Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

"Κατάργησαν" διευθυντές των ΔΟΥ πριν τις κλείσουν

Στον αέρα πρόστιμα εκατομμυρίων που έχουν υπογράψει
 Νέες μεθόδους μείωσης του Δημοσίου ανακάλυψε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην πρεμούρα τους να εξασφαλίσουν “πρωτογενές πλεόνασμα” από περικοπές δαπανών, οι υπηρεσίες μισθοδοσίας έκοψαν το μισθό και τα επιδόματα θέσεως συλλήβδην στους διευθυντές των εφοριών της χώρας οι οποίες τελούν υπό συγχώνευση ή κατάργηση, ενώ όμως οι εφοριακοί παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν να εργάζονται τουλάχιστον μέχρι τις 14 Οκτωβρίου ή και «μέχρι νεοτέρας».
 Ήδη οι εφοριακοί των υπό συγχώνευση ή κατάργηση ΔΟΥ πληρώθηκαν δύο δεκαπενθήμερα με "τσεκουρεμένο" τον μισθό τους. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ελληνική δημόσια διοίκηση να κόβονται μισθοί, χωρίς πρώτα να εκδοθεί ατομική εντολή μείωσης των μισθών των υπαλλήλων από το υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμα και αν επιστραφούν όμως τα λεφτά στους υπαλλήλους, υπάρχει κίνδυνος, λόγω της μισθολογικής "υποβάθμισης" των εφόρων που... κατά λάθος έγινε σε περίπου 600 στελέχη των εφοριών (διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες), το δημόσιο να χάσει και έσοδα πολλών εκατομμυρίων, από φόρους και πρόστιμα τα οποία βεβαιώθηκαν με υπογραφή των εφόρων αυτών από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά. 
Η μισθολογική μείωση συνεπάγεται έμμεσα και βαθμολογική, με συνέπεια να τίθεται σε αμφισβήτηση και το δικαίωμα υπογραφής τους ακόμα, με βάση παλαιότερη νομολογία, σε πρόστιμα και ελέγχους που έχουν αυτοί διατάξει.

Στέφανος Φούσας: Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για την καρδιά

Να προσέχουν το κυριότερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, την καρδιά, συστήνει σε όλους η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που, από το 1999, γιορτάζεται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.
Τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, κοστίζοντας περίπου 17 εκατομμύρια ζωές ετησίως. Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία, τόνισε μιλώντας στο Ioannina TV ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Στέφανος Φούσας.
Ο κ. Φούσας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και συνέστησε σε όλους σωστή διατροφή, άσκηση και διακοπή του καπνίσματος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εμφάνισής του.
«Η μάχη που δίνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στοχεύει να ενημερώσει τον κόσμο ότι πρέπει να προσέχουν την καρδιά τους, να τρώνε λιγότερο, να περπατάνε περισσότερο και να μην καπνίζουν έτσι ώστε αν έχουμε λιγότερους προδιαθεσικούς παράγοντες, να κινδυνεύουμε λιγότερο από το έμφραγμα του μυοκαρδίου», σημείωσε.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για απόπειρα βιασμού σε βάρος 19χρονης

Συνελήφθη, χθες (30-09-2013) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και οπλοχρησία σε βάρος 19χρονης στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, ο 40χρονος εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Ιωαννίνων, όπου διέμενε η 19χρονη και με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της. Η 19χρονη αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οι οποίοι, στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων, εντόπισαν τον 40χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Εξιχνιάστηκαν άλλες δύο κλοπές σε σπίτια σε χωριά της Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για σωρεία διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ίδια περιοχή

Συνεχιζόμενης της επισταμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σχετικά με τη δράση αλλοδαπών διαρρηκτών που είχαν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 (σχετικό το από 06-03-2013 Δελτίο Τύπου), ανακοινώνεται ότι προέκυψε η εμπλοκή τους και σε άλλες δύο κλοπές στην ίδια περιοχή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση επιστημονικών μεθόδων έρευνας, οι δύο αλλοδαποί δράστες (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 32 ετών), σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης για συγκρότηση συμμορίας διάπραξης κλοπών, εμπλέκονται και στις παρακάτω διαρρήξεις:
· κατά το χρονικό διάστημα από 10/03 έως 16/03/2013 αφού παραβίασαν παράθυρο εξοχικής κατοικίας στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού.
· κατά το χρονικό διάστημα από 10/03 έως 25/03/2013 εισήλθαν σε οικία στην Καμαρίνα Πρέβεζας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Για πέμπτη συνεχή σεζόν, η Μετροπόλιταν Όπερα στην Πρέβεζα 5 Οκτωβρίου η ρομαντική τραγωδία Ευγένιος Ονιέγκιν του Tchaikovsky

Η Μετροπόλιταν Όπερα έρχεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην Πρέβεζα και οι φίλοι της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απευθείας παραστάσεις, σαν να βρίσκονται στην Νέα Υόρκη. Φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης θα προβληθούν 10 φαντασμαγορικές παραστάσεις σε απευθείας μετάδοση από τη φημισμένη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
Να θυμίσουμε ότι η Πρέβεζα είναι από τις λίγες πόλεις στην που συνεργάζεται απευθείας με την Μετροπόλιταν Όπερα και το θέμα της συνεργασίας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία του δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» με τις προβολές που ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009, βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από τους φιλόμουσους της Πρέβεζας και όχι μόνο, καθιστώντας την πόλη μας , πρώτη σε Πανελλαδική κλίμακα, που συνεργάστηκε με τη Μετροπόλιταν για τις προβολές αυτές.
Η εντυπωσιακή πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και η σεζόν ανοίγει με την ρομαντική τραγωδία Ευγένιος Ονιέγκιν του Tchaikovsky με διευθυντή ορχήστρας τον Valery Gergiev σε σκηνοθεσία της Deborah Warner

Κατακλύστηκε από τον κόσμο, το ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, στην ''Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά'', που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, το βράδυ

Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο της Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Που δεν μπορούσαν να υπολογίζουν ούτε και οι πλέον αισιόδοξοι του Δ.Σ. Ένα γεγονός που τους κατευνθουσίασε και οδήγησε τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Γιώργο Κωτσαντή  να δηλώσει από μικροφώνου, στο τέλος της εκδήλωσης.
''Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ΄όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το ανοικτό πέτρινο θέατρο Αρηυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισμό μας , εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας.

247.497 φορολογούμενοι θα πληρώσουν το φόρο σε μία δόση

Αναγκαστικά με μία δόση θα πληρώσουν το φόρο 247.497 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση που όμως δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου μόλις 172.752 φορολογούμενοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους και εκκαθάριση έγινε σε 93.294 δηλώσεις. 
Συνεπώς 168.039 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα καταθέσει τα δικαιολογητικά τους ενώ δεν έχει γίνει εκκαθάριση σε 79.458 φορολογούμενους.

Ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, όπως παρακάτω:
 • Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής '''Αγιος Βησσαρίων'', τίμησε τον προστάτη της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με αρτοκλασία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων Φιλιππιαδιωτών, αλλά και φίλων της γενέτειρας πόλης και του Συλλόγου, στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής ''Άγιος Βησσαρίων'' τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα πολιούχο της πόλης της Φιλιππιάδας, σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι Φιλιππιαδιώτες, περίπου τέτοια μέρες στο τέλος του Σεπτέμβρη, να συναντιώνται στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και να εορτάζουν την μνήμην του πολιούχου της πόλης τους.

Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν και συνεόρτασαν με αρτοκλασία τον προστάτη Άγιο της γενέτειρας πόλης τους.

Παρόντες  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, από τα Αμπέλια Αμμοτόπου Άρτας, που τέλειωσε τις Λυκειακές της σπουδές στη Φιλιππιάδα, το Μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ ΚΑΙ Πρόεδρος της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Αθήνας γιατρός Ζαχαρίας Καψάλης, που και αυτός τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Φιλιππιάδας, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ, πρώην βουλευτής στην Α' Αθήνας Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη, με καταγωγή από την Ροδαυγή Άρτας,  το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΠΣΕ Χριστόφορος Ευθυμίου, όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου και φυσικά η νέα αποδημική  γενιά  της Φιλιππιάδας.