Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ηγουμενίτσα και στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνολικά τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο εκ των οποίων είχαν κεντρικό-καθοδηγητικό ρόλο καθώς και ένας ακόμη διακινητής κάνναβης συνεργός τους

Κατασχέθηκαν, περισσότερα από (150) γραμμάρια ηρωίνης, ακατέργαστη κάνναβη (840) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ

Εξαρθρώθηκε μια ακόμη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα, μετά από συστηματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο 26χρονοι, ένας 38χρονος και ένας ακόμη 20χρονος με κεντρικό καθοδηγητικό και λειτουργικό ρόλο, τους οποίους βαρύνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της σύστασης συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-2

Ξέρει και από ανατροπές!

Ο Παναθηναϊκός, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτριτς και να φύγει νικητής από τους Ζωσιμάδες, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ και αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Οι «πράσινοι» είδαν να τραυματίζεται ο Σάντσεθ μόλις στο 8΄ και να αντικαθίσταται στο 11΄.
Άσχημα τα νέα για τον Σάντσεθ, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες καθώς διαπιστώθηκε μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, υπέστη κάταγμα στο βραχίονα. 
 Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με τον Νόε Ακόστα.
Ο Ισπανός άσος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη για το 1-0.
Ο Παναθηναϊκός πίεσε για την άμεση ισοφάριση και απόρροια αυτής ήταν ο ΠΑΣ να μείνει με 10 παίκτες στο 66'.
Τελικά στο 75' η πίεση απέδωσε καρπούς, καθώς ο Μεχντί Αμπέντ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Βελλίδη, ύστερα από σουτ του Πέτριτς κι έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 78΄ έκανε την ανατροπή με όμορφη κεφαλιά του Πέτριτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά.
Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (78' Ηλιαδης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (66' Μπέριος), Μανιάς (83' Ίλιτς).
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Τελάντερ, Σάντσεθ (11' Κουτρουμπής), Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ (71' Καλτσάς), Πέτριτς (79' Μπεργκ), Καρέλης.

Αμφιθέα Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από σπίτι και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για το αντίστοιχο αδίκημα.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα και από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο 26χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης κλοπής από μονοκατοικία στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, το πρωί της 27-04-2015, κατά την οποία είχαν αφαιρεθεί τιμαλφή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου, θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, κόβει την Πίτα της και διασκεδάζει, την Κυριακή 7 Φλεβάρη, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κέντρο διασκέδασης «View Hall», στην Λεωφόρο Καραμανλή 177, στις Αχαρνές


Πρόσκληση

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κέντρο διασκέδασης ''View Hall'' στην Λεωφόρο Καραμανλή 177 στις Αχαρνές.
Θα μας διασκεδάσει η ηπειρώτικη κομπανία του Ναπολέοντα Δάμου, με τον Δημήτρη Τζουμερκιώτη στο τραγούδι.
Σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο ηπειρώτικο μεσημέρι.
Δείτε περισσότερα για το κέντρο διασκέδασης κάνοντας κλικ εδώ http://www.viewhall.gr/


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών

«Κρατάμε όλες τις αποδείξεις» απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης

Σε ερώτηση, κατά παρέκκλιση όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, του Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τις αποδείξεις των προηγούμενων ετών, αλλά και για το καθεστώς που θα ισχύσει εν όψει των φορολογικών δηλώσεων του 2016 απάντησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Θα υπάρχει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες που θα ξεκαθαρίζουμε τι να κάνει ο κόσμος με τις παλιές αποδείξεις, διότι οι παλιές αποδείξεις είναι στα σπίτια μας, τις κρατάμε γιατί υπάρχει πιθανότητα να μας καλέσουν για έλεγχο για τη φορολογική δήλωση. Αλλά με ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ θα ξεκαθαρίσουμε για ποια χρόνια και ποιες κατηγορίες θα πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις διότι εμείς θέλουμε τον συνεπή φορολογούμενο σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου πανηγυρίζοντας τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου 2016


Πρόσκληση

Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων που διοργανώνει ο Σύλλογος μας το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στο Ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
(Βρίσκεται στο χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας Αττικής).
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
18:00 Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων.
Θ' ακολουθήσει κέρασμα των παρευρισκομένων από τον Σύλλογο.
Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016
8:00 Θεία Λειτουργία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος       Ο Γραμματέας

Ναπολέων Γκόγκος      Αθανάσιος Μπαλάσκας

Το Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων κόβει πρωτοχρονιάτικη πίτα την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στα Λιθαρίτσια

Το Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων κόβει πρωτοχρονιάτικη πίτα και προσκαλεί όλους τους φίλους αλλά και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το κόμμα σε μια χαρούμενη συνάντηση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στα Λιθαρίτσια.

Αλαλούμ με το τι θα ισχύει με τις αποδείξεις των φετινών αγορών και το αφορολόγητο

Αν και διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, μεγάλη σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί για το ποιες τελικώς δαπάνες και τι πρέπει να κάνει κάθε φορολογούμενος πολίτης, για να κτίσει το αφορολόγητο με το νέο σύστημα με τις κάρτες.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμοδίου υπουργού, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, να δώσει εξηγήσεις μέσω συνεντεύξεων επί συνεντεύξεων σε κανάλια και ραδιόφωνα, οι φορολογούμενοι καταναλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε σύγχυση.

Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από τις απανωτές συνεντεύξεις του αναπληρωτού υπουργού Οικονομικών είναι όλες αδιακρίτως οι δαπάνες που γίνονται από 1.1.2016 και μετά μέσω πιστωτικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής, είτε έγιναν σε σούπερ μάρκετ είτε π.χ. για αγορά αυτοκινήτου, θα «μετράνε» για τον σχηματισμό το ατομικού αφορολογήτου της χρονιάς, πλην μόνον εκείνων που δηλώνονται ούτως ή άλλως ξεχωριστά στο Ε1 ( όπως των ενοικίων, των ιατρικών δαπανών ή των τόκων στεγαστικών δανείων).

Ανέζα Άρτας: Εκδήλωση για τον Κώστα Πουρνάρα (Μπόσης), το δάσκαλο, το συγγραφέα, τον αγωνιστή, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρα 6:00 μ.μ., στο παλιό Δημοτικό Σχολείο (δίπλα στην εκκλησία)

Το Σάββατο 23 Γενάρη 2016, στις 6 το απόγευμα, στην ΑΝΕΖΑ ΑΡΤΑΣ, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο (δίπλα στην εκκλησία), τιμούμε τον αγωνιστή δάσκαλο και λογοτέχνη Κώστα Πουρναρά (Μπόση).
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας, τον Σύλλογο Γυναικών Αμβρακικού και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ.
«Ήταν ο δάσκαλος που δεν περιορίστηκε στα στενά δημοσιοϋπαλληλικά καθήκοντα αλλά έσκυψε με συμπόνια στον πάσχοντα άνθρωπο. Βοήθησε τον αδύνατο, πάλεψε για το δίκιο του αδικημένου και συμπαραστάθηκε στον ταπεινό και καταφρονεμένο. (…) Ακόμα και σήμερα τον θυμούνται με συγκίνηση στα χωριά που δούλεψε. Θυμούνται το δάσκαλο με το πλατύ χαμόγελο και τη μεγάλη καρδιά που περίμενε να πληρωθεί για να μοιράσει το μισθό του σε φτωχούς και ανήμπορους ενώ αυτός ζούσε ασκητικά…».
Ο Κώστας Πουρναράς (Μπόσης), ο συγγραφέας του Αη Στράτη, της Αντίστασης, του Γράμμου, της πολιτικής προσφυγιάς, αφιέρωσε την προσωπική του ζωή και το έργο του στην υπόθεση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αδικημένων και καταπιεσμένων. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε, πολέμησε με το τουφέκι και το μολύβι, τραυματίστηκε, έζησε στην αναγκαστική υπερορία και «έφυγε» αταλάντευτα πιστός στις ιδέες και στα ιδανικά του. Υπηρέτησε και εκπλήρωσε το χρέος του προς το λαό με τη στάση ζωής του και το λογοτεχνικό του έργο.
Εκδήλωση τιμής και μνήμης:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ (ΜΠΟΣΗΣ)
Ο δάσκαλος, ο συγγραφέας, ο αγωνιστής
Ογδόντα χρόνια μετά, η Ανέζα θυμάται και τιμά τον αγωνιστή δάσκαλό της και λογοτέχνη, στο χώρο όπου δίδαξε τα παιδιά της, στον τόπο όπου έταξε τη ζωή του στην υπόθεση του δίκιου και της προκοπής του λαού.
Θα χαιρετήσουν:
– Γιώργος Μαργώνης, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας
– Ελένη Χουλιάρα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμβρακικού
Θα μιλήσουν:
– Νίκος Πουρναράς, οικοδόμος, συνεκδότης του περιοδικού ΑΤΕΧΝΩΣ
– Σοφία Χατζηκυριάκου – Βώττη, εκπαιδευτικός
– Χρήστος Νταβαντζής, αντιστασιακός, συναγωνιστής και φίλος του Κώστα Πουρναρά (Μπόση)
• Συμμετέχει μουσικό συγκρότημα φοιτητών από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου
• Μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας θα διαβάσουν αποσπάσματα από έργα του συγγραφέα
• Θα προβληθεί βίντεο για τη ζωή και το έργο του Κώστα Πουρναρά (Μπόση), ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και έκθεση με βιβλία του συγγραφέα
Θα συντονίσει ο Λάμπρος Θεμελής, μαθηματικός, υπάλληλος του ΚΕΠ Αμβρακικού
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν ηπειρώτικες πίτες και τσίπουρο
Πώς θα έρθετε (με αυτοκίνητο) στην εκδήλωση:
Από την Εθνική Οδό Άρτας-Ιωαννίνων: Στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας θα στρίψετε αριστερά (αν οδηγείτε με κατεύθυνση προς Γιάννενα) ή δεξιά (αν οδηγείτε με κατεύθυνση προς Άρτα) στην Επαρχιακή Οδό Άρτας-Σαλαώρας. Μετά από ευθεία πορεία 7,8 χλμ. θα στρίψετε αριστερά προς Ανέζα. Από εκεί απομένουν ακόμα περίπου 2 χλμ. διαδρομής μέχρι να φτάσετε στον χώρο της εκδήλωσης (βλ. χάρτη).
Από την Εθνική Οδό Αγρινίου-Άρτας:  Μπαίνοντας στην Άρτα η οδός μετονομάζεται σε Περιφερειακή Άρτας. Στο ιστορικό Γεφύρι θα στρίψετε αριστερά στην Επαρχιακή Οδό Άρτας-Σαλαώρας. Μετά από ευθεία πορεία 7,8 χλμ. θα στρίψετε αριστερά προς Ανέζα. Από εκεί απομένουν ακόμα περίπου 2 χλμ. διαδρομής μέχρι να φτάσετε στον χώρο της εκδήλωσης (βλ. χάρτη).
Από την Ιονία Οδό: Έξοδος προς Άρτα. Ακολουθείτε την Εθνική Οδό Άρτας-Τρικάλων και στον κόμβο στρίβετε δεξιά στην Περιφερειακή Άρτας. Στο ιστορικό Γεφύρι θα στρίψετε αριστερά στην Επαρχιακή Οδό Άρτας-Σαλαώρας. Μετά από ευθεία πορεία 7,8 χλμ. θα στρίψετε αριστερά προς Ανέζα. Από εκεί απομένουν ακόμα περίπου 2 χλμ. διαδρομής μέχρι να φτάσετε στον χώρο της εκδήλωσης (βλ. χάρτη).
Διαβάστε στο ΑΤΕΧΝΩΣ για τον Κώστα Πουρναρά (Μπόση) 
(“κλικ” πάνω στους τίτλους):

Βιογραφικά στοιχεία
Κώστας Πουρναράς (Μπόσης): Στρατευμένος στο πλευρό των αδικημένων και καταπιεσμένων
Για το έργο του
1) Παραμονή Χριστουγέννων
2) «Όποιος δεν είναι έτοιμος να πεθάνει σήμερα ούτε αύριο θα ’ναι…»
3) Πόσο όμορφη θα είναι αύριο η ζωή
4) Η περιπετειώδης απόδραση των εξόριστων κομμουνιστών του Αη Στράτη στις 17 Ιούνη του 1943
5) Δύσκολες Μέρες (παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου του)
6) Η πολιτική σκέψη του Κώστα Μπόση στο μυθιστόρημα “Ο Θωμάς ο Καρατζάς”

7) [Το γράμμα...]

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (05-01-2016) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι, όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, πλαστό ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώρα 12:30, στην ταβέρνα ''Ελαφοκυνηγός'', Περ. Σταύρου 5, Γηροκομείο, Αμπελόκηποι

Σύλληψη δύο φυγόποινων στην Άρτα και στη Φιλιππιάδα

Συνελήφθησαν, προχθές (05-01-2016), στην Άρτα και στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 32χρονου ημεδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.
Σε βάρος του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.