Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Το όνομα του Ντένις Επστάιν εξετάζεται πολύ σοβαρά

Το όνομα του Ντένις Επστάιν είναι ένα από τα πιο πολύφορεμένα τις τελευταίες μέρες στις ομάδες της Σουπερ Λίγκας, προκειμένου να δοθεί σε αυτές δανεικός από τον Ολυμπιακό και να βοηθήσει στη γραμμή κρούσης τους. Τις τελευταίες ώρες στις ομάδες αυτές προστέθηκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την υπόθεση του Γερμανού να εξετάζεται πολύ σοβαρά από τους νεοφώτιστους.

Η μεταγραφή του Σιαλμά στην ΑΕΚ και η μη ανανέωση του συμβολαίου του Μπακαγιόκο, έχουν αφήσει ένα τεράστιο κενά στην επίθεση με αποτέλεσμα οι Γιαννιώτες να ψάχνουν να βρουν όσο γίνεται καλύτερες και χωρίς ρίσκο λύσεις. Ο Επστάιν, που φέτος έπαιξε δανεικός στην Κέρκυρα (ήταν, μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας), αποτελεί μία άκρως αξιόπιστη λύση για τον ΠΑΣ και οι άνθρωποι της ομάδας είναι διατεθειμένοι να την κυνηγήσουν μέχρι το τέλος.
Φιλικό με τον Ολυμπιακό!
Την ίδια στιγμή η διοίκηση των Ιωαννίνων έχει κλείσει φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, βγάζοντας και επίσημη ανακοίνωση για την αναμέτρηση αυτή: "Μια καλή πρόβα εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Super League, θα δώσουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα στα μέσα Αυγούστου.


Πιο συγκεκριμένα ο "Αγιαξ" της Ηπείρου θα αντιμετωπίσει στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες", το Σάββατο 13 Αυγούστου τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε σε μια πολύ δυνατή φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον τεχνικό του ΠΑΣ Στεφάν Ντεμόλ να διαπιστώσει σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφού θα έχει προηγηθεί μάλιστα και η βασική προετοιμασία που θα γίνει σε Ελατοχώρι (11/7-20/7) και Ζέεφελντ (24/7-5/8)".


Ο Βέλγος προπονητής θα έχει την δυνατότητα να τεστάρει τις δυνάμεις των παικτών του και να τσεκάρει τον βαθμό ετοιμότητας τους, απέναντι σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο. Δυόμισι εβδομάδες λοιπόν πριν την πρεμιέρα της 1ης αγωνιστικής στην Super League (27/28 Αυγούστου) ο ΠΑΣ Γιάννινα θα τεστάρει τις αντοχές του εν όψει της δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς που θα έρθει».


ΠΗΓΗ: www.contra.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας

Δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης εμπόρων ναρκωτικών Αλβανικής καταγωγής σε δύσβατη περιοχή στα ελληνοαλβανικά σύνορα και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους εμπόρους και να κατασχέσουν τα 60 κιλά κάνναβης που μετέφεραν.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ξένες γλώσσες μετ΄εμποδίων

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για Δημοτικά και Γυμνάσια.

Περιορισμούς στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βάζει το υπουργείο Παιδείας προκαλώντας τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών.
Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, παύει να υπάρχει εφεξής το δικαίωμα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας (γερμανικά ή γαλλικά) στο Δημοτικό, καθώς θα διδάσκεται μόνο μία από αυτές με κριτήριο την πλειονότητα όσων την δήλωσαν.

Την ίδια στιγμή, μπαίνουν φραγμοί και στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, καθώς πλέον η επιλογή μεταξύ τεσσάρων ξένων γλωσσών (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής) θα γίνεται βάσει της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού που θα υπάρχει στο σχολείο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους», η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από συλλόγους γονέων και καθηγητές ξένων γλωσσών, οι οποίοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθητών θα αναγκαστεί να παρακολουθεί όχι τη γλώσσα που επιθυμεί στο Δημοτικό, αλλά την ξένη γλώσσα που επιθυμεί η πλειονότητα, χάνοντας κάθε ενδιαφέρον για τον θεσμό της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Όσον αφορά στους γονείς, δηλώνουν ότι θα αναγκαστούν να στείλουν και πάλι τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, προκειμένου να μάθουν τη γλώσσα της επιλογής τους, με αποτέλεσμα – σε εποχή οικονομικής κρίσης- να επιβαρύνουν κι άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το νέο δάνειο φέρνει ανασχηματισμό

Εξετάζεται ο κατακερματισμός του υπουργείου Οικονομικών.



Σε σαρωτικό ανασχηματισμό αμέσως μόλις «κλειδώσουν» το νέο δάνειο και η Πέμπτη δόση θα προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός ολιγομελούς και ομοιογενούς – σε σχέση με το σημερινό – κυβερνητικού σχήματος, «ταγμένου» στην υλοποίηση του «Μνημονίου 2».
Συνεργάτες του κάνουν λόγο για «τσουνάμι» αλλαγών, που θα συμπαρασύρει και «δικά του παιδιά», ενώ ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στο οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τον «Κόσμο του Επενδυτή», ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να «σπάσει» το υπουργείο Οικονομικών, μοιράζοντας τους ρόλους για τα δημοσιονομικά, τα έσοδα, τις αποκρατικοποιήσεις κλπ.
Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραμείνει στη νέα ομάδα των οικονομικών σε κάποια από αυτές τις θέσεις, κάτι που είναι και το πιθανότερο, ή αν θα αλλάξει τελείως χαρτοφυλάκιο.

ΟΤΟΕ: Aπεργούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου οι υπάλληλοι στις τράπεζες

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις τράπεζες για την Πέμπτη 9 Ιουνίου αποφάσισε η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας την Παρασκευή, ενάντια, όπως αναφέρει, «στις παρεμβάσεις κυβέρνησης και τραπεζιτών, που σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των σημαντικών δημόσιων οργανισμών».

ΠΩΓΩΝΙ: Σύλληψη δύο Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών

Δύο Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στα ελληνοαλβανικά σύνορα που διήρκησε περισσότερο από δεκαπέντε ώρες.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις ενός αυτοκινήτου στην παραμεθόριο. Το αυτοκίνητο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.
Λίγα χιλιόμετρα μετά το σημείο όπου είχε γίνει η φόρτωση των ναρκωτικών, το όχημα για άγνωστο λόγο έφυγε από το δρόμο και άλλαξε πορεία, μπαίνοντας σε έναν χωματόδρομο.
Στο μπλόκο που έκανε η Δίωξη ναρκωτικών, κοντά στο Δελβινάκι, ο ένας από τους δύο επιβάτες κατέβηκε από το αυτοκίνητο και κινήθηκε τρέχοντας προς το δάσος.


Ο δεύτερος συνελήφθη και κατασχέθηκαν εξήντα έξι κιλά χασίς που είχαν προορισμό την Αθήνα.
Τα ναρκωτικά και ο δράστης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και παράλληλα η επιχείρηση στα σύνορα συνεχίζονταν με σκοπό τη σύλληψη και του δεύτερου ατόμου, που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος.
Μετά από αρκετές ώρες οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κοντά στην γέφυρα των Αγίων.
Εκεί γράφτηκε και ο επίλογος της επιχείρησης καθώς και ο δεύτερος Αλβανός συνελήφθη και κρατείται.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ: Τέλος οι πολυήμερες άδειες, Ιούλιο και Αύγουστο

Μόνο το 30% των δημοσίων υπαλλήλων θα απουσιάζει το κατακαλόκαιρο.



Την τμηματική χορήγηση της κανονικής άδειας στο προσωπικό του δημοσίου τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των άδειων γραφείων στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για πρώτη φορά θα καθιερωθεί το σύστημα των δόσεων στην κανονική άδεια αναλόγως των αναγκών του φορέα όπου υπηρετεί ο υπάλληλος.


Ιδιαίτερα θα καταβληθεί προσπάθεια οι απουσιάζοντες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τους κατ’ εξοχήν μήνες διακοπών, να μην υπερβαίνουν το 30% των εργαζομένων, ενώ μέχρι σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Με την πλήρη ανατροπή των διατάξεων που διέπουν το καθεστώς των αδειών, οι υπάλληλοι θα βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή του οργανισμού όπου ανήκουν καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου», αυτοί θα επιλέγουν ποιο μήνα και για πόσες μέρες θα φεύγουν, προκειμένου να ξεκουραστούν.
Παραμένει πάντως το δικαίωμα των εργαζομένων να ζητούν με αίτηση τους προς την υπηρεσία τους να παίρνουν την άδεια σε χρόνο που επιθυμούν οι ίδιοι.
Μόνο που το διάστημα που θα απουσιάζουν θα είναι πολύ μικρότερο, καθώς πρέπει να ξεχασθούν οι πολυήμερες διακοπές που φτάνουν μαζί με τα ρεπό και τις 40 ημέρες.

ΤΡΟΪΚΑ: Συμφωνία για την 5η δόση και το νέο δάνειο, με σκληρές εγγυήσεις και πλήθος απολύσεων

Η ανακοίνωση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που εκδόθηκε αργά χθες το απόγευμα, θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου (οι ανάγκες του Ιουνίου 3-4 δισ. ευρώ θα καλυφθούν με έντοκα), με το ΔΝΤ να απαιτεί πολιτική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δανειακή κάλυψη της Ελλάδας τον προσεχή χρόνο. Συνδέουν άμεσα την εκταμίευση της πέμπτης δόσης με νέο δάνειο περίπου 60 δισ. ευρώ τη διετία 2012-2013. Όπως αναφέρει σήμερα το βασικό θέμα της «Ελευθεροτυπίας», το πακέτο των μέτρων, που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και το τελευταίο ανακοινωθέν ποσόν των 28,4 δισ. ευρώ και θα παρακολουθείται στενά από τον «μπαμπούλα» της τρόικας, εστιάζει σε 7 σημεία:


1.Σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα. Μας είχαν προϊδεάσει από τα μέσα Μαΐου ο πρωθυπουργός όταν μιλούσε για περιορισμό εργαζομένων μέσω μείωσης συμβασιούχων, εθελουσίας εξόδου και συνταξιοδοτήσεων, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών όταν έκανε λόγο για «απολύσεις». Η νέα συμφωνία με την τρόικα φαίνεται να κρύβει την αποδοχή των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εργαζομένων από φορείς ή οργανισμούς.
2.Αναδιάρθρωση ή κλείσιμο δημόσιων φορέων. Η θέση της τρόικας είναι πάγια: «πρέπει να κλείσουν ΔΕΚΟ» που δεν παρέχουν καμία υπηρεσία και ως φαίνεται αυτό έχει συμφωνηθεί.
3.Εξορθολογισμός επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των «πλέον ευάλωτων ομάδων». Πάνε σε κατάργηση επιδομάτων για τη μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων, καθώς τίθενται μικρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Άγνωστο είναι αν θα γίνει περικοπή για όσους συνεχίζουν να τα εισπράττουν.
4.Μείωση φοροαπαλλαγών. Το πόσες και σε ποιο ποσοστό θα κοπούν παραμένει άγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι μεταξύ αυτών θα είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου, ο περιορισμός ή η κατάργηση άλλων (ιατρικά, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.λπ.). Η τρόικα έχει πειστεί ότι μπορεί να πάρει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ από τον τομέα αυτό.
5.Αύξηση της φορολογίας ακίνητης περιουσίας. Για πρώτη φορά δεν γίνεται λόγος μόνο στη «μεγάλη» ακίνητη περιουσία, αλλά γενικώς σε όλη, οπότε αναμένεται νέο κύμα φόρων για όλα τα ακίνητα.
6.Καταπολέμηση φοροδιαφυγής. Το τι θα πιάσουν από τον τομέα αυτό παραμένει άγνωστο -αν και το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε 3,5 δισ. ευρώ.
7.Αισθητή επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Συστήνεται φορέας ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση, με στόχο 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το Σεπτέμβριο η μείωση του ΦΠΑ

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο για τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, που προβλέπει:

• Τη μείωση του υψηλού συντελεστή από 23% σε 20% που θα φέρει μειώσεις τιμών σε καύσιμα, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα, οινοπνευματώδη ποτά, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές συσκευές , λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κ.α.
• Τη μείωση του χαμηλού συντελεστή από 13% στο 10%. Αυτό αφορά τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και εισιτήρια ΜΜΜ.
• Τη μετάταξη από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες κλπ).


Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη μείωση των συντελεστών, αναμένεται αύξηση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών, κλπ. Ο χαμηλότερος συντελεστής του 6,5% θα μειωθεί στο 5% και θα αφορά φάρμακα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιβλία και Τύπο και εισιτήρια θεάτρου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», στο τραπέζι βρίσκεται, αλλά χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "Έχω πει πολλές βλακείες"

Σε αυτοκριτική με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale

"Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες".
Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν διευκρίνισε σε ποια ακριβώς από τις δηλώσεις που έχει κάνει, αναφερόταν.
Ο κ. Πάγκαλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στα επίσημα εγκαίνια που έγιναν το πρωί, παρουσία της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, Διοχάντη, η οποία δημιούργησε την εγκατάσταση του περιπτέρου Beyond Reform της επιμελήτριας του έργου, Μαρίας Μαραγκού και πλήθος κόσμου. Από τα εγκαίνια απουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε ότι αν και τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα, στην τέχνη πάμε πολύ καλά.
Τις τελευταίες ημέρες ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για τους "αγανακτισμένους" πολίτες και τον εγκλωβισμό βουλευτών στο κοινοβούλιο.

ΚΕΠ: Χορηγούνται από χθες αντίγραφα βεβαίωσης καταβληθεισών συντάξεων ΟΓΑ για φορολογική χρήση

Και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) χορηγούνται από χθες αντίγραφα βεβαίωσης καταβληθεισών συντάξεων ΟΓΑ για φορολογική χρήση, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συνταξιούχοι του Οργανισμού.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να ζητούν επανέκδοση αντιγράφου της βεβαίωσης και από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες on-line σύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα του ΟΓΑ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Eντατικοποίηση ελέγχων ενόψει θερινής περιόδου

Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη θερινή περίοδο, σε παραδοσιακά καφενεία, εστιατόρια, καφετέριες, Fast Foods, κέντρα διασκέδασης, αεροδρόμια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων, ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι πρέπει να αφορούν:
Τη σύνταξη και τήρηση των προβλεπόμενων τιμοκαταλόγων στα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
Την εφαρμογή της διάταξης «περί υποχρέωσης τήρησης δελτίου παραπόνου».
Την αναγραφή στους τιμοκαταλόγους των ενδείξεων του είδους των χρησιμοποιημένων ελαίων για την παρασκευή και προσφορά φαγητών, της ένδειξης για τη ΦΕΤΑ ή της ονομασίας κάθε παρόμοιου της προσφερόμενου τυριού.
Την έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής με συνοδεία διπλότυπου μπλοκ στο οποίο να αναγράφονται αναλυτικά τα είδη που κατανάλωσε ο πελάτης και η τήρηση του βάρους των μερίδων των φαγητών, γλυκών κ.λ.π.
Την προσφορά εμφιαλωμένου νερού, μόνο εφόσον το ζητά ο πελάτης.
Τις υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών (ψάρια – κρέατα) και φρούτων με το κιλό.
Στη μη χρέωση «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες κ.λ.π.)
Επίσης, ζητείται να δοθεί έμφαση και να παρθούν δείγματα για είδη βιοτικής ανάγκης που λόγω εποχής παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση, (χυμοί και διάφορα ποτά ελεύθερα αλκοόλης, οινοπνευματώδη ποτά, παγωτά διαφόρων κατηγοριών, γαλακτοκομικά προϊόντα, κομπόστες, μαρμελάδες κ.α.), και στα υγρά καύσιμα, ιδιαίτερα δε σε πρατήρια που παρουσιάζουν μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr