Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στον Α΄ Όμιλο της maison Β΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ   3-0   

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ   2-1

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 4-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 5-0

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ 1-1

Ρεπό: Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 21

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 18

3.      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 15

4.      Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 13

5.        Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ   12

6.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12   

7.      Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 9 

8.      Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 8

9.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 7

10.    Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 7

11.    Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 6

12.    ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4

13.    Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1

ΕΟΔΥ: Ογδόντα θάνατοι σήμερα, 3.869 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα θάνατοι σήμερα  3.869 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.869, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 831.874 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 118 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.766 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 536 (60.8% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 446 (83.21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (16.79%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.400 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 419 (ημερήσια μεταβολή +1.45%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 416 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Έχασε στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας από την Α.Ε. Χουλιαράδων (0-2)

 

*Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας στο  γήπεδο Παρακαλάμου από την Α.Ε. Χουλιαράδων  για την 8η αγωνιστική στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Πύρτσιο Θεόδωρο στο 25΄.

Το τελικό 2-0  πέτυχε ο ίδιος παίκτης στο 55΄.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Γκόνης Σπυρίδων, Σκόρδος Κωνσταντίνος (Ηλίας Βασίλειος 76΄), Κόντος Κωνσταντίνος, Μήτσης Πέτρος (Ρέτσης Σπυρίδων 76΄), Ηλίας Μιχαήλ, Ζότα Γιοέλ, Μπαλανίκας Τιβέριος (Σιχλιμίρης Βασίλειος 70΄), Πατσούρας Ανδρέας, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Τσίτος Δημήτριος 76΄), Ζότα Αρσέν (Τσουμάνης Παναγιώτης 66΄), Μπενέκος Αχιλλέας 

Α.Ε. Χουλιαράδων      

Πρινέας Χριστόφορος Ευστάθιος, Ζιώγας Απόστολος (Βουκουβαλας Ιωαννης 86΄), Κιτσάκης Χρήστος (Ζώνιος Ελευθέριος 86΄), Καλογερόπουλος Αθανάσιος, Τζουρμανάς Χαρίλαος, Πανούσης Γεώργιος, Ζιώγας Σπυρίδων (Τσακανέλης Κωνσταντίνος 75΄), Παπανικολάου Ιωάννης (Μήτσης Άγγελος 18΄), Πύρτσιος Θεόδωρος (Χατζηπαρασκευαΐδης Παρασκευάς 86΄), Ρράπα Άλντο, Χαλιάσος Σπυρίδων      

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 1-5

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-1

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ   3-3

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-2

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-2

Ρεπό: ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Βαθμολογία  Hall of Brands στο Α΄ Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας

1.  ΠΑΣ ΚΡΑΨΗΣ 19

2.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 17

3.  Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 14

4.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  13

5.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 12 

6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 8 

7.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 7

8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 7

9.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 7

10. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3

11. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2

Εντυπωσιακές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη

 


Είναι πολύ εντυπωσιακές οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2 (ΣΔ2) τα τελευταία χρόνια. Στις τρεις γνωστές αντιδιαβητικές θεραπευτικές κατηγορίες των αρχών της δεκαετίας του 2000 έχουν προστεθεί πολλές νέες θεραπείες με αξιόλογη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και, πολλές εξ αυτών, με σημαντικές πλειοτροπικές δράσεις (κυρίως οι GLP-1 αγωνιστές και SGLT-2 αναστολείς).

Αξιοσημείωτες νέες θεραπευτικές κατηγορίες

«Από τις υπάρχουσες θεραπευτικές κατηγορίες επισημαίνουμε τις πιο αξιόπιστες και αυτές που αξίζουν να αναφερθούν» τονίζει ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου του Metropolitan Hospital.

·         Τα νέα μόρια εβδομαδιαίων αγωνιστών GLP-1 (σεμαγλουτίδη, αλμπιγλουτίδη) εκ των οποίων η σεμαγλουτίδη ήδη προστέθηκε στο θεραπευτικό οπλοστάσιο. Η σεμαγλουτίδη είναι ένας ισχυρός εβδομαδιαίος αγωνιστής GLP-1 με εξαιρετικά δεδομένα αποτελεσματικότητας (μείωση κατά 1,4-1,6% της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, μείωση κατά 4-5kg του σωματικού βάρους) και ασφάλειας στις μελέτες SUSTAIN.

·         Το πρώτο δισκίο GLP-1 (oral σεμαγλουτίδη) για το οποίο οι πολλές μελέτες PIONEER φάσης 3 έδειξαν ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα (στη γλυκαιμική ρύθμιση και την απώλεια βάρους) και ασφάλεια και η κυκλοφορία του αναμένεται. Οι αγωνιστές GLP-1 δρουν στους υποδοχείς GLP-1 των διαφόρων οργάνων και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, έχουν δράση παρόμοια με την ινκρετινική ορμόνη GLP-1, πολλαπλάσιας όμως ισχύος σε σχέση με τη δράση του ενδογενούς GLP-1. Οι αγωνιστές GLP-1 έχουν αντιυπεργλυκαιμική, αντιυπερτασική, καρδιοπροστατευτική δράση και μειώνουν το σωματικό βάρος, ενώ ένας εξ αυτών (η λιραγλουτίδη) μειώνει και τον κίνδυνο θανατηφόρων συμβαμάτων.

«Αναφορικά με τους αναστολείς SGLT-2, αυτήν την ιδιαίτερα προβεβλημένη και εξαιρετικά πρόσφατη αντιδιαβητική αγωγή, επισημαίνουμε επίσης»:

·         Τις νέες μελέτες (DAPA H-F, EMPEROR red., EMPEROR pres, CREDENCE) των αναστολέων SGLT-2 που έδειξαν την αναμφισβήτητη καρδιοπροστατευτική (κυρίως στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας για καρδιακή ανεπάρκεια ακόμα και σε μη διαβητικούς με καρδιακή ανεπάρκεια, με μειωμένο και διατηρημένο κλάσμα εξώθησης) και νεφροπροστατευτική δράση, ενώ βεβαίως είναι γνωστή η πολύ σημαντική μείωση του κινδύνου θανατηφόρων συμβαμάτων (38%) που προσφέρει η εμπαγλιφλοζίνη.

Αυτοανοσία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Πώς συνδέονται

 


Οι αυτοάνοσες παθήσεις χαρακτηρίζονται από μία διάσπαση στην ανοσολογική αυτο-ανεκτικότητα (self tolerance) που μπορεί να ξεκινήσει από έναν επαγωγικό παράγοντα (stress, γονιδιακό ή περιβαντολλογικό κ.ά.).

Ένα νόσημα χαρακτηρίζεται ως αυτοάνοσο, όταν μεταξύ άλλων:

·         Η ασθένεια συσχετίζεται με γονίδια που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα

·         Στην παθογένεια συμμετέχει η παρουσία αυτο-αντισωμάτων και αυτοαντιδρώντων Τ λεμφοκυττάρων

·         Η μεταφορά Τ λεμφοκυττάρων ή αντισωμάτων αναπαράγει την ασθένεια σε άτομα προηγουμένως υγιή.

«Οι αυτοάνοσες ασθένειες αρχίζουν νωρίς στην παιδική ηλικία, όπου σχεδόν το 20% των ατόμων ηλικίας κάτω των 6 ετών έχουν ήδη άλλα νοσήματα εκτός του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η κ. Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος, Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Παθήσεων Μetropolitan General.

Ο Σ.Δ.1 συνοδεύεται συχνά από άλλα αυτοάνοσα νοσήματα

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια ετερογενής μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κοινό χαρακτηριστικό της χρόνιας υπεργλυκαιμίας με διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, του λίπους και των πρωτεϊνών.



Η αυτοάνοση φλεγμονή με τη μεσολάβηση Τ λεμφοκυττάρων αποτελεί τη βάση του διαβήτη τύπου 1, της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας και της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η καταστροφή των β κυττάρων που προκαλείται από την αυτοανοσία είναι η υποκείμενη αιτία του Σ.Δ.1, ενώ πιο λεπτές μειώσεις της κυτταρικής μάζας και της λειτουργικής βλάβης παρατηρούνται στον Σ.Δ.2.

Τα Β λεμφοκύτταρα εμπλέκονται στη φλεγμονή και σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, στην παχυσαρκία και τον Σ.Δ.2 (T2D). O Σακχαρώδης Διαβήτης περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αλληλεπικαλυπτόμενων φαινότυπων. Οι νεότερες θεωρίες επιχειρούν να γεφυρώσουν την απόσταση μεταξύ των δύο κύριων τύπων (ΣΔτ1 και ΣΔτ2).

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση Σακχαρώδη Διαβήτη. Αν Όχι Τώρα, Πότε;


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ (14 Νοεμβρίου)  


Η Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), που χρονικά φέτος συμπίπτει με την 100η επέτειο από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, δίνει την ευκαιρία να αναδειχτεί ο Διαβήτης ως παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας και να υπάρξει περαιτέρω ευαισθητοποίηση και προβληματισμός για το τι πρέπει να γίνει -συλλογικά και ατομικά- για καλύτερη πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση της πάθησης.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, αναγνωρίζοντας ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι σημαντική απειλή για το καρδιαγγειακό σύστημα, προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για μια νόσο που αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο της ανθρώπινης υγείας.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε η πανδημία COVID-19, έχει προκαλέσει, σε υψηλό ποσοστό ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, ανάγκη νοσηλείας και θάνατο, ενώ το Σύστημα Υγείας έχει περιορίσει την παροχή ιατρικής παρακολούθησης σε αυτούς τους ασθενείς με τον περιορισμό στην πρόσβαση των τακτικών ιατρείων.

Παράλληλα, αν και έχουμε περισσότερες γνώσεις από ποτέ σχετικά με τον τρόπο πρόληψης και θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη, ο αριθμός των ατόμων που νοσούν  αυξάνεται ραγδαία.

