Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΟΓΑ: Εγκρίθηκε η πληρωμή της γ΄ δόσης του οικογενειακού επιδόματος

Εγκρίθηκε η έκδοση απόφασης για την ανάληψη δέσμευσης πίστωσης, ύψους 232 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων του άρθρου 1 του ν. 4093/2012 και του άρθρου 40 του ν. 4141/2013 Γ’ τριμήνου 2017, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει να μπουν τα χρήματα του Α21 στους λογαριασμούς το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα:
α) 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί δικαιούνται οι οικογένειες:
-με 1 παιδί και ετήσια εισοδήματα μέχρι 9.000 ευρώ.
-με 2 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
-με 3 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 11.000 ευρώ.
-με 4 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ.
-με 5 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 13.000 ευρώ.
-με 6 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 14.000 ευρώ.
β) 26,67 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί θα λαμβάνουν οι οικογένειες:
-με 1 παιδί και εισοδήματα από 9.001 έως 18.000 ευρώ.
-με 2 παιδιά και εισοδήματα από 10.001 έως 20.000 ευρώ.
-με 3 παιδιά και εισοδήματα από 11.001 έως 22.000 ευρώ.
-με 4 παιδιά και εισοδήματα από 12.001 έως 24.000 ευρώ.
-με 5 παιδιά και εισοδήματα από 13.001 έως 26.000 ευρώ.
-με 6 παιδιά και εισοδήματα από 14.001 έως 28.000 ευρώ.
γ) 13,33 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί θα λαμβάνουν οι οικογένειες:

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Εκδήλωση για το Έπος του '40, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Ομόνοια

''28η Οκτωβρίου. Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία''. Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη κι ένα χρέος.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε, όπως είναι γνωστό, το Σεπτέμβριο του 1939. Οι Ιταλοί από καιρό προκαλούσαν διάφορα επεισόδια, με αποκορύφωμα τον τορπιλισμό του ελληνικού πολεμικού πλοίου «Έλλη» στις 15 Αυγούστου 1940, στη γιορτή της Μεγαλόχαρης στην Τήνο. Όλα αυτά έδειχναν την απειλή που πλησίαζε στην Ελλάδα.
Έτσι το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα, Γκράτσι,   επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά το τελεσίγραφο με το οποίο ο Μουσολίνι, ο ηγέτης της Ιταλίας, ζητούσε την κατοχή ορισμένων στρατηγικών ελληνικών περιοχών. Αν η Ελλάδα δε δεχόταν, τότε θα τις καταλάμβανε με τα όπλα.  Κι ήταν ακριβώς αυτή την ιστορική στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε το «ΟΧΙ», γνωρίζοντας πως μεγαλύτερο αγαθό από το αγαθό της ελευθερίας δεν υπάρχει. Την ίδια απάντηση έδωσαν στην πράξη όλοι οι Έλληνες μαζί, καθώς ξεχύθηκαν στους δρόμους και ζητούσαν όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, να προσφέρει σ’ αυτόν τον πόλεμο.
Ο Μουσολίνι με 100.000 στρατιώτες που είχε συγκεντρωμένους στην Αλβανία,  πίστευε πως θα κατακτούσε την Ελλάδα με ευκολία. Ενώ όμως στην αρχή οι Έλληνες αποτραβήχτηκαν από τα σύνορα και οι Ιταλοί κατέλαβαν μικρές ελληνικές περιοχές και στη μάχη του Καλπακίου δόθηκε η σημαντικότερη μάχη του πολέμου, όπου ο Ελληνικός στρατός άντεξε στην Ιταλική επίθεση και κατανίκησε τις υπέρτατες εχθρικές δυνάμεις. Στις 14 Νοεμβρίου αρχίζει η αντεπίθεση και τα ελληνικά στρατεύματα γνωρίζουν μεγάλες επιτυχίες, όπως στη μάχη της Πίνδου, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία, απελευθερώνοντας όλη σχεδόν την Βόρεια Ήπειρο: Άγιοι Σαράντα, Πόγραδετς, Αργυρόκαστρο, Χειμάρρα. Μια επίθεση που έκαναν οι Ιταλοί την άνοιξη, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Οι Έλληνες πολεμούσαν σαν λιοντάρια.
Βοηθός σ’ αυτόν τον πόλεμο, για τους Έλληνες, ήταν το ορεινό έδαφος που τους  επέτρεπε να οργανώνουν ισχυρές αμυντικές θέσεις. Ακόμα και ο βαρύς χειμώνας βοήθησε τις προσπάθειες των Ελλήνων στρατιωτών παρόλο που υπέφεραν και αυτοί όπως και οι Ιταλοί. Οι Έλληνες πολεμούσαν χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και με αριθμητική δύναμη πολύ μικρότερη από αυτή του εχθρού.  Όμως η εθνική ενότητα και η πίστη ότι ο αγώνας τους τελούσε υπό την Σκέπη της Αγίας Θεοτόκου, καθώς πολεμούσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, έδωσαν τη νίκη στον ελληνικό στρατό.
Όταν ο Μουσολίνι αντιλήφθηκε πως δεν υπήρχε για το στρατό του σωτηρία, ζήτησε τη βοήθεια του συμμάχου του, Χίτλερ. Έτσι τον Απρίλιο του 1941 η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Και στη δεύτερη αυτή εισβολή η Έλληνες απάντησαν και πάλι «ΟΧΙ», γράφοντας αυτή τη φορά την εποποιία των Οχυρών του Μεταξά κατά μήκος των συνόρων στη Μακεδονία. Οι Γερμανοί έσπασαν τις γραμμές άμυνας των Σέρβων, έφτασαν στην Αθήνα και τότε μόνο, περικυκλωμένοι  και εντεταλμένοι από τη Διοίκηση του διαλυόμενου πλέον Ελληνικού Στρατού, οι μαχητές των οχυρών παραδόθηκαν (δεν κατακτήθηκαν στη μάχη) με ψηλά το κεφάλι.  Έτσι άρχισαν τα μαύρα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής της Ελλάδας.
Για τέσσερα σχεδόν χρόνια οι Έλληνες υπέφεραν από την πείνα τις στερήσεις αλλά και από τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις. Πολύ σύντομα όμως οι Έλληνες ξαναβρήκαν τη δύναμη να επαναστατήσουν εναντίον του εισβολέα. Οργάνωσαν αντάρτικες ομάδες στα βουνά, τύπωναν παράνομες εφημερίδες ενώ πολλοί διέφυγαν στην Αίγυπτο όπου δημιουργήθηκε ένας νέος ελληνικός στρατός, που πολέμησε μαζί με τους άλλους συμμάχους μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να χτίζουμε πάνω σε αυτές τιμώντας πάντα τα όσια και τα ιερά του λαού μας.
Η  Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τιμώντας το Έπος του '40  και την αντίσταση των Ελλήνων και των Ηπειρωτών, στον Ιταλογερμανικό άξονα, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18.00' στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση
Επετειακά τραγούδια που θα αποδώσουν, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής  και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ, συνοδεία της ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου.
Προβολή ντοκιμαντέρ αναπαράστασης της μάχης του Καλπακίου
Πανηγυρική ομιλία με τίτλο ''28η Οκτωβρίου. Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία'', από την Ηπειρώτισσα, από Περιστέρι και Καστάνιανη Πωγωνίου,  Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Απαγγελίες-κείμενα, από το βιβλίο του Πέτρου Κυριάκου Θεοδωρακάκου, επίτιμου καθηγητή ΕΜΠ στρατιώτη τότε «Το ημερολόγιο ενός πολεμιστή στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου». Οι απαγγελίες θα γίνουν από 4  μέλη Ενώσεων Ηπειρωτών της Αττικής.
-Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της εποχής του Έπους του ΄40, από την ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Να μην λείψει κανείς.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

«Βίκος» και «Ζαγόρι» να αναλάβουν άγονα σχολικά δρομολόγια στην Ήπειρο

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Πριν από μερικές ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο των Ιωαννίνων, πήρε μια θαρραλέα αλλά και ταυτόχρονα δίκαιη απόφαση, καταψηφίζοντας την εισήγηση για επιβολή προστίμων στις εταιρείες που παράγουν τα νερά «Βίκος» και «Ζαγόρι».
Ορθά το συμβούλιο κρίνοντας το ζήτημα ως τυπικό,  όχι μόνο απάλλαξε τις εταιρείες από ογκώδη πρόστιμα 2,8 εκατ. ευρώ αλλά τους έδωσε και μια σοβαρή οικονομική «ανάσα» καθώς αντί για 300.000 ευρώ ετησίως θα πληρώνουν 125.000 με το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών είσπραξης.
Όπως έχω πει πολλές φορές πρέπει η υγιής επιχειρηματικότητα να στηριχθεί στην Ήπειρο, να καινοτομεί, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Η πολιτική υποστήριξη όμως πρέπει και να συνοδεύεται και από τις ανάλογες κοινωνικές ευθύνες εκ μέρους των εταιρειών.
Ανοίγω τη συζήτηση αυτή για τον εξής λόγο.  Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, ο ανάδοχος των σχολικών μεταφορών που είχε αναλάβει το δρομολόγιο Μικρή Γότιστα- Μικρό Περιστέρι- Χρυσοβίτσα παραιτήθηκε.  Το αποτέλεσμα σήμερα είναι οι γονείς να αναλαμβάνουν τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο με δικά τους έξοδα για μια απόσταση 20+20 χιλιομέτρων με ότι έξοδα και αλλαγές στον οικογενειακό προγραμματισμό αυτό συνεπάγεται. Με λόγια απλά, αν οι γονείς δουλεύουν τα παιδιά δεν θα μάθουν γράμματα.
Στην Ελλάδα λέμε ότι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό ισχύει πολλαπλάσια στην Ήπειρο, οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρουμε πως και γιατί έφυγε ο προηγούμενος ανάδοχος και ποιες σκοπιμότητες επέβαλλαν την έλευση του τωρινού και άρτι παραιτηθέντα. Σε κάθε περίπτωση, δημόσιοι διαγωνισμοί της Περιφέρειας είναι, ας πούμε οτι ο πλειοδότης κερδίζει και άλλωστε πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι μαθητές. Φυσικά αφού το θέμα τακτοποιήθηκε κανείς δεν ασχολήθηκε παραπάνω. Ουδείς αρμόδιος άκουσε ότι έξι μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στοιβάζονταν μέσα σε ένα ταξί ή οτι αφήνονταν αρκετά μέτρα μακριά από τα σπίτια τους προκειμένου ο οδηγός να «προλάβει».

Γιάννης Καραγιάννης: Παρεμβάσεις από τον Όμιλο Φίλων Φέτας σε διεθνή φόρουμ

Μέλη του Ομίλου Φίλων Φέτας, συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους σε διεθνή φόρουμ για το θέμα της φέτας.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης τοποθετήθηκε για "τα προβλήματα που δημιουργούν οι διεθνείς εμπορικές συμφωνίες στα Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης", στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη με θέμα "Η συμβολή των Κοινοβουλίων στη δημιουργία ενός δίκαιου εμπορίου", που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη, στο πλαίσιο του Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), Χρήστος Αποστολόπουλος, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στη Στοκχόλμη, απηύθυνε στην Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ, Σεσίλια Μάλμστρομ, την ερώτηση "γιατί η φέτα δεν προστατεύεται ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης σε καμία από τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με άλλες χώρες;".

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμη Κιουρτζή ξεκινά την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η διανομή πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πρατηριούχων, η τιμή για την αγορά θα κυμανθεί από 0,92 έως 0,95 ευρώ, ενώ στην επαρχία ότι θα ξεπεράσει το 1 ευρώ. 

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.
Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο με περίπου 170 μαθητές, όπως πληροφόρησε τον κ. Στέφο ο διευθυντής κ. Τσάνης Αθανάσιος, οι οποίοι με έμφυτο μουσικό ταλέντο και καλλιτεχνική διάθεση προσέρχονται στο σχολείο ακόμη και από μακρινά σημεία του Νομού.
Στο σχολείο αυτό λειτουργούν υπό ενιαία διεύθυνση Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα μουσικής παιδείας (ομαδικά και ατομικά). Επίσης το σχολείο προετοιμάζει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως γίνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Επιπλέον, λόγω του διευρυμένου ωραρίου, όλοι οι μαθητές σιτίζονται στο σχολείο κάθε μεσημέρι.
O βουλευτής είχε μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου. Οι κτιριακές υποδομές του μουσικού σχολείου είναι τουλάχιστον προβληματικές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διδασκαλία τόσο των μουσικών μαθημάτων όσο και των υπολοίπων. 

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, καταβάλλονται 4.200 εκκρεμείς συντάξεις

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, θα γίνει η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων.

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μπακαλέξης προσθέτοντας: «Πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις».

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την 12η Οκτωβρίου 1912, όταν το 2ο τάγμα του ελληνικού Στρατού απελευθέρωσε ολόκληρη την τότε επαρχία Φιλιππιάδας και την ευρύτερη περιοχή, ο Δήμος Ζηρού, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας.
Πέρα από τις ομιλίες για το ιστορικό των γεγονότων, μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της Φιλιππιάδας, θα παρουσιάσουν εκθέσεις αλλά και φωτογραφικό υλικό από την πόλη της Φιλιππιάδας, του οποίου η επιμέλεια θα γίνει σε συνεργασία των εκπαιδευτικών με τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας ΚΑ.ΔΡΩ.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Ώρα έναρξης 19:00:
Προσέλευση -Καλωσόρισμα
19:10:  Χαιρετισμός Δημάρχου
19:20: Ομιλία για το ιστορικό της απελευθέρωσης (πανηγυρικός)
19:35: Βραβεύσεις μαθητών (αναγνώσεις εκθέσεων, παρουσιάσεις φωτογραφιών).
20:00: Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα Δημοτικά Σχολεία Φιλιππιάδας

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος σε δήλωση -πρόσκληση αναφέρει: “Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα: Ασπίδα ο θηλασμός

Μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης νόσου του Crohn και ελκώδους κολίτιδας προσφέρει ο  θηλασμός των νεογνών και των βρεφών, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση μελετών. Μάλιστα, ο χρόνος θηλασμού καθορίζει το βαθμό προστασίας τους.
 «Ο θηλασμός είναι ένας τρόπος να χτίσει μια μητέρα  το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού της. Πλέον ενισχύεται και η πεποίθηση ότι ο θηλασμός θωρακίζει τα παιδιά ενάντια και στις  Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου, οι οποίες πιστεύεται ότι προκαλούνται από μια αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος να φιλοξενήσει την εντερική μικροχλωρίδα, δηλαδή τους μικροοργανισμούς του εντέρου», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).
Όπως μας εξηγεί, «οι δύο κύριοι τύποι των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών νόσων του εντέρου είναι η ελκώδης κολίτιδα, η οποία περιορίζεται στο κόλον και η νόσος του Crohn, η οποία μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε τμήμα της γαστρεντερικής οδού από το στόμα έως τον πρωκτό. Για την ανάπτυξη των δύο αυτών χρόνιων και ανίατων νοσημάτων υπάρχει γενετική προδιάθεση και οι ασθενείς είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη κακοήθειας».
Η σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου  και οι παράγοντες που το επηρεάζουν αποκτούν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη θέση μεταξύ των παραγόντων ανάπτυξης και εξέλιξης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Σύμφωνα με έρευνες, η μικροβιακή ισορροπία του εντέρου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις επιδράσεις στην πρώιμη βρεφική ηλικία.

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Επιστολή -Κάλεσμα για συλλογή στοιχείων

ΘΕΜΑ:  Επιστολή –Κάλεσμα για συλλογή στοιχείων
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η Κίνηση ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ, στο πλαίσιο της απόφασης της Γ.Σ., συγκεντρώνει στοιχεία από όλα τα Παρακαλάμια χωριά (Αρχαία και Βυζαντινά μνημεία, μοναστήρια, εκκλησίες, φυσικές ομορφιές, διαδρομές, μονοπάτια, χώρους διαμονής και εστίασης) για να εμπλουτίσει την εφαρμογή της στο διαδίκτυο (http://www.parakalamiesapodraseis.gr ).
Παράλληλα συγκεντρώνει στοιχεία που αφορούν προβλήματα ρύπανσης – μόλυνσης του Καλαμά και της περιοχής του για να οργανώσει πιο αποτελεσματικά τη δράση της.
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και προβολή της περιοχής του Καλαμά, η αύξηση της επισκεψιμότητας, η ανάδειξη τοπικών προϊόντων, η πληροφόρηση για τη διαμονή και εστίαση.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τη συνημμένη φόρμα παρακάτω και στείλτε τη με e-mail στη διεύθυνση katharoskalamas1@gmail.com  ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση  Θαλή 65 Περιστέρι 12131 Αθήνα.
Καλό θα ήταν να υπάρχει κάποια μικρό ιστορικό του χωριού σας κι αν είναι δυνατόν φωτογραφία, σύνδεσμοι κ.λ.π. σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας που είναι πολύτιμη στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη και ήπια ανάπτυξη της περιοχής και τη σωτηρία του Καλαμά.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μίτσης Παναγιώτης    Κατερίνα Μπαλάφα