Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Λια Θεσπρωτίας: 68χρονος έπεσε σε γκρεμό ενώ μάζευε τσάι

Σε γκρεμό  200 μέτρων  έπεσε ένας 68χρονος άνδρας, στην περιοχή του Λια Θεσπρωτίας, στο όρος Τσαμαντά.
Άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηγουμενίτσας και Φιλιατών συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσής του.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

Ο 68χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν εξαιτίας της πτώσης.

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά λαθρομετανάστη

Χθες (21-06-2014) το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβαν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στη διασταύρωση Καλπακίου και διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος οδηγός μετέφερε έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Μεγάλη μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού των δημόσιων σχολείων

Αναμένονται χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών

Τις 7.000 θα φθάσουν οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τον αιρετό κ. Κορδή.
Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. 
Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος έθιξε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα των κενών που αναμένεται να φθάσει τις 24.000.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας η οποία περιλαμβάνει περιοχές όπως το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Ίλιον με περισσότερα από 120 σχολεία αποχώρησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Κορδή, 722 εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να μειωθεί το εκπαιδευτικό δυναμικό κατά 18,56 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το 2012-2013. 
Η συνολική μείωση των καθηγητών, που συντελέστηκε από το 2009-2010 έως και το τρέχον σχολικό έτος φθάνει το 28,61%.

Ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, στις 21:00, στο γήπεδο των ΤΕΙ Φλώρινας, έναντι παλαιού ζωολογικού κήπου

Ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, στις 21:00, στο γήπεδο των ΤΕΙ Φλώρινας, έναντι παλαιού ζωολογικού κήπου.





Νέο Δ.Σ στην Ομοσπονδία "Οι Σελλοί"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη διενέργεια των αρχαιρεσιών της 1ης Ιουνίου για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, το Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ηλέκτρα Κίκη
Α' Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Μαγκλάρας
Β' Αντιπρόεδρος: Παύλος Λούκας
Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Ντάλλας
Ειδικός Γραμματέας: Φώτης Φράγκος
Ταμίας: Θεοφάνης Μπιτσούνης
Μέλος: Παντελής Έξαρχος
Μέλος: Φάνης Τσάμης
Μέλος: Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μπαρίμης
Μέλος: Βασίλης Μπουκουβάλας
Μέλος: Αντρέας Ζιώγκας
Μέλος: Νίκος Μπιτσιούνης
Μέλος: Γιώργος Κάλης
Μέλος: Βαγγέλης Αγόρας
Μέλος: Λευτέρης Μήλος
Ελεγκτική Επιτροπή:
Σταύρος Φωτέλης
Άλκης Σκεύης
Σωτήρης Αγόρας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας

Ηλέκτρα Κίκη       Μιχάλης Ντάλλας

Εκδήλωση-Ηπειρώτικο αντάμωμα και γλέντι, του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ώρα 21:00, στο Δημοτικό Στάδιο Κορωπίου «Γ. Παπασιδέρη»

H Aδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, διοργανώνει λαϊκό γλέντι, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, στις 13:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της, Ηπείρου 4, Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι).

H Aδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, διοργανώνει λαϊκό γλέντι, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, στις 13:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της, Ηπείρου 4, Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι).

Υπουργείο Οικονομικών: Ενεργοποιείται δήλωση μοναδικού «ακατάσχετου» τραπεζικού λογαριασμού για την αποφυγή λαθών

Το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες μέρες θα ενεργοποιήσει μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του taxisnet να δηλώνουν τον ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο για χρέη προς το Δημόσιο.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με το σχετικό νόμο για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων με χρέη στο Δημόσιο διασφαλίζεται το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως.
Ακόμη προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα.

Οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο.

«Θηλιά» τα χρέη για τέσσερις στους δέκα οφειλέτες σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ!

4 στους 10 οφειλέτες στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ βγαίνουν «εκτός» ρύθμισης χρεών, λόγω αδυναμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων που τους  αναλογούν.
Τη δυσκολία ανταπόκρισης ακόμη και του περιορισμένου ποσοστού (10% - 12%) των οφειλετών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών - τόσο της «νέας αρχής» όσο και της «πάγιας» - αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Aφιέρωμα στις Βούτες (9)

Νέα ανατροπή με μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο

Αλλαγές ως το τέλος του έτους

Μπροστά σε μια νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση πιεζόμενη από την τρόικα αλλά και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο και στην οικονομία, προτίθεται να αλλάξει ως το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με «Τo Βήμα της Κυριακής», η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.