Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Συνελήφθη στους Μελιγγούς Ιωαννίνων 22χρονος έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα κάνναβης


Βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος -66- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -122- κιλών και -150- γραμμαρίων

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 22χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί αλλοδαπών»
Συνελήφθη, σήμερα (28-01-2019) το πρωί στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο δράστη σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στην περιοχή των Μελιγγών Ιωαννίνων, ο 22χρονος οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -66- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -122- κιλών και -150- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-122- κιλά και -150- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των -45- ευρώ,
δύο κινητά τηλέφωνα
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν τα παρακάτω:
Σε βάρος του 22χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.
Το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, είχε μισθώσει έτερος 22χρονος αλλοδαπός, που αναζητείται.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος στην Παρευξείνια Τράπεζα για χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ήπειρο


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε -σήμερα Δευτέρα-την έδρα της Διακρατικής Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης-Black Sea Trade and Development Bank («Παρευξείνια»), στη Θεσσαλονίκη.
Στα γραφεία της τράπεζας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του τομέα Πολιτικής και Στρατηγικής Παναγιώτη Γαβρά και τα στελέχη της Παρευξείνιας Χρήστο Γεωργίου και Μαρία Φλωρίνη.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης ο Σπύρος Ριζόπουλος συζήτησε με τα στελέχη της τράπεζας τις προοπτικές ανάπτυξης και δανειοδότησης μεγάλων επενδυτικών project στην Ήπειρο.
Από την πλευρά της Παρευξείνιας εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμφωνήθηκε σε επόμενη φάση η συζήτηση να προχωρήσει πάνω σε εξειδικευμένα και συγκεκριμένα project.
Μετά τη συνάντηση ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συναντήθηκα με σοβαρά στελέχη, εξαιρετικούς τεχνοκράτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Ήπειρος και αντιμετωπίζουν με ενδιαφέρον τη δική τους συμβολή σε αυτές.
Η επίσκεψή μας αυτή εκτός από το τεχνοκρατικό κομμάτι, τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργιών, είχε και τη διάσταση της εξέτασης του τρόπου κινητοποίησης επενδυτών από τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στην Τράπεζα.
Ως περιφερειάρχης σε αυτές τις συναντήσεις σκοπεύω να προσκαλούνται και τα 4 επιμελητήρια -ως κοινωνικοί εταίροι- για να γίνεται η σύνδεση κατ’ ευθείαν με τους επενδυτές, επαναφέροντας το θεσμικό τους ρόλο ο οποίος τόσο πολύ είχε καταστρατηγηθεί στη 10ετία διακυβέρνησης της απερχόμενης περιφερειακής αρχής».
Η Black Sea Trade and Development Bank - Διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης (Παρευξείνια) ιδρύθηκε από 11 χώρες-μέλη της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ.)
Εκτός από την Ελλάδα, στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ουκρανία.
Στην Ελλάδα, η Τράπεζα έχει πολλαπλή δράση τόσο σε έργα τόσο του δημόσιου, όσο και σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δήμος Πωγωνίου: Η Τοπική Κοινότητα Λίμνης θα μετονομαστεί σε «Ζαραβίνα»


Σε «Ζαραβίνα» θα μετονομαστεί η Τοπική Κοινότητα Λίμνης αφού έγινε αποδεκτό, από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών, το αίτημα για μετονομασία του χωριού.
Η Τοπική Κοινότητα αναφέρεται ως «Λίμνη» από το 1928 ενώ πρωτύτερα ήταν γνωστή ως Ζαραβίνα και όφειλε το όνομά της στη λίμνη.
Το αίτημα κατατέθηκε από τους κατοίκους του χωριού και με την υπ’ αριθμ. 235/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία.
«Είναι μία ευχάριστη εξέλιξη που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της όμορφης κοινότητας. Το χωριό μετονομάστηκε σε «Λίμνη» πριν από 90 χρόνια αλλά στη συνείδηση όλων έχει παραμείνει με το όνομα «Ζαραβίνα» δήλωσε ο Δήμαχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ


Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο  την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, από τα 586.
«Προχωρούμε σήμερα στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως».
«Η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και ο στρατηγικός στόχος περιορισμού των ανισοτήτων περνά μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Συνάντηση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας


Το Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Φορέα, στη σκέπη του οποίου μπαίνει η λίμνη «Ζαραβίνα» ως περιοχή Νatura.
O κ. Φίλιος και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν εκτενώς στους στόχους του Φορέα επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου μπορεί να συμβάλει στην αρτιότερη προστασία του φυσικού οικοσυστήματος.
«Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο Πωγωνίου και το επιστημονικό μας προσωπικό είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε» σημείωσε ο κ. Φίλιος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου ευχαρίστησε το κ. Φίλιο και τον Φορέα για τη στήριξη και διαβεβαίωσε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι η απαρχή μιας αγαστής συνεργασίας. «Η λίμνη Ζαραβίνα αποτελεί φυσικό στολίδι για την περιοχή του Πωγωνίου. Στόχος μας είναι η ανάδειξή της μέσω ήπιων παρεμβάσεων, πάντα στα πλαίσια προστασίας του οικοσυστήματος.
Ο Δήμος Πωγωνίου είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος και η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο κ. Καψάλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης, το Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα κ. Απόστολος Κοκορδάτος, η συντονίστρια του Φορέα κ. Κατερίνα Χιωτέλλη και οι υπάλληλοι του Φορέα κ.κ. Βάντα Νούτσου και Παναγιώτης Νίτας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω, δύο άτομα για απόπειρα διάρρηξης περιπτέρου στα Ιωάννινα


Συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω, σήμερα (28-01-2019) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, ένας 22χρονος αλλοδαπός και μία 17χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας κλοπής και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, οι δύο δράστες, αφού απενεργοποίησαν το σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου περιπτέρου, αποπειράθηκαν στη συνέχεια να το διαρρήξουν με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή του 22χρονου δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
διαρρηκτικά εργαλεία
πτυσσόμενο μαχαίρι
ζευγάρι γαντιών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης A' και B΄ εξάμηνου 2018 για τοπικές κοινότητες

Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης 2018 με ημερομηνία λήξης πληρωμής 28-2-19   για τις κάτωθι Τοπικές Κοινότητες:
                                     ΕΞΑΜΗΝΟ     ΕΤΟΣ
1.  ΡΕΠΕΤΙΣΤΑ                 Α & Β         2018
2.  ΑΡΕΤΗ                         Α & Β        2018
3.  ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ           Α & Β        2018
4.  ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ            Α & Β        2018
5.  ΒΡΟΝΤΙΣΜΕΝΗ                  Β        2018
6.  ΡΙΑΧΟΒΟ                     Α & Β        2018
7.  ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ               Α & Β        2018
8.  ΜΑΖΑΡΑΚΙ                  Α & Β        2018
9.  ΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ Α & Β        2018 

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 36, 24 και 30 αντίστοιχα, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ο 36χρονος διαβατήριο το οποίο στερούνταν σφραγίδας και θεώρησης εισόδου σε έδαφος Schengen και πλαστή άδεια διαμονής, ο 24χρονος ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο και ο 30χρονος πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Lifting με νήματα PDO


Tο lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση ενώ επιπλέον είναι 100% βιο-απορροφήσιμα.
Αυτό που κάνουν είναι να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος. Αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για άτομα που έχουν ήπια ή μέτρια χαλάρωση ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Θάνος Κοντογιάννης.
Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).
Τι πετυχαίνουμε;
        Φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης
        Σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος χωρίς χειρουργείο
        100% ασφαλές χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια
Από τι υλικό είναι τα νήματα;