Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ένα όνειρο με ανοιχτά τα μάτια της ψυχής... Με επιτυχία η Μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015, που διοργανώθηκε στο θέατρο Πέτρα της Πετρούπολης, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015, το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, στάθηκε αντάξια των υποσχέσεων και της προσμονής των φίλων των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής, όντας μια από τις ομορφότερες γιορτές πολυφωνίας στο δεκαεξάχρονο ταξίδι του θεσμού.
Η αστική μη κερδοκοπική εταιρία «Άπειρος» Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού όχι μόνο καταφέρνει, δίχως ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, να κρατά ζωντανό έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς της ζώσας παράδοσης στις τόσο δύσκολες μέρες μας αλλά διαρκώς τον αναβαθμίζει, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο και τις συμμετοχές, καθιστώντας τις εκδηλώσεις της μια μεγάλη αγκαλιά που περιέχει όλους όσους τραγουδούν και αγαπούν το παλαιότατο και πολυτιμότατο είδος της Λαϊκής Πολυφωνίας, προσφέροντας το χώρο για να διαμορφωθεί σιγά σιγά μια κοινότητα ερμηνευτών, ερευνητών και φίλων της πολυφωνίας που διαρκώς πληθαίνει. Το Πολυφωνικό Καραβάνι δημιουργεί μια Κοινότητα Πολυφωνίας!
Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής
Καλύτερη απόδειξη, η μεγαλύτερη συμμετοχή παρά ποτέ άλλοτε πολυφωνικών ομίλων, σχημάτων και συνόλων στη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015. Όταν αυτή η προσπάθεια ξεκινούσε το 2000 στο θέατρο «Παλλάς» συμμετείχαν μόλις επτά όμιλοι - προχθές στο θέατρο Πέτρας έσμιξαν και τραγούδησαν μαζί δεκαεπτά πολυφωνικοί όμιλοι, πάνω από εκατό πενήντα ερμηνευτές, προσυπογράφοντας τις αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον του πολυφωνικού τραγουδιού, μετά από μια εποχή που δοκιμάστηκε η επιβίωση της αυθεντικής ερμηνείας της. Και αυτός είναι ένας από τους ομροφότερους καρπούς του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, του Πολυφωνικού Καραβανιού.
Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής

Βραβεύτηκε η περιβαλλοντική ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία, οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες των Σουλιωτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ψηλά στα τιμημένα βουνά του Σουλίου πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία, οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους αγώνες των Σουλιωτών.
Πλήθος προσκυνητών συμμετείχε και παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των πολεμιστών στον ιερό χώρο του Κουγκίου.
Με την παρουσία τους τίμησαν τις εορτές, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, o Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, o Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Βουλευτές Γεροβασίλη Όλγα, Ξουλίδου Σταυρούλα και Γιόγιακας Βασίλειος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Παππάς Λεωνίδας, Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς και της 8ης Μεραρχίας, Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι Περιφερειακοί Δκ/τες των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων και Συλλόγων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάιο 2015 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 19 το 2014).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 3 το 2014)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2014)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 11 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 18 παθόντες (έναντι 34 το 2014).

Οι Ηπειρώτες του Ασπροπύργου γλέντησαν ηπειρώτικα, έτσι όπως κάνουν χρόνια τώρα με επιτυχία, αρχές καλοκαιριού, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στο οίκημα του τοπικού Πανηπειρώτικου Συλλόγου

Οι Ηπειρώτες του Ασπροπύργου γλέντησαν με την ψυχή τους, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στο Ηπειρώτικο αντάμωμα, του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.
 Είναι αυταπόδεκτο γεγονός και καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας. Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.

Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους ηπειρώτικης καταγωγής.
  Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.

Κλοπές σε εκκλησίες στη Μερόπη και στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου

Χθες το πρωί καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, δύο διαρρήξεις που έγιναν σε εκκλησίες στη Μερόπη και στον Παλαιόπυργο Πωγωνίου.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 06/07-06-2015, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πίσω πόρτα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στη Μερόπη Ιωαννίνων και αφαίρεσαν μία εκκλησιαστική εικόνα (ελαιογραφία), μία δερμάτινη ελαιογραφία καθώς και χρηματικό ποσό από το παγκάρι του Ναού.
Επίσης, όπως καταγγέλθηκε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή Παλαιόκαστρου Ιωαννίνων, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αφαίρεσαν μία εκκλησιαστική εικόνα (ελαιογραφία) καθώς και χρηματικό ποσό από το παγκάρι του Ναού.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Η Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ θα καταθέσει την Δεύτερη ομαδική προσφυγή

Την Δευτέρα 8/6/15 η Ομάδα Ιωαννίνων Κατά του ΟΑΕΕ θα καταθέσει την Δεύτερη ΟΜΑΔΙΚΗ προσφυγή που στρέφεται εναντίον της πρακτικής του ΟΑΕΕ και του αρμόδιου υπουργείου.
Τα βασικά αιτήματα της προσφυγής
Α) Να μειωθούν οι εισφορές μας αναδρομικά από το 2010
Β) Να αφαιρεθεί η παράνομη χρέωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το διάστημα που δεν μας παρασχέθηκε μαζί με τις παράνομες προσαυξήσεις.
Γ) Να μειωθούν οι υπέρογκες προσαυξήσεις και τα τέλη που μας επιβαρύνουν
Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δημιουργήθηκε από την ανάγκη του λαού για κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη. Δυστυχώς όμως αυτό έχει μείνει μόνο στην φαντασία μας  μιας και το ασφαλιστικό σύστημα έχει μετατραπεί σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ σύστημα χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ανάγκες και ζωές .
Αυτό είναι κοινή διαπίστωση σε ποσοστό πάνω από 80% που  θεωρούν ΑΔΙΚΟ και εισπρακτικό μηχανισμό  το ασφαλιστικό σύστημα  όπως φαίνεται στο πρόσφατο ερωτηματολόγιο που έκανε η Ομάδα μας στην πόλη μας ,ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας  σε ποσοστό 90% αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι αυτοί και τα παιδιά τους.  
Τα δίκαια  αιτήματα μας στηρίζονται σε νομικό πλαίσιο που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο μιας και ο ΟΑΕΕ έχει καταπατήσει όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα.
Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελεύθερων Επαγγελματιών που αποτελούν το 99% του κορμού της οικονομίας και  έχει τόσο πολύ χτυπηθεί από την κρίση  φορολογικά, αγοραστικά ,εισοδηματικά και ασφαλιστικά .
Είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελεύθερων Επαγγελματιών για ένα δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα που αφορά όλους τους Έλληνες και όλες τις μελλοντικές μας γενιές.
ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Ιωάννινα 5/6/15

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, σήμερα (08-06-2015) τα ξημερώματα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, ελληνική ταυτότητα, η οποία είχε εκδοθεί για άλλο πρόσωπο.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ελληνικών αρχών.
Τα παραπάνω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς. 

Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος από τους Δρυμάδες Πωγωνίου

Την επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος.
«Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμένος, κατά περιοδεία του στα στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου που ακολούθησε την παρουσία του στις Εορτές Σουλίου.

«Τσεκούρι» στις συντάξεις για όσους επιλέξουν πρόωρη συνταξιοδότηση

Πώς ένας μισθός των 1.500 ευρώ θα γίνεται σύνταξη 305 ευρώ!


Ποινές που κατεβάζουν τις συντάξεις ακόμη και στα 305 ευρώ για όσους αποχωρούν πριν από τα 62 κρύβει το ελληνικό σχέδιο των αλλαγών για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ταυτόχρονα με την επιβολή μεγαλύτερων περικοπών από αυτές που ισχύουν σήμερα.
Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από το κείμενο των ελληνικών προτάσεων όπου προβλέπεται ότι όσοι αποχωρούν πρόωρα και πάντως πριν από το όριο εξόδου των 62 ετών θα «τιμωρούνται» με μεγάλη μείωση της σύνταξής τους.
Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τα παραδείγματα που δημοσιεύει  ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν μισή σύνταξη!