Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση-ενημέρωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 21/9/2016
Αγαπητοί συμπατριώτες,
εγκαινιάζουμε από σήμερα την τακτική ενημέρωση των Ηπειρωτών για τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΠΣΕ. Θεωρούμε ότι είναι κάτι περσότερο από αναγκαία αυτή η ενέργεια μας για να γνωρίζουν οι απόδημοι, τι συζητάει και αποφασίζει το κορυφαίο όργανο της οργανωμένης αποδημίας.
Στη χθεσινή (21/9/16) συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΣΕ οι δέκα σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, κατέθεσαν κείμενο με σειρά θεμάτων προς συζήτηση για θέματα που εκκρεμούν και προβλήματα που διαρκώς επιτείνονται στη διάρκεια της θητείας του παρόντος Δ.Σ. (έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα).
Το ΔΣ ξεκίνησε τη συζήτηση με θέματα ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του. Οι σύμβουλοι της Η.Σ. άσκησαν αυστηρή κριτική στα θέματα μη δημοκρατικής λειτουργίας, της εν κρυπτώ λήψης αποφάσεων, της μη γνωστοποίησης στα μέλη του ΔΣ των εγγράφων που είτε εισάγονται στην ΠΣΕ, είτε αποστέλονται. Τοποθετήθηκαν ιδιαίτερα στα ζητήματα της διαδικασίας για τη λήψη απόφασης για το 8ο Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο, τις πρωθύστερες ενέργειες μελών του Προεδρείου δίχως την πρέπουσα ενημέρωση του Δ.Σ., καθώς και στην ανάγκη τακτικής ενημέρωσης για τα οικονομικά της ΠΣΕ.
Ομόφωνα έγινε δεκτό το αυτονόητο - να αποστέλλονται όλα τα έγγραφα στα μέλη του ΔΣ.
Στη συζήτηση «για την επιστολή της κ. Σιαμέτη», με βάση και την προηγούμενη συνεδρίαση του, το ΔΣ ομόφωνα αναίρεσε το περιεχόμενο της. Η διαδικτυακή διαρροή της πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και η κοινοποίησή της από γνώριμους για τις εμμονές και το ρόλο τους "καλούς πατριώτες" κατέδειξε την προσπάθεια αξιοποίησης της για σπίλωση του Σωτήρη Κολιούση - προσπάθεια που, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., κατέπεσε στο κενό.
Η εισήγηση του εφόρου πολιτισμού για τη συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας θεατρικής παράστασης στις 27/10/16 δεν έγινε δεκτή και με πρόταση της ΗΣ ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο ΔΣ για τη συνδιοργάνωση την ίδια μέρα στην Καλλιθέα εκδήλωσης με θέμα το έπος του '40 και της Αντίστασης.
Το ΔΣ διακόπηκε και θα συνεχίσει στα θέματα της ΗΔ (που θα εισηγηθεί η ΗΣ) την Πέμπτη 6-10-16 στις 6:30μμ

Αθήνα 22/9/2016 
Οι σύμβουλοι της ΗΣ στο ΔΣ της ΠΣΕ
1. Γ. ΒΑΖΟΥΚΗ
2. Γ. ΒΛΑΧΟΣ
3. Ν. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
4. Χ. ΔΗΜΟΣ
5. Ν. ΖΕΚΗΣ
6. Σ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
7. Α. ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ
8. Γ. ΝΑΚΗΣ
9. Ε. ΝΤΑΣΙΟΥ

10. Μ. ΤΖΑΚΟΥ

Ψηφίστηκε η 16μηνη παράταση για τις άδειες των σταυλικών εγκαταστάσεων

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναφέρει ότι για τη νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και την έκδοση της σχετικής άδειας εκμετάλλευσης, οι κτηνοτρόφοι έχουν προθεσμία μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2018.
Από την πλευρά του, ο υπουργός, κ.  Βαγγέλης Αποστόλου, παραδέχτηκε ότι ούτε αυτή η παράταση είναι αρκετή με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Έτσι, είπε από το βήμα της Βουλής ότι "επεξεργαζόμαστε αυτήν την ώρα μια πρόταση, η οποία θα προβλέπει δυο-τρεις τύπους εγκαταστάσεων ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας, ανάλογα με τον ζωικό πληθυσμό, για να μπορέσουμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα κατά τέτοιο τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση ή η περιφέρεια θα τελειώνει τη διαδικασία. Δεν είναι απλά πράγματα.

Άρα, εμείς φέρνουμε αυτήν τη ρύθμιση αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι μέχρι να λήξει η προθεσμία θα έχει λυθεί και βρεθεί καινούργιος τρόπος αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων."

Άρτα: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για απάτη μέσω διαδικτύου

Χθες (22-09-2016) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 58 και 23 ετών, για απάτη μέσω διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλθηκε, 35χρονη ημεδαπή, εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικής συσκευής και κατέθεσε χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό των δραστών, χωρίς να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου.
Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.

Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Yποβολή αιτήσεων για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Π.Ε. Ιωαννίνων 2016-17

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso  Ν. Ιωαννίνων, οργανώνει και για το σχολικό έτος 2016-2017 πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων  για τους κατοίκους των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ η εκμάθηση αγγλικών αφορά σε όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα. 
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2016 (οικονομικού                  έτους 2015) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2016που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
5. Φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι:
- Φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω.
- Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας.
-Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή Κάρτα Ανεργίας
-Φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ..
Το σχετικό Έντυπο Αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης θα διατίθενται από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 26/09/2016 έως και 07/10/2016 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00 στο 128 γραφείο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο κτήριο του Διοικητηρίου Πλατεία Πύρρου 1, (Πληροφορίες τηλ.: 2651087128).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (22.09.2016) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Όπου η Ηπειρώτικη Μουσική συναντά την Αρχαία Τραγωδία. Με μουσική επιμέλεια του Πέτρου Λούκα Χαλκιά και υπό τους ήχους του ηπειρώτικου κλαρίνου του, ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου με τον Στράτο Τζώρτζογλου, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη

Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί  την Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:30, στο Θέατρο Πέτρας και στις 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
«Των ανθρώπων ευεργέτης έγινα και η ανταμοιβή μου τα δεσμά».
Προμηθέας
 Η υπακοή στην εξουσία του Δία ήταν όρος απαράβατος. Ο Δίας όμως, ήθελε να εξαφανίσει το γένος των ανθρώπων με τη βία. Αλλά ο Τιτάνας Προμηθέας  αντιστάθηκε μόνος του για να σώσει τους ανθρώπους. Τους χάρισε το θεϊκό πάντεχνο πυρ και εφηύρε τον αριθμό και το αλφάβητο. Ώστε να σωθούν με τη γνώση και τη λογική από τον αφανισμό. Κι ακόμη τους δώρισε την αστρονομία και την τεχνολογία, για να τους διευκολύνει στη γεωργία και τη ναυτιλία. Και δημιούργησε τις τέχνες.
 Ο φόβος δεν λύγιζε τη σκέψη του. Τον δυνάμωνε η αγάπη του για τους ανθρώπους. Το τίμημα όμως ήταν μεγάλο, αν και γνώριζε την τιμωρία του από την αρχή, καθώς είχε το χάρισμα της ενόρασης. Αλυσοδέθηκε με εντολή του Δία στην κορυφή του Καυκάσου και υπέφερε από τον αετό που κάθε μέρα του κατάτρωγε τα σπλάχνα. Το σώμα του δεν μπορούσε να ελευθερωθεί. Αλλά το φως της γνώσης για εκείνον ήταν σημαντικότερο από τον πόνο της σάρκας. Η αντίστασή του στην άδικη και βίαιη εξουσία είχε μεγαλύτερη σημασία από την υποταγή. Η θυσία του έγινε ο δρόμος για την κατάκτηση της ελευθερίας της ανθρώπινης βούλησης.

Γι' αυτό και ο Προμηθέας αποτελεί διαχρονικό πανανθρώπινο σύμβολο της ελευθερίας του πνεύματος, της γνώσης, της αγάπης και του ανθρωπισμού. Ενάντια στο σκοταδισμό, την μισαλλοδοξία και το φανατισμό που απειλούν διαχρονικά την ανθρωπότητα με αφανισμό.
Ο Γιάννης Φαλκώνης με την παράσταση που σκηνοθετεί μας καλεί να γνωρίσουμε από κοντά τον Προμηθέα. Μελετώντας για χρόνια το αρχαίο δράμα, με απόλυτο σεβασμό στο λόγο του Αισχύλου, αναζήτησε τους κώδικες των ιερών αυτών κειμένων, το βαθύτερο νόημά τους και τη διαχρονική τους συνέχεια στο λαϊκό πολιτισμό που φτάνει ως τις ημέρες μας.

 Γι' αυτό το λόγο στην παράστασή του καίρια είναι η συνδρομή του αρχετυπικού κορυφαίου μουσικού Πετρολούκα Χαλκιά που θα αυτοσχεδιάσει επί σκηνής στο αρχαιοελληνικό πεντατονικό σύστημα, συνδέοντας άρρηκτα την εποχή του Αισχύλου και το λόγο του με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.  Συνθέτοντας ένα ολόκληρο μουσικό σύμπαν με τη συνδρομή της Γεωργίας Ζώη στα μοιρολόγια, της Αλίκης Μαρκαντωνάτου στην αρχαία ελληνική λύρα, του Στέφανου Λογοθέτη στα κρουστά και τις φωνές των Δάφνη-Καλλιόπη Ζουρνατζή και της Δάφνη Πανουργιά που θα τραγουδήσει κάνοντας διάλογο με τις μουσικές συνθέσεις της Εύας Σικελιανού.
Στην παράσταση ο Προμηθέας αποκαλύπτεται από σκηνή σε σκηνή. Η γνώση γίνεται ο τροχός του νου, που σπάει τα δεσμά του ιερατείου και είναι ελεύθερη για τους ανθρώπους. Γεννιέται ο πολιτισμός.
Οι τέχνες διεκδικούν το χώρο τους. Ο Προμηθέας αγωνίζεται. Ωστόσο το βασανιστήριό του είναι αφόρητο. Είναι αθάνατος και το μαρτύριό του δεν θα σταματήσει ποτέ. Η συνειδητή αυτή θυσία βρίσκει στην παράσταση τους συμβολισμούς της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Διατρέχει το χρόνο αναζητώντας δικαίωση. Ο Προμηθέας αναδεικνύεται σε μέγα μύστη. Μύησε τον άνθρωπο στα θεϊκά αγαθά, κόντρα στην θέληση του Δία που ήθελε να τον αφανίσει  πιστεύοντας πως η πρόοδός του θα απειλούσε το θρόνο του. Ο Προμηθέας βοήθησε τον άνθρωπο να νιώσει την αθανασία μέσα από τη γνώση. Χωρίς την προσφορά του Προμηθέα οποιαδήποτε πρόοδος και εξέλιξη θα ήταν αδύνατη.
Η παράσταση του Γιάννη Φαλκώνη θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην παράδοση. Τα χορικά θα ακουστούν σαν μοιρολόγια και δημοτικά τραγούδια. Ο χορός των Ωκεανίδων θα δώσει μια θαυμαστή ροή ιπτάμενων εικόνων στην παράσταση. Μια ομάδα “μυημένων” ηθοποιών με τον Στράτο Τζώρτζογλου στο ρόλο του πρωταγωνιστή θα ακολουθήσουν τον Προμηθέα στα μονοπάτια της σκέψης του.
Η άγνοια είναι το σκοτάδι και ο θάνατος. Η γνώση, το φως και η ζωή.
Στο ρόλο του Προμηθέα ο Στράτος Τζώρτζογλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης
Πρωταγωνιστούν: Γεωργία Ζώη, Τζένη Οικονόμου , Γιάννης Τσιώμου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Ηλίας Γκόγιαννος, Στέφανος Λογοθέτης
Κορυφαία Ωκεανίδων: Γεωργία Ζώη
Ωκεανίδες: Δάφνη-Καλλιόπη Ζουρνατζή, Σοφιένια Πλατάνια, Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Αλέκα Ράπτη, Αμαλία Κλημοπούλου
Χορός Ωκεανίδων: Ξένια Σταθούλη, Αντιγόνη Λινάρδου, Μάρα Δαρμουσλή, Σμάρω Κεπαπτσόγλου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννα Αλαμάνου
Μουσική Σύνθεση – Κλαρίνο: Πετρολούκας Χαλκιάς
Μουσική διδασκαλία – συνθέσεις τραγουδιών: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή Σύνθεση Τραγουδιών: Δάφνη-Καλλιόπη Ζουρνατζή
Τραγούδι: Γεωργία Ζώη, Δάφνη-Καλλιόπη Ζουρνατζή, Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Δάφνη Πανουργιά
Κλαρίνο: Πετρολούκας Χαλκιάς
Κλαρίνο: Πέτρος Χαλκιάς
Κρουστά: Στέφανος Λογοθέτης
Αρχαιοελληνική Λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου
Φλάουτο: Ευτυχία Δημητρακοπούλου
Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος
Εικαστικό έργο επί σκηνής: Ιάσωνας Κοντογιάννης
Χορογραφίες: Χριστίνα Σουγιουλτζή
Ενδυματολόγος : Μπέτυ Λυρίτη
Ψιμυθιολόγος: Μάρω Νεράιδα, Χριστόφορος Τρούσας
Φωτογραφίες-Κινηματογράφιση: Γιάννης Φαλκώνης, Δημήτρης Ζόγκας, Αντώνης Μαντράνης

Κακόλακκος Πωγωνίου: Παραδοσιακό Πανηγύρι, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο χωριό Κακόλακκος Πωγωνίου.

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Πανζαγορισιακός 24-09-16/17:00) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Σ. Απείθαρχος-ΑΕΔ Πωγωνάτος 24-09-16/17:15), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Π.Α.Σ. Αλμυρός 25-09-16/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ 
ΩΡΑ: 17:15

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)  
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ - Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)  
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 17:15  
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ - Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΚΡΥΑΣ  (17:00)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (17:00)  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)  

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου

Ανακοινώθηκαν οι ημέρες καταβολής των συντάξεων Οκτωβρίου 2016 από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα:
Το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.
Επικουρικές συντάξεις:
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου 2016 την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016.

Ουρές στις εφορίες για τον συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ

Σε φορολογουμένους στους οποίους έχει βεβαιωθεί ο ΕΝΦΙΑ δεν θα επιστρέφεται ο φόρος εισοδήματος που δικαιούνται, εάν δεν αποπληρώσουν πρώτα το οφειλόμενο ποσό του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό τους. Αυτό προβλέπει η φορολογική νομοθεσία την οποία υιοθετούν οι εφορίες σε σχέση με τα αιτήματα που δέχονται για επιστροφή φόρου.
Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ήδη λάβει πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος δικαιούνται κανονικά να εισπράξουν εφάπαξ τις επιστροφές έως και τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η διαδικασία της επιστροφής φόρου εισοδήματος βάσει των πιστωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων συμπίπτει με τη βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ του 2016.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος, αλλά ταυτόχρονα τους έχει βεβαιωθεί και ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να επισκεφθούν το τμήμα εσόδων της εφορίας στην οποία υπάγονται και να υποβάλλουν γραπτό αίτημα για συμψηφισμό της οφειλής από τον ΕΝΦΙΑ με το επιστρεφόμενο ποσό από τον φόρο εισοδήματος.
Για παράδειγμα, στην περίπτωση που το επιστρεφόμενο ποσό είναι 600 ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία του συμψηφισμού και στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογουμένου θα κατατεθούν 100 ευρώ, όση είναι η διαφορά. Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι να κατατεθεί το ποσό; Περίπου δύο εβδομάδες από τη στιγμή που ο φορολογούμενος θα καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Marc: Προβάδισμα με 7,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,

Δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha καταγράφει προβάδισμα 7,5% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 22,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 14,8%
Χρυσή Αυγή:  6,3%
ΚΚΕ: 5,8%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΑΝΕΛ: 2,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,5%
Πλεύση Ελευθερίας: 2%
Ποτάμι: 1,9%
ΛΑΕ: 1,2%
Άλλο: 5,3%
Λευκό/άκυρο: 7,5%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δηλαδή χωρίς λευκό, άκυρο και αποχή, το προβάδισμα της Ν.Δ. διευρύνεται στο 9,6%, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 28,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8%.