Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Αύγουστος-Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2022)

 


Εφημερίδα Αδελφότητας Καστάνιανης Πωγωνίου (Αύγουστος-Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2022)

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα

 


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα ο οποίος θα αποτελέσει το δεύτερο απόκτημα της ομάδας κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας, γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1993 στην Κατερίνη, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία «25η Μαρτίου» της Ε.Π.Σ. Πιερίας και το 2011 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Πιερικό σε ηλικία μόλις 16 ετών. Το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στον Λεβαδειακό αγωνιζόμενος για πέντε χρόνια μετρώντας 21 συμμετοχές.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Α.Ε.Κ. με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2018 έχοντας συνολικά 89 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι διεθνής με την Εθνική Νέων.

Παναγιώτη, καλώς όρισες στην οικογένεια του Π.Α.Σ.!

Στις πρώτες του δηλώσεις στο pasgiannina.gr ο Παναγιώτης Τσιντώτας ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ανήκω στην οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓIANNINA. Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.»

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Σχέδιο για μείωση δόσεων και σταθερό επιτόκιο για τους συνεπείς δανειολήπτες

 


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ έδωσε λεπτομέρειες για το σχέδιο που εξετάζεται από την κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι συνεπείς δανειολήπτες.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την κυβέρνηση και τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια.

Εκτίμησε ότι στη φάση που βρίσκεται η οικονομία, τόσο οι τράπεζες όσο και το οικονομικό επιτελείο, μπορούν να στηρίξουν τους δανειολήπτες όταν υπάρχει απότομη αύξηση των επιτοκίων.

Όπως συμπλήρωσε, αυτό που εξετάζεται είναι το ισπανικό μοντέλο που αφορά δανειολήπτες με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ.

Τα πέντε βασικά του σημεία, είναι:

- Επιμήκυνση δανείου

- Μείωση δόσης κατά 40%-50%

- Πάγωμα επιτοκίου

- Ρύθμιση 5ετιας

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών και πρότεινε να υπάρχει «πίεση» και στα funds που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με γενναίες ρυθμίσεις όπως συμβαίνει με την πίεση για αποπληρωμή στους δανειολήπτες.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές «Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ» του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων

 


512 συνολικά μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων γνώρισαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παίζοντας!

Με γνώμονα το τρίπτυχο «Παίζω - Μαθαίνω - Κυκλοφορώ», το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διοργάνωσε εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής (21-25 Νοεμβρίου) για μικρούς μαθητές, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), στις εγκαταστάσεις του οποίου έλαβε χώρα.

Στόχος της ενημερωτικής δράσης ήταν η καλλιέργεια κυκλοφοριακής αγωγής από την κρίσιμη παιδική ηλικία, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, 512 συνολικά μαθητές Α΄ έως Δ΄ Τάξης δεκατριών (13) δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους βοηθήσουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, ως παιδιά αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί.

Οπτικοακουστικό υλικό, τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, παιδικές φιγούρες και οχήματα ενθουσίασαν τους μαθητές, βοηθώντας τους παράλληλα να εμπεδώσουν βιωματικά και διαδραστικά τις παρεχόμενες γνώσεις.

Ως αναμνηστικό για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, απονεμήθηκε σε κάθε παιδί δίπλωμα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και τετράδιο δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια.

Ανάλογες δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα συνεχιστούν, για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα.

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Π.Α.Ο. Κουτσελιού και Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (2-2)


*Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ματς στο γήπεδο Κουτσελιού ανάμεσα στον τοπικό ΠΑΟ και την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου  για την 8η αγωνιστική. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 6΄ με σουτ του Κουτσογιάννη  Δημήτρη.

Η Αναγέννηση ισοφάρισε στο 31΄ με κεφαλιά του Πότση Στέργιου και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 41΄ με φάουλ του Γιάκου Δημήτρη.

Ο ΠΑΟ Κουτσελιού ισοφάρισε στο 46΄ σε 2-2 με σουτ του Κλιτσινάρη Χρήστου.

 ΠΑΟ Κουτσελιού

Θεμελής Παύλος, Κούτλας  Δημήτριος (Τασιούλας Γεώργιος 46΄), Κρανάς  Χρίστος, Τσακανίκας Βασίλειος, Μπλέτσας Βασίλειος (Φαρμάκης Ηλίας 46΄), Κλιτσινάρης Αθανάσιος, Δάσκαλος Αριστοφάνης, Κακαράνζτας Μιχαήλ (Πέτκος Ευάγγελος 90΄), Κουτσογιάννης  Δημήτριος, Δάσκαλος Ιωάννης, Ανανιάδης Νικόλαος

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης (Αλεξίου Άγγελος 86΄), Κούτρας Απόστολος, Διαμάντης Παναγιώτης (Τερζής Μάριος 86΄), Καπίας Στέφανος, Ταχιάς Γεώργιος, Μακολλάρι Μαρικέν, Πότσης Στέργιος, Μακολλάρι Ντοριάν  (Καμονάς Ιωάννης 68΄),  Γιάκος Δημήτριος (Μπάσιος Χρήστος 90΄), Τσάγκας Ιωάννης

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-2

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-4 

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-2

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 3-0

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο.ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (15:00)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  (15:00)

Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)

Στήριξη του έργου της Be-Live από την ITF Hellas

 


Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από την ίδρυση της Be-Live και αρκετά μωρά ήρθαν στον κόσμο μέσα από αυτή την προσπάθεια. Όνειρα ζευγαριών που έγιναν πραγματικότητα χάρη στην ομαδική δουλειά όλων των ανθρώπων της Be-Live, αλλά κυρίως των δημιουργών της, των ιατρών αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη.
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που παρουσιάζει όλο και υψηλότερη υπογεννητικότητα και σταθερή μείωση του ενεργού πληθυσμού, το σωματείο Be-Live δημιουργήθηκε για να προσφέρει προοπτική σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σήμερα, η Be-Live έχει βρει φίλους, επιστημονικούς συνεργάτες, συμπαραστάτες και χορηγούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσφέροντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε, η Be-Live έδωσε δυναμικό παρόν σε εκδηλώσεις, ημερίδες, ιατρικά συνέδρια, συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, δημιουργώντας αξία για το πολύτιμο και ουσιαστικό έργο της και κινητοποιώντας όχι μόνο εθελοντές συνεργάτες από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και επιχειρήσεις που πίστεψαν στο όραμα των δύο δημιουργών της και τη στήριξαν με τις χορηγίες τους.

Σούπερ Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία θα δώσει από 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς

 


Η ΑΑΔΕ θα πραγματοποιήσει την σούπερ φορολοταρία  στην οποία θα μπουν μέσα, όλοι εκείνοι οι φορολογούμενοι στο 2022 χρησιμοποίησαν για την καθημερινές τους συναλλαγές ηλεκτρονικό χρήμα.

Το ποσό των 100.000 ευρώ που θα δοθεί από την φορολοταρία της ΑΑΔΕ θα είναι αφορολόγητο, δεν θα αποτελεί εισόδημα και δεν θα υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, το τελευταίο δεκαήμερο του έτους θα διεξαχθεί η σούπερ φορολοταρία στην οποία συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες στο ίδιο ημερολογιακό έτος μηνιαίες κληρώσεις.

Μέσα από την συγκεκριμένη κλήρωση θα αναδειχθούν:

12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος

τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ. Το πλήθος των τυχερών λαχνών προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (28/11 - 04/12/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 29/11/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/12/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη-Παλαιόπυργος-Μερόπη-Κακόλακκος -Δολό. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 29 /11/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/12/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/12/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος

18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 29/11/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/12/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο-Δημαριό-Κλειδί – Περδικορ-ράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/12/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 29/11/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 02/12/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος –Δρυόφυτο- Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/2022

Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας-Παντοκράτορας -Άγιος Θωμάς-Νεοχώρι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 29 /11/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/12/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/2022

Σαμονίδα-Τσαγγάρι-Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί-Γλυκή. 08:00-15:00

Έως τις 15 Ιανουαρίου οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες

 


Με τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (δηλώσεις Πόθεν Έσχες).

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων έληγε την 30ή Νοεμβρίου 2022.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία κατόπιν αιτημάτων φορέων υπόχρεων προσώπων, που επικαλούνται δυσχέρεια κατά τη συγκέντρωση συνυποβαλλόμενων με τις δηλώσεις πόθεν έσχες δικαιολογητικών.

Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας: 5ο Ηπειρωτικό αντάμωμα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Γιάγκος»

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας διοργανώνει το  «5ο Ηπειρωτικό αντάμωμα» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 8:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Γιάγκος».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Οι άγνωστες αιτίες της τριχόπτωσης

 


Η τριχόπτωση είναι μία πολύ συχνή διαταραχή. Υπολογίζεται ότι δύο στους τρεις άνδρες παρουσιάζουν κάποιας μορφής αλωπεκία μέχρι τα 35 τους χρόνια, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε περισσότερες από μία στις δέκα γυναίκες.

Το ορατό τμήμα των μαλλιών είναι στοιβάδες νεκρών κυττάρων που ενώνονται μεταξύ τους με συνδετικό ιστό και λίγο νερό. Ακριβώς επειδή δεν είναι ζωντανός ιστός, δεν νιώθουμε πόνο όταν τα κόβουμε. Ο μέσος ενήλικας διαθέτει 100.000 έως 150.000 τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής του, από τις οποίες ανά περιόδους μπορεί να χάνονται καθημερινά έως και 100 από αυτές. Ανά πάσα στιγμή εξάλλου, το 90% των μαλλιών μας βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Οι τρίχες φύονται από θυλάκους (τριχοσμηγματογόνοι θύλακες) και κάθε μία έχει τον δικό της κύκλο ζωής. Οι θύλακες επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, ενώ από την κατάστασή τους εξαρτάται πόσο καιρό θα έχουμε τα μαλλιά μας, πόσο θα μακραίνουν αλλά και πότε (και αν) θα πέσουν (προσωρινά ή για πάντα).

«Η τριχόπτωση έχει πολλές αιτίες, οι οποίες προσδιορίζουν και τον τύπο της. Ανάλογα δηλαδή την αιτία, καθορίζεται αν η τριχόπτωση θα είναι βαθμιαία ή απότομη, αν θα λεπτύνουν τα μαλλιά ή θα αραιώσουν σε κάποια σημεία, αν θα είναι μόνιμη ή προσωρινή και αν τα μαλλιά θα ξαναβγούν κάποιες φορές ακόμα μόνα τους ή θα χρειασθούν θεραπεία», λέει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Μάρκος Μιχελάκης, από τον ΕΔΟΕΑΠ. «Οι αιτίες μπορεί να είναι εγγενείς ή επίκτητες και συμπεριλαμβάνουν καταστάσεις στις οποίες δεν έχουμε κανέναν έλεγχο, αλλά και προβλήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Από τις καταστάσεις αυτές οι πιο γνωστές είναι η κληρονομικότητα και το στρες. Γονίδια που μπορεί να κληρονομήσουμε και από τους δύο γονείς μπορεί να επηρεάσουν την προδιάθεσή μας στην ανάπτυξη κυρίως ανδρογενετικού (ή ανδρικού) τύπου αλωπεκίας (είναι η κλασική τριχόπτωση με την μόνιμη απώλεια μαλλιών που παρατηρείται σε άνδρες και γυναίκες). Αντίστοιχα, το στρες μπορεί να οδηγήσει σε παροδική τριχόπτωση ή, σπανιότερα, να ενεργοποιήσει αυτοάνοσες διαταραχές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια τριχών, η οποία μπορεί να είναι εντοπισμένη ή εκτεταμένη.

Οι ορμονικές αλλαγές που εκ φύσεως ή λόγω ασθενείας συμβαίνουν στον οργανισμό επίσης μπορεί να επηρεάσουν τα μαλλιά μας. Η εγκυμοσύνη, η λοχεία και η εμμηνόπαυση ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το ίδιο και οι παθήσεις του θυρεοειδούς, καθώς και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών που αποτελεί την πιο συχνή ενδοκρινική πάθηση των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας.