Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση-διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ» στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου


Παρέμβαση-διαμαρτυρία της Κίνησης "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ.-2:00 μ.μ., στην είσοδο της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, για να σταματήσει η ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά.
Η μαζική συμμετοχή μας ας είναι η απάντηση στην κοροϊδία.

Υπάρχει η σκέψη να δρομολογηθεί πούλμαν από την Αθήνα, δηλώστε συμμετοχή στο katharoskalamas1@gmail.com

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-02-2016) το πρωί, στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 64χρονος ημεδαπός και μία 54χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Άρτας (στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας), οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 64χρονο και την 54χρονη να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, μεταφέροντας έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν (ηλικίας από 24 έως 45 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών -διαρρήξεων στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις κλοπές.
Ειδικότερα, ο 17χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας:
κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 07-09-2011, διέρρηξε πόρτα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
κατά το χρονικό διάστημα από 05-10-2013 έως 10-11-2013, διέρρηξε δύο φορές κατάστημα – αποθήκη ενδυμάτων, αφαιρώντας συνολικά διάφορα ενδύματα, κοσμήματα, εργαλεία και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ.
κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 22-11-2013, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσε διάφορα ενδύματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για την παρακολούθηση του φυτοπλαγτόν στις εκβολές Καλαμά

Την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, που έχει οριστεί να γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, τιμούν ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη φιλοξενία της κινητής έκθεσης του Φορέα για την βιοποικιλότητα της λίμνης Παμβώτιδας στο ισόγειο της Περιφέρειας.
 Η λειτουργία της έκθεσης ξεκίνησε σήμερα, παρουσία μαθητών του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, με ξεναγήσεις και διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού εκ μέρους του Φορέα.
 Κατά την έναρξη της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του τόνισε πως η ύπαρξη του νερού είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη και εν γένει τη φύση. 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, που έχει οριστεί να γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, τιμούν ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη φιλοξενία της κινητής έκθεσης του Φορέα για την βιοποικιλότητα της λίμνης Παμβώτιδας στο ισόγειο της Περιφέρειας.
Η λειτουργία της έκθεσης ξεκίνησε σήμερα, παρουσία μαθητών του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, με ξεναγήσεις και διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού εκ μέρους του Φορέα.
Κατά την έναρξη της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του τόνισε πως η ύπαρξη του νερού είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη και εν γένει τη φύση. Αναφερόμενος στο Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδα, είπε ότι η Περιφέρεια έχει άψογη συνεργασία μαζί του και έχουν προχωρήσει μια σειρά μελετών.

Άρτα: Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (01-02-2016) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 19χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Άρτας και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (66,7) γραμμαρίων ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 34χρονη αλλοδαπή για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση για ληστεία

Συνελήφθη, χθες  (01.02.2016) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 34χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση.
Η 34χρονη εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε, εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κέρκυρας, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για ληστεία από κοινού.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

2η συνάντηση ελευθέρων επαγγελματιών που διοργάνωσε το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» και η «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ»

Συνεχίσθηκε χθες η 2η συνάντηση ελευθέρων επαγγελματιών που διοργανώνει το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» και η «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ».
Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες με τις Τράπεζες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, τον «συνεργάσιμο και μη συνεργάσιμο δανειολήπτη» αλλά και τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης».
Επίσης δημιουργήθηκε ομάδα «κατά των πλειστηριασμών» που πρόκειται ν’ αναλάβει δράση και στα Γιάννινα (όπως και γίνεται και σ’ άλλες πόλεις) σε περίπτωση που αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Περισσότεροι από 120 συμπολίτες μας είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην ομάδα αυτή.
Αναμένουμε και άλλες συμμετοχές.
Η συζήτηση συνεχίσθηκε με το κοινό και αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάγκη η παρούσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση ν’ αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό. Δημιουργήθηκε έτσι ο πρώτος «πυρήνας αντίδρασης» με την επωνυμία «ΑΝΤΙΔΡΩ», γύρω από τον οποίο γίνεται προσπάθεια να συσπειρωθούν όλοι οι πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μη, με την αυτονόητη διεκδίκηση: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ!
Άπαντες συμφώνησαν ότι δεν επαρκούν οι παρωχημένοι τρόποι αντίδρασης (απεργίες, συνδικαλιστικά συλλαλητήρια κ.ά.) και ότι θα πρέπει να ανευρεθούν νέοι, πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντίδρασης. Γύρω από αυτό το θέμα ορίσθηκε νέα, 3η συνάντηση, αυτή την φορά με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 και πάλι στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος) με μοναδικό θέμα:
«Έναρξη Κινητοποιήσεων – Έναρξη Αντίδρασης»
Αφήνουμε πίσω τα κόμματα, τις σημαίες, τις ντουντούκες και τα συνθήματα.
Προχωράμε μπροστά!

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ελευθέριος Λάππας

Κοπή πίτας του Συλλόγου Σταυροδρομίου και Τεριαχίου Πωγωνίου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο μεζεδοπωλείο «ΕΚΑΤΗ» στον Ταύρο


Ανακοίνωση-ανοιχτή πρόσκληση

Όπως κάθε χρόνο έχουμε την τιμή να προσκαλέσουμε τα Μέλη και τους Φίλους των συλλόγων, Σταυροδρομίου και Τεριαχίου Πωγωνίου Ιωαννίνων στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016, όπου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30 μ.μ., στο Μεζεδοπωλείο «ΕΚΑΤΗ» οδός Θεσσαλονίκης 248 Ταύρος.
Μετά την Βασιλόπιτα θα ακολουθήσει γεύμα και εν συνεχεία χορός με παραδοσιακά όργανα.
Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ.
Παρακαλώ όσοι θέλετε να παρευρεθείτε δηλώστε έγκαιρα την συμμέτοχη σας στο κιν. 6973218575 κ. Κώστα Παππά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις βοηθών φαρμακείων περιόδου Φεβρουαρίου 2016

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 είναι από 25-01-2016 έως και 08-02-2016.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ την 26-02-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 12-02-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ στο ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ της Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (πίσω από το κτίριο της Ιατρικής) στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου.
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 25-02-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00-15.00 για τα προφορικά και την 26-02-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00-15.00 για τα γραπτά, στην αίθουσα σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ των κτιρίων των τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής και στο Αμφιθέατρο Δ12.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας 2132161610.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το Λύκειο Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Φεβρουαρίου 2016

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 15-02-2016. 
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 22-02-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)  Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208827, 210-8833459 & 210-8216480
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr