Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου στις εφορίες και ο λόγος είναι κυρίως η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων, παρά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Οι φορολογούμενοι έχουν ακόμη τη Δευτέρα, για να αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν πινακίδες ή εάν θα πληρώσουν τα τέλη.
Μέχρι χθες, Πέμπτη, τα τέλη κυκλοφορίας έχει πληρώσει μόλις το 60% των φορολογουμένων.
Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και χθες, Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών έχει καταγράψει περισσότερες από 70.000 καταθέσεις πινακίδων, με νέα αύξηση της τάξεως του 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλοι καταθέτουν τις πινακίδες του δεύτερου ΙΧ τους, άλλοι όμως ακόμη και του μοναδικού οχήματος της οικογένειας.
Μεταξύ εκείνων που καταθέτουν πινακίδες είναι και εκατοντάδες έμποροι μεταχειρισμένων οχημάτων που ούτως ή άλλως έχουν δει τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα.
Από το 2009 έως το 2011 έχουν καταθέσει πινακίδες σχεδόν 500.000 φορολογούμενοι, με τους περισσότερους από αυτούς να μην τις παίρνουν ποτέ πίσω.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας συμμετείχε στη δράση των φορέων της Γλυφάδας, ''Χάρισε μας ένα δωράκι ή ένα δενδράκι να δώσουμε χαρά και ελπίδα''

Την Πέμπτη 27-12-2012 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας « Η ΠΙΝΔΟΣ », συμμετείχε στη δράση που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, η Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας και το Συμβούλιο Νέων Γλυφάδας : « ΧΑΡΙΣΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ Ή ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!!! ».
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ., με επικεφαλή την Προέδρο και τον Γενικό Γραμματέα, Μαρία Δοκοπούλου και Τάσο Κατοπόδη, παρευρέθηκε στο χώρο των εκδηλώσεων επί των οδών Παπανδρέου και Μπότσαρη στη Γλυφάδα (12:00-18:00) μοιράζοντας δωράκια στους μικρούς μας φίλους που προσέφεραν με όλη τους την αγάπη τα μέλη του Συλλόγου.
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2013!!!
                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ

Η εβραϊκή κοινότητα της Πρέβεζας. Ντοκουμέντα εξ Αμερικής...

Η Πρέβεζα τη χρονιά που σε λίγες ημέρες θα μας... αφήσει, συμπλήρωσε 100 χρόνια από τη στιγμή που έγινε κομμάτι του επίσημου Ελληνικού Κράτους. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, δεν ήταν πολλές οι αναφορές στην πολυπολιτισμικότητα της πόλης, εν όσω βρισκόταν υπό οθωμανική ή βενετική κυριαρχία, κάτι που θα ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για τις νέες γεννιές Πρεβεζάνων.
Ένα κομμάτι της Πρέβεζας, ήταν η εβραϊκή κοινότητα, η οποία είχε έντονη παρουσία στην πόλη της. Εν συντομία να αναφέρουμε, πως οι Εβραίοι της Πρέβεζας, συγκεντρώθηκαν στις 25 Μαρτίου 1944 από τους Γερμανούς και στάλθηκαν στο κολαστήριο του Άουσβιτς, από όπου ελάχιστοι επιβίωσαν.
Δείτε στα παρακάτω link λίστα με ονόματα Εβραίων της Πρέβεζας, καθώς και στοιχεία από τη συναγωγή «Kehila Kedosha Janina», που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπως επίσης και από το αρχείο του United States Holocaust Memorial Museum στην Ουάσιγκτον.
Στο τελευταίο link, μπορείτε να δείτε σπάνιο φωτογραφικό υλικό από οικογένειες Πρεβεζάνων Εβραίων, ενώ υπάρχουν και ιστορίες για Πρεβεζάνους που πρωταγωνίστησαν σε εξέγερση στα κρεματόρια.

http://www.atpreveza.gr/images/PREVEZA.pdf
http://www.kkjsm.org/Preveza.html
http://www.ushmm.org/shared/search/main.php?q=preveza&q__src=&q__grp=&q__typ=&q__mty=&q__sty=&q__lng=&max_page_docs=25&start_doc=1

Ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ στις ΕΟΖ και μιά αποφασιστική πρόσκληση σε διάλογο από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, στη Συνεδρίαση του, της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και η Π.Σ.Ε, με την εκπροσώπησή της, θεώρησε χρέος της να καταθέσει δια ζώσης τις απόψεις της, σε ένα τόσο κεραίας σημασίας ζήτημα για την προοπτική της Ηπείρου και της πατρίδας μας.
Ο Έφορος Πολιτισμού και μέλος του Προεδρείου της Π.Σ.Ε Αλέξανδρος Λαμπρίδης στην παρέμβασή του κατέθεσε την κατηγορηματική εναντίωση του κορυφαίου συλλογικού φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στην προωθούμενη δημιουργία των Ε.Ο.Ζ. στον τόπο μας.

Παρουσιάζοντας το σχετικό, ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., ο εκπρόσωπός της ανέδειξε τη μεθόδευση που ακολουθείται εδώ και χρόνια με την προλείανση του εδάφους για τη δημιουργία των Ε.Ο.Ζ. στην Ελλάδα. Διαδοχικοί κρίκοι στην ίδια αλυσίδα ενεργειών επισημάνθηκαν, ανάμεσα σε άλλους, και οι ακόλουθοι:
- . η πρώτη δανειακή σύμβαση με την οποία η χώρα μας παραιτείται άνευ όρων από την ασυλία που ενέχει λόγο Εθνικής Κυριαρχίας.
- ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου (ν. 3986/2011) που προβλέποντας το δικαίωμα επιφανείας, διακρίνει την ιδιοκτησία από τη νομή-κατοχή-κυριότητα και, έτσι, γη που ανήκει στο Δημόσιο μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτη επενδυτή για πέντε (5) το λιγότερο, έως εκατό (100) χρόνια. Αυτό αναφέρεται και στην ιδιωτική γη η οποία απαλλοτριώνεται, κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος.

- ο νόμος 3775/2009, ο σχετικός με τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, που αποτρέπει οποιοδήποτε εμπόδιο στην ανοικοδόμηση σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους (όπως είναι η Ήπειρος) ακόμα κι αν προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις (Natura) ή, ακόμη, σε αρχαιολογικούς χώρους ή, ακόμη, και με παρεμβάσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία, όπως είναι τα εργοστάσια επεξεργασίας τοξικών ή ακόμα και ραδιενεργών αποβλήτων.

ALCO: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον της χώρας

Το 71% δηλώνει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση

 Κλίμα απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον της χώρας, καταγράφει έρευνα της ALCO για λογαριασμό της ΝΕΤ.
Συγκεκριμένα, το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 18% σε σωστή.
Σε ότι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ μόλις το 16% πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Από την άλλη, σε σχέση με τους θεσμούς υπάρχει μία καθολική εμπιστοσύνη στο θεσμό της οικογένειας, ενώ θετικό πρόσημο εμφανίζει και η εκκλησία.
Η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη θεωρήθηκαν από τους πολίτες οι κυρίαρχες αξίες, ενώ ακολουθεί, η δικαιοσύνη και η πατρίδα.
Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι θεσμοί του πολιτικού συστήματος, της βουλής, του συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, το πρωί της Παρασκευής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 39χρονος αλλοδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι είχε εκδώσει εισιτήρια προς επιβίβαση σε επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ιταλία για δυο ανθρώπους και ένα Ι.Χ., τα οποία προμήθευσε σε δύο αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 58χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, 58χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 58χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 76.568,95 ευρώ.
Ο 58χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου η επικουρική σύνταξη στους συνταξιούχους του ΤΑΕΔΥ

Στις 31 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ), μεταξύ των οποίων και οι τελωνιακοί την επικουρική σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ταμείου επαναλαμβάνει ότι από τον Ιανουάριο του 2013, όλοι οι συνταξιούχοι του Τ.Ε.Α.Δ.Υ, και των Τομέων του Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α. θα προπληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αναφοράς.
Δηλαδή στις 31-1-2013 θα προπληρωθούν τον Φεβρουάριο 2013, στις 28 Φεβρουαρίου τον Μάρτιο κ.ο.κ.

Παράταση προθεσμίας μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2013 για φόρο ακίνητης περιουσίας, χωρίς την επιβολή προσαύξησης

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής του φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, ο οποίος βεβαιώθηκε μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2012 και λήγει την 31/12/2012, μπορεί να καταβληθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2013 μόνο στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, χωρίς την επιβολή προσαύξησης.

Προθεσμία έως τις 8 Ιανουαρίου στους δήμους προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις καταγεγραμμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους


Εγκύκλιο, με την οποία ζητά από όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας να επιβεβαιώσουν τις καταγεγραμμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, εξέδωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Γ. Ιωαννίδης, προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα. Η προθεσμία επιβεβαίωσης των στοιχείων για τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού λήξει στις 8 Ιανουαρίου.
Η εγκύκλιος έρχεται σε συνέχεια της χρηματοδότησης 42 δήμων, που είχαν ελεγχθεί από την Ελεγκτική Επιτροπή και αφορά 255.306.360 ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Η σχετική απόφαση λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.