Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πασχαλινή ευρωαγορά του 8ου ΓΕΛ Ιωαννίνων για την στήριξη της «Φλόγας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πασχαλινή εορταγορά που διοργάνωσε το 8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων με τις δημιουργίες των μαθητών.

Η εορταγορά στήθηκε στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου την Τρίτη 31-03-2015 όπου οι μαθητές με την βοήθεια της Διευθύντριας κας Κασσαγιάννη Μαριγούλας, των καθηγητών και των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με την υποστήριξη της κας Ευανθίας Καρρά, μέλος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ευαισθητοποίησαν στους συμπολίτες μας με την εθελοντική τους δράση και συγκέντρωσαν ένα χρηματικό σκοπό για την ενίσχυση της Φλόγας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 23-3-2015 (Πρακτικό Νο 3)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 23-3-2015 [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 3/23-3-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ι.Δ. ορισμένου χρόνου, για την
κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα ετ. 2015 Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 49.
2. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου, ετ. 2015 Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 50.
3. Έγκριση απόφασης 3/2015 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου, «Περί προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού Ι.Δ. ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο προγραμμάτων ετ. 2015». ΑΠΟΦΑΣΗ 51.
4. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού ετ. 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ 52.
5. Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών. ΑΠΟΦΑΣΗ 53.
6. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας τροφίμων. ΑΠΟΦΑΣΗ 54.
7. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας καυσίμων & λιπαντικών. ΑΠΟΦΑΣΗ 55.
8. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας & ευπρεπισμού. ΑΠΟΦΑΣΗ 56.
9. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας υλικών φαρμακείου. ΑΠΟΦΑΣΗ 57.
10. Έγκριση απόφασης Δ.Σ. 2/2015 του ΝΠΔΔ του Δήμου «Περί εγκρίσεως απολογισμού ετ. 2013. ΑΠΟΦΑΣΗ 58.
11Α. Προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος Χασκή Σταύρου [Παντοπωλείο] στην Τ.Κ. Καλπακίου. ΑΠΟΦΑΣΗ 59.

Παρακάλαμος: Εκδήλωση κατασκευής λαμπάδας και πασχαλινών αυγών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Άνω Καλαμά σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παρακαλαμου την Παρασκευή 3 Απριλίου διοργανώνουν εκδήλωση κατασκευής λαμπάδας και πασχαλινών αυγών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π.
Στην εκδήλωση τα παιδιά του Δημοτικού μπορούν να δουν τις Πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π. και να δημιουργήσουν τις δικές τους με την βοήθεια του προσωπικού του Κ.Δ.Α.Π.
Μέσω τέτοιων κοινών δράσεων των δομών της τοπικής μας κοινωνίας προωθείται η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των παιδιών όπως επίσης η επαφή και ο πειραματισμός με νέες τεχνικές και μέσα έκφρασης.

Αυτός είναι και ο λόγος που τέτοιες ενέργειες είναι καλό να επαναλαμβάνονται, αν είναι δυνατόν, καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση δικτύων-ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση δικτύων-ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων»  αξίας  20.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%).
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καλπάκι την 8-04-2015 ημέρα Τετάρτη με ώρα έναρξης υποβολής προσφορών την 10:00 π.μ. και ώρα λήξης την 11:00 π.μ. ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν απαιτείται.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Τάγκα Δροσούλα και στο τηλέφωνο 26533 60119, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.
Για την προμήθεια της πλήρους διακήρυξης που περιλαμβάνει και το έντυπο οικονομικής προσφοράς παρακαλούμε ακολουθήστε τον υπερσύνδεσμο http://www.pogoni.gr/index.php/registration-documents  και υποβάλετε τα στοιχεία σας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συντονισμός και συνεργασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Την αναγκαιότητα συνεργασίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών ενόψει την αντιπυρικής περιόδου έτους 2015 υπογράμμισαν και συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι φορείς της Π.Ε. Ιωαννίνων κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν οι άξονες δράσεις των τοπικών φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και από τους συμμετέχοντες στο Συντονιστικό Όργανο εκφράστηκε η διάθεση συνεχούς συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.
Έμφαση δόθηκε στο συντονισμό και τη διαχείριση των μέσων, κυρίως εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που καταγράφονται σε υπηρεσίες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών αναφέρθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Παράταση έως και 30 Ιουνίου 2015, για την υποβολή του Ε9

Παρατείνεται, έως και 30 Ιουνίου 2015, η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 του έτους 2015.
Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προαναγγέλλοντας σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν έως και την 31η Μαΐου 2015.

Ξεκινούν την Πέμπτη 2 Απριλίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και άλλα ταμεία

Στα 12,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το ΙΚΑ από τη ρύθμιση 
Υποβλήθηκαν 6.100 αιτήσεις σε τέσσερις ημέρες

Από την Πέμπτη 2 Απριλίου, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών  και οι οφειλέτες των άλλων ταμείων πλην ΙΚΑ (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΑΑΑ) με χρέη κάτω των 5000 ευρώ τα οποία δεν έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΑΟ και του ΙΚΑ μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν κατατεθεί και εγκριθεί 6.100 αιτήσεις, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα ταμεία του Ιδρύματος 12,5 εκατ. ευρώ.

Από τις 8 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις  και ηλεκτρονικά.
Συγχρόνως ηλεκτρονικά θα μπορεί από τις 6 Απριλίου να αποστέλλει το ΙΚΑ και τα κατασχετήρια εις βάρος των οφειλετών που δε θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις.
Στις διατάξεις της παρούσας ρύθμισης εντάσσονται:
- Οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 02/03/2015, ήτοι οφειλές
 περιόδων απασχόλησης έως 31/01/2015 συμπεριλαμβανομένου και του Δώρο Χριστουγέννων 2014 (στους φορείς που προβλέπεται).

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή παιδικών αθυρμάτων

Συνελήφθη χθες (31-03-2015) αργά το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε βιβλιοπωλείο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (77) κουτιά παιδικών αθυρμάτων, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (31-03-2015) αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς, στο εσωτερικό της χώρας

Το φορτηγό αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται οι λαθροδιακινητές

Εντοπίστηκε, χθες (31-03-2015) το απόγευμα, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης Πέτρας Ζηρού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν (35) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ενώ αναζητούνται οι λαθροδιακινητές.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στη διασταύρωση Πέτρας Ζηρού, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ, πλησίον της Εθνικής Οδού.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε με αυτοκίνητο συνεργού του ενώ κατά τη διάρκεια ελέγχου στο φορτηγό αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας (35) αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας.
Σημειώνεται ότι από τους 35 αλλοδαπούς, οι (33) αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα ενώ οι (2) συνελήφθησαν, διότι στερούνταν παντελώς νομίμων εγγράφων.
Μετά από έρευνες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας και κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών ενώ επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο καθώς και διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν μέσα σε αυτό.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος Τ.Κ. Γεροπλατάνου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 25/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης 
ε) την 37/2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Α. Καθορίζει τους όρους της πλειοδοτικής δημοπρασίας οι οποίοι είναι οι εξής: 
1.    Περιγραφή ακινήτου:
    Δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Γεροπλατάνου το οποίο συνορεύει γύρωθε με δημοτική έκταση , συνολικού εμβαδού  κύριας χρήσης περίπου 270 τ.μ. (ισόγειο και 1ος  όροφος ). Το ισόγειο αποτελείται από αίθουσα καταστήματος, κουζίνα, τουαλέτες και σκάλα ορόφου, συνολικά περίπου 135τ.μ. 

Ο 1ος Όροφος αποτελείται από 6 δωμάτια εκ των οποίων τα 5 έχουν κουζινάκι και μπάνιο συνολικού εμβαδού περίπου 135 τ.μ.  Επίσης από το υπόγειο του κτιρίου θα κάνει χρήση του χώρου του λεβητοστασίου περίπου 55 τ.μ.

    Συμπεριλαμβάνονται στην εκμίσθωση του εν λόγω καταστήματος: α) Στο ισόγειο κατάστημα , πλήρης εγκατάσταση καλοριφέρ, φωτιστικά, φούσκα ψησταριάς, μηχάνημα εξαερισμού 2HΡ , λάντζα κλειστή, φίλτρα φούσκας, πάγκος με ραφιέρα, ερμάριο 1,70 Χ 1,70 και ερμάριο 2,00Χ0,60.β) Στον όροφο πλήρης εγκατάσταση καλοριφέρ και φωτιστικά.  
Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
    Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
     Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.  
    Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό. 
    Για να γίνει δεκτός κάποιος στην δημοπρασία οφείλει να προσαγάγει: α)Δημοτική Ενημερότητα & β) Φορολογική Ενημερότητα.
    Αποκλείονται από τη δημοπρασία όσοι είναι οφειλέτες του Δήμου Πωγωνίου και όσοι επέδειξαν αντισυμβατική συμπεριφορά σε σχέση με το Δήμο.
    Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά.   

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς ένταξη τα έργα διαχείρισης των αστικών λυμάτων στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου

Στο τελικό στάδιο για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, εισήλθαν από σήμερα τέσσερα σημαντικά έργα για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος και της οικιστικής ανάπτυξης της Ηπείρου, που αφορά ιδιαίτερα το παράκτιο μέτωπο και το οικοσύστημα του Αμβρακικού.
Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας έγινε η υπογραφή των τεσσάρων προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Ζηρού, Πρέβεζας, Πάργας και τη ΔΕΥΑ Άρτας με αντικείμενο τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.
Η υπογραφή έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη, Αρταίων κ. Χρ. Τσιρογιάννη, Πάργας κ. Αντώνη Νάστα και Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη.
Οι συμβάσεις έχουν ήδη περάσει επιτυχώς τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα έργα προωθούνται για ένταξη ως "εμπροσθοβαρή" στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 76.874.273,25 ευρώ, ενώ ο συνολικός εξυπηρετούμενος πληθυσμός ανέρχεται σε 54.800 άτομα.
Αναλυτικά οι εξυπηρετούμενοι οικισμοί με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς είναι οι εξής: