Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (08.05.2015) στην Άρτα και στους Κωστακιούς Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 34 ετών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στη πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Άρτα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 30χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Άρτας, ένα δέμα που περιείχε επιμελώς κρυμμένη, ανάμεσα σε βιβλία, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (5,90) γραμμαρίων.
Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε τον εντοπισμό στους Κωστακιούς Άρτας, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ενός 34χρονου ημεδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων και γεωργικών και οικοδομικών εργαλείων από αγροτεμάχιο και στάβλο

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, υπάλληλος μάντρας ανακύκλωσης μετάλλων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν, χθες (08-05-2015) το απόγευμα στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις (4) ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 30, 25, 22 και 38 ετών αντίστοιχα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που είχε συσταθεί με σκοπό την διάπραξη κλοπών.
Σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, προχθές (07-05-2015) το μεσημέρι, οι τέσσερις δράστες αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (αλουμινοκατασκευές, ηλιακό συλλέκτη, φωτοβολταϊκή πλάκα, χάλκινο ψεκαστήρα). Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από στάβλο στην ίδια περιοχή, διάφορα γεωργικά και οικοδομικά εργαλεία και τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις, όπου εντόπισαν το όχημα των δραστών και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε, είχαν πουλήσει νωρίτερα, μέρος των αφαιρεθέντων μεταλλικών αντικειμένων, σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω μάντρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των μεταλλικών αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, ενώ συνελήφθη ο 29χρονος υπάλληλος της μάντρας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Marc: Προβάδισμα 15,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 15,2% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι συμμετέχοντες έδωσαν στα κόμματα τα εξής ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 36,2%
Ν.Δ.: 21%
Ποτάμι: 6,7%
Χρυσή Αυγή: 5,4%
ΚΚΕ: 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,1%
ΠΑΣΟΚ: 3,1%
Ένωση Κεντρώων: 1,5%
ΚΙΔΗΣΟ: 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Άλλο: 1,8%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 12,9%

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Απρίλιο 2015 της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 4 το 2014)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2014)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 15 το 2014). 
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός (έναντι 4 το 2014)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 2 το 2014)
7 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.
υπερβολική ταχύτητα.
παραβίαση προτεραιότητας
καιρικές συνθήκες-ολισθηρότητα οδοστρώματος

Παρατείνεται έως Τρίτη 2 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης από αγρότες

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τη φετινή χρονιά έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Σάκη Βαρδαλή.
Η παράταση κρίνεται αναγκαία, καθώς είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και δίνεται αυτή η δυνατότητα από την ΕΕ. Οι αγρότες καλούνται να δηλώσουν το σύνολο των εκτάσεων της εκμετάλλευσης τους, τόσο τις κύριες όσο και τις επίσπορες, που θα καλλιεργήσουν καθ’ολη τη διάρκεια του έτους της ενίσχυσης (χειμερινές και καλοκαιρινές).

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 5η/15-5-2015 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Σας καλούμε στις δεκαπέντε (15) του μηνός Μαΐου έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.30, στην ανοικτή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών 4ης/30-3-2015 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Έγκριση Διαβαθμιδικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου –Π.Ε. Άρτας και Δήμου Νικολάου Σκουφά σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, ως Υπηρεσία Υποδοχής της ΚΥΑ 146896 (ΦΕΚ 2878/Β/27-10-2014)
3. Έγκριση Διαβαθμιδικής Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου –Π.Ε. Άρτας και Δήμου Γ. Καραϊσκάκη σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, ως Υπηρεσία Υποδοχής της ΚΥΑ 146896 (ΦΕΚ 2878/Β/27-10-2014)
4. Ορισμός Εκπροσώπων στην Περιφερειακή Επιτροπή Επαγγελματικής Κατάρτισης
5. Συμπλήρωση της αριθμ. 13/64/19-12-2014 απόφασης του Π.Σ. για τη θέσπιση πάγιου χορηγήματος καθαριότητας του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας
6. Έγκριση αλλαγής οικονομικών στοιχείων έργου που χρηματοδοτείται από πόρους Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε. Πρέβεζας
7. Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015
8. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2015
9. Συνδιοργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου
10. Ψήφιση σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου περιόδου 2015-2019

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Νομού Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για το Κ.Ι.Φ. Άρτας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας προκάλεσε  έκπληξη, δεδομένου ότι τα κοινωνικά ιατρεία – φαρμακεία είτε παρέχουν φροντίδες υγείας είτε λειτουργούν ως υποστηρικτική δομή διευκόλυνσης πρόσβασης ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε παρόχους υγείας, αποτέλεσαν την περίοδο της κρίσης ανάσα ανακούφισης και αξιοπρέπειας για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Την ώρα που η μνημονιακή περίοδος έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην κοινωνία, καθώς υπάρχουν τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες, η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών δομών ενισχύουν το μέτωπο αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για τους λόγους αυτούς είναι αυτονόητη η στήριξη όλων των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης που λειτουργούν και προσφέρουν κοινωνικό έργο στο νομό της Άρτας.
Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως η «μπόρα» της κρίσης άφησε εκτός ασφαλιστικής κάλυψης χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι βρέθηκαν να ζουν σε ένα καθεστώς ανασφάλειας. Η υγειονομική τους κάλυψη αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ώστε να αισθανθούν ότι υπάρχει ένα κράτος που λειτουργεί με αλληλεγγύη προς τους πολίτες του και με σεβασμό στον άνθρωπο.  Στο πλαίσια αυτά κινείται, άλλωστε, και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) με θέμα «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Σύμφωνα με το νέο σύστημα όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και φέρουν νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως και παιδιά μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, έγκυες, θα έχουν -πλέον- πλήρη υγειονομική, φαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη. Παράλληλα, απλοποιείται το σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων και οι δικαιούχοι θα τα προμηθεύονται μέσω των ΚΕΠ. Με το βιβλιάριο αυτό όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους ασφαλισμένους.
Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει πλήρης, ισότιμη, δωρεάν υγεία για όλους. Θεωρούμε ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και επομένως σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων. Αποτελεί προτεραιότητά μας η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, με έμφαση στην πρόληψη της ασθένειας και στην προαγωγή της υγείας και την περίθαλψη, αλλά και τη μετανοσοκομειακή φροντίδα. Δίνουμε τη μάχη για τις ανάγκες των πολλών. Η κυβέρνησή μας θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες της.

Βασίλης Τσίρκας
Βουλευτής Άρτας-ΣΥΡΙΖΑ

8-5-2015

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταξύ τους συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (07-05-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο 35χρονοι ημεδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε 35χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (0,3) γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από έτερο 35χρονο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στον 35χρονο προμηθευτή, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (0,3) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Χθες (07-05-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν 34χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με κάνναβη, βάρους (6.76) γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (08-05-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 30χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ επιπλέον εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης πέντε (5) μηνών και χρηματική ποινή (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.