Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία την Πέμπτη

24ωρη πανελλαδική γενική απεργία για αύριο Πέμπτη κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».

«Η Κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα».

«Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει για μία ακόμη φορά αυτή την πολιτική, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί κάθε εργαζόμενο και κάθε πολίτη να αγωνιστεί για την ανατροπή των καταστροφικών σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας.Στο πλαίσιο αυτό, από κοινού με τη ΓΣΕΕ και σε συντονισμό με τις ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ,

ΚΗΡΥΣΣΕΙ

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία για αύριο, Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (λεωφόρος Μεσογείων).

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» και σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επίσκεψη περιφερειάρχη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέφτηκε την Τρίτη τους Κουκλιούς Πωγωνίου και είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών αναστήλωσης του Καθολικού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

ΕΡΤ τέλος … ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ στην Υποκουλτούρα και στην «Σουλεϊμανοποίηση» του θεάματος …

  
Η αυλαία της ΕΡΤ έπεσε χθες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Η θεραπεία του ΣΟΚ της Νεοφιλελεύθερης λαίλαπας είναι η τελευταία πράξη ενός «πολιτικού σίριαλ», με όχι και τόσο πετυχημένο «Success Story»…

Το κλείσιμο της ιστορικής Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί πολιτική αυθαιρεσία και πολιτισμική οπισθοδρόμηση και την πιο αυταρχική έκφανση φίμωσης, της ελεύθερης δημοσιογραφίας και ποιοτικής πολιτικής ανάλυσης, που μόνο σε πρακτικές Χούντας παραπέμπει.
Χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση, πρωτίστως των πολιτών που με τη συνεισφορά τους χρηματοδότησαν• μάς εισάγει σε μια περίοδο γκρίζας ενημέρωσης στερημένης από όραμα και κοινωνική αλληλεγγύη.
Το κλείσιμο του εθνικού δικτύου, ούτε αξιόλογο δημοσιονομικό αποτέλεσμα υπόσχεται, ούτε αναπλήρωση του κενού της ΕΡΤ προβλέπει. Αντιθέτως θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και θα στερήσει τους πολίτες όλης της χώρας και ειδικά των ακριτικών μας περιοχών, από την αντικειμενική ενημέρωση.
Επιχειρείται χειραγώγηση των Τροϊκανών στους κανόνες του LIFE style, της αγοράς και την αισθητική της ιδιωτικής TV, της υποκουλτούρας και της Σουλεϊμανοποίησης του θεάματος.
Για μας στην Ήπειρο η τοπική δημοσιογραφική ομάδα, παρείχε πολλάκις στήριξη σε θέματα αιχμής, που αναδείχθηκαν με την συμβολή τους.
Πενθούμε την απώλεια ενός δημόσιου αγαθού, εργαλείο για την συνείδηση κάθε σκεπτόμενου πολίτη…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 12-6-2013

Αποφεύγουν να απολύσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλάστες προϋπηρεσίες τα τελευταία 13 χρόνια!!!

Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους;

Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.;

Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς;

Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά;

Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς;

Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.;

Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;

Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’ αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής.

Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!

Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ.

Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία.

Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις.

Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας.

Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Για το συνέδριο Ν.Δ. και την Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο μίλησε χθες ο Ι. Παπαθανασίου

Συνέντευξη του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

«Υστερεί σε έργα ο Δήμος, ενώ όλοι μιλούν για την υπεξαίρεση…»

Τις απόψεις του, τόσο για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στο τακτικό συνέδριό της στην Αθήνα (28-30 Ιουνίου), όσο και για την Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο, καυτηριάζοντας τα όσα γίνονται στο Δήμο Ιωαννιτών, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων Γιάννης Παπαθανασίου.
Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο, που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε πως «ο προσυνεδριακός διάλογος ολοκληρώνεται και υπάρχει επαφή με την κοινωνία. Αποτελεί ένα στοίχημα για την Ν.Δ. το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο συνέδριο. Ευελπιστούμε στη δημιουργία ενός κόμματος αναλόγου με αυτών που ζητά η κοινωνία και το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, «ο κόσμος ελπίζει στη συγκυβέρνηση, κορμός της οποίας είναι το κόμμα της Ν.Δ.».Να σημειωθεί, ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων θα γίνουν την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. και όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να το κάνουν από σήμερα στις 2 το μεσημέρι έως και αύριο την ίδια ώρα. Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Ιωαννίνων, με απλή δήλωση, είτε στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, είτε στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Θα εκλεγούν 12 άνδρες 6 γυναίκες, ένας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ένας από τον αγροτικό τομέα.
Υστερεί… Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε πως υστερεί σε έργα, ενώ στάθηκε στο μέγα θέμα της υπεξαίρεσης 1,36 εκ. ευρώ από τα ταμεία. «Αυτή την περίοδο, η κοινωνία συζητά για τη μεγάλη τρύπα των οικονομικών. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία πρέπει να είναι σημαίες, όμως υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία...» επεσήμανε.
Σε ό, τι αφορά την Περιφέρεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε πως «γίνονται σοβαρές προσπάθειες, όμως υπάρχει μια αντιπολίτευση που λαϊκίζει έντονα και δεν βοηθά στο να πάει μπροστά η Περιφέρεια».

Πάντως, εκτίμησε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στην Περιφέρεια και αυτό αποτυπώνεται στον κόσμο.
Τέλος, για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για του χρόνου το Μάιο ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε πως θα ανοίξουν οι διαδικασίες, όταν αποφασιστούν θέματα, όπως ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών.

 ΠΗΓΗ:   www.proinoslogos.gr

Άρτα: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη χθες (11-06-2013) το απόγευμα στην Καλαμιά Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 27χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, στην κατοχή και στο σπίτι του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (655,64) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή στη Λούτσα Πρεβέζης

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (11-06-2013) το βράδυ και σήμερα (12-06-2013) το πρωί, στη Λούτσα Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (11-06-2013) το βράδυ στη Λούτσα Πρεβέζης, ένας 36χρονος ημεδαπός διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 56χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (11-06-2013) το βράδυ στη Λούτσα Πρεβέζης, ένας 44χρονος ημεδαπός διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
*Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα (12-06-2013) το πρωί στη Λούτσα Πρεβέζης, ένας 35χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ-οβελιστήριο) ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να λειτουργεί αυτό έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλει τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ

         
   
Αριθ. Πρωτ.: 2333                           Αθήνα 11-6-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με έκπληξη πληροφορήθηκε σήμερα 11 Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια της τακτικής μηνιαίας συνόδου του, ότι η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Η πρώτη άμεση εφαρμογή έγινε στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Έκλεισαν δηλαδή τη δημόσια ενημέρωση και έβγαλαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
Θεωρούμε η ενέργεια αυτή εκτός του ότι θα στερήσει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από τους συμπατριώτες μας που ζουν στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου- και όχι μόνο- που έχουν ως μοναδική πηγή ενημέρωσης την ΕΡΤ, θα προκαλέσει και μια σειρά άλλα προβλήματα, όπως:

Ø      Στο περίπου 1.500.000 ανέργων, θα προστεθούν τόσο οι 2656 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ όσο και μερικές άλλες χιλιάδες που έχουν εργασία χάρη στη συνεργασία τους με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ø      Δεκάδες- ίσως και εκατοντάδες- χωριά, που ενημερώνονται από την ΕΡΤ και τους αναμεταδότες της, θα στερηθούν μια σειρά αγαθά που τους εξασφάλιζε μέχρι σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και αυτά τα αγαθά, δεν είναι μόνο η ενημέρωση αλλά και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές κλπ), που διαδραματίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα από το εξωτερικό.
Ø      Να περάσει στα χέρια ιδιωτών, το πλούσιο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ, στο οποίο σήμερα έχουν πρόσβαση οι πολίτες αλλά ιδιαίτερα τα σχολεία και άλλοι φορείς, σε αντιστάθμιση για το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ø      Η διακοπή της στήριξης που παρείχε ανελλιπώς μέχρι σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, στις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας καθώς και άλλων φορέων που εκπροσωπούν τους απόδημους Έλληνες απανταχού της γης.
Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ της αφού συζήτησε διεξοδικό το θέμα και χωρίς να υποτιμά την ανάγκη, για ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ομόφωνα εκφράζει:
Ø      Τη διαμαρτυρία του, για το γεγονός να κλείσει η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους δανειστές, την τρόικα και τους υποστηρικτές τους.
Ø      Καλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές των κομμάτων που την στηρίζουν, να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει ανεπανόρθωτο το δικαίωμα των Ελλήνων να ενημερώνονται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Τέλος, το ΔΣ της Πανηπειρωτικής, καλεί τα μέλη του (Ομοσπονδίες- Ενώσεις- Συλλόγους και Αδελφότητες), να συντονίσουν τη δράση τους με άλλους φορείς, οι οποίοι όχι μόνο αντιδρούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά απαιτούν να αξιοποιηθεί το ανταποδοτικό τέλος (χαράτσι)  που πληρώνουν, για την αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με στόχο τόσο την καλύτερη- πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση αλλά και την κάλυψη μιας σειράς λαϊκών εκδηλώσεων, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και καμία προβολή από τα ιδιωτικά μέσα ραδιοτηλεόρασης, που λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

7η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης στην Πρέβεζα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 20 Ιουνίου 2013

Μέχρι 20 Ιουνίου μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την 7η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης «για τον πολιτισμό και την παράδοση» στα χωριά της Πρέβεζας.
Φέτος το μεγάλο ραντεβού δίνεται το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουλίου 2013 με τη συμμετοχή 6 καταξιωμένων εισηγητών και 17 κορυφαίων μουσικών της χώρας μας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε τρία χωριά και συγκεκριμένα στο Κανάλι, όπου θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, στη Λυγιά όπου θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι της Παρασκευής 12 Ιουλίου με χορούς και τραγούδια από τις περιοχές: Ήπειρο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Πόντο, Μικρά Ασία, Καππαδοκία και Θράκη και στο Ριζοβούνι, το χωριό του Αλέκου Κιτσάκη και των ιδιαίτερων εθίμων του Πάσχα, όπου θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι του Σαββάτου 13 Ιουλίου με χορούς και τραγούδια από τις περιοχές: Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ρούμελη και Μοριά.
Περισσότερες πληροφορίες στους Γιάννης Αλεξίου τηλ. 2310510901 & 6972622658 και Κώστας Μήτση τηλ. 2106980695 & 6972972957 αλλά και στην ιστοσελίδα www.sinantisi.org της 7ης Συνάντησης στην Πρέβεζα όπου θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και όλες τις λεπτομέρειες για το πως να συμμετέχετε.

Αυτές είναι οι Εφορίες που βάζουν «λουκέτο» την ερχόμενη Δευτέρα

Tην αναστολή 20 ακόμη Δ.Ο.Υ και 45 σημείων ελέγχου που εντάσσονται σε αντίστοιχες μεγαλύτερες μονάδες προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της ενοποίησης και αναδιοργάνωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
Ειδικότερα στις 17 Ιουνίου αναστέλλεται η λειτουργία 6 ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες 14 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν την 1 Σεπτεμβρίου 2013.
Με τον τρόπο αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΥΟ ενώ κατά β φάση (Ιανουάριος 2013) είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ.
Σε ότι αφορά τις 6 ΔΟΥ των οποίων θα ανασταλεί η λειτουργία στις 17 Ιουνίου και αυτές στις οποίες εντάσσονται είναι οι ακόλουθες:
Η ΔΟΥ Σαλαμίνας στη ΔΟΥ Ε' Πειραιά,
Η ΔΟΥ Κυθήρων στη ΔΟΥ Α' Πειραιά,
Η ΔΟΥ Θάσου στη ΔΟΥ Καβάλας,
Η ΔΟΥ Παξών στη ΔΟΥ Κέρκυρας,
Η ΔΟΥ Ιθάκης στη ΔΟΥ Αργοστολίου και
Η ΔΟΥ Λέρου στη ΔΟΥ Κω.
Η επιλογή των ΔΟΥ που κλείνουν όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή το μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ.
Ταυτόχρονα στο αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ενοποίηση των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Έτσι στις 1/6/2013 υπήρχαν 103 σημεία ελέγχου, ενώ από 1/7/2013 θα προκύψουν μετά από ενοποιήσεις 65 σημεία ελέγχου σε επίπεδο χώρας.
Αναλυτικά:
Α. Στην Περιφέρεια αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:
της ΔΟΥ Κω στη ΔΟΥ Ρόδου
της ΔΟΥ Θήβας στη ΔΟΥ Λειβαδιάς,
της ΔΟΥ Γιαννιτσών στη ΔΟΥ Έδεσσας,
της ΔΟΥ Μεσολογγίου στη ΔΟΥ Αγρινίου,
της ΔΟΥ 'Αργους στη ΔΟΥ Ναυπλίου,
της ΔΟΥ Β' Λάρισας στη ΔΟΥ Α' Λάρισας,
της ΔΟΥ Α' Ηρακλείου στη ΔΟΥ Β' Ηρακλείου.
της ΔΟΥ Σάμου στη ΔΟΥ Α' Πειραιά,
της ΔΟΥ Λευκάδας στη ΔΟΥ Πρέβεζας,
της ΔΟΥ Αργοστολίου στη ΔΟΥ Α' Πατρών,
της ΔΟΥ Ζακύνθου στη ΔΟΥ Πύργου,
της ΔΟΥ Χίου στη ΔΟΥ Μυτιλήνης
της ΔΟΥ Καρπενησίου στη ΔΟΥ Λαμίας,
της ΔΟΥ Άμφισσας στη ΔΟΥ Λειβαδιάς,
της ΔΟΥ Γρεβενών στη ΔΟΥ Κοζάνης,
της ΔΟΥ Φλώρινας στη ΔΟΥ Καστοριάς,
της ΔΟΥ Ηγουμενίτσας στη ΔΟΥ Ιωαννίνων,
της ΔΟΥ Άρτας στη ΔΟΥ Πρέβεζας,
της ΔΟΥ Κιλκίς στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Β. Στην Αττική αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:
της ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών στη ΔΟΥ Α Αθηνών,
της ΔΟΥ IB Αθηνών στη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών,
της ΔΟΥ ΙΔ Αθηνών στη ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών,
της ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου στη ΔΟΥ Ηλιούπολης,
της ΔΟΥ Νέας Σμύρνης στη ΔΟΥ Α Καλλιθέας,
της ΔΟΥ Αιγάλεω στη ΔΟΥ Ελευσίνας,
της ΔΟΥ Αμαρυσίου στη ΔΟΥ Νέα Ιωνίας,
της ΔΟΥ A και Β Περιστερίου στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων,
της ΔΟΥ Χαλανδρίου και Ψυχικού στη ΔΟΥ Χολαργού - Αγίας Παρασκευής,
της ΔΟΥ 'Ανδρου και Κεας στη ΔΟΥ Παλλήνης,
της ΔΟΥ Αχαρνών στη ΔΟΥ Κηφισιάς,
της ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου στη ΔΟΥ Γλυφάδας,
της ΔΟΥ Νίκαιας και Δ Πειραιά στη ΔΟΥ Ε Πειραιά
και της ΔΟΥ Γ Πειραιά και Μήλου και Σάμου στη ΔΟΥ Α Πειραιά
Γ. Στη Θεσσαλονίκη αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ:
της ΔΟΥ Ιωνίας και Κιλκίς στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων,
της ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης -στη ΔΟΥ Δθεσσαλονίκης,
της ΔΟΥ Καλαμαριάς στη ΔΟΥ Ζ Θεσσαλονίκης,
της ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Αριστοφάνης Δημάκης: «Προετοιμάζουμε τους μηχανικούς του μέλλοντος»

(μια συνέντευξη του προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή Αρ. Δημάκη)

Κύριε πρόεδρε, το Τμήμα σας εκπαιδεύει μηχανικούς σε μια μάλλον άγνωστη στο ευρύ κοινό ειδικότητα. Τι ακριβώς κάνουν οι Μηχανικοί Οικονομίας & Διοίκησης;
Οι Μηχανικοί Οικονομίας και Διοίκησης είναι σύγχρονοι επαγγελματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις μεθόδους της μηχανικής για να επιλύουν σύνθετα προβλήματα σε χώρους όπου η τεχνολογία συναντιέται με την οικονομία και διοίκηση. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μας μπορούν να εργαστούν σε όλο το φάσμα του ιδιωτικού, και δευτερευόντως του δημοσίου, τομέα σε αντικείμενα όπως: διοίκηση έργων και λειτουργιών, διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας, διαχείριση κινδύνων, εφαρμογές της πληροφορικής στη διοίκηση επιχειρήσεων, ανάλυση δεδομένων, κοστολόγηση, αξιολόγηση επενδύσεων, εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών, κ.ο.κ. Επίσης έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην εφαρμογή ποσοτικών μεθόδων σε χρηματοοικονομικά προβλήματα που απασχολούν τις τράπεζες, τις ασφάλειες και τις χρηματιστηριακές εταιρίες. 
Συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο οι απόφοιτοι του τμήματος σας;
 Μέχρι τώρα ένα σημαντικό ποσοστό των αποφοίτων – γύρω στα 2/3 – επιλέγει να συνεχίσει σε μεταπτυχιακές σπουδές. Πολλοί από τους αποφοίτους μας γίνονται δεκτοί σε κεντρικά πανεπιστήμια της Ελλάδας  (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού (LSE, Imperial, Warwick, Delft, κ.α.).

