Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Όχι συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Πωγώνι

"Ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων κινείτε η απόφαση του Δήμου Πωγωνίου να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση καθαριότητας σε ιδιώτες" επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων.
Η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες του Πωγωνίου διενεργείται την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαρτίου.
Ο Σύλλογος επισημαίνει πως η σημερινή δημοτική αρχή Πωγωνίου δεν δημιούργησε όπως όφειλε υπηρεσία καθαριότητας και εφαρμόζει ακόμη και τώρα μία πολιτική που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, καλώντας τους εργαζόμενους του δήμου Πωγωνίου να συγκεντρωθούν στο δημαρχείο του δήμου στο Καλπάκι ώστε να ακυρώσουν στην πράξη τη δημοπρασία για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες.


ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματικό το ειδικό τέλος ακινήτων, αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Συνταγματικό έκρινε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το ειδικό τέλος ακινήτων ενώ έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική να διακόπτεται το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν.

Το ειδικό τέλος ακινήτων κρίνεται συνταγματικό γιατί δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.
Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του.

Αρωγός η Περιφέρεια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ήπειρο

Την Τετάρτη 29/2/2012 πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η 1η σύσκεψη του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας που συστήθηκε από τον Ο.Λ.ΗΓ στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την ανάδειξη της Περιφέρειας Ηπείρου ως τόπο προορισμού κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ κ. K. Τσοβάρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Κ. Γκρίνιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ Θ. Πιτούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας - αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας κ. Στράτος Ιωάννου, εκπρόσωποι των 4 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, κα.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε πλέγμα δράσεων για προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στην Ήπειρο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των εκδρομών που πραγματοποιούνται από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει προωθητικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ένταξη στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου και της κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν για φέτος έχουν προγραμματισθεί 6 στάσεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάργα, 3 στάσεις στην Ηγουμενίτσα και 11 στάσεις στην Πρέβεζα ενώ την επόμενη χρονιά έχει ήδη εξασφαλισθεί η στάση 28 κρουαζιερόπλοιων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στράτος Ιωάννου: Στόχος η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ευκαιρίας που δίνει η κρουαζιέρα
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η προώθηση της κρουαζιέρας είναι ένας από τους στόχους του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου.
«Ως Περιφέρεια – συνέχισε – είμαστε δίπλα σε τέτοιες δράσεις για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου. Αποφασιστικό ρόλο για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ευκαιρίας, παίζουν οι εκδρομές που αγοράζουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων στα μέρη που ελλιμενίζονται. Γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια προσπαθεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα αυτών των εκδρομών προς την Ήπειρο συμβάλλοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει. Υπολογίζουμε ότι η προσέλευση των κρουαζιερόπλοιων στην Ήπειρο θα αυξηθεί σημαντικά άμεσα αλλά και τα επόμενα χρόνια χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις δράσεις που αναλαμβάνονται».
Ενημερωτική σύσκεψη για τις Τουριστικές Εκθέσεις
Με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου, συγκαλείται την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ιωάννινα, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη συζήτηση και ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις στο Εσωτερικό και το Εξωτερικό. Έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Βελτίωση σημείων της Εθνικής Οδού από Τέροβο μέχρι Φιλιππιάδα

Στη βελτίωση σημείων της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Άρτας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Τέροβο Ιωαννίνων μέχρι τη Φιλιππιάδα, που παρουσιάζουν προβλήματα για την οδική ασφάλεια, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ήδη εκπόνησε σχετική μελέτη, ενέταξε στο πρόγραμμά της πίστωση ύψους 200.000 ευρώ, ενώ στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2012 η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κλοπή χρηματικού ποσού σε ανταλλαγή με λίρες

Την 2-3-2012/19.30 στα Ιωάννινα, 3 άγνωστοι δράστες, 2 άντρες και 1 γυναίκα, σε προκαθορισμένο ραντεβού τους με ημεδαπό, για την ανταλλαγή χρηματικού ποσού με χρυσές λίρες που αυτοί κατείχαν, ένας εκ των δραστών επιδεικνύοντας πιστόλι που έφερε σε τσαντάκι μέσης και με την απειλή κατά της ζωής του παθόντα, αφαίρεσε αιφνιδιαστικά και ιδιοποιήθηκε από αυτόν το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, χωρίς την πραγματοποίηση της συναλλαγής. Δράστες στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι Αθαμανιώτες γνωρίζουν να παλεύουν και να νικούν

Τριπλό πανηγυρικό αντάμωμα των απόδημων Αττικής

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Οι Αθαμανιώτες, και γενικότερα οι Ηπειρώτες, μπορεί να βιώνουν τους δύσκολους από κάθε άποψη καιρούς, όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες, ένα όμως είναι βέβαιο γι΄ αυτούς. Πως ποτέ δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, παλεύουν και νικούν.
Μπορεί ν΄ακούγεται – και να διαβάζεται- λιγάκι υπερβολικό και υπεραισιόδοξο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, αφού τις αρετές αυτές τις κουβαλούν μέσα τους από πάππου προς πάππο και τις μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές ανόθευτες από κάθε ξένη επιρροή.
Το απέδειξαν για άλλη μια φορά τα γνήσια τέκνα της παλαιόθεν Αθαμανίας, απόδημοι της Αδελφότητας Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών Άρτας που διαβιούν στο λεκανοπέδιο Αττικής κατά τη διάρκεια του ετήσιου πανηγυρικού ανταμώματος, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 18 Φεβρουαρίου. Σε μια τριπλή εκδήλωση αφού στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν η ετήσια χοροεσπερίδα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και η βράβευση των νέων Αθαμανιωτόπουλων φοιτητών και σπουδαστών που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας κατά το εκπαιδευτικό έτος 20011-12.
Πολλαπλή γιορτή, τολμώ να τη χαρακτηρίσω, αφού στις τρεις πρώτες οφείλω να προσθέσω το πρωτοεμφανιζόμενο χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία νέων Αθαμανιωτόπουλων που ζουν στην Αττική και την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης των αποδήμων. Κοντά στα παραπάνω μια θέση έχουμε κι όλοι εμείς που παραβρεθήκαμε στο γιορτινό-πατριωτικό αντάμωμα, ενώσαμε τα χέρια μας, ανοίξαμε τις καρδιές μας και γλεντήσαμε με την ψυχή μας, να πάνε κάτω τα φαρμάκια που μας ποτίζουν οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας, διασκεδάζοντας και χορεύοντας μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ξεχωριστή θέση ανάμεσά μας είχαν οι γονείς των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και βραβευθέντων φοιτητριών και φοιτητών, που, ατυχώς, δεν παραβρέθηκαν όλοι. Γι΄αυτό, όπως πολύ στωικά επισήμανε η κ. Ντίνα Τσίπρα, ίσως στο εξής θα είναι προτιμότερο να βραβεύονται οι γονείς για τις θυσίες τις οποίες κάνουν προκειμένου τα παιδιά τους να διακριθούν στα γράμματα και στους στίβους της ζωής, δημιουργώντας νέους στυλοβάτες της κοινωνίας και του έθνους μας. Επισήμανση και κατά κάποιο τρόπο εισήγηση, την οποία ασπάζομαι κι επικροτώ.
Αλλά ας έρθουμε καλύτερα στο κλίμα της εκδήλωσης, την αισιοδοξία, την προσδοκία και την αγωνιστικότητα που μετέδωσε με τη μεστή-πατριωτική ομιλία του ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Λεωνίδας Τσίπρας, μεταφέροντας λίγα από τα λεγόμενά του, στα οποία πέρα από τα καλωσορίσματα και τις ευχές, είπε:
«Το ξέρω πως οι καιροί που βιώνουμε όλοι μας είναι δύσκολοι και η διάθεση για εκδηλώσεις είναι μικρή, για να μην πω ανύπαρκτη. Η Αδελφότητα όμως αυτή τη στιγμή μας χρειάζεται ακόμη περισσότερο. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της, ας έρθουμε κοντά της και ας ενισχύσουμε το έργο της. Οι δύσκολοι αυτοί καιροί πιστεύω πως μας ενώνουν. Ενωμένοι σίγουρα αισθανόμαστε καλύτερα και ακόμη σίγουρα πετυχαίνουμε τους στόχους μας».
Και απευθυνόμενος προς τους νέους τους ευχήθηκε ν΄ανεβαίνουν πάντα ψηλότερα και να κοιτάζουν πάντα μακρύτερα, τους προτρέποντάς τους:
«Κλείστε λοιπόν βαθειά μέσα στην ψυχή σας τις ρίζες σας και να αισθάνεστε περήφανοι για την καταγωγή σας. Αυτά από τα βάθη της ψυχής μου και πάλι εύχομαι ¨Αιείν αριστεύειν και υπήροχον έμμεναι¨ (πάντα να αριστεύετε και πάντα να είστε πρώτοι).
Αυτοί είναι ο Αθαμανιώτες, αυτοί είμαστε οι Ηπειρώτες, που έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα φαινόμαστε. Αγωνιζόμαστε, προσφέρουμε και κρατάμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα, την προαιώνια παράδοση των Αθαμάνων, των περήφανων Τζουμέρκων. Και με όλα αυτά λάβαρο και σημαία μας πορευόμαστε σε χρόνια ευημερίας, αλλά και σε πέτρινα χρόνια, χρόνια δίσεκτα, όπως το φετινό, χρόνια καταραμένα, προσδοκώντας του χρόνου να είναι καλύτερα.

Εκδήλωση «Κάθε 29 του Φλεβάρη»

Στις 29 Φλεβάρη, ζήσαμε μια πολύ ευχάριστη και ζεστή βραδιά στην παρουσίαση του συγγραφικού ντεμπούτου του Αλέξανδρου Νίκα Κάθε 29 του Φλεβάρη.
Ένα μυθιστόρημα για έναν έρωτα και ένα ραντεβού που θα μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο, ό,τι κι αν συμβεί στις ζωές των δύο αγαπημένων• ένα βιβλίο-ύμνος στον έρωτα και την αληθινή αγάπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Park, όπου πάνω από 200 άτομα, φίλοι και θαυμαστές του συγγραφέα, κατέκλυσαν την αίθουσα.
Για τον συγγραφέα μίλησε ο Νίκος Ξ. Σαρρής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε η Ελένη Βουλτσίδου, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα "Το Βήμα".


 Η βραδιά έκλεισε με την αφήγηση αποσπασμάτων από τους ηθοποιούς Κώστα Κρομμύδα και Εβίτα Φιτσαντωνάκη, οι οποίοι ζωντάνεψαν με τις φωνές τους λόγια και σκέψεις των δύο κεντρικών ηρώων που βιώνουν μια δυνατή ιστορία αγάπης.

Υπάρχει κανείς αρμόδιος να απαντήσει!

Αλήθεια τι θα γίνει με τον σύλλογο όνων (ω συγγνώμη), αραβικών ίππων ήθελα να πω, στους Ντερέδες;
Υπάρχει κάτι νεώτερο;
Θα γίνει και σχολή ιππασίας;
Τα άλογα φτάνουν να καλύψουν τις τυχόν αυξημένες ανάγκες;
Θα προβεί ο σύλλογος στην αγορά κατάλληλα εκπαιδευμένου αλόγου;
Είναι αλήθεια ότι πρώην αντιδήμαρχος ετοιμάζεται για ειδική αποστολή σε Αραβική χώρα;
Η περιοχή είναι όντως κοινοτική έκταση;
Θα γίνει και πρόσληψη μονίμου αυλικού; ω συγγνώμη και πάλι, σταυλικού ήθελα να πω.


«ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ» (Άνεργος Παρακαλαμιώτης)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ
ΗΛΙΟΚΑΛΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ

Τα γενόσημα είναι κατάλληλα για την υγεία;

Είχα αμφιβολίες για το κατά πόσο τα γενόσημα είναι κατάλληλα για την υγεία. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΘΕΝΗ (με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο)!
Μέχρι που είδα την διαφήμιση του Λοβέρδου που προσπαθεί να μας καθησυχάσει.
Τώρα πλέον είμαι σίγουρος.
Τα γενόσημα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!!!!!!


Ο ΦΑΡΜΑΚΩΜΕΝΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΚΑΡΥΕΣ


ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

Στο 5ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης


Κατασχέθηκαν πάνω από (2) κιλά ηρωίνης!

Συνελήφθη, σήμερα (02.03.2012) το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 34 ετών, ο οποίος μετέφερε ποσότητα ηρωίνης, συσκευασμένη σε δέματα και επιμελώς κρυμμένη στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος και βρέθηκαν στο φίλτρο αέρα του κινητήρα και στον εμπρόσθιο θόλο εσωτερικά του καπό τέσσερα (4) δέματα, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους δύο (2) κιλών και ογδόντα (80) γραμμαρίων.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά αυτών με χερσαίο μεταφορικό μέσο και κατοχή με σκοπό την εμπορία.
Κατασχέθηκαν η ποσότητα της ηρωίνης, το όχημα που χρησιμοποίησε για την μεταφορά της καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ανοίγει λογαριασμούς και κατάσχει καταθέσεις

Σε κατασχέσεις καταθέσεων φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κώστα Aϊβαλιώτη αναφορικά με την κατάσχεση μικροποσού από τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη του δημοσίου.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην απάντησή του ότι η νομοθεσία χαρακτηρίζει το δημόσιο ως δανειστή στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων χρεών φορολογούμενων και βάσει των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Στους τρίτους περιλαμβάνονται και οι τραπεζικές καταθέσεις.


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις Πανελλαδικές»

Η Έφη Χριστοφιλοπούλου διαψεύδει τα δημοσιεύματα!

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις διαβεβαιώνει η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Έφη Χριστοφιλοπούλου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι πανελλαδικές είναι «στον αέρα», καθώς έχει κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων, που προκήρυξε το υπουργείου Παιδείας.
«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα. Κανένας κίτρινος Τύπος, που με έωλα επιχειρήματα επενδύει στη τρομοκράτηση των μαθητών και των γονιών, δεν θα αποτρέψει το υπουργείο να κάνει σωστά τη δουλειά του».

Νέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μέχρι τις 31 Μαρτίου

 
Μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες ρύθμισης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπονται από το άρθρο 21 του πολυνομοσχεδίου «για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» (Ν. 4038/2-2-2012).
Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές που είχαν προς τον Οργανισμό μέχρι και τις 31-12-2011, εφόσον βέβαια εξακολουθούν να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές.
Οι οφειλέτες μπορούν να κερδίσουν έκπτωση έως και 100% στα πρόστιμα εάν η εξόφληση γίνει εφάπαξ ή σε 6 ισόποσες δόσεις. Για εξόφληση σε 7 ή 10 δόσεις, παρέχεται έκπτωση 75% στα πρόσθετα τέλη.
Η καταβολή της 1ης δόσης, όπως και η εφάπαξ καταβολή, θα πρέπει να γίνει έως τις 30-4-2012, ενώ η μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται απώλεια.
Με την ένταξη στη ρύθμιση γίνεται αναστολή των αναγκαστικών μέτρων μέχρι και τις 31-12-2012, ενώ παρέχεται η δυνατότητα της ένταξης και σε ασφαλισμένους που έχουν ήδη ενεργή ρύθμιση.
Οι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και μετά την 1η Απριλίου, χάνουν όμως τις προβλεπόμενες μειώσεις στα πρόστιμα.
Με τις προηγούμενες ρυθμίσεις η έκπτωση ήταν της τάξης του 40% και ρυθμίζονταν οι οφειλές μέχρι και το 6ο δίμηνο του 2011.
Σε εγκύκλιο για την εφαρμογή της διάταξης που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, αναφέρεται ότι στον προσωρινό διακανονισμό μπορούν να υπαχθούν οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση ή έχουν απολέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.
Ακόμη, όσοι έχουν ισχύ ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στο νέο διακανονισμό.
Ειδικότερα:
- Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 48 του Ν. 3943/2011 (χωρίς έκπτωση επί των Τελών Καθυστέρησης) και της παρ. 17 άρθρο 20 του Ν. 4019/2011 (έκπτωση 20% επί των Τελών Καθυστέρησης) και είναι συνεπείς με του όρους της ρύθμισης, δικαιούνται την έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών τής έως 31/12/2010 οφειλής τους. Στις περιπτώσεις αυτές η έκπτωση θα αφαιρεθεί αυτεπάγγελτα -σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.- από την τελευταία δόση των ρυθμίσεων.
- Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλες ρυθμίσεις πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένταξης στο νέο προσωρινό διακανονισμό.

Βάζουν τους Δήμους να πληρώσουν την αυτεπιστασία

Μετά το «ανάχωμα» με τα ΚΕΠ, τα οποία το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έβγαλε... εκτός διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας μέσω ΑΣΕΠ, έρχεται τώρα και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά να προσθέσει ένα ακόμη... εμπόδιο στην ομαλή εκτέλεση του έργου από τις δημοτικές Αρχές. Με την ΑΔΑ:Β44ΡΝ-ΤΨΥ εγκύκλιό της, με θέμα «Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία», αφού περιγράφει λεπτομερώς το τι είναι αυτεπιστασία και με ποια διαδικασία θα γίνονται οι αιτήσεις και οι προσλήψεις από τους δήμους, «θολώνει» στην πέμπτη παράγραφο πριν από το τέλος της εγκυκλίου τα πράγματα, καθώς δεν ξεκαθαρίζει ποιος θα πληρώσει τους εργαζομένους:
ο ΟΑΕΔ ή οι δήμοι μέσω ΣΑΤΑ (η οποία για το τρέχον έτος έχει «ψαλιδιστεί» λόγω μνημονίου 2, και ήδη ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε επιμερισμό του -140 εκατ. ευρώ και στις περιφέρειες• άλλωστε, οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν επισημάνει στην www.aftodioikisi.gr πως με μείωση των πόρων αυτεπιστασία δε γίνεται).
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το προσωπικό αυτό, ως προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, διέπεται από το υπηρεσιακό, μισθολογικό κ.λπ. καθεστώς του από τα οριζόμενα στο Τμήμα Γ΄ του Κεφαλαίου Β΄ του Δεύτερου Μέρους του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007, όπως ισχύει). Ειδικότερα, οι αποδοχές του καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.1876/1990, όπως ισχύει. Οι δαπάνες για την αμοιβή του και για τις σχετικές εργοδοτικές επιβαρύνσεις καταβάλλονται από τις διατιθέμενες για το έργο πιστώσεις».


ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/

Ανάβαση στον Μακρύκαμπο Πωγωνίου, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων


Ανάβαση στoν Μακρύκαμπο Πωγωνίου (1661μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012. Η ανάβαση διάρκειας 8 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από το χωριό Ορεινό και θα καταλήξει στο χωριό Σταυροσκιάδι.
Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν έμπειροι ορειβάτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες).
Αναχώρηση 07:00 από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αρχηγοί: Παναγιώτης Καλούδης, Αποστόλης Δεμερτζής.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138.


ΠΗΓΗ: http://www.orivatikos.gr