Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 55 ετών, οι οποίοι διέπραξαν ακόμα μία κλοπή σε σταθμευμένο όχημα σε παραλία της Θεσπρωτίας

Σε συνέχεια του χθεσινού (25-07-2017) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε την εξιχνίαση κλοπής σε σταθμευμένο όχημα σε παραλία της Θεσπρωτίας, με δράστες δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 33 και 55 ετών, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες εμπλέκονται και σε άλλη μία παρόμοια περίπτωση.
Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες, το μεσημέρι της 23-07-2017, αφαίρεσαν από το εσωτερικό ενός ακόμη οχήματος που ήταν σταθμευμένο σε παραλία της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, χρηματικό ποσό, ένα πορτοφόλι και μία τσάντα.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα, αφού προκαλούσαν στρέβλωση των θυρών των οχημάτων, στη συνέχεια με αυτοσχέδιο άγκιστρο απασφάλιζαν τις πόρτες και αφαιρούσαν αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 10ο χμ της Επαρχιακής Οδού Άρτας-Γαβριάς

Νεκρός Γιαννιώτης 43χρονος μουσικός

Χθες (25-07-2017) το βράδυ, στο 10ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Γαβριάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε αρδευτικό αύλακα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγιάννη στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ) και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Βλάχο.
Κατά την επίσκεψη, η οποία είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα για την σημερινή κατάσταση της εταιρείας και τις υψηλού επιπέδου πολιτιστικές της δράσεις που συνεχίζονται αδιάκοπα από το 1953, ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ΕΗΜ και ξενάγησε τον βουλευτή στους γνώριμους για αυτόν - από τα μαθητικά του χρόνια - χώρους της πινακοθήκης και της βιβλιοθήκης της.

Ο κ. Καραγιάννης επισήμανε στον κ. Βλάχο ότι "η ΕΗΜ συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ηπειρώτικο πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες, όχι μόνο στα πλαίσια της ιστορικής παράδοσης αλλά και ως δημιουργική συνέχεια στη σύγχρονη εποχή. 
Τα μουσικά πρωινά της Κυριακής με τον Τάτση Αποστολίδη κατά τη δεκαετία του '70, τα Δωδωναία, το εκδοτικό έργο της εταιρείας, ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και η στήριξη σε κάθε μορφή σύγχρονης τέχνης, σφραγίζουν την πορεία της ΕΗΜ μέσα στο χρόνο, τόσο για την πόλη μας, που κινδυνεύει εδώ και χρόνια να απολέσει την ταυτότητας της, όσο και για ολόκληρη την Ήπειρο".

Η 9η ''Αθαμάνιος διαδρομή-Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα'' 2017, το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 18:00', με εκκίνηση την πλατεία του Τετρακώμου Tζουμέρκων

O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας διοργανώνει  τον  9ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί με  αφετηρία το Τετράκωμο και τερματισμό στο Αθαμάνιο.
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα.
Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. 
Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 885 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν  στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1.051 μ.
Για την ενίσχυση του αγώνα των αθλητών θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού ανά 4 χλμ. και στο τέλος της διαδρομής. Θα παρέχονται νερά και ισοτονικά ποτά.
Τα ισοτονικά ποτά θα παρέχονται στο δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.
Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.  
Όσον, αφορά την απονομή επάθλων και αναμνηστικών:
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα:


Εορτασμός προς τιμή της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής,  τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.




Παράταση 60 ημερών για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  δόθηκε παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, περί της "Αντιμετώπισης της Αυθαίρετης Δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις".

. Πιο συγκεκριμένα, η νέα προθεσμία λήγει την 23η Σεπτεμβρίου του 2017.

Παρατείνεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017 η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τονίζεται, ότι η 7η Σεπτεμβρίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία, τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η παράταση σκοπεύει να δώσει επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να εξαντλήσουν εντός του Αυγούστου και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.
Ταυτόχρονα, δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.

Λήγει την Πέμπτη 27 Ιουλίου η προθεσμία για τα POS

Πρόστιμο 1.500 ευρώ  όσοι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα

Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία εγκατάστασης συσκευών ηλεκτρονικών πληρωμών και χρεώσεων από εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που συναλλάσσονται απευθείας με τους καταναλωτές. Η σχετική υποχρέωση κρύβει παγίδες και ψιλά γράμματα για τους υπόχρεους.
Σημειώνεται ότι αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) εντός της προθεσμίας, η οποία εκπνέει στις 27 Ιουλίου.
Οι ελεγκτικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προμηθευτεί POS οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να το κάνουν. Στις επόμενες ημέρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες, όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει POS.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το αδιαχώρητο στις τράπεζες από επαγγελματίες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα μηχανήματα. Το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ, ωστόσο εάν κάποιος το πληρώσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα, θα καταβάλει 750 ευρώ.

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας, από την Πέμπτη 27 Ιουλίου έως και την Τρίτη 1 Αυγούστου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ Φιλιππιάδας και Πέρδικας Ιωαννίνων, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σύνδεσης του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πέρδικα–Εγνατία. 
Ειδικότερα, από την Πέμπτη 27η Ιουλίου έως και την Τρίτη 1η Αυγούστου, θα ισχύσει ολικός αποκλεισμός του τμήματος από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Φιλιππιάδας έως το προσωρινό τέλος του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή της Πέρδικας Ιωαννίνων. Κατά το ανωτέρω διάστημα:
- Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Φιλιππιάδας και διαμέσου της ΠΕΟ Άρτας–Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα κατευθύνονται στον προορισμό της επιλογής τους.
- Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αντίρριο, διαμέσου της ΠΕΟ Άρτας–Ιωαννίνων και τη χρήση προσωρινών ενημερωτικών πινακίδων, θα προσεγγίζουν τον Α/Κ Φιλιππιάδας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αντίρριο.
Κατά τη διάρκεια ισχύος των παραπάνω ρυθμίσεων, θα ισχύει αποκλεισμός όλων των κλάδων εισόδου και εξόδου από και προς τον αυτοκινητόδρομο των Ανισόπεδων Κόμβων Τερόβου και Γοργόμυλου, καθώς και του Ημικόμβου Αμμότοπου.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Η επέτειος της κήρυξης της επαναστάσεως του ΄21 στα Τζουμέρκα, γιορτάζεται τη Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Βουλγαρελίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων σας προσκαλούν, να τιμήσετε, με την παρουσία σας, την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/07/17 στον ιερό χώρο της Ι.Μ Αγίου Γεωργίου στο Βουργαρέλι.
Η εκδήλωση γίνεται σε ανάμνηση της «σύναξης των καπεταναίων» στον προαναφερθέντα χώρο, τον Ιούλιο του 1821, και είχε ως αποτέλεσμα,
την έκρηξη της επαναστάσεως στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης
1)      Δοξολογία 10:30
2)      Ομιλία 10:45
3)      Επιμνημόσυνη Δέηση 11:00
4)      Κατάθεση Στεφάνων 11:15
5)      Ιστορικό σκετς 11:30 
6)       Παραδοσιακοί χοροί 12:00

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων

Μαρίνος Γαρνέλης

Video από εκδηλώσεις προηγούμενων χρόνων.  


Η Ήπειρος και ο αγώνας για την Ελευθερία.

Η απελευθέρωση της Ελλάδας απ τη μακρόχρονη δουλεία των 400 χρόνων στους Τούρκους οφείλει πολλά στην Ήπειρο, όπως και σ όλους τους αγωνιστές της επανάστασης του 1821. Η συμβολή των Ηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 21 υπήρξε κεφαλαιώδης.
Η Φιλική Εταιρία, (1814) η οποία δημιούργησε το ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά και οργάνωσε την εξέγερση, οφείλει τη δημιουργία της σε Ηπειρώτες, αφού 2 από τα 3 ιδρυτικά μέλη της ( Σκουφάς, Άρτα – Τσακάλωφ, Ιωάννινα) ήταν απ την Ήπειρο. Επί πλέον πάρα πολλοί Ηπειρώτες εντάχθηκαν σ αυτήν και βοήθησαν οικονομικά, ηθικά αλλά και με την πολεμική τους δράση την εθνική υπόθεση.

Το 1818, η έδρα της Φιλικής Εταιρείας μεταφέρεται απ την Οδησσό στην Κωνσταντινούπολη. Ένας από τους «αποστόλους» της ο Αρτινός Ασημάκης Κροκίδας, μεγαλέμπορος στην Πόλη, αναλαμβάνει τη μύηση του στενού κύκλου συνεργατών του Αλή Πασά. Η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε απ την ιδιοτυπία του κράτους του Αλή Πασά κι απ τις φιλοδοξίες του ν αποσχιστεί απ την Οθωμανική αυτοκρατορία, γεγονός που θα ήταν πολύ ευνοϊκή συγκυρία για τον ελληνικό αγώνα.
Παράλληλα το ενδιαφέρον της Φιλικής στράφηκε προς τους Ηπειρώτες κλεφταρματολούς αλλά και τους Σουλιώτες, που κυνηγημένοι απ τους Τούρκους είχαν καταφύγει στα Επτάνησα.
Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, στις 22 Φεβρουαρίου του 1821, καθώς και η επέκτασή της στην Ελλάδα το Μάρτιο, βρίσκει την Ήπειρο να έχει ήδη γίνει πεδίο μαχών, αφού από τον Ιούλιο του 1820 τα σουλτανικά στρατεύματα πολιορκούν τον Αλή Πασά στα Ιωάννινα, μετά την αποστασία του και την αποκήρυξή του απ το Σουλτάνο «ως ένοχο καθοσιώσεως».
Μέσα σ αυτό το κλίμα, ο Αλή Πασάς προσπαθεί να προσεταιριστεί τους παλιούς του εχθρούς, τους Σουλιώτες, παραχωρώντας τους τη δυνατότητα να επανέλθουν στο Σούλι, απελευθερώνοντας τα 60 χωριά τους και ενισχύοντάς τους με 200.000 γρόσια, για τη συντήρηση των οικογενειών τους που βρίσκονταν στα Επτάνησα. Η επιστροφή των Σουλιωτών στο Σούλι, στις 12 Δεκεμβρίου 1820 αποτελεί σπουδαίο γεγονός, καθώς το Σούλι είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που απελευθερώνεται και προϊωνίζεται έτσι και η απελευθέρωση των υπόδουλων περιοχών, με την επερχόμενη επανάσταση.

Οι παραλίες του νομού Πρεβέζης, πτήση drone και αφήγηση-Preveza Prefecture beaches - flight (Eng subs)

Η ακτογραμμή του Νομού Πρεβέζης έχει μήκος πάνω από 65 χιλιόμετρα η αφετηρία της είναι η παραλία της Κυανής ακτής στον νότο και καταλήγει μέχρι την παραλία Σαρακίνικο στον Βορρά.
Αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά που το μήκος τους ξεπερνάει τα δυο χιλιόμετρα θα συναντήσουμε εξερευνώντας τον νομό, όπως η παραλία Μονόλιθι, Κανάλι, Καστροσυκία, Βράχος-Λούτσα.
Η ακτογραμμή του νομού Πρεβέζης έχει μια ιδιομορφία όσο ανεβαίνουμε προς τα βόρεια , τα πεύκα σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου παίρνουν την θέση τους, αλλάζοντας το τοπίο.
Η Αμμουδιά με τις εκβολές του Αχέροντα , το Αλωνάκι, η Κερέντζα, και κατευθυνόμενοι προς την Πάργα, ο Αι Γιαννάκης, ο Άγιος Σώστης το Κρυονέρι και ο Βάλτος είναι κολπίσκοι που συνδυάζουν κατάλληλα το πράσινο με τo γαλάζιο, δίνοντας μια ιδιαίτερη ομορφιά.
Η Λυγιά, η Αμμουδιά τα δυο γραφικά ψαροχώρια όπου μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκο ψάρι, ο Όρμος του Οδυσσέα που συνιστάτε για κατασκηνωτές με τροχόσπιτα και σκηνές.
Γαλήνιες, απόμακρες, κοσμικές, μοναχικές είναι οι παραλίες του Νομού Πρεβέζης είναι ιδανικές για τον οποιοδήποτε επισκέπτη.


Ρομποτική χειρουργική απόλυτα επιτυχής η εφαρμογή της στην ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος

Απόλυτα επιτυχής είναι η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής στην ολική αρθροπλαστική ισχίου  και γόνατος καθώς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του κλασικού χειρουργείου η άλλων τεχνικών ελαχίστης επεμβατικότητας!
Μάλιστα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες  από τις ΗΠΑ, η ακρίβεια που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα MAKOστην προετοιμασία και τοποθέτηση των προθέσεων προσεγγίζει το 99% σε σύγκριση με το 68% που προσφέρουν  κλασσικές  ή άλλες τεχνικές ελαχίστης επεμβατικότητας (MIS).
«Πράγματι η ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική ισχίου για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας αποτελεί επανάσταση στον τομέα της ορθοπεδικής» αναφέρει ο διαπρεπής  χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Μετροπολιταν Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας  και συνεχίζει
«Τα αποτελέσματα  για τους ασθενείς  είναι εκπληκτικά καθώς κινητοποιούνται  και βαδίζουν λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, ενώ δυο ημέρες μετά επιστρέφουν σπίτι τους».
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΤΑ  ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ  ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Η  ολική αρθροπλαστική ισχίου, λόγω οστεοαρθρίτιδας  είναι  μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στο δυτικό κόσμο, καθώς εκατομμύρια τέτοιες επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο.
Κι αυτό γιατί  πάνω από το 40% των ανθρώπων (γυναικών και ανδρών) άνω των 65 χρόνων  πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα σε κάποια κύρια άρθρωση όπως το ισχίο και το γόνατο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς θα χρειαστεί να υποβληθεί κατά την διάρκεια της ζωής του σε ολική αρθροπλαστική για την αντιμετώπισης της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας.
Παρά το γεγονός ότι η ολική αρθροπλαστική του ισχίου θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις του 20ου αιώνα, σε βάθος χρόνου πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα εμφυτεύματα.
Bασικά προβλήματα της αρθροπλαστικής του ισχίου είναι:  η  ανισοσκελία,  η πρώιμη φθορά ή χαλάρωση των εμφυτευμάτων λόγω κακού προσανατολισμού,  καθώς και το εξάρθρημα της αρθροπλαστικής.