Συγκεκριμένα, περισσότερο από 420 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον Κόσμο έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο αριθμός των ατόμων με αυτήν τη νόσο έχει τετραπλασιαστεί από το 1980 και αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Έντεκα παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.621 έλεγχοι, από τους οποίους οι 22.645 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 370 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

150 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 131 πρόστιμα των 300 ευρώ και 19 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

43 στη Θεσσαλονίκη,

19 στη Δυτική Ελλάδα,

17 στην Πελοπόννησο,

16 στην Κεντρική Μακεδονία,

16 στη Θεσσαλία,

11 στην Ήπειρο,

11 στο Βόρειο Αιγαίο,

  5 στη Δυτική Μακεδονία,

  5 στα Ιόνια Νησιά

  3 στο Νότιο Αιγαίο,

  2 στην Κρήτη,

  2 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.447 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.173 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.274 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων 2 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στην Στερεά Ελλάδα και 1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.192 ομοειδείς παραβάσεις.

215 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 3 παραβάσεων στους πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 2 παραβάσεων στους πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 16 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε εμπορικό κατάστημα, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη.

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 2 παραβάσεων στους πελάτες,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 10 παραβάσεων στους πελάτες,

- 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη αναγραφή κανόνων λειτουργίας,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση παράβασης στον πελάτη.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 10 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε επιβάτη λεωφορείου για μη κατοχή του απαραίτητου πιστοποιητικού,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείου.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

- 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.329 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.668 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 442 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου

 


Το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας φωτίζεται μπλε για την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι» 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ) σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας, διοργανώνει  σειρά δράσεων και ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1. 



Ο φετινός Νοέμβριος, μήνας ευαισθητοποίησης για το διαβήτη, είναι ιδιαίτερος, καθώς συμπληρώνονται 100 έτη από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη. Η ΠΕΑΝΔ, θέλοντας να τον τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο, αλλά και να κάνει πράξη το στόχο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη για ανεμπόδιστη πρόσβαση στη φροντίδα, ξεκινάει την εκστρατεία της με στόχο την αφύπνιση του κοινού στην αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το διαβήτη και τις επιπτώσεις του στην υγεία.

Η έναρξη της καμπάνιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) «Ζω τη ζωή μ΄ ένα τραγούδι», μιας καμπάνιας με σημαντικό σκοπό, κηρύσσεται από το Δήμο Αθηναίων. Την Κυριακή 14/11, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 18:00, και στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας θα φωτισθεί με ένα υπέροχο μπλε χρώμα. Για την αποφυγή συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας, η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα μεταδοθεί από τα social media της ΠΕΑΝΔ και του Δήμου Αθηναίων, που έχει θέσει την καμπάνια υπό την αιγίδα του.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου

 


Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09.00-17.00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-13.30

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο γνωστός άγνωστος που αφορά κάθε οικογένεια

 


14 Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία από τις συχνότερες ασθένειες  στη χώρα μας, αλλά δεν είναι ο ίδιος σε όλους τους ασθενείς, ούτε χρειάζεται την ίδια αντιμετώπιση. Αντίθετα, είναι μία ετερογενής ασθένεια που επηρεάζεται από πολλούς και απροσδόκητους παράγοντες, οι οποίοι συχνά δεν βρίσκονται καν υπό τον έλεγχο των πασχόντων.

Ολοένα και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι ορμόνες στη ρύθμισή του, αλλά και στην έκβαση των ασθενών.  Τα νεότερα δεδομένα καταδεικνύουν ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι στην πραγματικότητα μία ευρεία μεταβολική κατάσταση που εμπλέκει πολλά όργανα και μηχανισμούς και χρειάζεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση, με βάση την ύπαρξη επιπλοκών και συννοσηροτήτων.

Τις επισημάνσεις αυτές έκαναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας - Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ), με αφορμή την 14η Νοεμβρίου που εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Την Ημέρα αυτή γίνεται η μεγαλύτερη και πιο μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο, με απήχηση σε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε 160 χώρες του κόσμου.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν για το διαβήτη και τις ιδιαιτερότητες στην αντιμετώπισή του τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕ-ΠΕΕ κ.κ. Ανδρομάχη Βρυωνίδου - Μπομποτά, Συντονίστρια Διευθύντρια Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη, Μεταβολισμού, Πρόεδρος ΕΕΕ-ΠΕΕ, Γεώργιος Πιαδίτης, Διευθυντής Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη, Μεταβολισμού, Αντιπρόεδρος ΕΕΕ-ΠΕΕ και Γεωργία Κάσση, Διευθύντρια ΕΣΥ Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη, Μεταβολισμού, Ειδική Γραμματέας ΕΕΕ-ΠΕΕ. Συμμετείχαν επίσης τα μέλη της ΕΕΕ-ΠΕΕ κ.κ. Μελπομένη Πέππα, Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Μάρκου, Διευθύντρια Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη, Μεταβολισμού και Σταυρούλα Πάσχου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ.