Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 2-2

Ματς θρίλερ για γερά νεύρα!

Η Ξάνθη αν και  προηγήθηκε δύο φορές, ο ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφάρισε και έχασε και πέναλτι.
Η Ξάνθη προηγήθηκε στο 21' με τον Σολτάνι.
Ο Ίλιτς  ισοφάρισε στο 71'.
Ο Σολτάνι με δεύτερο τέρμα στο 75' έβαλε ξανά μπροστά την Ξάνθη.
 Ο Τσάβες απάντησε στο 77' για το 2-2, ενώ στο 79' ο Κυριακίδης απόκρουσε το πέναλτι του Τσουκαλά κρατώντας τον πολύτιμο πόντο για την ομάδα του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης - Ντάσιος (46' Τσουκαλάς), Μιχαήλ (63' Μανιάς), Τζημόπουλος, Στρούνα (19' Mπέριος) - Τσάβες, Λίλα, Ακόστα - Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς.

ΞΑΝΘΗ (Τσιώλης): Κυριακίδης - Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης (80' Μπαξεβανίδης) - Ομπόντο, Λουσέρο - Φλίσκας, Σολτάνι, Γουάλας (46' Ρενάν) - Καπετάνος (68' Γούτας)

Νίκησε εντός ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (2-1)-Σπουδαίο διπλό για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (0-1)

*Ο Αγροτικός Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 10΄ με τον Χαρίση Αλέξανδρο και έκανε το 2-0 στο 65΄ με τον Σαντεντίν.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι στο 75΄.

Αγροτικός Αστέρας: Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης, Σκόρδος Κων/νος, Νάτσης Σταύρος, Χαλδούπης Βασίλειος, Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος (Ντρουμπάλης Αναστάσιος 64'), Μπίκας Κων/νος, Γκίκας Αριστοτέλης (Χαλιγιάννης Βασίλειος 59΄), Χαρίσης Θεόδωρος (Μήτσης Πέτρος 84΄), Σαντεντίν Δημήτριος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ1-2
Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 1-3
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-4
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-1
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-2
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4-1
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 6-0
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ - Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-1

 Βαθμολογία (2η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  6
2.  Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 6  
3.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 6
5. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 6
6.  ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4
7.  Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 4
8.  Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3
9.  Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 3
10. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 3
11. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3  
12.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 1 
13.  ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1
14.  Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0
15.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0
16.  Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 0
17.  ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 0
18.  Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0

ΕΜΥ: Επιδείνωσης του καιρού στα ηπειρωτικά από σήμερα Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο της προβλέπει επιδείνωση του καιρού στα ηπειρωτικά από σήμερα Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται από σήμερα Κυριακή (14-9-2014) έως και την Τετάρτη (17-9-2014) στα ηπειρωτικά οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους.
Αναλυτικά:
•Σήμερα Κυριακή (14-9-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και πιθανόν για λίγο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Ιόνιο.
•Αύριο Δευτέρα (15-9-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
•Μεθαύριο Τρίτη (16-9-2014) βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την Εύβοια , την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν για λίγο στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

•Την Τέταρτη (17-9-2014) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πτωχευτικός κώδικας και για τα νοικοκυριά;

Μοντέλο Ιρλανδίας για διαγραφή όλων των χρεών

Έναν πτωχευτικό κώδικα και για τα φυσικά πρόσωπα μελετά η κυβέρνηση.
Πρόκειται για πλάνο για ολική διαγραφή των χρεών προς το Δημόσιο αλλά και τις τράπεζες, για νοικοκυριά που δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις των οφειλών τους ούτε καν όταν υπάγονται σε ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το πλάνο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης έχει παρόμοιο σκεπτικό με τον μηχανισμό για εξωδικαστική διευθέτηση των οφειλών των επιχειρήσεων, τον οποίο ετοιμάζει ο Νίκος Δένδιας.
Οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα αντίστοιχα πτωχευτικά δίκαια στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ η πρόταση θα τεθεί υπόψη της Τρόικα για το πλάνο που έχει στόχο να εφαρμόζεται μόνιμα και να μην έχει ημερομηνία λήξης.
Αν υιοθετηθούν τα πρότυπα του εξωτερικού, τότε για να μηδενιστούν τα χρέη και να απαλλαγεί ο οφειλέτης από τις διώξεις θα πρέπει να δεχθεί την εκποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας του, ακόμη κι αν πρόκειται για την κύρια κατοικία, η οποία σήμερα προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη, χωρίς όμως να προσφέρει ολική διαγραφή χρεών και χωρίς να συμπεριλαμβάνει τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Άρτα: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (13-09-2014) το απόγευμα, στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Αστυνομικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τελικό προορισμό την Πάτρα .
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας. 

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας

Χθες (13.09.2014) το μεσημέρι, στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, 46χρονος ημεδαπός, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, έπεσε από την ταράτσα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας. 

Σε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς προσανατολίζεται η κυβέρνηση και το 2015

Σε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία επεξεργάζεται ήδη το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με "Τα Νέα Σαββατοκύριακο".
Όπως γράφει η εφημερίδα το θέμα φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, με το υπουργείο Ανάπτυξης να δέχεται εισηγήσεις από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς για νέα παράταση της προστασίας που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία λήγει στο τέλος του 2014.
Η νέα αυτή παράταση θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων και θα προβλέπει –σύμφωνα με τις πληροφορίες- αυστηρότερα κριτήρια από αυτά που ισχύουν σήμερα.
Μάλιστα ενισχύεται το στρατόπεδο εκείνων εντός του κυβερνητικού σχηματισμού που υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ακόμη και μονομερώς αν δεν εξασφαλιστεί η συμφωνία της τρόικας.

Σήμερα ο νόμος προστατεύει ως τα τέλη του 2014 την κύρια κατοικία από πλειστηριασμούς για δάνεια που βρίσκoνται στο στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης.