Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ποιοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα λάβουν το επίδομα των 500 ευρώ

Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου αποκρυσταλλώνεται το θέμα του νέου επιδόματος, ξεκαθαρίζεται πως θα καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και ότι θα ανέρχεται σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των τρίτεκνων οικογενειών είναι μέχρι 45.000 ευρώ.
Στις προϋποθέσεις και τους όρους καταβολής του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων αναφέρεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή.
Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου αποκρυσταλλώνεται το θέμα του νέου επιδόματος, ξεκαθαρίζεται πως θα καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και ότι θα ανέρχεται σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των τρίτεκνων οικογενειών είναι μέχρι 45.000 ευρώ. Το εν λόγο όριο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.
Το επίδομα χορηγείται κατόπιν αίτησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.
Ως εξαρτώμενα νοούνται τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.
Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το απορφανισθέν τέκνο ή τα απορφανισθέντα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια και επήλθε θάνατος και των δύο γονέων.
Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, το επίδομα καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.
Το επίδομα καταβάλλεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους, καθώς και τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά της αυτά.
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Νέες καταγγελίες για την υποκλοπή του έργου τους από τους ιδιοκτήτες ταξί Πωγωνίου

Το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής του Πωγωνίου, που επανέρχονται σε ένα θέμα, το οποίο είναι γνωστό στις αρχές, όμως ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιμετώπισή του.
Πρόκειται για την υποκλοπή του έργου τους, από επιτήδειους στο Τελωνείο της Κακκαβιάς, οι οποίοι έναντι τιμήματος μεταφέρουν με Ι.Χ αυτοκίνητα, πολυμορφικά 9θέσια στην πλειοψηφία τους, τους ενδιαφερόμενους επιβάτες.
Σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες ταξί του δήμου Πωγωνίου και το Σωματείο ταξί Ιωαννίνων ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την ΑΔ Ιωαννίνων, το ΣΔΟΕ Ηπείρου και το ΑΤ Κακκαβιάς, να παρέμβουν και με συγκεκριμένους ελέγχους να βάλουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Στην ανακοίνωση – καταγγελία τους οι ιδιοκτήτες ταξί σημειώνουν μεταξύ άλλων πως: «Η δραματική κατάσταση που επικρατεί λόγω της υφαρπαγής του μεταφορικού μας έργου φαίνεται μόνο και μόνο από το συνωστισμό που επικρατεί στην πιάτσα της Κακκαβιάς και σε όλες τις πιάτσες του ευρύτερου δήμου Πωγωνίου.
Εντοπίζουμε ως παρατηρητές τους παράνομους Αλβανούς οδηγούς να εκτελούν μεταφορές συχνά και ανεξέλεγκτα κάθε μέρα από Αλβανία προς Ελλάδα και αντίστροφα. Αδυνατούμε να τους ανταγωνιστούμε λόγω φθηνών καυσίμων στην Αλβανία. Δε μπορούμε να τους ελέγξουμε με αποτέλεσμα να γινόμαστε παθητικοί δέκτες της κλοπής του μεταφορικού μας έργου. Η ραγδαία μείωση του τζίρου μας θα προκαλέσει την εξαφάνιση και τον μαρασμό μας, αφού δε μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε ούτε τα απαραίτητα, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουμε στις ασφαλιστικές και φορολογικές μας υποχρεώσεις. Θεωρούμε πάντως, ότι με τη σωστή παρέμβαση από τα θεσμοθετημένα όργανα του ελληνικού κράτους θα λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τους συναδέλφους μας, προκειμένου να βγούμε άμεσα από το αδιέξοδο του οικονομικού μαρασμού στον οποίο έχουμε οδηγηθεί», αναφέρεται στην καταγγελία.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 16 κιλά και 130 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (28-02-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος κατελήφθη να μεταφέρει με αυτοκίνητο, δύο σάκους, μέσα στους οποίους περιέχονταν (15) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (16) κιλών και (130) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο 20,5 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σαγιάδας - Ηγουμενίτσας

Θανατηφόρο τροχαίο χθες (28-02-2013), το μεσημέρι στο 20,5 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σαγιάδας - Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του άλλου οδηγού και της 75χρονης συνοδηγού του πρώτου οχήματος.
Ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 2/3 Μαρτίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α΄ Όμιλος με ντέρμπι κορυφής Καρυές - Κεφαλόβρυσο (3/03-11:00)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 
ΑΠΟΕΛ -  Α.Ε. Γιάννενα (16:00)    
Ανάργυροι -  Μπισδουνάκι (16:00)    
Κυριακή 3 Μαρτίου  2013 
Μάρμαρα-  Βοτονόσι (11:00)    
Ζίτσα -  Πετσάλι (11:00)    
Καρυές  -  Κεφαλόβρυσο (11:00)    
Πανζαγορισιακός -  Καρίτσα (14:30) 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στον Β΄ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ των «Κέντρων ∆ια Βίου Μάθησης» ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ & ο ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ (στην Αθήνα) για την εκκίνηση των σχετικών προγραμμάτων

Η συνάντηση εργασίας  πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα τις 25 Φεβρουαρίου 2013 στην Κεντρική Αίθουσα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν η  περιγραφή του προγράμματος «Κέντρα ∆ια Βίου Μάθησης –Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» , η περιγραφή του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των υπεύθυνων των ∆ήμων και των Υπεύθυνων Οργάνωσης και Εκπαίδευσης στα Κέντρα ∆ια Βίου Μάθησης  και η περιγραφή βήμα-βήμα της εφαρμογής του Προγράμματος . Οι δύο Δήμοι ενημερώθηκαν για τα προγράμματα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την επιλογή των εκπαιδευτών που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από την ΕΕΤΑΑ. Τα προγράμματα , τα οποία  θα έχουν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα έχουν ως στόχο την διάχυση της πραγματικής γνώσης στους ενδιαφερομένους, θα πραγματοποιούνται σε χώρους που επέλεξαν ή θα επιλέξουν οι  Δήμοι. Τα συγκεκριμένα προγράμματα καλύπτουν εκπαιδευτικά και άλλα κόστη , όχι όμως κόστη που αφορούν τους  εκπαιδευόμενους.                    
Η  πρόταση του Δήμου Πωγωνίου να καλύπτονται λειτουργικά κόστη κίνησης λεωφορείων των Δήμων για την μετακίνηση, θεωρήθηκε ενδιαφέρουσα από τους υπευθύνους και θα εξετασθεί η επιλεξιμότητά της ώστε να εφαρμοσθεί.  Οι πρώτες εκπαιδεύσεις αφορούν την εκπαίδευση στους υπολογιστές , στην εκμάθηση  ξένων γλωσσών – Αγγλικών κλπ.  

26η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 2/3 Μαρτίου, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αγροτικός Αστέρας Άνω- Σταυράκι 3/03-14:30), (Πωγωνάτος - Αμπελόκηποι 3/03-14:30), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου (Ζωοδόχος - Καλπάκι 3/03-11:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.
ΖΩΟΔΟΧΟΣ - Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΣΤΑΥΡΑΚΙ
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 
ΠΑΟ Κόνιτσας    -  Αμφιθέα (16:00)    
Πανφρουριακός -  Αγία Μαρίνα (16:00)    
Δαβάκης  -  Ασβεστοχώρι (16:00)    
Θύελλα Ελεούσας  -  Πρωτόπαπα (16:00)    
Περιστέρι -  Περίβλεπτος (18:150    
Κυριακή 3 Μαρτίου  2013 
Ζωοδόχος -  Καλπάκι (11:00)    
Πωγωνάτος -  Αμπελόκηποι (14:30)    
Α.Ε. Καμποχωρίων - Νησί (14:30)    
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά -  Σταυράκι (14:30)   

Ηπειρώτικο Αντάμωμα της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, ώρα 21:00 στο κέντρο ''Μιχάλης'' στο Περιγιάλι Καβάλας

Το Δ.Σ. της ΠΕΚ καλεί τους Ηπειρώτες της Καβάλας, αλλά και τους φίλους της Ένωσης και της Ηπείρου στο Ηπειρώτικο Αντάμωμα της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, ώρα 21:00  στο κέντρο ''Μιχάλης'' στο Περιγιάλι Καβάλας.
Την διασκέδαση όλων,  έχει αναλάβει μουσική κομπανία, ειδικά προσκεκλημένη από την Ήπειρο.
Για να γλεντήσουν έτσι, που μόνο οι Ηπειρώτες και οι φίλοι τους ξέρουν και κάνουν.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Ημερίδα με θέμα: «Ηπειρωτικός Αμπελώνας και Οινικός Τουρισμός», το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 η Περιφέρεια Ηπείρου, με θέμα «Ηπειρωτικός Αμπελώνας και Οινικός Τουρισμός». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις δώδεκα το μεσημέρι με χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα και δημάρχους από την Ιταλία, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων» (ακρωνύμιο: WINE-NET).
 Πρόγραμμα Ημερίδας
11:45-12:00-Προσέλευση - Εγγραφές
12:00-12:30-Χαιρετισμοί
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου
Γεράσιμος Παπαηλίας, Διευθυντής Ήπειρος Α.Ε.
Παναγιώτης Γαργάλας, Δήμαρχος Κόνιτσας
Fernando Leone, Δήμαρχος Guagnanο
Francesco Casione, Δήμαρχος Cellino San Marco
12:30-12:50-Παρουσίαση του Έργου WINE-NET στην Ήπειρο
Ηλίας Μάνης, Διδάκτωρ Αμπελουργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης
Υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου
12:50-13:10-Παρουσίαση του Έργου WINE-NET στην Απουλία
Alessandra Miccoli, Διδάκτωρ Τεχνολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Udine Επιστημονική Σύμβουλος του Δήμου Guagnano & Cellino San Marco
13:10-13;30-Από την Παραγωγή Αμπελοοινικών Προϊόντων στην Παροχή Οινοτουριστικών Εμπειριών: Η Περίπτωση της Ελλάδας
Μαρία Αλεμπάκη, Γεωπόνος MSc, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας
13:30-14:00-Διάλειμμα
14:00-14:20-Κρασί και Πολιτισμός
Γεωργία Κιτσάκη, Ιστορικός Αρχαιολόγος MSc (Κοινωνική Λαογραφία), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ
14:20-14:40-Γηγενείς Οινοποιήσιμες Ποικιλίες της Ηπείρου
Ελισάβετ Μπουλούμπαση, Γεωπόνος MSc (Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Εργαστηριακή Συνεργάτιδα στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Καβάλας
14:20-15:00-Μουσείο Αμπέλου και Οίνου της Ηπείρου
Κυριακή Ουδατζή, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc (Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων), Διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης
15:00-Συζήτηση - Κλείσιμο εκδήλωσης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η 1η Μαρτίου, έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας, ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας. Με την ευκαιρία αυτή, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει τα εξής:
Η Πολιτική Προστασία, είναι θεσμός, ο οποίος στην εποχή μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι τοπικές κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε φυσικούς κινδύνους, που εμφανίζονται με αυξανόμενη σφοδρότητα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Η Πολιτική Προστασία δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων μιας καταστροφής, αλλά πρώτιστα καλύπτει τον τομέα της πρόληψης, το σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της. Αποτελεί τον σύμμαχο και το στήριγμα του πολίτη, όταν έρχεται αντιμέτωπος, με δύσκολες καταστάσεις.
 Η Πολιτική Προστασία όσο οργανωμένη και να είναι, δεν μπορεί να δράσει αποτελεσματικά και να διαχειριστεί τις κρίσεις, αν δεν υπάρξει συμμετοχή, προετοιμασία και συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων. Βάση της λειτουργίας της είναι ο πολίτης, που πρέπει να σέβεται το περιβάλλον, να λαμβάνει ατομικά προληπτικά μέτρα και να ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν προκύπτει ζήτημα φυσικών καταστροφών.
 Πολύτιμος συνεργάτης της Πολιτικής Προστασίας είναι οι οργανωμένες και ανιδιοτελείς εθελοντικές οργανώσεις, καθώς στους κινδύνους δεν δοκιμάζονται μόνο μεμονωμένοι πολίτες, αλλά ολόκληρες κοινωνίες και η αντιμετώπισή τους, απαιτεί συχνά καθολική συστράτευση. Ουσιαστικός παράγοντας στην άμβλυνση των συνεπειών μιας καταστροφής, είναι η επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει την αδυναμία ακόμη και των πλέον οργανωμένων κοινωνιών να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκαλούν τα φυσικά φαινόμενα.
 Η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο έχει δοκιμαστεί σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, είναι σε ετοιμότητα καθ΄ όλο το 24ωρο, έχοντας επιδείξει θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών φαινομένων. Δεν υπάρχει όμως κανένας εφησυχασμός, αλλά αντίθετα, με βάση και τις εμπειρίες που αποκτώνται, καθημερινά καταβάλλονται προσπάθειες για τη βελτίωση της οργάνωσης, του συντονισμού, των μέτρων πρόληψης και της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν, με μοναδικό στόχο την προστασία των συμπολιτών και των εν γένει των συνανθρώπων μας.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προτείνει την αγορά-προμήθεια από τα ΕΛΤΑ, του επετειακού λευκώματος, που δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, για έκδοση αναμνηστικής σειράς και επετειακού λευκώματος, για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες στην Ελλάδα και την αλλοδαπή. Φίλες και Φίλοι της Ηπείρου.
Με αφορμή την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Εθνικά Ιστορικά Γεγονότα 1913» και συγκεκριμένα το πρώτο μέρος αυτής «100 Χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων» που κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ύστερα από πρόταση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για έκδοση ειδικής σειράς γραμματοσήμων και επετειακού λευκώματος, με την οποία συμπορεύτηκε και ο Δήμος Ιωαννιτών, που έθεσε και υπό την αιγίδα του, δημιούργησαν ένα μοναδικό συλλεκτικό λεύκωμα πολυτελείας, σε 1.500 αντίτυπα, που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!
Ένα ταξίδι στην ιστορία, 100 χρόνια πριν, που μας μεταφέρει στα συγκλονιστικά γεγονότα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, και στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού στην Ήπειρο κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Το λεύκωμα με τίτλο «εκ θριάμβου δικαίωσις» περιλαμβάνει ειδικό φιλοτελικό προϊόν (φυλλαράκι 4 γραμματοσήμων) και έναν ειδικό αναμνηστικό εικονογραφημένο  φάκελο με γραμματόσημο, σφραγισμένο με αναμνηστική σφραγίδα.
Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν έναν ειδικό αναμνηστικό εικονογραφημένο φάκελο σε πλήθος 5.000 τεμαχίων, με ένθετο επετειακό συλλεκτικό μετάλλιο, σχετικό με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Το μετάλλιο είναι κατασκευασμένο από το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αποκτήστε σήμερα το λεύκωμα και το φάκελο με το μετάλλιο και κερδίστε έκπτωση 15% επί των τιμών πώλησής τους (30,00 ? και 8,00 ? αντίστοιχα), πραγματοποιώντας την παραγγελία σας μέσα από τον ηλεκτρονικό κατάστημα της Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων www.eshop.philotelismos.gr
Τα προϊόντα παραδίδονται στον τόπο που εσείς επιθυμείτε χωρίς έξοδα αποστολής!
Το επετειακό λεύκωμα για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, περιέχει και Ιστορικά ντοκουμέντα, άγνωστα μέχρι σήμερα.
Συνδεθείτε με τους συνδέσμους του δημοσιεύματος για να δείτε τα προϊόντα που παρήγαγε  ο ΕΛΤΑ.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο: «Προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα και τρόποι καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» το Σάββατο 2 Μαρτίου, από 10:00 – 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai

Με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί προϋπόθεση για την εξασφάλιση της μελλοντικής οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, το έργο «Hidden Innovation Initiatives for SMEs - HIDDEN» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος MED δίνει έμφαση στη μη τεχνολογική πλευρά της καινοτομίας και στην προώθηση της οργανωτικής, επιχειρηματικής και λειτουργικής καινοτομίας με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων “χαμηλής τεχνολογίας” της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών για καινοτομίες που δύνανται να εφαρμόσουν χωρίς τη χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη δικτύωσή τους με άλλες επιχειρήσεις του χώρου της Μεσογείου διοργανώνεται στα Ιωάννινα η πρώτη από έναν κύκλο τριών ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα: «Προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα και τρόποι καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 10:00 – 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai.
Την ενημερωτική εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπεύθυνος Εξαγωγών της εταιρείας Ιωνική Σφολιάτα κ. Ν. Τσιφτσόγλου, o κ. Α. Ξυλογιάννης από την εταιρεία Φυτοτεχνική ΑΦΟΙ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ και ο κ. Σ. Τόκας της εταιρείας Γράμμος AE οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους ως μελέτη περίπτωσης με στόχο την ανταλλαγή των εμπειριών τους. Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ειδικών θα παραστούν ως ομιλητές ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Κολλεγίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο κ. Δ. Σωτηρόπουλος της DS Consulting ο οποίος θα μιλήσει για το «Ανθρακικό Αποτύπωμα Προϊόντων» το οποίο αποτελεί ένα νέο εργαλείο μάρκετινγκ και ελέγχου κόστους στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τη μοναδικότητα της κτηνοτροφικής παραγωγής της Ηπείρου μέσω της καινοτομίας θα παρουσιάσει ο Δρ. Ι. Σκούφος Καθηγητής του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου ενώ ο Δρ. Κ. Φούσκας Καθηγητής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει και τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων τα οποία θα συμπληρωθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τις συμμετέχουσες εταιρείες. Το ερωτηματολόγιο θα αξιολογεί τις εταιρείες σε επίπεδο καινοτομίας και ανταγωνιστικής τοποθέτησής τους στην αγορά.
Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, να διαπιστώσουν τυχόν ελλείψεις τους αλλά και να εντοπίσουν ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσής τους στον επιχειρηματικό στίβο.
Η ενημερωτική εκδήλωση διενεργείται στο πλαίσιο του έργου HIDDEN του οποίου ηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου με εταίρους από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο του Προγράμματος MED το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Εξιχνίαση διάρρηξης οικίας στην Άρτα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος αλλοδαπός
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι που είχε συμβεί πριν από τρεις ημέρες στις Κεραμάτες Άρτας.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της διάρρηξης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Αναλυτικότερα, ο 33χρονος το βράδυ της 24-02-20213, παραβίασε αρχικά την κεντρική είσοδο του σπιτιού και στη συνέχεια αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή, χρυσά κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.