Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κτίσματα Πωγωνίου: Δικογραφία σε βάρος 59χρονου ημεδαπού Ρομά καθώς και δύο ακόμα συνεργών του, για κλοπή 73χρονης

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 59χρονος, μαζί με τους δύο συνεργούς του, το πρωί της 07-11-2013 μετέβησαν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και προσποιούμενοι τους πλανόδιους μικροπωλητές, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι 73χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του.

Έρχονται 28.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με 5μηνες συμβάσεις


Ποιους αφορά

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για 28.000 προσλήψεις σε επιβλέποντες φορείς του Δημοσίου. 
Πρόκειται για θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΕΠ, Δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και Μητροπόλεις.
Η διαδικασία των προσλήψεων βρίσκεται στη φάση έγκρισης από το ΑΣΕΠ και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.
Η πρόσκληση αφορά σε 28.000 ανέργους απόφοιτους λυκείου αλλά και ΑΕΙ-ΤΕΙ και για 164 ειδικότητες.
 Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ
 Οι ενδιαφερόμενοι που όπως αναφέρουν πληροφορίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300.000, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ.

Μιχάλης Κασσής: «Δεν θα ψηφίσω τον ενιαίο φόρο ακινήτων»

«Δεν δίνω "λευκή επιταγή" και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει το νόμο για τα ακίνητα, όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής.
Για τον ενιαίο φόρο υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο, για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο».
Επίσης, τόνισε πως «πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε… Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν το νόμο)».

Όσον αφορά στο ερώτημα «τι θα γίνει αν καταψηφίσουν οι βουλευτές αυτοί», ο κ. Κασσής είπε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες», παρότι ο ίδιος προέρχεται από αγροτική περιοχή.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και με δωρεάν είσοδο, ανεβάζουν το θεατροποιημένο αφιέρωμα στον Γιώργο Κοτζιούλα ''φτενά χωράφια ... άφοβη φυλή'', την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:30, στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34 και Κουντουριώτη, Εξάρχεια.‏

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και με δωρεάν είσοδο, ανεβάζουν το θεατροποιημένο αφιέρωμα στον Γιώργο Κοτζιούλα ''φτενά χωράφια ... άφοβη φυλή'', την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:30, στο Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34 και Κουντουριώτη, Εξάρχεια.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ενός 23χρονου και ενός 22χρονου με ηρωίνη

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (8-11-13) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (3) γραμμαρίων. 

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη την Παρασκευή (08-11-2013)  το μεσημέρι στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης εννέα (9) μηνών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. 

«Τσουχτερό» πρόστιμο για όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους από τεχνικό έλεγχο

Η εφορία ετοιμάζει ένα ακόμα χτύπημα προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων και αφορά όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητά τους. 
Πάνω από 3 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερό» πρόστιμο 400 ευρώ, εκτός και αν σε 10 ημέρες πληρώσουν 50 ευρώ
Σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών προτείνεται η επιβολή προστίμου ύψους 400 ευρώ, όσο είναι και αυτό της τροχαίας, που θα αποσταλεί σε κάθε ιδιοκτήτη οχήματος που δεν το έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).
Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης σπεύσει εντός 10 ημερών για την τακτοποίηση θα καταβάλλει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά άμεσα η ηλεκτρονική διασταύρωση, ενώ υπολογίζεται ότι 2,5 εκατ. οχήματα και 750.000 μοτοσικλέτες δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. 

Από σήμερα Δευτέρα μέσω taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

Αναμένεται να ανοίξει σήμερα  Δευτέρα 11 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:
-Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
-Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
-Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
-Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
-Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
-Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
-Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
-Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
-Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
-Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
-Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

Με καρδιά λιονταριού

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης *

Ο Ιούλιος του 1974 είχε για τα καλά προχωρήσει και τίποτε δεν έδειχνε πόσο μακρύ θα ήταν το καλοκαίρι. Τη θερινή χαλαρότητα και τους αργόσυρτους ρυθμούς στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Ρούμελης, όπου παραθέριζε ο μικρός Ερμής με τους γονείς του, ήρθε να συγκλονίσει μια είδηση. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο. Έγινε κι επιστράτευση.
Το καμπανάκι του απότομου τερματισμού των διακοπών χτύπησε δαιμονισμένα. Δεν ήταν καιρός για βουτιές. Όλη η χώρα ήταν στο πόδι. 
Το ταξίδι της επιστροφής για τη Βόρεια Ελλάδα δεν ήταν ανέμελο, όπως τις προηγούμενες φορές. Λες από ένστικτο, ο Ερμής δεν ζήτησε από τους αγχωμένους γονείς του να σταματήσουν στη Γραβιά για να απολαύσει την αγαπημένη του μακαρονάδα με χωριάτικο κεφαλοτύρι. Το ραδιόφωνο μετέδιδε έκτακτα δελτία ειδήσεων, αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν τα τάνκς που, αγκομαχώντας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αγωνίζονταν να φτάσουν στον Έβρο μια ώρα αρχύτερα. Μερικά από τα γερασμένα άρματα ήταν ήδη σταματημένα στην άκρη του δρόμου κι έβγαζαν μαύρους καπνούς, αναμένοντας ίσως κάποιο συνεργείο επισκευής. Φαίνεται ότι τα καλύτερα μοντέλα των τεθωρακισμένων είχαν ξεχαστεί κάπου στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη.
Το ταξίδι προς τη νύμφη του Θερμαϊκού κάποτε τελείωσε.