Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, την Τετάρτη 10 Ιουλίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας  προσκαλούμε την Tετάρτη 10 Ιουλίου 2019 να τιμήσετε με την παρουσία σας τον επίσημο εορτασμό της επετείου των 76 χρόνων των καέντων και εκτελεσθέντων κατοίκων του Κεφαλοβρύσου, από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943.

Ο Δήμαρχος       Ο Περιφεριάρχης          Ο Πρόεδρος
Πωγωνίου               Ηπείρου               Π.Ε.Δ Ηπείρου

Κ. Καψάλης         Α. Καχριμάνης               Ι. Λώλος

Ο Πρόεδρος             Ο Πρόεδρος Εκπολιτιστικού
Τ.Δ Κεφαλοβρύσου           Συλλόγου Κεφαλοβρύσου
Ν. Τζιόγκας                      Ευ. Καραμάνης

Η Πρόεδρος Συλλόγου
Γυναικών Κεφαλοβρύσου
Καλ. Γραμμόζη

Σημείωση:
Δηλώσεις συμμετοχής για κατάθεση στεφάνου στο Δήμο Πωγωνίου, στο τηλέφωνο 26573 60410
Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου στο τηλ. 6937885068, κ. Καραμάνη Ευγ.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα


Κατασχέθηκαν 44 φιάλες με ψυκτικό υγρό

Συνελήφθησαν, χθες (30-06-2019) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο ημεδαποί (ένας 43χρονος άνδρας και μία 41χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, όπου κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένες συνολικά (44) φιάλες που περιείχαν ψυκτικό υγρό, βάρους -10,9- λίτρων έκαστη.
Οι παραπάνω φιάλες καθώς και τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα 20 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές


Συνολικά 20 κόμματα θα κατέβουν στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
•Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ
•Νέα Δημοκρατία – ΝΔ
•Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή
•Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος – ΚΚΕ
•Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.)
•Ένωση Κεντρώων
•Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος
•Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου
•Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
•Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι
•Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.)
•Ελλήνων Συνέλευσις (Αρτέμης Σώρρας)
•Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές
•Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)
•Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μ-λ ΚΚΕ
•Λαϊκή Ενότητα
•Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)
•Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος
•Συν…φωνία Πολιτικών Κομμάτων
•Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).

Περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή κ. Γιάννη Στέφου στις 29 και 30 Ιουνίου


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών επισκέφτηκε τα Τζουμέρκα το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου. Ο κ. Στέφος επισκέφθηκε τα περισσότερα χωριά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των χωριών, να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος επισκέφτηκε τα χωριά Καλέντζι, Μονολίθι, Πλατανούσα, Πράμαντα, Αμπελοχώρι, Μιχαλίτσι, Βαπτιστή και Χουλιαράδες.  Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ οι πολίτες εξέφρασαν τη στήριξή τους στο έργο και το πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικής μονάδας, 1500 μόσχων πάχυνσης στη θέση «ΛΟΓΓΟΣ –ΑΣΜΕΚ» της Τ.Κ. Δολιανών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις ( σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (υποκατηγορίας Α2, ομάδα 7η,α/α 9): «Ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικής μονάδας, 1500 μόσχων πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΛΟΓΓΟΣ –ΑΣΜΕΚ», της Τ.Κ. Δολιανών, Δ.Ε. Καλπακίου, του Δ. Πωγωνίου, Περιφέρειας Ηπείρου».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία:
«ΑΓΡΟΠΑ Α.Ε.».
Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η    27-06-2019 και ημερομηνία λήξης αυτής η  14-08 -2019.
Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η     01-07 -2019 και ημερομηνία  λήξης αυτής η  02- 08 -2019.
Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου .                                                   
Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr  /Ενημέρωση/ Ανακοινώσεις.

Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  την  28- 06- 2019.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Σοφία Τζαρούχη


 Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων Σοφία Τζαρούχη στο πλαίσιο των προεκλογικών της επαφών που καθημερινά πραγματοποιεί με φορείς του τόπου. Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Σταύρο Νικολόπουλο και συζήτησε μαζί τους τη μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, ύστερα από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του πρώην ΤΕΙ. Επίσης, το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, απασχόλησαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος, καθώς και ζητήματα στα οποία η στήριξη της Πολιτείας θεωρείται απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Σ. Τζαρούχη για τις πρωτοβουλίες διασύνδεσης του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία και οικονομία που υλοποιεί η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την έρευνα που πραγματοποιείται στις Σχολές και τα Τμήματα, καθώς και για την αυξανόμενη προσέλευση φοιτητών από χώρες του εξωτερικού.
  Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός της Νέας Δημοκρατίας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα σταθεί αρωγός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα στηρίξει με κάθε τρόπο την αναπτυξιακή πορεία του Ιδρύματος. Μετά το τέλος της συνάντησης η Σ. Τζαρούχη περιόδευσε στο Μεταβατικό Κτίριο της Πανεπιστημιούπολης και συνομίλησε με πανεπιστημιακούς, υπαλλήλους και φοιτητές.
 Οι προεκλογικές περιοδείες της Σοφίας Τζαρούχη συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στην περιφέρεια του Νομού.

Περιοδεία Καραγιάννη, Νάσση και Αναγνώστου-Κουμπλομάτη στην Κόνιτσα


Στην Κόνιτσα περιόδευσαν σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου στο πλαίσιο της προεκλογικής τους δραστηριότητας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Καραγιάννης, Όλγα Νάσση και Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη.
Κατά την περιοδεία είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με πολίτες στην αγορά της πόλης και να επισκεφτούν υπηρεσίες του Δήμου, το Κέντρο Υγείας και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, που από το 2016 έχει μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Συνελήφθησαν γιατί οδηγούσαν μεθυσμένοι στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, χθες  μετά τα μεσάνυχτα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων (στο ύψος των Αγίων Αναργύρων Άρτας), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο άνδρες (ηλικίας 53 και 47 ετών), διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Η παχυσαρκία ευθύνεται για την αύξηση του καρκίνου στο θυρεοειδή


Ισχυρό σοκ προκαλούν τα στοιχεία  μεγάλης επιστημονικής έρευνας στην Αμερική, ότι η παχυσαρκία κρύβεται πίσω από την αύξηση των καλά διαφοροποιημένων καρκίνων του  θυρεοειδούς!
Η έρευνα, που ανέλυσε δεδομένα από τρεις μεγάλες εθνικές βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ, παρουσιάστηκε στις 25 Μαρτίου στο ENDO 2019 (Ετήσια Συνάντηση της Εταιρείας Ενδοκρινολόγων).
Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι το 2015, ένας από τους έξι θηλώδεις καρκίνους του θυρεοειδούς (PTC) και τα δύο τρίτα όλων των ευμεγεθών θηλωδών όγκων του θυρεοειδούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζονται σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα!
"Η έκταση του αντίκτυπου της παχυσαρκίας ήταν αυτό που περιμέναμε συνολικά για τα θηλώδη καρκινώματα, αλλά μας εκπλήσσει ότι ήταν τόσο μεγάλο για τους όγκους με διάμετρο άνω των 4 εκατοστών", τόνισαν οι Αμερικανοί ερευνητές κατά
την παρουσίαση της έρευνας στο συνέδριο.
Μάλιστα οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι " Μπορεί να μην βλέπουμε αυτούς τους όγκους νωρίτερα, επειδή είναι πιο δύσκολο να τους ανιχνεύσουμε σε αυτούς τους ασθενείς, έως ότου έχουν ένα ορισμένο μέγεθος.
Υπάρχουν επίσης ευρήματα ότι η παχυσαρκία εκτός του ότι εμπλέκεται στην προαγωγή και ανάπτυξη όγκων του θυρεοειδούς, μπορεί να σχετίζεται με έναν πιο επιθετικό τύπο αυτών ".
«Αν και η σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και θηλώδους καρκινώματος έχει περιγραφεί παλαιότερα, αυτή ήταν ασαφής και αδύναμη μεθοδολογικά », ενώ “ η μεγάλη ποσότητα δεδομένων και στατιστικών προσαρμογών της νέας μελέτης με πολλές μεταβλητές, βελτιώνει την εμπιστοσύνη μας ότι υπάρχει πραγματικά αυτή η σχέση” αναφέρει, σχολιάζοντας την έρευνα, ο διαπρεπής εξειδικευμένος  χειρουργός ενδοκρινών αδένων, κ. Δημήτριος Γιάλβαλης, Υπεύθυνος  Τμήματος Ενδοκρινικής Χειρουργικής  της Κλινικής Γενικής & Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και ΧειρουργικήςΠεπτικού στον  Όμιλο του Ιατρικού  Αθηνών.