Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό γάλα και τσιγάρα και στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ

Δεν σου ΄δώσαν απόδειξη, δεν πληρώνεις!

Βρεφικό γάλα, τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά από τα σούπερ μάρκετ φέρνουν νέες θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα θεσπίζει το δικαίωμα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το προϊόν ή την υπηρεσία που αγοράζουν από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εφόσον αυτοί δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Τα παραπάνω προκύπτουν από ανακοινώσεις που έκανε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, στο πλαίσιο των νομοθετικών αλλαγών που προχωρεί, για την απελευθέρωση της αγοράς, τη μείωση του διοικητικού κόστους στις επιχειρήσεις, την αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά και την προστασία του καταναλωτή.

ΟΑΕΕ: Ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου η απογραφή συνταξιούχων

Από τις 20 Νοεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο πιστωτικό ίδρυμα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
- Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
- Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
- Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).
Ο ΟΑΕΕ τονίζει, ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), οπότε θα πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.
Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, των ίδιων δικαιολογητικών αλλά και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.
Ο ΟΑΕΕ επισημαίνει ότι θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν για να απογραφούν το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Δημιουργούνται άμεσα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Ελλάδα

Απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα προβλέπει τη δημιουργία των πρώτων 34 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) σε ισάριθμους δήμους της χώρας, προκειμένου να διευκολύνονται οι φορολογούμενοι μετά τη συγχώνευση των εφοριών της περιοχής τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία τους είναι οι δήμοι να διαθέσουν τους κατάλληλους χώρους στέγασης των νέων αυτών υπηρεσιών και να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν.
Τα ΚΕΦ είναι επιφορτισμένα για την παραλαβή δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής, για την χορήγηση εντύπων, την ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.
Ακόμη, θα χορηγούν πιστοποιητικά και θα προχωρούν στην προσωρινή παραλαβή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και στην μεταβίβαση ακινήτων, στον έλεγχο των στοιχείων, κ.ά.
Τα 5 ΚΕΦ που δημιουργούνται στην Ήπειρο είναι:
1. Φιλιατών (Θεσπρωτίας)
2. Κόνιτσας (Ιωαννίνων)
3. Πωγωνίου (Ιωαννίνων)
5. Ζηρού (Πρέβεζας)
6. Πάργας (Πρέβεζας)

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου

Συνελήφθη, σήμερα (25-10-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ.
Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ρύθμιση δανείων με άρση του φορολογικού απορρήτου

Δικαίωμα στην πλήρη άρση του φορολογικού απορρήτου των οφειλετών που ζητούν ρύθμιση των δανείων τους μέσω υπαγωγής στον "νόμο Κατσέλη" αποκτούν οι πιστώτριες τράπεζες και οι πιστωτές.

Το "πράσινο φως", όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δόθηκε με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ερμηνεύοντας τη σχετική διάταξη του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αποφαίνεται ότι οι δανειστές μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν από τις φορολογικές αρχές κάθε χρήσιμη πληροφορία για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα των οφειλετών, ανεξάρτητα από τη συναίνεσή τους ή μη.
Τα παραπάνω γνωστοποιεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών, βάσει της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου την οποία έχει κάνει δεκτή ο υφυπουργός Οικονομικών.
Να σημειωθεί πως οι δανειολήπτες μπορούν να προστατεύσουν τα φορολογικό τους στοιχεία μόνο αποσύροντας την αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους μέσω του "νόμου Κατσέλη".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: "Συνεχίζονται οι διεργασίες για την ΕΟΖ στο Πωγώνι"

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Δήμο Πωγωνίου.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, σημείωσε πως η Κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να πείσει τους Ευρωπαίους, ώστε να ανάψουν το «πράσινο φως» για τη δημιουργία ΕΟΖ.
«Ετοιμάσαμε την πρόταση, που παρουσιάσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο» υπογράμμισε ο κ. Καψάλης και σημείωσε, ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο κ. Καψάλης έκανε λόγο για τιτάνιο αγώνα της κυβέρνησης να πείσει τους Ευρωπαίους για την αναγκαιότητα και τα οφέλη που θα προκύψουν για τη χώρα από την ίδρυση και λειτουργία της ΕΟΖ, με απαραίτητη προϋπόθεση εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, τα προϊόντα τους να έχουν μόνο εξαγωγικό χαρακτήρα.
Η Κομισιόν δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής την έγκρισή της και είναι άγνωστο εάν και πότε θα το πράξει, ωστόσο ο κ. Καψάλης τόνισε με έμφαση ότι εκτός από τους Ευρωπαίους, κόκκινες γραμμές υπάρχουν και από τον Δήμο Πωγωνίου.
«Έχουμε θέσει αυτές τις κόκκινες γραμμές στον κ. Χατζηδάκη, και λέμε ότι εάν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις προστασίας του περιβάλλοντος, εάν δεν διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και εάν οι εργαζόμενοι δεν προέρχονται από την περιοχή, τότε θα είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν είμαστε αντίθετοι σε λογικές απόρριψης της ΕΟΖ εκ προοιμίου, αφού θεωρούμε ότι βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και ο Υπουργός έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις προϋποθέσεις που εμείς θέτουμε», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ίδρυσης της ΕΟΖ οι ρυθμίσεις που θα ισχύουν, φορολογικού κατά βάση χαρακτήρα και περιεχομένου, θα περιλαμβάνουν και υφιστάμενες επιχειρήσεις, εξαγωγικού χαρακτήρα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μεταλλουργική Βιομηχανία στο Κεφαλόβρυσο μπορεί να συμπεριληφθεί και να λειτουργεί στο εξής με το καθεστώς λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν μετά την ίδρυση της ΕΟΖ.
Τα σφαγεία σε ιδιώτες
Στο μεταξύ, σε αναζήτηση επενδυτών βρίσκεται ο Δήμος Πωγωνίου, για την λειτουργία των σφαγείων σε Παρακάλαμο και Κεφαλόβρυσο. Τον Αύγουστο ολοκληρώθηκε η περίοδος λειτουργίας των σφαγείων ως δημοτικές, αναπτυξιακές επιχειρήσεις, όμως ο Δήμος δε μπορεί για οικονομικούς λόγους να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας τους. «Αναζητούμε επενδυτές, που σε συνεργασία με τον Δήμο θα αναλάβουν τη λειτουργία των σφαγείων και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία των παραγωγών, των κρεοπωλών της περιοχής, για ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καψάλης.

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τα Προεδρεία των Ηπειρωτικών Αποδημικών Ομοσπονδιών για την δημιουργία δικτύου Πανηπειρωτικής αλληλεγγύης

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 24-10-12

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τα Προεδρεία των Ηπειρωτικών Αποδημικών Ομοσπονδιών, για την δημιουργία δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης.
Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, ύστερα από πρωτοβουλία και πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έγινε συνάντηση-σύσκεψη των Ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων που λειτουργούν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (Ομοσπονδίες), για συζήτηση και λήψη από κοινού απόφασης δημιουργίας δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης.
Κατά την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι φορείς διαπιστώσανε, ότι τα μνημόνια βαθαίνουν, οι φτωχοί κάθε ημέρα γίνονται και περισσότεροι, οι απολύσεις αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, η ανεργία μεγαλώνει, οι απειλές κατασχέσεων από τις τράπεζες είναι στο επίκεντρο, οι εξώσεις των σπιτιών αποτελούν την μοναδική ενασχόληση των δικηγόρων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δέχτηκαν ένα από τα φοβερότερα πλήγματα με το πλιάτσικο που έγινε στη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία μας τη Δωδώνη.
Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων , της υγείας , της παιδείας, των δήμων, του πολιτισμού είναι υπαρκτή πραγματικότητα. Αποτέλεσμα όλων αυτών που είναι και το χειρότερο όλων είναι ο πολλαπλασιασμός των αυτοκτονιών.
Εκτιμήθηκε ότι όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός των ισχυρότερων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του παγκόσμιου στερεώματος και των ντόπιων κέντρων εξουσίας, που με τις στρατηγικές που απεργάζονται εφαρμόζουν πολιτικές που παράγουν φτώχεια, μιζέρια και ανεργία.
Καταλήξανε όλοι οι παρευρισκόμενοι ότι αποτελεί κοινή παραδοχή πως η μοιρολατρική στάση απέναντι στην κρίση είναι χειρότερη κι από την ίδια την κρίση, ο δε μοναχικός δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα στην αποτυχία. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν και πρώτιστο καθήκον στον καθένα αλλά και όλοι μαζί να αντισταθούμε και να αγωνισθούμε ενωτικά και δυναμικά ώστε να ανατρέψουμε όλες αυτές τις πολιτικές, γιατί ο καθημερινός αγώνας είναι μονόδρομος για να μη παραδοθούμε ως λαός, στον κατακερματισμό , στον κοινωνικό κανιβαλισμό , στον εκφοβισμό και στην απόγνωση. παράλληλα δε πρέπει να ενστερνισθούμε και να αναδείξουμε στην πράξη τις αρετές , της συλλογικής δράσης , της συνεργασίας , της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ως προς την δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης κινείται και η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με το από 12/10/2012 έγγραφό της, καλεί όλες τις αποδημικές οργανώσεις στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού που θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας συμπατριώτες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Τέλος αποφασίσθηκε η δημιουργία συντονιστικού οργάνου από την ΠΣΕ με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Αδελφοτήτων που θα συντονίζει την όλη διαδικασία και θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για κάθε συμπατριώτη μας.

Το γραφείο τύπου της ΠΣΕ

ΟΤΟΕ: Νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου αποφάσισε η ΟΤΟΕ για το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων της χώρας. Η συνδικαλιστική οργάνωση που πραγματοποίησε 24ωρη απεργία την Τετάρτη αποφάσισε την συνέχισή της, για την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία συζητείται στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Άμεση διενέργεια αντιλυσσικού εμβολιασμού σε όλους τους αδέσποτους σκύλους και γάτες

Την άμεση διενέργεια αντιλυσσικού εμβολιασμού σε όλους τους αδέσποτους σκύλους και γάτες ζητά από τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά το κρούσμα λύσσας που εμφανίστηκε σε ζώο άγριας πανίδας (κόκκινη αλεπού) σε περιοχή της Κοζάνης.

Με σχετικό έγγραφο που εστάλη από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής υπογραμμίζεται η υποχρέωση των Δήμων να μεριμνούν για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων σκύλων και γατών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους (σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου 4039 (ΦΕΚ. 15/2-2-2012 Τεύχος Α’).
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο αντιλυσσικός εμβολιασμός για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου και των ανθρώπων. Στο ίδιο έγγραφο καλούνται οι Δήμοι να αποστείλουν στοιχεία για τα ζώα που εμβολιάζονται και περισυλλέγονται στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της περιοχής τους, προκειμένου «η υπηρεσία να παρακολουθεί την εξέλιξη της εφαρμογής των μέτρων επιτήρησης κατά της λύσσας, ως υπεύθυνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων της Περιφέρειας Ηπείρου».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, σήμερα (24-10-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο κέντρο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 24χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ένας συνεργός του, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοσικλέτας.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες από κοινού λίγο νωρίτερα, είχαν αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, στα Ιωάννινα.
Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.