Ποιες είναι οι προοπτικές επαγγελματικής διεξόδου των Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης;
Οι σύγχρονες αναπτυγμένες οικονομίες έχουν πλέον προσανατολιστεί στην παροχή υπηρεσιών. Σε αυτή την πραγματικότητα έχει στραφεί η εκπαίδευση των μηχανικών στις προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες. Στο Τμήμα μας προετοιμάζουμε τους μηχανικούς του μέλλοντος. Οι απόφοιτοί μας είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, η οποία διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις υπηρεσίες και τις κατασκευές.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η απογραφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα μας στο τέλος του 2011 έδειξε ότι το ποσοστό ανεργίας για τους αποφοίτους των ετών 2005-07 ήταν μόλις 13,2%. Μάλιστα, το 96% των εργαζόμενων αποφοίτων βρήκε απασχόληση σε λιγότερο από 12 μήνες και το 51% σε λιγότερο από 2 μήνες. Αλλά και οι οικονομικές απολαβές ήταν ικανοποιητικές: Ο μέσος όρος των καθαρών μηνιαίων αποδοχών τους ήταν 1.125 ευρώ, αμοιβή που, θα έχει πιθανότατα συμπιεστεί από την οικονομική κρίση. Επίσης, το 90% των αποφοίτων απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα και σε τομείς αρμοδιοτήτων που αντιστοιχούν άμεσα στο αντικείμενο σπουδών του Τμήματος.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης θα είναι έτοιμοι -αν χρειαστεί- να εργαστούν και στο εξωτερικό;
Η σύγχρονη αγορά εργασίας για τους Μηχανικούς Οικονομίας και Διοίκησης εκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό. Ο προσανατολισμός του Τμήματος μας προς τη διεθνή έρευνα και η πρακτική άσκηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο προετοιμάζει τους αποφοίτους μας για να εργαστούν σε απαιτητικά, διεθνοποιημένα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα εργασίας. Οι Μηχανικοί Οικονομίας Διοίκησης είναι επαγγελματίες-πολίτες του κόσμου. Ειδικά μετά την κρίση, αρκετοί φοιτητές μας κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Πως είναι η φοιτητική ζωή στη Χίο;
Οι σχέσεις των φοιτητών με το προσωπικό (ακαδημαϊκό και διοικητικό) του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι άμεσες και εγκάρδιες. Ο φοιτητής μπορεί εύκολα να συναντήσει τους καθηγητές του και να συζητήσει μαζί τους ότι τον απασχολεί.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δραστηριότητα σε πολλούς τομείς (αθλητισμός, θεατρικές ομάδες, χορευτική ομάδα κ.λπ.)
Στην Χίο λειτουργούν σύγχρονες φοιτητικές κατοικίες με  180 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια (με ατομικό λουτρό, επίπλωση, τηλεφωνική σύνδεση, ενσύρματη πρόσβαση στο Internet, κ.λπ). Η φοιτητική λέσχη προσφέρει γεύματα σε ιδιαίτερα χαμηλή, θα έλεγα συμβολική, τιμή.
 Πως μπορεί ένας τελειόφοιτος λυκείου ή οι γονείς του να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης;
Για περισσότερες ερωτήσεις και απορίες σχετικά με το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με τη Γραμματεία του Τμήματος στα τηλέφωνα (22710-35430, 35412, 35414), ενώ σημαντικές πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του Τμήματος αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.fme.aegean.gr/el/