Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Γιάννενα: Καρδιολογικό Συνέδριο από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Epirus Palace»

Το ετήσιο Εκπαιδευτικό Καρδιολογικό Συνέδριο με τίτλο «Παρουσίαση Περιστατικών & Λήψη Κλινικών Αποφάσεων» θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Epirus Palace».
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Περιφερειακό Καρδιολογικό Τομέα Βορειοδυτικής Ελλάδας και της Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας: Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και Πνευμονικής Υπέρτασης - Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης – Ηχωκαρδιολογίας - Καρδιακής Ανεπάρκειας. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ι. Γουδέβενος και επιστημονικά υπεύθυνοι οι κ.κ. Κων/νος Παππάς, Διευθυντής ΕΣΥ, Β’ Καρδιολογική Κλινική Παν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Ι. Παρίσης Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Π. Κοραντζόπουλος, Επικ. Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο, ώρα 08.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στη 13.00.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

• Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιστημονικό πρόγραμμα και τη διοργάνωση, υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.cardiologyseminar.gr/

Οι Τελωνειακοί της Κακαβιάς τίμησαν τον προστάτη τους

Με κάθε επισημότητα και παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών Αρχών της περιοχής, προεξάρχοντος του Δημάρχου Πωγωνίου κ.  Κώστας Καψάλη γιορτάστηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Τελωνείο Κακαβιάς ο προστάτης των τελωνειακών Απόστολος Ματθαίος, μετά από πρωτοβουλία της Προϊσταμένης κ. Μαρίας Καρανίκα.
Της δοξολογίας – αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης σύσσωμες οι τοπικές Αρχές και οι τελωνειακοί από την αλβανική πλευρά.


Συνέντευξη του Προέδρου της Τ.Κ. Καστάνιανης κ. Παπαγιάννη Άρη για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, στο www.tzourlakos.com


ΠΗΓΗ: www.tzourlakos.com   

Ξεκίνησε η απογραφή ζωικού κεφαλαίου

Ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "ΕΝΩΣΗ αγροτών" κάνει γνωστό στους κτηνοτρόφους ότι ξεκίνησε η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και η προθεσμία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2016.
Οι απογραφές οι οποίες θα γίνουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και θα επιβληθούν κυρώσεις οι οποίες θα έχουν επίπτωση στην πληρωμή των επιδοτήσεων.
Γι’ αυτό  καλούνται  οι κτηνοτρόφοι  να  προσέλθουν μέχρι την παραπάνω  ημερομηνία στο ΚΕΑ της ΕΝΩΣΗΣ στην οδό Χαρ. Τρικούπη 38, προκειμένου το εξειδικευμένο προσωπικό να τους διευκολύνει  στην  διενέργεια  της  απογραφής  και  να  αποφευχθούν  λάθη  ή  παραλήψεις  τα  οποία  θα  κοστίσουν  στην  πληρωμή των  επιδοτήσεων.
Για την διενέργεια  της απογραφής οι κτηνοτρόφοι πρέπει να προσκομίσουν το Μητρώο εκμετάλλευσης, καθώς επίσης και τα τιμολόγια πώλησης και σφαγής των ζώων.

Για  περισσότερες  πληροφορίες  να  απευθύνονται στο τμήμα Ο.Σ.Δ.Ε (επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ αγροτών) κ. Σταύρος  Τασιούλας στα  τηλέφωνα 26510 70961(5).

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ώρα 13:00 στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

                             
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 21η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ
Α΄87) ήτοι:
ΘΕΜΑΤΑ
1. Περί έγκρισης εισήγησης τοπικού εκπροσώπου Τ. Κ. Λάβδανης για ανάθεση σε λογιστή για
υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Τ.Κ. Λάβδανης.
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος
«ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ»Τ.Κ. Λάβδανης» έτους 2016.
3. Περί έγκρισης εισήγησης τοπικού εκπροσώπου Τ. Κ. Αγ. Κοσμά περί ανάθεσης σε λογιστή για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ» Τ.Κ. ΑΓ. Κοσμά.
4. Περί έγκρισης του πρακτικού 1/2016 του τοπικού συμβουλίου Δελβινακίου περί ανάθεσης σε λογιστή για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ»Τ.Κ. Δελβινακίου.
5. Περί έγκρισης έκδοσης και όρων πρόσκλησης χορήγησης υποτροφίας σε πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών δημοτών Δελβινακίου από το κληροδότημα «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ» Τ.Κ. Δελβινακίου για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
6. Περί έγκρισης του πρακτικού 9/2016 του τοπικού συμβουλίου Βήσσανης περί ανάθεσης σε λογιστή για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ».
7. Περί έγκρισης έκδοσης και όρων πρόσκλησης χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για φτωχές οικογένειες της Κοινότητας Βήσσανης για το έτος 2016 από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» ψήφιση πίστωσης.
8. Περί έγκρισης του πρακτικού 9 / 2016 του τοπικού συμβουλίου Βήσσανης περί ανάθεσης σε λογιστή για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
9. Περί έγκρισης έκδοσης και όρων πρόσκλησης χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση μιας άπορης κόρης της Κοινότητας Βήσσανης για το έτος 2016 από το Κληροδότημα ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ-ψήφιση πίστωση.
10. Εισήγηση Ο.Ε. Δήμου Πωγωνίου προς το Δ.Σ. για την επιβολή τελών, δικαιωμάτων & εισφορών
(άρθρο 72 παρ. 12 Ν. 3852/10) για το έτος 2017.
11. Aποδοχή δωρεάς ποσού 3.000,00€ από την με δ.τ. «ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» για τα «Καλπάκια 2016».
12. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 9η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
13. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τίμησε την εξέγερση των φοιτητών του 73 κατά της χούντας των συνταγματαρχών και τη θυσία της ελληνικής νεολαίας
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών,  αποτελούμενη από το Πρόεδρο Γιώργο Δόση, το Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, το Ταμία Διονύση Τσούτση,τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ελευθερία Σιαμέτη, Γιάννη Νάκη, Μαρίνα Τζάκου και το διαχρονικό υπηρέτη της ηπειρώτικης παράδοσης Κώστα Μπατσή, ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στην μνήμη των αγώνων και των αγωνιστών της ηρωικής προσπάθειας των νέων του Πολυτεχνείου, αναλογιζόμενοι το πόσο μεγάλο είναι το χρέος να διαφυλαχθούν τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έδωσε και πάλι φέτος το παρόν, σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, το μεσημέρι, στο χώρο που τα νιάτα της Ελλάδας το 1973 πάλεψαν για ''ψωμί- παιδεία- ελευθερία'' και έκλεινε ταπεινά το γόνυ, για αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για παναθρώπινα ιδανικά και αξίες, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
 
 
 
 

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, χθες (16-11-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Αυστριακές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 6ο χμ της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Σήμερα (17-11-2016) και ώρα 04:30, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Ξεσηκωμός για το λουκέτο στο Τμήμα Καστάνιανης

Ημέρες και νύχτες αγωνίας ζουν τις τελευταίες ώρες οι λιγοστοί κάτοικοι της Καστάνιανης του Δήμου Πωγωνίου έπειτα από τις πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης που λειτουργεί στο χωριό.
Η είδηση έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» πριν από λίγες ημέρες, σε ανύποπτη στιγμή όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για το Δήμο Πωγωνίου.
Όλοι είχαν πειστεί πριν από έναν και πλέον μήνα έπειτα από την αποδοχή των προτάσεων και της παρέμβασης αλλά και της πίεσης που ασκήθηκε προς την αστυνομία, να μην καταργηθεί το Τμήμα Κεφαλοβρύσου, κάτι που έγινε αποδεκτό, ότι δεν υπήρχε άλλο ανοιχτό μέτωπο.
Εντελώς ξαφνικά όμως και αναιτιολόγητα όπως οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι αναφέρουν, το υπουργείο προχώρησε στην σύνταξη ενός Π.Δ. που βρίσκεται προς υπογραφή και στο οποίο προβλέπεται η διατήρηση των δύο Τμημάτων σε Κεφαλόβρυσο και Δελβινάκι και η κατάργηση του Τμήματος της Καστάνιανης.
Όπως ήταν φυσικό, οι αντιδράσεις είναι έντονες και εκδηλώθηκαν και με την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το βράδυ της Τρίτης, αλλά και με την κινητοποίηση των λιγοστών κατοίκων και ακόμη των μελών της αδελφότητας που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.


Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας

Συνελήφθη 58ρονος ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος (καφετέριας-μπαρ), ο οποίος από κοινού με 39χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία μία ημεδαπή, έναντι χρηματικής αμοιβής
Συνελήφθη, σήμερα (17-11-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ένας 58χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια - μπαρ), κατηγορούμενος για το αδίκημα της μαστροπείας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και μία 39χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, κατηγορούμενη για μαστροπεία, η οποία αναζητείται καθώς και μία 47χρονη ημεδαπή, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Εκδιδομένων Προσώπων.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος από κοινού με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, την 47χρονη, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Οι δικαιούχοι της φετινής Εξισωτικής

Μέχρι 29 Νοεμβρίου οι ενστάσεις

Μεταξύ 260.000 και 270.000 εκτιμάται ότι είναι οι εγκεκριμένοι παραγωγοί, δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών (14/11) ότι οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την έγκριση ή μη του αιτήματός τους για την λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης, αναρτήθηκε σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τη λογική της φετινής εξισωτικής οι παραγωγοί έχουν από φέτος το δικαίωμα να αιτηθούν αποζημίωση και στα δύο υπομέτρα (13.1 και 13.2), ανάλογα µε την περιοχή στην οποία ανήκουν τα αγροτεµάχιά τους, δυνατότητα που δεν υπήρχε τα προηγούμενα έτη.
Εδώ θα βρείτε τον σύνδεσμο των εγκεκριμένων και των απορριπτόμενων της εξισωτικής και το έντυπο ένστασης.

Μια ανάσα από συμφωνία για κούρεμα έως 50% και δόσεις για χρέη σε Εφορία, Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία

Μεγάλη ανάσα αναμένεται να πάρουν όσοι έχουν χρέη, όχι μόνο στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή γενικά στο δημόσιο, αλλά και στις τράπεζες.
Όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση βρίσκεται μια μόνο ανάσα από τη σχετική συμφωνία που θα προβλέπει κούρεμα των χρεών ως και κατά 50%, αλλά και εξόφληση του υπολοίπου χρέους σε δεκάδες δόσεις και σε βάθος χρόνου.
Οι δανειστές μάλιστα ζήτησαν να μην υπάρχουν καν εξαιρέσεις στο ποια θα είναι τα χρέη που κουρεύονται ωστόσο από την ελληνική πλευρά μπήκε το ηθικό ζήτημα που προκύπτει από οφειλές όπως ο ΦΠΑ ή ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών καθώς ο μεν ΦΠΑ έχει εισπραχθεί στο όνομα του κράτους, ενώ ο ΦΜΥ είναι χρήματα που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους.
Το πλέον πιθανό σενάριο λέει ότι το κούρεμα θα ξεκινάει από τα πιο παλιά χρέη και θα αφορά κυρίως στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και όχι το πραγματικό όφελος. Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες μένει να διαφανεί σε άλλη συνάντηση με τους δανειστές τόσο το μέγεθος του κουρέματος, όσο και ο τρόπος απομείωσης της οφειλής.
Το ποιοι θα είναι αυτοί που θα τυγχάνουν κουρέματος των οφειλών θα επιλέγεται από την εφορία, τα ταμεία και τις τράπεζες ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η οργάνωση “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά”, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα βρέφη και νεογνά της Ηπείρου, σε Χριστουγεννιάτικο Βazaar την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στο Σύνταγμα

