Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δυνατό τεστ για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά με Κ20 ΠΑΣ Γιάννενα το Σάββατο 22 Αυγούστου

ΙΚΑ: Ανακαλείται το «πάγωμα» συντάξεων

Το δικό του εσωτερικό έγγραφο, με το οποίο «πάγωναν» οι διαδικασίες χορήγησης συντάξεων για αιτήσεις που κατατέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά, ανακάλεσε το ΙΚΑ.
Λεπτομερέστερα, με νέο έγγραφό του το ασφαλιστικό ταμείο διευκρινίζει ότι αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι και την ψήφιση του νέου νόμου διεκπεραιώνονται κανονικά, με την επιφύλαξη των πάγιων σχετικών εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται αφενός ο σάλος που είχε ξεσπάσει μετά την αρχική αποκάλυψη, αφετέρου ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο.



Με πλήρης επιτυχία και πάνω από 700 και πλέον άτομα κοινό παρουσιάστηκαν τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2015 στην Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού


Δελτίο Τύπου
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2015

Με πλήρης επιτυχία και πάνω από 700 και πλέον άτομα κοινό παρουσιάστηκαν τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2015 στην Φιλιππιάδα του Δ. Ζηρού.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το Φιλότεχνο και Φιλοπρόοδο Κοινό που με την παρουσία του έδωσε νόημα συνέχειας στην εκδήλωσή μας.
Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρήστο Γκάρτζιο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αχιλλέα Ρίζο για την εκεί παρουσία τους και την ευγένειά τους να ακούσουν τα κακώς γενόμενα του Δήμου Ζηρού.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Μάχιμο Δημοσιογράφο κ. Κώστα Γκέτση και τον Ευθύμιο Λιαπάτη κάτοικο Ρωμιάς και ενεργό συνδικαλιστικό μέλος επί 12ετίας για τις τοποθετήσεις τους επί της εκδήλωσης μας.
Τέλος να Ευχαριστήσουμε Θερμά και Ιδιαίτερα τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας για την βοήθεια που μας έδωσαν ώστε να παρουσιαστεί και φέτος η Εκδήλωσή μας που δεν διαθέτει Οικονομικούς Πόρους καθώς παρουσιάζετε για Όλους ΔΩΡΕΑΝ.
Στην εκδήλωσή μας προβάλαμε αναγκαστικά δημόσια ως οφείλαμε να πράξουμε αφού με την εκ του προσωπικού επαφή με τον Δήμου Ζηρού και την σωρεία των γραπτών μας αιτήσεων τα προβλήματα Πολιτισμού που φέρονται γύρω από την Μοναδικότητα του Θεάτρου Σκιών μας στον Δήμο Ζηρού δεν έτυχαν σεβασμού και εκτίμησης αλλά και διάθεσης λύσης και εξέλιξης.
Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην πλέον τυπική παραχώρηση από τον Δήμο Ζηρού του Δημ. Σχολείου Ρωμιάς που ήδη ατύπως στεγαζόμαστε εκεί αδιάλειπτα από το 2011 οργανώνοντας δράσεις όχι μόνο πολιτισμού αλλά και στήριξης της κοινωνικής αλληλεγγύης τόσο σε Τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο και που πλέον στον χώρο αυτό επιθυμούμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη την οργάνωση από τον Σύλλογό μας ενός Δωρεάν Επισκέψιμου Εκθεσιακού Χώρου του Θεάτρου Σκιών που θα φέρει Ιδιαίτερη Πολιτισμική Πρόοδο στον Δήμο Ζηρού και επίσης εστιάσαμε και την απαραίτητη Οικονομική Ενίσχυσή του Έργου μας από τον Δήμο Ζηρού την οποία δεν επιθυμούμε να λάβουμε χρηματικά αλλά Υλικά έτσι που να μπορέσουμε να στήσουμε με την απαραίτητη υποδομή των υλικών αυτών τον χώρο έκθεσης αλλά και να διαδώσουμε μέσω των παραστάσεων μας σε πολλά Δ.Δ. του Δήμου Ζηρού τον Καραγκιόζη μας.
Ελπίζουμε η φωνή μας που δεν έχει σκοπό να ανοίξει μέτωπα πολέμου με τον Δήμο Ζηρού αλλά να τον ταρακουνήσει και να τον ξυπνήσει από τον λήθαργο ή της απειρίας ή της αδιαφορίας ή και τον δύο στοιχείων μαζί ή και ακόμα περισσότερων...

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού

Σύσκεψη γα τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινό, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιο για θέματα Νεολαίας και Άθλησης) κ. Π. Βασιλάκη, καθώς και της Επιτροπής Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων.  
Ο  Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης και ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινός, υπογράμμισαν το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει και για την από κοινού αναζήτηση λύσεων για προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινός, ανέφερε στις δηλώσεις του τα εξής:
"Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα της αθλητικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου, για τις αθλητικές υποδομές και τη στήριξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Πέρα από την περιοδεία που κάναμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, για τις οποίες συζητήσαμε πιο αναλυτικά και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τώρα κάναμε μια γενικότερη συζήτηση για το πως η Περιφέρεια, η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να κάνουν τον απαραίτητο σχεδιασμό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Βρήκαμε ανταπόκριση. Νομίζω πως μπορεί να προχωρήσει μια συνεργασία. Η Ήπειρος σαν Περιφέρεια έχει μεγάλες ανάγκες και πρέπει να καλυφθούν, μέσα από μια απαραίτητη συνεργασία όλων των φορέων".
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:  

Ιωάννινα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη, σήμερα (21-08-2015) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Μουσική πανδαισία από τον Δημήτρη Υφαντή και τον Νίκο Τάσση στη Βροντισμένη Πωγωνίου




Το πάντρεμα του  έντεχνου και το λαϊκού τραγουδιού απόλαυσαν την  Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 στη Βροντισμένη Πωγωνίου εκατοντάδες συνδημότες.
Ο  Δημήτρης Υφαντής και ο Νίκος Τάσσης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μαγεύσαν σε μια υπέροχη βραδιά τους φίλους και θαυμαστές τους.

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, για παράνομη κατοχή και πώληση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων

Συνελήφθη, χθες (20.08.2015) το μεσημέρι στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη ο 31χρονος να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (311) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους, οι οποίοι κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 38χρονος αλλοδαπός για μεταφορά λαθρομεταναστών

Ο συλληφθείς αγνόησε σήμα στάσης αστυνομικών και προκειμένου να διαφύγει, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις

Συνελήφθη, χθες (20-08-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του προς το εσωτερικό της χώρας, δύο ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες, ηλικίας 25 και 36 ετών.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός-λαθροδιακινητής, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και να διαφύγει, αγνόησε αστυνομικό σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις και επικίνδυνους ελιγμούς.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 36χρονου μεταφερόμενου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αλέξης Τσίπρας: "Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα"


"Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα" επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον λαό με την με την ψήφο του να αποφανθεί αν ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στην εντολή που είχε πάρει, ενώ άφησε αιχμές κατά των βουλευτών που καταψήφισαν τη συμφωνία, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μετατράπηκε σε μειοψηφία.
«Χωρίς τη λαϊκη αποφασιστικότητα οι δανειστές θα είχαν επιβάλει τη θέλησή τους» επεσήμανε και όπως εκτίμησε, αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης.