Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

''To Aνατολικό Τόξο'' η μουσική παράσταση του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στην παραλία της Πάργας

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ενημέρωση – συζήτηση με θέμα τη μέχρι σήμερα πορεία του Δήμου από το Δήμαρχο Κώστα Καψάλη, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στον Παρακάλαμο

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Δ.Ε. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ 18-06-12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 θα γίνει ενημέρωση – συζήτηση με θέμα τη μέχρι σήμερα πορεία του Δήμου από το Δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά και ώρα 20:00 ( 8 μ.μ.).

 Από το Δήμο Πωγωνίου

Στο κομμάτι Μέτσοβο - Παναγιά από αύριο η διακοπή

Για 3 ημέρες, λόγω εργασιών στην Εγνατία, οι οδηγοί
Θα θυμηθούν ξανά την παλιά εθνική Ιωαννίνων - Θεσσαλονίκης

Μεγάλη ταλαιπωρία θα υποστούν οι ταξιδιώτες που θα μετακινηθούν από αύριο Τετάρτη έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι Μετσόβου- Παναγιάς.
Και αυτό, γιατί όπως ανακοινώθηκε χθες από την «Εγνατία Α.Ε.», λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών των ασφαλτικών, θα διακοπεί η κυκλοφορία  στον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη), από τον ανισόπεδο κόμβο Μετσόβου έως αυτόν της Παναγιάς, από τις 7:30 αύριο το πρωί έως τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής.
Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Μετσόβου – Μηλιάς – Κρανιάς – Γρεβενών, δηλαδή από ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του παλιού οδικού δικτύου, κάτι που σημαίνει, ότι η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη και ο χρόνος που θα απαιτηθεί, ειδικά για όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν το δρόμο –φορτηγά κ.α.- θα είναι πολλαπλάσιος, από αυτόν που κάποιος χρειάζεται τώρα.
Άλλη λύση…
Αλήθεια, είναι τόσο σημαντικός ο λόγος της διακοπής κυκλοφορίας, που θα πρέπει να κλείσει όλο το συγκεκριμένο κομμάτι; Δεν μπορούσε να βρεθεί κάποια άλλη λύση, όπως η σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας, για να αποφευχθεί η τόσο μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών; Σαφώς και τα έργα πρέπει να γίνουν –και πάλι καλά που προγραμματίζονται δηλαδή!-, όμως το να κλείσει ένας εθνικός δρόμος, τόσο μεγάλης σημασίας, για τρεις ημέρες, ίσως και να μην είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Εγείρει αντιδράσεις…
Την ίδια ώρα, πολλές αντιδράσεις εγείρει και στην Ήπειρο το ενδεχόμενο να αυξηθούν και πάλι τα διόδια στην Εγνατία (!), κατά 20% και μάλιστα από τα μέσα Ιουλίου, όπως αναφέρει απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών. «Αν αυξηθούν τα διόδια, τότε στην κυριολεξία θα πληρώνουμε και δρόμο δεν θα έχουμε!» λένε Ηπειρώτες, που τονίζουν ότι οι διακοπές κυκλοφορίας στην Εγνατία θα έπρεπε να γίνονται μεν (ειδικά αν πρόκειται για έργα συντήρησης, όπως η αυριανή), όμως με γνώμονα το πώς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι μετακινούμενοι.

Mεικτό σχήμα με πολιτικούς και τεχνοκράτες στα κρίσιμα υπουργεία της νέας κυβέρνησης

Η ΝΔ ενδέχεται να προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον Δ. Αβραμόπουλο. Εντός της ημέρας και πιθανότατα και μέσα από έναν νέο γύρο επαφών του κ. Α. Σαμαρά με τους εν δυνάμει κυβερνητικούς του εταίρους κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Για το πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα από τους κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη και οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα αναμείνουν τις προτάσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στην πρότασή του να οριστούν αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.
Επίσης, θα επανέλθει στην πρόταση που διατύπωσε το βράδυ της Κυριακής, συνομιλώντας με τον κ. Βενιζέλο, να επιτρέψει δηλαδή την τοποθέτηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα και δη στο οικονομικό επιτελείο, στο οποίο -κατά τον κ. Σαμαρά- θα πρέπει να εκπροσωπούνται και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις που θα αφορούν τον «κορμό» του κυβερνητικού σχήματος και ο οποίος θα έχει «γαλάζιο χρώμα». Καταρχήν, θα επιδιώξει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να είναι από τη λεγόμενη νεότερη γενιά της ΝΔ.

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συγκαλεί Γενικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

Αριθ. Πρωτ. 2164              Αθήνα 8-6-2012
Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες –Συλλόγους μέλη της Π.Σ.Ε.
 Παρακαλούνται οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου την Πέμπτη 21-06-12 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Θέματα:
1.Ειδικές Οικονομικές Ζώνες
2.Εκδηλώσεις Καλοκαιριού
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
 Γιώργος Δ. Οικονόμου          Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Έρχεται και η δεύτερη παρτίδα εκκαθαριστικών με «φουσκωμένους» φόρους

Για 650.000 δηλώσεις προκύπτει χρεωστικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης με συνολικό ποσό πρόσθετου φόρου 945 εκατ. ευρώ Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις προκύπτουν για χιλιάδες φορολογούμενους που υποβάλλουν αυτή την περίοδο τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά και βλέπουν με το πάτημα ενός κουμπιού την «λυπητερή» της εφορίας.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παραλάβει περίπου 980.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων και τα έως τώρα στοιχεία είναι πραγματικά «σοκαριστικά» για τα περισσότερα νοικοκυριά.
Από το σύνολο των παραπάνω δηλώσεων προκύπτει για 650.000 χρεωστικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης με συνολικό ποσό πρόσθετου φόρου περίπου 945 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πρόσθετος φόρος ανά δήλωση 1.450 ευρώ.
Από την άλλοι 87.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους «τυχερούς» αφού γι΄ αυτούς προέκυψε επιστροφή φόρου (πιστωτικό εκκαθαριστικό) 574 ευρώ, ενώ 245.000 φορολογούμενοι ούτε θα λάβουν κάποια επιστροφή αλλά ούτε θα πληρώσουν επιπλέον ποσό φόρου καθώς το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί η δεύτερη παρτίδα με 480.000 εκκαθαριστικά σημειώματα ενώ υπενθυμίζεται ότι τελευταία προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έχει οριστεί η 16η Ιουλίου. Για τις χειρόγραφες δηλώσεις, τελευταία προθεσμία είναι η 2η Ιουλίου.
Πάντως, από την εφετινή διαδικασία εκκαθάρισης το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει περίπου 5,1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο ποσό μετά βίας ξεπέρασε το 1,1 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 31χρονου ημεδαπού για κλοπή τετράτροχου οχήματος

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, γιατί κατελήφθη να οδηγεί τετράτροχο όχημα, το οποίο είχε κλαπεί πριν από πέντε ημέρες από περιοχή της Κέρκυρας.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου "ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ" οργανώνει ποδηλατοδρομία την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.
Αφετηρία :
Δημοτικό Κατάστημα Δ.Ε. Άνω Καλαμά - Παρακάλαμος
Διαδρομή :
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ - ΣΙΤΑΡΙΑ ( στάση για ξεκούραση) – ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ
Ώρα έναρξης: 9:00 π.μ.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΚΑΣ   6938149718