Αριθ. Πρωτ. 2988     Αθήνα 17-11-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η οργάνωση “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά”, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα βρέφη και νεογνά της Ηπείρου, σε Χριστουγεννιάτικο Βazaar την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στο Σύνταγμα
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα βρέφη και νεογνά της Ηπείρου.
Τα έσοδα του φετινού Χριστουγεννιάτικου Βazaar της οργάνωσης θα διατεθούν για την αγορά ενός ρινικού Αναπνευστήρα (nCPAP) για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, από 10:30' έως 17:30'.
Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στο Σύνταγμα)
Όπως κάθε χρόνο πριν από τα Χριστούγεννα, η “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” διοργανώνει το BAZAAR της που φέτος θα γίνει στον όμορφο χώρο του Ξενοδοχείου “Electra Palace (Νικοδήμου 17 -20 - Πλάκα), την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από 10:30 – 17:30΄, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Η φετινή χρονιά είναι μία χρονιά - σταθμός, καθώς η Οργάνωση γιορτάζει 10 χρόνια δράσεων, 10 χρόνια προσφοράς!
Όλα τα έσοδα του Bazaar θα δοθούν για την αγορά ενός ρινικού Αναπνευστήρα (nCPAP) για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 16.000 €.
Σήμερα, τα περισσότερα πρόωρα νεογνά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επιβιώνουν χάρη στον τεχνητό αναπνευστήρα (διασωλήνωση) που, δυστυχώς τραυματίζει συχνά και σοβαρά τον ανώριμο πνεύμονα τους. Όμως, πολλά από αυτά, μπορούν να βοηθηθούν εξίσου αποτελεσματικά με μια άλλη συσκευή, το ρινικό CPAP η οποία λειτουργεί με πιο ήπιο, πιο φυσιολογικό και μη τραυματικό τρόπο.
Η Πανηπειρωτική συγχαίρει την “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” για την πολύχρονη δουλειά της και θεωρεί τιμή της να στηρίξει την φετινή της προσπάθεια που στόχο έχει να βοηθήσει την Ήπειρο και καλεί όλους τους ηπειρώτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή με την ενεργό συμμετοχή τους στο Βazaar.
Το Bazaar της Αθήνας θα ακολουθήσει μία δεύτερη εκδήλωση της οργάνωσης “Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά” για τον ίδιο σκοπό στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά με την ενεργή υποστήριξη του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου και τη συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών και του Πολυχώρου «Περίπλους». Συγκεκριμένα, στις 21 Ιανουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική συναυλία με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Βέλγιο.
Η «Πάνος & Χρυσηίδα– Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις τους στο:
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλες και όλους εσάς, φίλους και χορηγούς που θα βοηθήσετε και πάλι!
Σας περιμένουμε... Για τα βρέφη και νεογνά της Ηπείρου !!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Διόνη Βαρδάκα
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής
"Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά"
Παρθενώνος 1
17562 Π. Φάληρο
Τηλ: 2109841139 /6946-002551
Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού, μπορούν να το κάνουν έμβασμα στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς αναγράφοντας τη λέξη «Ioannina»:
ALPHA BANK: IBAN: GR69 0140 1890 1890 0200 2002 484, BIC: CRBAGRAA
EUROBANK: IBAN: GR35 0260 2210 0003 6010 1219 202, BIC: EFGBGRAA


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα, που διαπράχθηκαν στους Αγίους Αναργύρους και στη Φιλοθέη Άρτας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για κλοπή

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα, που διαπράχθηκαν στους Αγίους Αναργύρους και στη Φιλοθέη Άρτας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 27χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές:
Βραδινές ώρες της 29-10-2016, διέρρηξε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους Άρτας και αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό Πρωινές ώρες της 12-11-2016, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Φιλοθέη Άρτας και αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.