Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Ανακοίνωση για το ακίνητο της ΑΤΕ

 


«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην πλειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία της ΑΤΕ ΛΗΖΙΓΚ, για την απόκτηση του ακινήτου "ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ", έναντι 414 χιλ. Ευρώ, με σκοπό την κατασκευή αθλητικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων».

Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για την ατυχή κατάληξη που είχε για την Περιφέρεια Ηπείρου ο διαγωνισμός, αλλά και για την διαδικασία που ακολούθησε η Α.Ε. Εταιρεία PQH.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11/12/2020, μετά από αιφνιδιαστική παράταση 7 ημερών της αρχικής πρόσκλησης, υπέρ άλλου ενδιαφερομένου και τώρα η Περιφέρεια Ηπείρου καλείται να υλοποιήσει το σχέδιο της για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου – πολυπροπονητηρίου σε άλλη τοποθεσία. 

Το αίτημα της Παράταξης μας και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν για καλό σκοπό  και μένει να πραγματοποιηθεί, μιας και η υλοποίηση του έργου εξυπηρετεί πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και θα καλύψει υπαρκτές ελλείψεις στον τομέα της άθλησης των νέων της πόλης. Κανείς δεν μας εμποδίζει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. 

Η Περιφέρεια να επισπεύσει την ολοκλήρωση και ωρίμανση της πρότασης «Π. Κολόκα», που εισέφερε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ και να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Το Δημόσιο και ο Δήμος έχουν μακράν το πλουσιότερο Ε9. Δεν θα μπούμε σε ανταγωνισμό με τους επιχειρηματίες της πόλης. Η Περιφέρεια δεν κάνει μπίζνες και REAL ESTETE.

ΕΟΔΥ: Ογδόντα πέντε θάνατοι σήμερα, 1.190 νέα κρούσματα

 


17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα πέντε νέοι θάνατοι, 1.190 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5163 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36669 (28.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3870 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1556 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, εύχεται σε όλους τους Πωγωνίσιους, 

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!

Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων: Εγκύκλιος για το άνοιγμα των Ιερών Ναών

 


Η περίοδος της ενσκηψάσης πανδημίας του κορωνοϊού, μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις. Με πίστη στο Θεό και υπομονή στη δοκιμασία, θα καταφέρουμε να εξέλθουμε από αυτήν μένοντας ενωμένοι και εκτιμώντας περισσότερο όλα όσα η ανάγκη μας στέρησε. Με την επιβαλλόμενη προσοχή και την τήρηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, θα προσευχηθούμε όλοι μαζί ώστε ο Θεός να μας απαλλάξει από αυτήν σύντομα.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό που ισχύουν από 15 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου και μετά από απόφαση και τις σχετικές οδηγίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάνουμε γνωστά στο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, τα εξής:

Από αύριο 16 Δεκεμβρίου 2020 και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, διάστημα που είναι σε ισχύ οι σχετικές αποφάσεις και οδηγίες, επιτρέπεται στους πιστούς που το επιθυμούν να επισκέπτονται τους Ιερούς Ναούς, μετά όμως από την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας. 

Οι Ιεροί ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σημειώνεται όμως και πάλι ότι οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θεία Λειτουργία θα συνεχίσουν να τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. 

Οι πιστοί που επιθυμούν να βρεθούν για ολιγόλεπτη προσευχή στους Ιερούς Ναούς θα πρέπει να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, δηλαδή την τήρηση αποστάσεων, τη σωστή χρήση μάσκας τη χρήση απολυμαντικών μέσων, τη μη υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων εντός και εκτός των Ιερών Ναών. Οι Ιερείς και οι υπεύθυνοι εργαζόμενοι των Ιερών Ναών έχουν την υποχρέωση διασφάλισης της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων και οι πιστοί παρακαλούνται για την ακριβέστατη συμμόρφωσή τους στα μέτρα και στις υποδείξεις του υπεύθυνου προσωπικού των Ιερών Ναών. Επιμένουμε στην αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να μην στερηθούμε και πάλι εξαιτίας της σκληροκαρδίας κάποιων το αγαθό να είναι οι Εκκλησίες μας ανοικτές έστω και για ατομική προσευχή. 

Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των Ιερών Ναών ακριβέστατες οδηγίες για το πώς θα γίνει ο εκκλησιασμός των πιστών κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων σε κάθε Ενορία της πόλεως των Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης.

Δήμος Ζίτσας: Ανακοίνωση της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Βασίλη Γαρδίκου

 


Αναγκαία και σημαντικά τα έργα που δημοπρατούνται στο Δήμο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και φυσικά τα στηρίζουμε (μακάρι βέβαια να είχαν και προηγούμενες διοικήσεις πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΤΡΙΤΣΗΣ, αποθεματικό στο ταμείο του Δήμου, πιστοποιημένη Τεχνική Υπηρεσία….).

Υπάρχουν όμως εξίσου σημαντικές ανάγκες συνδημοτών μας και τοπικών κοινοτήτων που αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή με έναν ελιτίστικο τρόπο, με μια προσέγγιση στεγνά επιχειρηματική σε ότι αφορά την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Στο συμπέρασμα αυτό μας οδηγεί η επιλογή της δημοτικής αρχής να δημοπρατήσει 2 δημοτικά ακίνητα (αγροτεμάχια) που αποτελούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Ελεούσα, 33 και 16 στρεμμάτων αντίστοιχα, διπλασιάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς για τους υποψήφιους μισθωτές, από αυτή που κατέβαλλε ο μέχρι πρότινος μισθωτής αυτών των εκτάσεων και παρόλο που το Τοπικό Συμβούλιο Ελεούσας πρότεινε η τιμή πρώτης προσφοράς να παραμείνει η ίδια.

Αυτό υποστήριξε και η παράταξή μας.

Γιατί η φιλοσοφία μας είναι ότι η δημοτική περιουσία και ειδικά οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πρέπει να εκμισθώνονται από τον Δήμο με το ελάχιστο τίμημα, προκειμένου να στηριχθεί εμπράκτως ο πρωτογενής τομέας.

Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος που συνεχώς διαφημίζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για τον πρωτογενή τομέα είναι απόλυτα εκτεθειμένοι με αυτές τους τις αποφάσεις.

Ακόμη μία απόφαση που εκθέτει τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο είναι η δημοπράτηση του δημοτικού ακινήτου - καφενείου στην Κοινότητα Πολυδώρου της Δ.Ε. Μολοσσών με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 85,00€ και με ετήσια προσαύξηση του ποσού που θα καταβάλει ο πλειοδότης.

Με τέτοιες επιλογές, ειδικά αυτή τη χρονική συγκυρία που η εστίαση βουλιάζει σε όλη τη χώρα, σίγουρα οι διοικούντες τον Δήμο δεν θέλουν να λειτουργήσει καφενείο σε κανένα μικρό και απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.

Που για τα χωριά αυτά η λειτουργία δημοτικού καφενείου συνεπάγεται την ύπαρξη του ίδιου του χωριού.

Η παράταξή μας πρότεινε ελάχιστο συμβολικό ποσό  50,00€ και χωρίς καμία προσαύξηση.

Οι λιγοστοί κάτοικοι αυτών των χωριών του δήμου μας και όσοι επισκέπτονται τον τόπο τους έχουν και αυτοί δικαίωμα και απαίτηση να μην αντιμετωπίζονται τα χωριά τους ως δεύτερης κατηγορίας.

Η παράταξή μας πιστή στην φιλοσοφία του ενιαίου Δήμου και των ίσων ευκαιριών και όχι του Δήμου των δύο ταχυτήτων θα συνεχίζει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Και όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος

Ζίτσας να γίνει ο Δήμος των 5 χιλιομέτρων απόσταση από το Δημαρχείο και από εκεί και πέρα το χάος.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, η παράταξή μας θα το υπενθυμίζει συνεχώς, ότι τα έσοδα του Δήμου από τα υδροηλεκτρικά των Ευρυμενών και από το αιολικό πάρκο των Μολοσσών κατευθύνονται με απόφαση της διοίκησης Πλιάκου σε έργα και παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έξω από αυτές τις ενότητες ενώ θα έπρεπε η αναλογία να είναι εντελώς διαφορετική σύμφωνα και με όσα ορίζει η νομοθεσία για τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ.

O επικεφαλής της παράταξης

Βασίλης Γαρδίκος

Πενήντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (53.674) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.658) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.636) παραβάσεις και συνελήφθησαν (8) άτομα, ως ακολούθως:

(1.220) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(306) στην Αττική,

(136) στη Θεσσαλονίκη,

(117) στη Δυτική Ελλάδα,

(103) στη Στερεά Ελλάδα,

(96) στην Κεντρική Μακεδονία,

(88) στη Θεσσαλία,

(77) στην Κρήτη,

(68) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(52) στην Ήπειρο,

(50) στην Πελοπόννησο,

(45) στη Δυτική Μακεδονία,

(38) στο Βόρειο Αιγαίο,

(23) στο Νότιο Αιγαίο και

(21) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (44.939) ομοειδείς παραβάσεις.

(409) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (387) πρόστιμα των 300 ευρώ και (22) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(89) στην Αττική,

(44) στην Κεντρική Μακεδονία,

(40) στη Δυτική Ελλάδα,

(32) στη Θεσσαλονίκη,

(30) στο Βόρειο Αιγαίο,

(25) στη Στερεά Ελλάδα,

(27) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(24) στην Πελοπόννησο,

(24) στα Ιόνια Νησιά,

(23) στη Θεσσαλία,

(22) στην Κρήτη,

(11) στην Ήπειρο,

(10) στη Δυτική Μακεδονία και

(8) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.877) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (17.784) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.093) των (150) ευρώ.

(6) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου/παντοπωλείου,

στη Δυτική Ελλάδα, 3.000 ευρώ σε καφενείο,

στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ σε κατάστημα internet cafe ,

στην Κεντρική Μακεδονία, 15.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης παγωτών – αναψυκτικών και

στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ-μεζεδοπωλείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (438) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (421) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καψάλης, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό  του Δήμου Πωγωνίου 

σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα 

και μια Νέα Χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη.

Χρόνια Πολλά!   

Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές για τις γιορτές από την Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή».

Δήμος Πωγωνίου: Εκποίηση οικοπέδου σε άστεγους δημότες στην Κοινότητα Κτισμάτων

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκποίηση οικοπέδου σε άστεγους δημότες στην Κοινότητα Κτισμάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ΄αρ.118/2020 (ΑΔΑ:6ΜΥΓΩ1Ω-44Λ) απόφασή του, ενέκρινε την εκποίηση του αρ.15 οικοπέδου του τοπικού ρυμοτομικού του τμήματος 764 τεμαχίου της διανομής στη Κοινότητα Κτισμάτων, με τίμημα που έχει οριστεί στο ποσό των 2.500€, σε άστεγους δημότες ,σύμφωνα με το άρθρο 187 του ν.3463/06,όπως ισχύει μετά τον ν.3852/2010,όπου προβλέπεται η δυνατότητα εκποιήσεως ,χωρίς δημοπρασία και με καταβολή τιμήματος σε πέντε ετήσιες δόσεις, προκειμένου να ανεγείρουν οικοδομή για την στέγασή τους,

Με τις υπ΄αρ.119(ΑΔΑ:Ψ2Ε3Ω1Ω-Μ5Ζ) και 140/2020 (ΑΔΑ:ΩΕΡ6Ω1Ω-28Β),  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίστηκαν η διαδικασία, οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την εκποίηση του οικοπέδου.

Όσοι από τους δημότες καλύπτουν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν με τις παραπάνω αποφάσεις ,καλούνται να προσέλθουν στο Δημαρχείο στο Καλπάκι ,γραφείο πρωτοκόλλου, έως τις 28/12/2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00π.μ. ,υποβάλλοντας αίτηση συνοδευόμενη με δημοτική και φορολογική ενημερότητα,  τα παρακάτω δικαιολογητικά αναλόγως την κατηγορία στην οποία ανήκουν:

Δημότες – κάτοικοι, που δεν διαθέτουν οικόπεδο μέσα στον οικισμό:

Πιστοποιητικό  Γεννήσεως  -  Τελευταίο Ε 9  Φορολογικής  Δήλωσης  και  Υπεύθυνη δήλωση.

Δημότες – κάτοικοι,  πολύτεκνοι:

Βεβαίωση  Συλλόγου Πολυτέκνων

Δημότες - κάτοικοι, ειδικών αναγκών [ανάπηροι, αριθμός ανηλίκων τέκνων, καταστροφή από θεομηνίες κ.λ.π.] που δεν διαθέτουν επαρκές οικόπεδο.

Βεβαίωση αναπηρίας  από αρμόδιο φορέα – Πιστοποιητικό Οικογ. κατάστασης & Βεβαίωση  Περιφέρειας Ηπείρου.

Δημότες, που επιθυμούν να επαναπατριστούν από το εξωτερικό.

Διαβατήριο και Υπεύθυνη δήλωση.

Σε περίπτωση ίσων δικαιωμάτων των δικαιούχων, θα εξετασθεί το ύψος του ετήσιου εισοδήματος και σε περίπτωση ισοψηφίας θα διενεργηθεί κλήρωση ενώπιον τους.

Τελευταίο Εκκαθαριστικό Δήλωσης Εφορίας.

Ειδικοί όροι και προϋποθέσεις:

1. Εφόσον εκείνοι στους οποίους παραχωρηθούν τα οικόπεδα δεν ανεγείρουν οικοδομή μέσα σε πέντε χρόνια από την παραχώρηση, εκπίπτουν αυτοδικαίως από τα δικαιώματά τους, εκτός αν ζητήσουν παράταση της πενταετούς προθεσμίας με αίτησή τους, που περιέχει επαρκή αιτιολογία και υποβάλλεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της προθεσμίας. Η προθεσμία δεν μπορεί πάντως να παραταθεί περισσότερο από μια ακόμη τριετία.

2. Το συμβολαιογραφικό έγγραφο περί μεταβιβάσεως της κυριότητας του εκποιούμενου οικοπέδου, μπορεί να γίνει νόμιμα μόνο μετά την εξόφληση του τιμήματος και την ανέγερση της οικοδομής επί του παραχωρηθέντος οικοπέδου εντός της πενταετίας ή της κατά παράταση τυχόν δοθείσης προθεσμίας και συντάσσεται αφού τηρηθούν οι προαναφερόμενοι όροι και προϋποθέσεις.

    Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν την ίδια ημέρα στις 10:30π.μ. ενώπιων  της επιτροπής που ορίστηκε στην αρ.140/2020 (ΑΔΑ:ΩΕΡ6Ω1Ω-28Β)απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε περίπτωση που οι δικαιούχοι πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις θα ακολουθήσει δημόσια κλήρωση μεταξύ αυτών.

     Με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα εγκριθεί το πρακτικό της επιτροπής για την εκποίηση του οικοπέδου στον τελικό δικαιούχο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φούσας Στέφανος: Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα 2020 και Νέο Έτος 2021 στο www.tzourlakos.com/

 


Ο καθηγητής καρδιολογίας, συντονιστής Τομέα Καρδιάς METROPOLITAN GENERAL και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανος Φούσας στέλνει τις εορτάσιμες ευχές του σε όλους τους απανταχού ηπειρώτες στο www.tzourlakos.com/

Νέα παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για την πληρωμή των Τελών κυκλοφορίας 2021

 


Πήρε ΦΕΚ η νέα παράταση για την πληρωμή των Τελών κυκλοφορίας 2021 έως  28 Φεβρουαρίου.

Προ ημερών ο υπουργός κ.  Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης είχαν ανακοινώσει ότι παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΦΕΚ Α.1266/2020 που αναρτήθηκε χτες, η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου.

Εμβόλιο κατά της COVID-19: Γιατί ανεβάζει και την ερωτική διάθεση;

 


Τις «μετοχές» στο «χρηματιστήριο» της ερωτικής διάθεσης ανεβάζει το υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας του πρώτου εγκεκριμένου εμβολίου ενάντια στον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έδειξε ότι σχεδόν οι επτά στους δέκα (ποσοστό 68,67%) θεωρούν ότι η αναγγελία εύρεσης αποτελεσματικού εμβολίου θα οδηγήσει σε αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών.

Στην έρευνα συμμετείχε δείγμα 1000 ατόμων, ανδρών και γυναικών, από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 25 έως 44 ετών. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος διαδικτυακού ερωτηματολογίου μέσω της πλατφόρμας Pollfish.

Πάντως «ο φόβος φυλάει τα έρμα». Σχεδόν οι οκτώ στους δέκα (78,67%) είπαν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποφεύγουν τις σεξουαλικές επαφές με άτομα, που δεν γνωρίζουν καλά. Πιο τολμηρό το 21,33%, δεν λέει όχι σε ερωτικές συνευρέσεις με νέες γνωριμίες…

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης επισημαίνει: «Η τελευταία μας έρευνα (Δευτέρα 7 – Τρίτη 8 Δεκεμβρίου) προσπαθεί να αποτυπώσει αλλαγές στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, με την αναγγελία του πολυπόθητου εμβολίου, αλλά και  τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες κατά το δεύτερο lockdown. O εγκλεισμός αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία και συνεχίζει να την επηρεάζει αρνητικά, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής».

Στις τέσσερις διαδοχικές έρευνες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου από την έναρξης της πανδημίας, αποτυπώθηκαν αλλαγές στις συνήθειες των πολιτών, που είχαν σχέση με τη σεξουαλική συχνότητα («Τα «κρούσματα» βίας, σεξ και… διαζυγίων  στη χώρα μας την εποχή του νέου κορωνοϊού»), την ενδοοικογενειακή βία («Ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 4 στις 10 γυναίκες δεν μιλούν», την απιστία («Υπερμετάδοση της απιστίας μετά το lockdown») και την αύξηση της μεταδοτικότητας μετά την άρση του εγκλεισμού («Έρωτας είναι η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων»).

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, το 35% των ερωτηθέντων δεν έκανε καθόλου σεξ τον Νοέμβριο. Το 27% είχε μόλις μία επαφή και το 24,67% είχε 2-3 ερωτικές συνευρέσεις. Ένα 7% έκανε σεξ 5-6 φορές μέσα στον μήνα και ένα 6,33% έκανε πάνω από έξι φορές.

«Η διατύπωση πως η παγκόσμια κοινωνία δεν έζησε τόσο δραματικά γεγονότα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δυστυχώς ταιριάζει στη νέα αυτή πραγματικότητα, με μια διαφορά: τότε ο πόλεμος έπληξε κυρίως τα εμπόλεμα κράτη, ενώ σήμερα η πανδημία αφορά σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας τόσους θανάτους, που μόνο με την βαρβαρότητα ενός πολέμου μπορεί να συγκριθεί. Καμιά προηγούμενη πανδημία τον 21ο αιώνα δεν αναστάτωσε όλες τις χώρες του κόσμου με τέτοιο συντριπτικό τρόπο και χωρίς αντίσταση, παρά την υπεροπλία της σημερινής τεχνολογίας, της επιστήμης και τον πλούτο των χωρών του σήμερα, σε σχέση με την φτώχεια της εποχής εκείνης», υπογραμμίζει ο δρ Κωνσταντινίδης.

Οι επιστημονικές ανακοινώσεις στην εποχή της πανδημίας είναι τόσες, που είναι πρακτικά αδύνατο να διαβαστούν και να αξιολογηθούν από κάποιον επιστήμονα, λέει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Οι πληροφορίες δύο ημερών σήμερα μπορούν να συγκριθούν με την δημοσιευμένη παραγωγή επιστημονικής γνώσης από την αυγή της πολιτισμένης ζωής μέχρι το 2006 (πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ζωής και επιστημονικής σκέψης).