Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

ΘΥΑΜΙΑ 2015: Ξέφρενη πορεία για την ομάδα του Άνω Παρακαλάμου


 
Παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου η  ομάδα του Άνω Παρακαλάμου νίκησε  την ομάδα των Κουκλιών με 10-1!!! 
 

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η ΑΕΔ Πωγωνάτος διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τετάρτη 12 Αυγούστου

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος  διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στο Δελβινάκι Πωγωνίου.
Κλαρίνα: ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΚΑΣ
Τραγούδι : Ο μεγάλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΟΝΙΑΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΑΚΑΣ

ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοτική βραδιά, την Πέμπτη 13 Αυγούστου


Δημοτική βραδιά, την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτή καλαμποκιού 2015, την Πέμπτη 13 Αυγούστου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Πωγωνίου διοργανώνει «Γιορτή καλαμποκιού 2015», την Πέμπτη 13 Αυγούστου.Διορθώσεις στο Ε9 που μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε οριακές αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα δίνουν μια «γεύση» δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών στα ακίνητα, οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία από τώρα να περιορίσουν το ποσό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος για την ακίνητη περιουσία τους.
Συγκεκριμένα έχουν προθεσμία μέχρι τις 26 Αυγούστου να ελέγξουν την περιουσιακή τους εικόνα και να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ ή να δηλώσουν, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, τις αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση που έγιναν εντός του 2014 όπως αγορά ή πώληση ακινήτου ή μεταβίβαση με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά σύμφωνα με το "Έθνος".
Μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία οι φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 ενώ όσοι δεν είχαν καμία μεταβολή και είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα.

Πιο υψηλό επιτόκιο και «πέναλτι» για τους έχοντες οι αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Παραμένει η ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, με ορισμένες τροποποιήσεις, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται από 3% σε 5%.
Για τις οφειλές κάτω από 5.000 ευρώ παραμένουν άτοκες υπό τρεις προϋποθέσεις.
- να είναι οφειλές φυσικών προσώπων χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.
- ο οφειλέτης να μην έχει ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
- ο οφειλέτης όταν μπήκε στην ρύθμιση, το χρέος του να μην ξεπερνούσε το 50% του ετήσιου εισοδήματός του.

Εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας στο Κομμένο Άρτας


Αποδίδονται και φέτος στο Κομμένο οι πρέπουσες τιμές στη μνήμη των 317 θυμάτων της γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας. Υπενθυμίζεται ότι τα χαράματα της 16ης Αυγούστου 1943 120 στρατιώτες της γερμανικής Βέρμαχτ έπνιξαν στο αίμα και μετέτρεψαν σε στάχτη το Κομμένο, δολοφονώντας κυριολεκτικά 317 αθώους και ανυπεράσπιστους κατοίκους, μεταξύ των οποίων 36 βρέφη και νήπια ηλικίας τεσσάρων μηνών έως πέντε χρονών.
Με κεντρικό σύνθημα «δεν τους ξεχνάμε» και με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη στους μαρτυρικούς τόπους αφού καταβάλει η Γερμανία τις οφειλές της προς την Ελλάδα, ο Μορφωτικός Σύλλογος Κομμένου, η Τοπική Κοινότητα Κομμένου και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καλούν τους φίλους του Κομμένου και της ιστορίας του να πλαισιώσουν και πάλι τις εκδηλώσεις πολιτισμού και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη τού πιο αιματηρού και πιο απάνθρωπου ολοκαυτώματος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και κορυφώνεται την Κυριακή 16 Αυγούστου με την τέλεση του μνημόσυνου των 317 νεκρών.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου το βράδυ ο δικός μας Ηλίας Πλαστήρας θα παρουσιάσει με την κομπανία τους δημοτικούς σκοπούς τα πατρίδας μας. Ακολουθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου ο Νίκος Σιακούφης, ο οποίος θα παρουσιάσει με το συγκρότημά του δικές του μουσικές δημιουργίες αλλά και τραγούδια από την ελληνική rock σκηνή. Μαζί και τα νεανικά συγκροτήματα GRIMSONVEIN και WE JIZZ.
Η Τετάρτη 12 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στη μνήμη της κατοχής και των εγκλημάτων που διέπραξαν οι κατακτητές σε βάρος του ελληνικού λαού.
Με τίτλο «Της μνήμης οι δρόμοι» θα προβληθούν σκηνές και επεισόδια από το δράμα της Ελλάδας στη διάρκεια της κατοχής.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Πέμπτη 13 Αυγούστου με τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ραλίας Χρηστίδη.
Και θα κλείσουν την Κυριακή με την τέλεση του μνημόσυνου.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Κομμένου με είσοδο ελεύθερη για όλους.