Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Έχασε το ντέρμπι και την επαφή με τα play off η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Ζωοδόχος 2-3)-Σπουδαίο διπλό στο Τσεπέλοβο της Αναγέννησης (Πανζαγορισιακός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 1-3)

* Η Α.Ο. Ζωοδόχος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Δελβινακίου καθώς επικράτησε της τοπικής Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με σκορ 2-3 για την 28η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Με την νίκη τους αυτή οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα με έναν βαθμό πάνω από την Πίνδο Κόνιτσας, ενώ η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος έμεινε στην πέμπτη θέση και εκτός play off καθώς τέταρτος πέρασε ο Α.Ο. Σταυρακίου.
Η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος είχε δοκάρι στο 31' σε σουτ του Ναθαναήλ Νικήτα.
Οι  φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 54' με γκολ του Τσολάκου Λάμπρου.
Άμεση η απάντηση της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που ισοφάρισε σε 1-1 στο 59΄ με πλασέ του  Κασίμη Μάριου.
Ο Βλάχος Πέτρος με πλασέ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Α.Ο. Ζωοδόχου κάνοντας το 1-2 στο 63΄ και πέτυχε με κεφαλιά και δεύτερο προσωπικό  τέρμα στο 75΄ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 1-3.
Το μόνο που κατάφερε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ήταν να μειώσει σε 2-3 στις καθυστερήσεις με σουτ έξω από την περιοχή  του Ζενέλη Πάτροκλου. 
Ο Α.Ο. Ζωοδόχου τελείωσε στο παιχνίδι με δέκα παίχτες καθώς ο Ντόντης Σπύρος, αποβλήθηκε στο 89΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Χήτας Παύλος (Ζενέλης Πάτροκλος 56΄), Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής, Κασίμης Μάριος, Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Κλεισούρας  Αντώνιος, Χαρίσης Ιωάννης, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος (Καραγιάννης Θεοχάρης 69΄), Ναθαναήλ Νικήτας
Α.Ο. Ζωοδόχος:
Μπάτζιος Ηλίας, Παπάς Νικόλαος, Τσίος Χρήστος, Βλάχος Πέτρος, Τσιότσικας Δημήτριος, Παπαδόπουλος Ορέστης, Κολιός Χρήστος, Πρεμέτης Αλέξαντρος, Σιώτας Γρηγόριος (Δημητρίου Δημήτριος 90΄), Ντόντης Σπύρος, Τσολάκος Λάμπρος

Τα αποτελέσματα της 28ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  0-3 α.α.  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ  0-3 α.α.  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-3
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-4
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3-0
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.  2-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 2-3


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 71
2. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 70
3. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 61
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  59 
5. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 58
6. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 50
7. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 42
8. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 39  
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 33
10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 31
11. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 30
12. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 29 
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 27
14. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 23
15. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ -2
16. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ -8

Κτίσματα Πωγωνίου: Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης


Συνελήφθη, χθες (20-04-2018) το μεσημέρι στα Κτίσματα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 49χρονος εισήλθε σε μονοκατοικία 76χρονης ημεδαπής στα Κτίσματα Ιωαννίνων με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 49χρονο δράστη να κινείται πεζός στην παραπάνω περιοχή και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου.

Κόνιτσα: Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια


Συνελήφθη, χθες (20-04-2018) το πρωί στο 78ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 47χρονος υπήκοος Γερμανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία 34χρονη υπήκοο Συρίας, που συνόδευε και το ανήλικο παιδί της, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Metron Analysis: Προβάδισμα 13% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα ΝΕΑ δίνει  προβάδισμα 13% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 36,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%
Κίνημα Αλλαγής:  9%
Χρυσή Αυγή: 7,1%
ΚΚΕ: 6,7%
Ένωση Κεντρώων: 3,3%
ΑΝΕΛ: 2,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,3%
Εθνική Ενότητα: 1,7%
Ελληνική Λύση: 1,6%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
ΜεΡΑ25: 1,4%.

Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με 64% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 26% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 17% ενώ κανένας απαντά το 38% των ερωτηθέντων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων τη Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 13:00


Tη Δευτέρα 23-4-2018 και ώρα 13.00 σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
2. Έγκριση ένταξης εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Άρτας.
3. Έγκριση ένταξης εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (24-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (25-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (26-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (27-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (29-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο "Ένα Βήμα τη Φορά", στο κατάστημα Public Ιωαννίνων, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 19:00


Τα Public, οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Κωνσταντίνα Σιάφη Διαμάντη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος με τίτλο "Ένα Βήμα τη Φορά", στο κατάστημα Public Ιωαννίνων, την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 19:00.
Ένα δυνατό κοινωνικό μυθιστόρημα που αφορά το ταξίδι για την ανεύρεση της εσωτερικής δύναμης που χρειάζεται να ανακαλύψει η πρωταγωνίστρια, Έλενα, πως έχει κρυμμένη μέσα της, ώστε να ξεφύγει από μία ζωή κακοποιητικών σχέσεων και να σταθεί στα πόδια της, να πορευτεί προς ένα καλύτερο μέλλον, ένα βήμα τη φορά...
Για συνέντευξη με τη συγγραφέα, ενόψει της παρουσίασης, ή περισσότερες πληροφορίες για το μυθιστόρημα, παρακαλούμε καλέστε στο 211012 6900 ή στείλτε μήνυμα στο iwrite.pr2@gmail.com
 Από το οπισθόφυλλο 
Η Έλενα είναι μια κοπέλα έτοιμη να ανθίσει, με όλες τις προοπτικές της νιότης, που όμως της κόβουν τα φτερά. Η παιδική της ηλικία στιγματίστηκε από την έλλειψη αγάπης, έναν πατέρα απόντα και μία μητέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Η ζωή της κυλούσε πάντα μέσα σε όρια και υποχωρήσεις. Μοναδικό στήριγμά της, η γιαγιά της. Η αγάπη, όμως, κάποιες φορές, έχει αντίτιμο.
Σε σχέση με τη γιαγιά της, το πλήρωσε με έναν γάμο που σήμαινε τον θάνατό της. Έναν γάμο που θα την πλήγωνε σωματικά, ψυχικά, αφήνοντάς την ένα άβουλο πλάσμα. Απόλυτα παραδομένη στη μοίρα της και στη μέχρι τώρα ζωή της, χωρίς όνειρα και ελπίδες για το μέλλον. Θα μπορέσει να ξεφύγει; Θα καταφέρει να κόψει μια και καλή τα δεσμά της; Θα καταλαγιάσει, κάποια στιγμή, τον πόνο στη ψυχή και την καρδιά της; Υπάρχει, άραγε, ίαση για την κακοποίηση που θα υποστεί; Η ξαφνική φυγή της ίσως της ανοίξει νέους ορίζοντες. Ίσως καταφέρει, τελικά, να ανοίξει τα δικά της φτερά και να πετύχει το ακατόρθωτο να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Πότε θα το καταλάβει; Ίσως ο Πέτρος να είναι αυτός που θα καταφέρει να λιώσει κάθε πάγο από μέσα της. Θα καταλήξουν μαζί;


Η συγγραφέας 

 Η Κωνσταντίνα Σιάφη-Διαμάντη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα γραφικό χωριό της Πρέβεζας, όπου μένει ακόμη με την οικογένειά της.
Σπούδασε Νοσηλευτική και εργάστηκε ως Διοικητικός Υπάλληλος στην περιφέρεια Πρεβέζης και τον Δήμο Ζηρού.
Λατρεύει τα βιβλία, τα λουλούδια, τα ταξίδια και τη θάλασσα, μα πάνω απ’ όλα, τα παιδιά της.
Το «Ένα Βήμα τη Φορά» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (24-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (25-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (26-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (27-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (28-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Διπολική διαταραχή: 4 μύθοι για την ασθένεια της Μαράια Κάρεϊ


Την περασμένη εβδομάδα, η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ αποκάλυψε ότι το 2001 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και πρόσφατα άρχισε να υποβάλλεται και σε φαρμακευτική αγωγή γι’ αυτήν.
Δεν είναι η πρώτη διασημότητα της show biz που δηλώνει ότι πάσχει από τη συγκεκριμένη ψυχική νόσο. Έχουν προηγηθεί δεκάδες άλλοι, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σίνιντ Ο’Κόνορ, ο ηθοποιός Μελ Γκίμπσον, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, η 25χρονη τραγουδίστρια Ντέμι Λοβάτο, ο θρυλικός κιθαρίστας της ροκ Τζίμι Χέντριξ και ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Νιρβάνα Κερτ Κομπέιν.
Τι είναι όμως η διπολική διαταραχή και γιατί είναι τόσο δύσκολη η αντιμετώπισή της;
«Η διπολική διαταραχή είναι μία διαταραχή του εγκεφάλου που προκαλεί ασυνήθιστες εναλλαγές της ψυχικής διάθεσης, της ενεργητικότητας, της σωματικής δραστηριότητας και της ικανότητας διεκπεραιώσεως των καθημερινών υποχρεώσεων (λειτουργικότητας)», λέει ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία. «Παλαιότερα την αποκαλούσαμε μανιοκαταθλιπτική διαταραχή ή μανιοκατάθλιψη, διότι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι οι εναλλαγές επεισοδίων “ανεβασμένης” ψυχικής διάθεσης (μανία ή υπομανία, αναλόγως με την σοβαρότητά της) με επεισόδια “πεσμένης” ψυχικής διάθεσης (κατάθλιψη)».