Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι αγρότες δεν θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή

Μέσα στην ημέρα αναρτώνται οι πίνακες των δικαιωμάτων ανά ΑΦΜ και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες, σύμφωνα με το οριστικό χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι εκκρεμότητες από το 2008 μέχρι και το 2014
Ωστόσο, απλήρωτοι θα μείνουν οι αγρότες στους οποίους δεν εκδίδεται στην παρούσα φάση τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα δεν εκδίδεται Ατομικός Τίτλος Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης σε γεωργούς, οι οποίοι:

Γιάννης Καραγιάννης: Αποκατάσταση αδικίας - 62 εκ. ευρώ για Επιδόματα Πρόνοιας σε Ομογενείς

Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό για να δοθούν από 01-01-2016 ως επιδόματα στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 02-11-2015, ο Υπουργός Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στην Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, που συνεδρίαζε ειδικά γι αυτό το θέμα, μετά από αίτημα των μελών της και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.
Το επίδομα αυτό έρχεται να αποκαταστήσει, ως ένα βαθμό, τις άδικα κομμένες από τις μνημονιακές συνθήκες, ομογενειακές συντάξεις.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής παραβρέθηκαν, εκ μέρους των Ελλήνων Ομογενών της Αλβανίας, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς και ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Τρίχας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρακτικές εξετάσεις για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β και Ειδικότητας 2 Ομάδων Β, στις 9 Δεκεμβρίου 2015

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β και Ειδικότητας 2 Ομάδων  Β κκ. Αλεξίου Παύλου του Αθανασίου, Αντωνίου Κων/νου του Γεωργίου, Γεωργούλα Κων/νου του Χρήστου, Γιώτη Ιωάννη του Δημητρίου, Ελένη Νεκτάριου του Θεοδώρου, Κοντοδήμου Μιχαήλ του Γεωργίου, Σύγκελου Κων/νου του Ναπολέων, Στύλιου Νικόλαου του Γεωργίου, Ζήση Ευάγγελου του Φιλίππου, Καζαμία Αθανάσιου του Σπυρίδων και Τσιάκαλου Αθανάσιου του Αποστόλου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 9 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα σχετικά παράβολα εξετάσεων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971,
Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174,
Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: g.gkatzianis@php.gov.gr,  ladavou@peartas.gov.gr,   a.katsaiti@php.gov.gr,  i.spiropoulos@php.gov.gr).
Αρμόδιοι υπάλληλοι για την διεξαγωγή των εξετάσεων είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γκατζιάνης και κ. Χρήστος Γεωργούλας (γραφείο 146, Περιφέρεια Ηπείρου, τηλ.: 2651364163).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Διανομή μανταρινιών την Παρασκευή 4 (μετά τις 12:00), την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο ή στα Δημαρχιακά Καταστήματα

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ)

Παρακαλούνται όσοι είναι:
·  Κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του Νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης  ή  
· Ωφελούμενοι του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) να προσέλθουν την Παρασκευή 4/12 και μετά τις 12.00, την Δευτέρα 7/12 και Τρίτη 8/12/2015 στο  Δημαρχείο ή στα Δημαρχιακά Καταστήματα που βρίσκονται στις Δημοτικές ενότητες που ανήκουν σε συνεννόηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να παραλάβουν ποσότητα μανταρινιών.

(Προσοχή όσοι διαθέτουν και  κάρτα αλληλεγγύης και είναι και ωφελούμενοι ( ΤΕΒΑ)  θα παίρνουν μία ποσότητα)

Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για το Ασφαλιστικό

Αριθ. Πρωτ.: 2756
Αθήνα  01-12-2015
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στη συνεδρίασή του στις 30-11-2015 συζήτησε τις σκληρές ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση στα πλαίσια εφαρμογής του 3ου μνημονίου, επικαλούμενη προσχηματικά τη βιωσιμότητά του,  για την οποία  δε φταίνε οι εργαζόμενοι που πλήρωναν ανελλιπώς τις εισφορές τους. Εισφορές που καταληστεύτηκαν από τις μεγάλες απώλειες στο χρηματιστήριο, με τα δομημένα ομόλογα, από το κούρεμα του δημόσιου κρατικού χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και την εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή αλλά και την αδήλωτη μαύρη εργασία.
Η Κυβέρνηση με τη νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος, σε συνέχεια νομοθετικών ρυθμίσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, προχωράει παραπέρα και επιδιώκει να αφαιρέσει από τις τσέπες των συνταξιούχων για το 2016  1,8 δις ευρώ επιπλέων και για τα επόμενα χρόνια να περιορίσει την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση σε μια βασική (εθνική) σύνταξη – φιλοδώρημα.
Στα πλαίσια αυτά αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους με δικαίωμα ολόκληρης σύνταξης στις 12.000 ημέρες ασφάλισης (40 χρόνια), που για τις σημερινές  συνθήκες ελαστικών εργασιακών σχέσεων και υψηλής ανεργίας ειδικά η νέα γενιά καταδικάζεται σε σύνταξη προνοιακού επιδόματος. 
Διαχωρίζει την κύρια σύνταξη σε βασική (εθνική), που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία στο όριο της φτώχειας (380-390 ευρώ) με πρόβλεψη του μνημονίου να συνδέεται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και σε αναλογική που θα διαμορφώνεται από τις ατομικές εισφορές του ασφαλισμένου για όλο τον εργασιακό βίο με μειωμένους συντελεστές αναπλήρωσης και με βάση το προσδόκιμο ζωής, χωρίς καμία εγγύηση από το κράτος για το ποσό αυτό.
Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, του ΕΚΑΣ και των λοιπών προνοιακών επιδομάτων και η ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα υπέρ- ταμείο, με στόχο η αξιόλογη περιουσία των εύρωστων να χρηματοδοτεί τα ελλειμματικά, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η Κυβέρνηση για να εξασφαλίσει για το 2015 και 2016 ποσό 2,5 δις ευρώ, για να πληρωθούν οι πιστωτές, στοχεύει στην αναδρομική εφαρμογή του νόμου και για συντάξεις που έχουν εκδοθεί πριν από 15-20 χρόνια με αποτέλεσμα οι δραστικές μειώσεις όλων των συντάξεων να οδηγήσουν τους συνταξιούχους που με το πενιχρό εισόδημά τους χρηματοδοτούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους σε περαιτέρω φτωχοποίηση.
Με τη νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων και τα λοιπά φοροεισπρακτικά μέτρα, την ακρίβεια και την τεράστια ανεργία η Ήπειρος πλήττεται και θα πληγεί ακόμα περισσότερο. Τα ερειπωμένα χωριά μας βασίζουν την επιβίωσή τους κατά μεγάλο μέρος στη σύνταξη (εισόδημα) των συνταξιούχων, που ζουν ή τα επισκέπτονται τακτικά.
Το Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ερμηνεύοντας και τα αισθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων αποδήμων Ηπειρωτών  καταδικάζει τα νέα ανάλγητα μέτρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και καλούμε τους απόδημους Ηπειρώτες να εκφράσουμε την αντίθεσή μας  αποφασιστικά και οργανωμένα μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις της αποδημίας.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Παρακάλαμος Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τρεις παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο διακινητής, που αναζητείται

Συνελήφθησαν, χθες (01-12-2015) το πρωί στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, τρεις παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, διακινητής, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Κακαβιάς - Ιωαννίνων, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων και διέφυγε πεζός.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω οδηγός του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, δύο άνδρες ηλικίας 39 και 22 ετών και μία 58χρονη γυναίκα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί Ρομά

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 91χρονου ημεδαπού, η οποία έγινε χθες (01.12.2015) το μεσημέρι στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 30, 23 και 28 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 30χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι χθες το μεσημέρι στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι 91χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν από το πορτοφόλι του, το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (164,06) ευρώ.
Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού για απάτη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, τέλη του περασμένου Αυγούστου, ο 35χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 43χρονο ημεδαπό στην Πρέβεζα, δηλώνοντας ψευδώς ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείου και πιστωτικής κάρτας από τράπεζα γερμανικών συμφερόντων.
Με αυτό το πρόσχημα, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των (1200) ευρώ, ως απαιτούμενο για υποτιθέμενα τραπεζικά έξοδα και προμήθεια, με αποτέλεσμα να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά και ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας Πειραιώς σας προσκαλούν στο Αφιέρωμα του αγώνα των Σουλιωτών με αποκορύφωμα τη θυσία του Ζαλόγγου, το Σάββατο στις 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:00

ΓΣΕΕ: Γενική απεργία της ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου