Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσαυγίτες έκλεισαν το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς

Αφορμή τα γεγονότα στην Πρεμετή

Το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα έκλεισαν χθες το μεσημέρι μέλη της Χρυσής Αυγής από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Χρήστο Παππά, παρουσία του Χρήστου Ρήγα και του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Όπως αναφέρει η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της, αφορμή για τη διαμαρτυρία ήταν τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή.

Οι Χρυσαυγίτες φώναξαν συνθήματα υπέρ της Βορείου Ηπείρου με κυρίαρχο το «Εκεί εκεί ψηλά στην Πρεμετή σημαία θα υψώσουμε και πάλι ελληνική!».
 
ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Σε εγχείρηση bypass υποβλήθηκε ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος, υπεβλήθη σε πετυχημένη εγχείρηση bypass στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Παρασκευή.
Οι θεράποντες ιατροί του εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας.
Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εντός του μηνός οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες στα οικόπεδα Πατραϊκού, Ιωαννίνων και Κατάκολου

Eντός του μηνός αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρίες για τα οικόπεδα Πατραϊκού, Ιωαννίνων και Κατάκολου, ώστε οι σχετικές συμβάσεις να αποσταλούν προς κύρωση στην Βουλή.
Ολοκληρώνεται, επίσης, η επεξεργασία των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν νότια της Κρήτης, ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Νηογνώμονα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποσόβηση ατυχημάτων που θα έχουν συνέπειες στο περιβάλλον

«Βουτιά» του τζίρου 25% στις θερινές εκπτώσεις

Οι καλοκαιρινές πωλήσεις των καταστημάτων και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο (-25%), αλλά με ελάχιστα μικρότερο ποσοστό μείωσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.
Όπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία, η εικόνα της κίνησης της καλοκαιρινής αγοράς και των εκπτώσεων δεν ήταν ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να διακρίνονται τέσσερις γεωγραφικές ζώνες ή «ταχύτητες» κατανάλωσης.
Στην πρώτη, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταγράφεται μια σταθερή μείωση της τάξεως του 15-20%. Στη δεύτερη στην ηπειρωτική χώρα, μια μέση μείωση 25-35%. Και δυστυχώς στις παραμεθόριες ακριτικές περιοχές μια καταλυτική και μεγάλη μείωση 40-60%.
Οριακή μείωση 5-10% παρατηρήθηκε στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές και σαφής σταθεροποίηση του τζίρου στα περυσινά επίπεδα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, είναι κρίσιμο να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο των εκπτώσεων 2012, όπου ο μέσος όρος μείωσης σε σύγκριση με το 2011 κυμάνθηκε στο -29%, οι φετινές εκπτώσεις παρουσίασαν οριακή βελτίωση, καταγράφοντας χαμηλότερο μέσο όρο μείωσης στο -25%.

Κερασώνας Πρέβεζας: Τροχαίο με μια γυναίκα νεκρή και 3 τραυματίες

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Κερασώνα Φιλιππιάδας Πρέβεζας όταν για άγνωστο λόγο, οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί από την πορεία του και να πέσει σε παρακείμενο αύλακα.
Νεκρή  ανασύρθηκε  μια γυναίκα, ενώ τρεις ακόμη επιβάτες τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Άρτας.
*****

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο θανατηφόρο τροχαίο με νεκρή 68χρονη στον Κερασώνα

Σήμερα στις 12:00, στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (Κερασώνας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία άτομα (ένας 71χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, 68 και 61 ετών), εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τελικά έπεσε σε παρακείμενο αρδευτικό αύλακα ύψους 15 μέτρων.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 68χρονης, ο σοβαρός τραυματισμός του 70χρονου και του 71χρονου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε η 61χρονη.
Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Εκκαθάριση-εξπρές 950.000 δηλώσεων

Στην άμεση εκκαθάριση 950.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων προχωρούν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, από σήμερα μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη.
Οι διαδικασίες έκδοσης και αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φετινών φορολογικών δηλώσεων επιταχύνονται από σήμερα το πρωί, που έληξε οριστικά η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου η αποστολή του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, που αντιστοιχούν στις υποβληθείσες εμπρόθεσμα φετινές φορολογικές δηλώσεις, ώστε το αργότερο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2014 να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους τα 3,6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013 ότι θα εισπραχθούν από την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.
Ωστόσο, η επιτάχυνση των ρυθμών εκκαθάρισης των φετινών δηλώσεων δεν είναι πλέον εφικτό να καλύψει τα προβλήματα που δημιούργησε η πρωτοφανής καθυστέρηση με την οποία ξεκίνησε φέτος η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Καταργούνται φόροι και χρεώσεις υπέρ τρίτων

Στην ολοκλήρωση της καταγραφής των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και φόρων υπέρ τρίτων προχωρεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση με τον νέο Προϋπολογισμό του 2014 να εξαλείψει μεγάλο μέρος των χρεώσεων αυτών κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.
Τέτοιου είδους χρεώσεις υπέρ τρίτων είναι για παράδειγμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ:
Δημοτικά τέλη
Ειδικός φόρος κατανάλωσης
Ειδικό τέλος 5 τοις χιλίοις
Τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας θα λάβει τις επόμενες μέρες τα τελικά απολογιστικά στοιχεία για τα μη ανταποδοτικά τέλη και χρεώσεις από τα οποία θα προκύπτει το τελικό κόστος που θα επωμισθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός από την κατάργηση μέρους των φόρων και χρεώσεων υπέρ τρίτων.

Στο "σφυρί" 20.000 ακίνητα

Σε 20.000 ανέρχονται τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό με την έναρξη άρσης της απαγόρευσης, το 2014.
Πρόκειται για ακίνητα το στεγαστικό δάνειο των οποίων δεν αποπληρώνεται εδώ και χρόνια, ενώ οι ιδιοκτήτες τους διαθέτουν πάνω από 2-3 ακίνητα, αλλά και καταθέσεις αξιώσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Τα 20.000 ακίνητα ανήκουν σε μια δεξαμενή 40.000 ακινήτων τα οποία έχουν στεγαστικό δάνειο και οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες τους «προστατεύονται» από τις διατάξεις του νόμου για τους πλειστηριασμούς καθώς τα έχουν δηλώσει ως πρώτη και κύρια κατοικία, απολαμβάνοντας και τα φορολογικά οφέλη! Οι τράπεζες έχουν ήδη σκανάρει και διασταυρώσει με το TAXIS τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, τα στοιχεία συγκεντρώνονται στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα σταλούν στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Συνολικά, ο αριθμός των στεγαστικών δανείων οι λήπτες των οποίων έχουν εγκαταλείψει την αποπληρωμή, ανέρχεται σε 100.000 (ισάριθμα ακίνητα).
Η ύποπτη κατηγορία είναι τα 40.000, ενώ διαφορετική αντιμετώπιση θα υπάρξει για τους δανειολήπτες των υπολοίπων 60.000 δανείων, καθώς από τον έλεγχο έχει προκύψει πως πράγματι πρόκειται για «πρώτες, κύριες και μοναδικές κατοικίες».

Ο Αμβρακικός στο επίκεντρο της συνάντησης της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Αιτωλοακαρνανίας Νίκης Φούντα, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη

Ο Αμβρακικός στο επίκεντρο συνάντησης Φούντα - Μανιάτη

 Η κίνηση αυτή της βουλευτού γίνεται συνδυαστικά με την πρωτοβουλία που έχει πάρει για την διεξαγωγή διημερίδας μέσα στο φθινόπωρο.
Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη.
Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πρόταση της βουλευτού για την θέσπιση Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου Υδάτων για τον Αμβρακικό, μια πρόταση που έρχεται κατόπιν της άβολης διαπίστωσης ότι ο ρόλος του πολύ σημαντικού αυτού οικοσυστήματος υποβαθμίζεται συστηματικά, ενώ η στόχευση, αντιθέτως, οφείλει να είναι το να συνυπάρξει η οικολογική προσέγγιση με την ανθρωπογενή δραστηριότητα, ώστε αυτή να αναδειχθεί, ακόμη περισσότερο, και ως παραγωγική διαδικασία.
Η κίνηση αυτή της βουλευτού γίνεται συνδυαστικά με την πρωτοβουλία που έχει πάρει για την διεξαγωγή διημερίδας μέσα στο φθινόπωρο, παρουσία της Επιτρόπου Αλιείας κας Δαμανάκη και Ευρωβουλευτών, ώστε για πρώτη φορά να γίνει μια ολοκληρωμένη ανάδειξη των προβλημάτων, σε επιστημονικό, διοικητικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως ώστε να υπάρξουν δεσμεύσεις ως προς τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την σωτηρία του σημαντικού αυτού Κόλπου.

Mε μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές από την Ήπειρο και την Βορειοδυτική Ελλάδα, διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί 1 Σεπτεμβρίου 2013, ο αγώνας δρόμου Άκτιο-Νικόπολη, στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου

Με πολλές συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους άντρες και γυναίκες, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου Άκτιο-Νικόπολη,  στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου.
Δρομείς από την Πρέβεζα, Την Άρτα, τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα, έτρεξαν για πρώτη φορά μια διαδρομή με συμβολικό χαρακτήρα, μήκους περίπου 16 χλμ.
Οι αθλητές πέρασαν μέσα από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και κινήθηκαν  στην παραθαλάσσια περιοχής της Πρέβεζας, από τον Παντοκράτορα προς την Κυανή Ακτή και την παραλία της Πρέβεζας και διέσχισαν μέσω της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Πρεβέζης, τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης  για να τερματίσουν στο εν άλσει προάστειο και το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης χώρο τέλεσης των Ακτιακών αγώνων.
Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Οι πρώτοι 15 που τερμάτισαν είναι οι εξής :
Γεωργοπέτρης  Δημήτρης
Χρήστου Ευάγγελος
Μπέλλος Βασίλης
Κατσαγιάννης Γιώργος
Σαραντάρας μάκης
Μάρκου Ιωάννης
Καραμούτσος Παναγιώτης
Χαλιμάς Αργύρης
Ζώης Ευάγγελος
Γέροντας Αλέξης
Τσουμάνης Παναγιώτης
Βουλιστιώτης Θόδωρος
Τριάντης Κωνσταντίνος
Φλούδας Ευστράτιος
Γκουνέλας Τιμολέων
Τις βραβεύσεις των αθλητών πραγματοποίησαν. ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης οι πρώην Πρεβεζάνοι πρωταθλητές και βαλκανιονίκες Φώτης Κούρτης και Αθηνά Παπαγιάννη , η προιστάμενη της ΛΓ' Εφορείας προιστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων  Πρέβεζας - Άρτας κ. Μερκούρη ,ο πρόεδρος του Ανθρώπολις κ. Ζιάκας καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Φραγκούλης
Οφείλουμε να αναφέρουμε την σημαντική βοήθεια των μελών της ΛΕΚ Πρέβεζας για την σημαντική βοήθεια τους και των υπηρεσιών τους κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα.

Συνελήφθη ένας ομογενής διακινητής, ο οποίος με το αυτοκίνητό του μετέφερε ζευγάρι λαθρομεταναστών, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη Χώρα στον Μεθοριακό Σταθμό Μέρτζανης

Συνελήφθη προχθές (31-08-2013) το μεσημέρι στον Μεθοριακό Σταθμό Μέρτζανης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μέρτζανης, ένας 54χρονος ομογενής διακινητής, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα μας σε ζευγάρι λαθρομεταναστών.
Ειδικότερα, ο 54χρονος διακινητής, μετέφερε με το αυτοκίνητό του, ένα ζευγάρι παράνομων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 39 και 27 ετών, οι οποίοι συνόδευαν και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα μας.
Επίσης, σε βάρος του 39χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Το αυτοκίνητο του διακινητή κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μέρτζανης.

Η Πρέβεζα γιόρτασε χθες τη ...σαρδέλα της, με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς φύλακες

Καλή-χρυσή η γιορτή της σαρδέλας και η τήρηση της παράδοσης, ωστόσο για αρκετούς συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης στο περιθώριο της γιορτής ήταν... μονόδρομος.
Οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Πρέβεζας και εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην είσοδο του πάρκινγκ, ως πράξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες για το ποιοι είναι και τι αντιμετωπίζουν.

Γιορτή σαρδέλας με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις
Η φράση σχολικού φύλακα: «Όλη η ελληνική κοινωνία είναι εν δυνάμει απολυμένοι άνθρωποι», αποτυπώνει αυτό που βιώνουμε όλοι μας, μέρα με την ημέρα.
Εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Πρέβεζας η κα Ιωάννου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Απροειδοποίητα μας έθεσαν σε διαθεσιμότητα. Δεν έγινε καμία αξιολόγηση. Κατάργησαν σε μία νύχτα το θεσμό, που έχει περάσει με κοινοτική οδηγία. Δουλεύουμε 13 χρόνια.
Κάνουμε σημαντικές εργασίες, έχουμε στο πλευρό μας τους καθηγητές και μαθητές και προστατεύουμε από εξωσχολικά στοιχεία-ναρκωτικά κ.α».