κλιμακίου ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή - το οποίο μετέβη για το σκοπό του ελέγχου από την Αθήνα στην Παραμυθιά- της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Κινητής Ομάδας Ελέγχων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι στον χώρο της τοπικής Εμποροπανήγυρης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.077 τεμάχια που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, 2 πρέσες για στάμπες εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία απομιμητικών ειδών ένδυσης και 550 στάμπες εμπορικών σημάτων, επίσης απομιμητικές.
Παράλληλα, επεβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 7.500 ευρώ.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 46χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του επικαθήμενου του Φ/Γ, πέντε αλλοδαπούς οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και είχαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα. 

Ούρηση: Ποιες γυναικείες συνήθειες είναι ανθυγιεινές;


Συχνή είναι η υιοθέτηση από τις γυναίκες ανθυγιεινών συνηθειών κατά την ούρηση, οι περισσότερες από τις οποίες πηγάζουν από τη λανθασμένη εντύπωση που έχουν για τα προβλήματα που αφορούν στην ουροδόχο κύστη.  Όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού για παράδειγμα, αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με τη λεκάνη της τουαλέτας και εφευρίσκουν διάφορες στάσεις ούρησης αντί της ενδεδειγμένης. Αυτές οι ακατάλληλες συμπεριφορές έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία της ουροδόχου κύστης και για την αποφυγή τους θα πρέπει αφενός να εφαρμοστούν παρεμβάσεις και αφετέρου οι ενδιαφερόμενες να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα συντελέσουν στο να αποφεύγουν την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων.
«Μια υγιής ουροδόχος κύστη αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια θεμελιώδη αρχή για ποιοτική ζωή. Η υγεία της επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτιστικών κανόνων, καθώς και της κανονικής ή ανώμαλης φυσιολογίας, που παίζει σημαντικό ρόλο στην εκκένωσή της», μας εξηγεί ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική,  Χειρουργός Ουρολόγος  Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office.
«Έχει διαπιστωθεί ότι οι συμπεριφορές των γυναικών όταν επισκέπτονται την τουαλέτα για να ουρήσουν επιδρούν είτε θετικά είτε αρνητικά στην υγεία. Άλλοτε οι συμπεριφορές υιοθετούνται εξαιτίας της ύπαρξης κάποιου ουρολογικού προβλήματος και άλλοτε γίνονται η αιτία των προβλημάτων. Μια αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του τμήματος ουρολογικής χειρουργικής του Vanderbilt University Medical Center, στο Τεννεσί των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασε ποιες είναι αυτές και πώς σχετίζονται με την καλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Η υπόθεσή τους ήταν ότι οι γυναίκες με αναγνωρισμένα  προβλήματα στην ουροδόχο κύστη θα ανέφεραν συγκεκριμένες  συμπεριφορές  υγιεινής, σε αντίθεση με τις γυναίκες χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα. Εξέτασαν ερωτηματολόγια που είχαν απαντήσει σχεδόν 6700 γυναίκες, για να καθορίσουν αν οι συμπεριφορές αυτές διέφεραν μεταξύ εκείνων που αντιλαμβάνονταν ότι είχαν πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη και εκείνων που δεν το καταλάβαιναν», συμπληρώνει.
Στη μελέτη, το 50% όλων των γυναικών ανέφεραν ότι είχαν επιλέξει κάποια φορά στη ζωή τους κένωση της κύστης χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ούρηση, όπως έκανε και ένα μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που αντιλαμβανόταν ότι είχαν κάποια προβλήματα υγείας στην ουροδόχο κύστη. Αυτό μπορεί να είναι μια συμπεριφορά που αφορά τις γυναίκες με προβλήματα στην ουροδόχο κύστη για την αποφυγή συμπτωμάτων, καθώς μπορεί να υποθέσουν ότι με την αύξηση της συχνότητας ούρησης μπορεί να αποφευχθούν επεισόδια επιτακτικής ούρησης ή επεισόδια ακράτειας.