Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο η υποψηφιότητα Ριζόπουλου – Οριζόντων Ηπείρου


Οι Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι ξανά κατέθεσαν σήμερα Πέμπτη, νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία, στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων όλα τα προβλεπόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη συμμετοχή του συνδυασμού και των υποψηφίων του στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, δήλωσε:
«Και επισήμως από σήμερα οι Ορίζοντες Ηπείρου διεκδικούν το δικαίωμα να αλλάξουν την Ήπειρο. Να την καταστήσουν μια Περιφέρεια πρώτη στην ανάπτυξη και πρώτη στην εργασία, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχύει τις τελευταίες δεκαετίες.
Επί δύο χρόνια, σε ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, οι Ορίζοντες επισκέφθηκαν κάθε χωριό της Ηπείρου, μίλησαν με τους κατοίκους, τους άκουσαν και κατέγραψαν τα προβλήματά τους. Με βάση τα συμπεράσματα από τις δεκάδες κοινωνικές διαβουλεύσεις καταρτίστηκε το «σχέδιο e» το οποίο αποτελεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ηπείρου την επόμενη τετραετία.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο αναγέννησης της Ηπείρου με βάση την αρχή της Περιφερειακότητας. Με διοίκηση χωρίς διακρίσεις και πελατειακές σχέσεις. Με θέληση για δουλειά και συνεργασία με όλους. Με αποδεδειγμένη εμπειρία και διεθνή απήχηση, με αξιοπιστία σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία αυτού του Μαραθωνίου τα μηνύματα που λαμβάνουμε από παντού μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα ώστε γλυτώσει η Ήπειρος από την κλίκα των ξεπεσμένων η οποία ευθύνεται για πολλές χαμένες δεκαετίες.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον. Για ένα νέο μοντέλο περιφερειακής διακυβέρνησης, για τον εξορθολογισμό των οικονομικών. Για την μεγάλη αλλαγή που επιβάλλει η Ιστορία, ο πολιτισμός και η υπερηφάνειά μας.
Καλούμε κάθε Ηπειρώτη να συστρατευθεί μαζί μας για φτιάξουμε την Ήπειρο που μας αξίζει.»
Οι Ορίζοντες Ηπείρου ευχαριστούν την υποψήφιά μας Μαρίνα Καλιαμούρη για τη νομική της υποστήριξη.

Παρακάλαμος: Η Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνουν πάρτι το Σάββατο 11 Μαΐου, στο «Plegma Cafe Bar»


Η Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνουν πάρτι το Σάββατο 11 Μαΐου, στο «Plegma Cafe Bar» στον Παρακάλαμο.

Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στην πλειονότητα των χωριών του Δήμου Πωγωνίου

944.980€ ο προϋπολογισμός της εγκεκριμένης μελέτης του έργου

Εργασίες ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων θα εκτελεστούν στην πλειονότητα των χωριών του Δήμου Πωγωνίου αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν μέσω δωρεάς της ΕΛ. ΤΕΧ. Άνεμος Α.Ε.  και θα ξεκινήσουν άμεσα καθώς υπεγράφη πριν λίγες ημέρες η σύμβαση αποδοχής της, με τον προϋπολογισμό της εγκεκριμένης μελέτης του έργου να ανέρχεται στο ποσό των 944.980€.
Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης/Τσιμεντόστρωσης που θα εκτελεστούν είναι οι κάτωθι:
ΔΕ  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
1.      Σιταριά
2.      Καταρράκτης
3.      Ιερομνήμη
4.      Βροντισμένη
5.      Ρεπετίστη
6.      Παϊδονιά
7.      Ριάχοβο
8.      Παρακάλαμος
9.      Άνω Παρακάλαμος
10.    Μαζαράκι
11.    Μαυρονόρος
12.    Αρετή
13.    Κουκλιοί
ΔΕ  ΛΑΒΔΑΝΗΣ
14.    Λάβδανη
15.    Ψηλόκαστρο
ΔΕ  ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
16.    Κεφαλόβρυσο
17.    Κακόλακκος
18.    Μερόπη
19.    Παλαιόπυργος
20.    Βασιλικό
21.    Ωραιόκαστρο
22.    Ρουψιά
23.    Κάτω Μερόπη
ΔΕ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
24.    Δολιανά
25.    Άνω Ραβένια
26.    Χρυσόρραχη
27.    Γεροπλάτανος
ΔΕ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
28.    Δελβινάκι
29.    Ορεινό-Ξηρόβαλτο
30.    Ποντικάτες
31.    Αγία Μαρίνα
32.    Βήσσανη
33.    Καστάνιανη
34.    Μαυρόπουλο
35.    Χρυσόδουλη
36.    Λίμνη
37.    Κεράσοβο
38.    Περιστέρι
39.    Στρατίνιστα
40.    Αργυροχώρι
ΔΕ  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
41.    Δρυμάδες
42.    Σταυροσκιάδι
43.    Δολό
44.    Πωγωνιανή

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Συνελήφθη 50χρονος στην Ιόνια Οδό, ο ποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τέσσερις μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό (στην περιοχή Κομποτίου Άρτας), στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 39, 28, 19 και 29, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 24-4-2019 [Πρακτικό Νο 5/24-4-2019]


Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  24-4-2019 [Πρακτικό Νο 5/24-4-2019] Αριθμός  αποφάσεων  και  περίληψή τους

ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Προγραμματισμός προσλήψεων για την αντιμετώπιση κατεπείγουσων ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών [πυροπροστασία] με συμβάσεις διάρκειας έως [3] μηνών για το έτος 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  88
2. Επί αιτήσεως Ευθυμιάδη Γεωργίου για την διόρθωση οριοθέτησης οικισμού Κεφαλοβρύσου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  89 
3. Έγκριση  1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου: «Ανάπλαση – Διαμόρφωση Κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  90 
4. Χρηματοδότηση Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου για το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής του Δήμου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  91 
5.  Έγκριση λύσης μίσθωσης και επαναδημοπράτηση ακινήτου του Δήμου στην Πυλαία Θεσ/νίκης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  92 
6.  Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης της προμήθειας  με τίτλο:  «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή και συνοδευτικού  εξοπλισμού» - Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»  ΑΠΟΦΑΣΗ  93 
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Επί αιτήσεων για υδροδότηση ακινήτων εκτός οικισμού στην  Τ.Κ. Σιταριάς.
ΑΠΟΦΑΣΗ  94
2.      Επί αιτήσεων για  παραχώρηση χρήσης γεώτρησης Ξηροβάλτου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  95.
                                                          
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το έθιμο ''τσούγκρισμα κόκκινου αβγού'', την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου από τις 10.30 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος στη Λιτανεία του Αγίου Δονάτου


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος παρέστη, τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, στον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Μετά το τέλος της τελετής δήλωσε: «Ο λαός της Παραμυθιάς τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Δονάτου, ο οποίος ως επίσκοπος Ευροίας με τη ζωή και τη δράση του θα δείχνει πάντα ποιος είναι ο σωστός δρόμος, τόσο στους ταγούς όσο και στους πολίτες. Μακάρι το παράδειγμά του να μας βοηθήσει να φτιάξουμε μια καλύτερη Ήπειρο».

Σκωληκοειδίτιδα: Πώς μπορεί να αποφευχθεί η περιτονίτιδα;


Ιδιαίτερα σημαντικό για την αποφυγή επιπλοκών είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της έναρξης των συμπτωμάτων σκωληκοειδίτιδας, της ιατρικής εκτίμησης και της θεραπείας. Όπως έχει κριθεί, η διάρκεια της φλεγμονής της σκωληκοειδούς απόφυσης σχετίζεται με κίνδυνο διάτρησης, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι ακόμα και η ενδονοσοκομειακή καθυστέρηση αυξάνει τον κίνδυνο σε ενήλικες με σκωληκοειδίτιδα.
Όπως μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr), ο κίνδυνος εμφάνισης της σκωληκοειδίτιδας δηλαδή της φλεγμονής της σκωληκοειδούς απόφυσης, κατά τη διάρκεια της ζωής είναι 7%-8%, με μέγιστη επίπτωση στα εφηβικά χρόνια. Σύμφωνα δε με στατιστικά στοιχεία, 1 στους 2000 ανθρώπους θα υποβληθεί σε σκωληκοειδεκτομή κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του. 
Η καθυστερημένη αντιμετώπιση της πάθησης αυξάνει τις πιθανότητες νοσηρότητας ακόμη και θνησιμότητας. Ενώ ο χρυσός κανόνας θεραπείας ήταν πάντα η σκωληκοειδεκτομή, τα τελευταία χρόνια η συντηρητική θεραπεία της σκωληκοειδίτιδας με αντιβιοτικά έχει γίνει αποδεκτή για τον παιδιατρικό πληθυσμό, γεγονός που κλόνισε την ιστορικά καθιερωμένη επείγουσα σκωληκοειδεκτομή στους ενήλικες ασθενείς. Παρά το γεγονός ότι η αντιβιοτική θεραπεία αποδείχθηκε τελικά ασφαλής και στους ενήλικες, η λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή παραμένει το πρότυπο της περίθαλψης για την οξεία σκωληκοειδίτιδα σ’ αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα.