Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση Αποφάσεων της 40ης/22-12-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 22-12-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-12-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 40/22-12-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1717. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 500.000,00 με τον Φ.Π.Α.
1718. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Βολέτσι», αναδόχου Γεωργίου Μυριούνη, μέχρι την 24-02-2015.
1719. Έγκριση απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη στατικής μελέτης αντικατάστασης των στεγών των κτιρίων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 9.850,00 με Φ.Π.Α.

Οι ΔΟΥ "μπλοκάρουν" την ενημερότητα εξαιτίας μελλοντικών δόσεων ΕΝΦΙΑ

Οι ΔΟΥ δεν χορηγούν φορολογική ενημερότητα με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Σύμφωνα με το banking news, η εντολή για μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, αν δεν καταβληθεί όλος ο ΕΝΦΙΑ από τους υπόχρεους, δόθηκε προφορικά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), για να ενισχυθούν οι εισπράξεις και να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος των εσόδων.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη εντολή είχε δοθεί και για το «πάγωμα» των επιστροφών φόρου, με πρόσχημα τους συμψηφισμούς με χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Θεωρητικά οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα μηνιαίας ισχύος ακόμα κι αν έχουν βεβαιωμένες ή ρυθμισμένες οφειλές, όμως αυτό δεν ισχύει.

Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε το πρωί της 28-12-2014 στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά, 51 και 43 ετών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν από σπίτι 72χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται σε αγροτική τοποθεσία της Πρέβεζας, ποσότητες κρεάτων και άλλα αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε πολυκαταστήματα

Συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω χθες (29-12-2014) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί Αλβανικής υπηκοότητας (άνδρας –γυναίκα), ηλικίας 32 και 25 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν αφαιρέσει προϊόντα και τρόφιμα από κατάστημα στην ίδια περιοχή.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες έκλεβαν συστηματικά διάφορα προϊόντα από πολυκαταστήματα στα Ιωάννινα.
Στη κατοχή τους και μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλεμμένων τροφίμων και καλλυντικών προϊόντων ενώ διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Συνελήφθη 44χρονος Αλβανός, που διέπραττε διαρρήξεις στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, χθες (29-12-2014) μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 44χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, ο 44χρονος Αλβανός κατηγορείται ότι εμπλέκεται στις παρακάτω διαρρήξεις:
εισήλθε στο γραφείο της τοπικής κοινότητας, προκαλώντας φθορές, χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
εισήλθε σε σπίτι και αφαίρεσε ένα radio / CD.
διέρρηξε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαρρήξει καφενείο.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία ενώ σημειώνεται ότι ο 44χρονος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Άνοιξε η εφαρμογή για να δείτε τα ένσημά σας με ένα κλικ

Άνοιξε η εφαρμογή του «Άτλας» που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ να δουν τα ένσημα τους από το 1994 και μετά online.
To μόνο που απαιτείται να κάνει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα  « www.atlas.gov.gr » είναι να συμπληρώσει στα ειδικά πεδία το ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς του taxisnet
 Στο πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» αναμένεται να ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.

Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. 
Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
 
Η εφαρμογή του «Άτλας»: 

ΕΜΥ: Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο, το Ιόνιο και στην Πελοπόννησο.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας, την Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη.
Κατά την διάρκεια της ημέρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και  θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, στη βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο αναμένεται στα νότια και δυτικά τμήματα.
Το θερμόμετρο θα δείξει από -11 έως -4 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από -5 έως 4 στη βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 3 στην κεντρική, από 2 έως 6 στην Ήπειρο, από 5 έως 11 στη δυτική Ελλάδα, από 2 έως 9 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 4 στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου, από 6 έως 11 στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο και από 9 έως 18 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική, ο υδράργυρος θα «παίξει» μεταξύ 4 και 8 βαθμών και στη Θεσσαλονίκη θα «αγγίξει» έως 2 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και, σταδιακά, θα στραφούν σε ανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ από την Πέμπτη, πρώτη μέρα του 2015, θα αρχίσουν να εξασθενούν από τα βόρεια, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παραμένουν και να προκαλούν παγετό, που σε κάποιες περιοχές θα είναι ολικός!

Οι προκηρύξεις και οι θέσεις του ΟΑΕΔ για τις «ειδικές ομάδες»

Από τις 30/12/2014 έως και 29/01/2015, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98 σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ που εκδόθηκε χθες.
Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
 Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης, συμπληρώνουν ειδικό έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, που περιέχεται μέσα στο παραπάνω αναγραφόμενο ΦΕΚ Β΄ 3408/18-12-2014, στο οποίο δηλώνουν απαραίτητα όλα τα στοιχεία που ζητούνται. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, διότι από αυτήν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προκύπτουν τα μόρια όλων των προστατευομένων. Επίσης συμπληρώνουν και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.