Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ: Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή.



ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ: Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Για «καραμπινάτη απάτη» καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άιχελ, για τα στοιχεία που έδωσε στην Ε.Ε. σχετικά με το έλλειμμα.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Χανς Άιχελ, ο οποίος ήταν ο Γερμανός υπουργός που υπέγραψε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζει ότι «αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του Α.Ε.Π.- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη».

Σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σρέντερ λέει ότι «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000» και διευκρινίζει ότι τότε όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία, ότι η στατιστική της υπηρεσία της δεν ήταν ό,τι καλύτερο και ότι δεν πληρούσε το κριτήριο του Μάαστριχτ για το συνολικό έλλειμμα.

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Διέψευσε τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας.


ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Διέψευσε τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας.

Διέψευσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά από την άλλη υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες, να υλοποιηθεί ο νόμος που προβλέπει την πρόσληψη περίπου 740 νέων εργαζομένων.

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: Εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών υγρών καυσίμων.


ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: Εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών υγρών καυσίμων.

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνο Ρόβλια και ήδη εστάλη στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Δημήτρη Ρέππα, για συνυπογραφή, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τις «Διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Απαιτήσεις συμμόρφωσης, καταγραφής, λειτουργίας και διασφάλισης των μετρήσεων και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10,9 εκατ. ευρώ στις νομαρχίες για το οδικό δίκτυο.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10,9 εκατ. ευρώ στις νομαρχίες για το οδικό δίκτυο.

To ποσό των 10,9 εκ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2010 κατανέμει προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, του υπουργείο Εσωτερικών προς κάλυψη δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου τους.

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr

ΒΙΒΛΙΟ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΑΛΕΞΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΒΙΒΛΙΟ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΑΛΕΞΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Πρεσβύτερος ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ

"Όταν υπηρετούσα ως ιεροδιδάσκαλος στην Καστάνιανη Πωγωνίου με απασχόλησε το μοναστήρι του Μακραλέξη.
Πικραινόμουν απ’την πλήρη εγκατάλειψή του και πάντα ήλπιζα ότι τελικά δεν θα χαθεί.
Στις 24 Αυγούστου του 2000 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, της Καστάνιανης και της Κάτω Λάβδανης, η οποία προκάλεσε μεγάλη καταστροφή, τόσο στα δάση όσο και στα σπίτια.
Υπήρξαν ακόμα και ανθρώπινα θύματα.
Το δυσάρεστο αυτό γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθεί επιτέλους και το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ακριτική αυτή περιοχή.
Έτσι ανακαινίστηκε και το μοναστήρι του Μακραλέξη.
Ο σημερινός επισκέπτης του μοναστηριού εντυπωσιάζεται κι εύχεται να βρεθούν άνθρωποι, οι οποίοι θα συνεχίσουν την από πολλά χρόνια διακοπείσα μοναχική παράδοση".
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Κεντρική διάθεση:
Πρεσβ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ
441 00 ΚΟΝΙΤΣΑ
τηλ. 26550-22788
__________________________________
Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε βιβλία μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου
dtatsis1@gmail.com

ΠΗΓΗ: http://dtatsis.blogspot.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 11:00 μ. μ.

ΜΑΡΜΑΡΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έφτασε στα όρια του.


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έφτασε στα όρια του.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλημμύρισαν καλλιέργειες, σε επιφυλακή για πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι κατά τόπους καταιγίδες που σημειώθηκαν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκάλεσαν χθες αρκετά προβλήματα σε όλο το Νομό Ιωαννίνων.
Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου υπήρξαν καταπτώσεις και καθιζήσεις, ενώ υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις προσωρινής διακοπής ρεύματος κυρίως σε χωριά, ενώ για αρκετή ώρα έμειναν εκτός λειτουργίας και οι πομποί αναμετάδοσης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων.

Προβλήματα από καθιζήσεις υπήρξαν στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου και ειδικότερα στο Ζάβροχο, όπου χθες βράδυ από πτώση δένδρου διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία. Προσωρινή διακοπή συγκοινωνίας από κατολισθήσεις υπήρξε και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του Νομού, ενώ τα μηχανήματα εργάζονταν συνεχώς για τον καθαρισμό των δρόμων.

Πλημμυρισμένες είναι οι καλλιέργειες και τα αγροκτήματα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, στην Κόνιτσα και στον κάμπο του Άνω Καλαμά.
Το ευτύχημα είναι ότι από σήμερα οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις υποχωρούν. Σήμερα προβλέπεται ασθενής βροχή και για αύριο Κυριακή νεφώσεις, που θα δώσουν «ανάσα» για την αποστράγγιση των υδάτων.
Ωστόσο νέα ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται για το βράδυ της Κυριακής, με μικρότερη όμως διάρκεια από αυτές των τελευταίων 24ωρων.

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Η «ΔΩΔΩΝΗ» θα παραμείνει συνεταιριστική.


ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Η «ΔΩΔΩΝΗ» θα παραμείνει συνεταιριστική.

Την βούλησή του να παραμείνει σε συνεταιριστικά χέρια η «Δωδώνη» εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Σημείωσε όμως, πως το Υπουργείο ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την επιχείρηση, τη στιγμή που εντείνεται η αγωνία των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων για το μέλλον της.
«Τη θέλουμε ναυαρχίδα της αγροτικής ανάπτυξης» είπε ο Υπουργός, ο οποίος μίλησε για την εθνική στρατηγική για τη φέτα, μια υπόθεση που υποστηρίζεται από πολλές πλευρές, καθώς συμβάλλει στην ανόρθωση της ελληνικής κτηνοτροφίας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 11:00 μ. μ.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Οι τιμές για το φόρο ακίνητης περιουσίας.


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Οι τιμές για το φόρο ακίνητης περιουσίας.

Τις τιμές οικοπέδου ανά τ.μ. για τις περιοχές του Δήμου Πωγωνίου, στις οποίες δεν έχει εφαρμογή το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για τιμές, οι οποίες όμως θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα φυσικά πρόσωπα, για το έτος 2010.
Στο Δήμο Πωγωνίου οι τιμές είναι οι ακόλουθες:

Άνω Καλαμά: 8,00 €,
Άνω Πωγωνίου: 5,50 €,
Δελβινακίου: 2,00 €,
Καλπακίου: 11,00 €,
Κοιν. Λάβδανης: 4,55 €,
Κοιν. Πωγωνιανής: 4,00 €.

ΔΩΔΩΝΗ: Αύξηση της παραγωγής φέτας το 2011.


ΔΩΔΩΝΗ: Αύξηση της παραγωγής φέτας το 2011.

Η διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» θα επιχειρήσει για το 2011 να αυξήσει την παραγωγή φέτας, προκειμένου να εισέλθει ακόμη πιο δυναμικά στις ξένες αγορές.
Προμηθευόμενη γάλα και από άλλες περιοχές της Ηπείρου αναμένεται πως θα προσθέσει περίπου 1.000 τόνους στην τελική παραγωγή με ευεργετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και στα αποτελέσματά της.
Όσον αφορά στη σχέση της με τους παραγωγούς, για το ζήτημα των τιμών της πρώτης ύλης, έχει αποφασιστεί να δοθεί εκκαθάριση τιμής στους κτηνοτρόφους, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Παράλληλα, η διοίκηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρές αυξήσεις στις τιμές παραγωγού, μέχρι 5 λεπτά/λίτρο, ανάλογα με το είδος του γάλακτος.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των υπαλλήλων.


ΔΗΜΟΣΙΟ: Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των υπαλλήλων.

Με τη μισθοδοσία του μήνα Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το σύστημα Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).Η Ε.Α.Π. αποτελεί το μοναδικό φορέα πληρωμής, όχι μόνο των τακτικών αποδοχών αλλά και των πάσης φύσεως πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών, του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και των λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τον Δεκέμβριο, οι μισθολογικές αμοιβές για περισσότερους από 200.000 αμειβομένους του Δημοσίου καταβάλλονται και καταγράφονται, για πρώτη φορά, σε κεντρική, ηλεκτρονική βάση δεδομένων, επιτρέποντας τον έλεγχο, την επεξεργασία και την ανάλυση στοιχείων σχετικά με το ύψος και την δομή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την ολική ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α..
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχή Πληρωμής:
- επιτυγχάνεται ο ακριβής προσδιορισμός των δαπανών που αφορούν στη μισθοδοσία του δημοσίου τομέα γενικά,
- δημιουργείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων και διευκολύνεται ο δημοσιονομικός σχεδιασμός της εκάστοτε εισοδηματικής πολιτικής,
- διασφαλίζεται η διαφάνεια στην καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών και απολαβών του προσωπικού του δημοσίου τομέα,
- διευκολύνεται και ισχυροποιείται ο έλεγχος νομιμότητας των αμοιβών από τις επιφορτισμένες με αυτό το έργο υπηρεσίες,
- αναμένεται σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, καθώς θα ελέγχεται πλέον ηλεκτρονικά το προβλεπόμενο ανώτατο όριο απολαβών κατά περίπτωση, αλλά και θα είναι δυνατές παντός είδους διασταυρώσεις στοιχείων,
- μειώνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται με την πληρωμή των αποδοχών και έτσι εξοικονομούνται χιλιάδες ώρες εργασίας,
- απλοποιούνται διαδικασίες και αυξάνεται η διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφόρων πληροφοριακών συστημάτων.
Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν τα εξής:
- Οι αμειβόμενοι που πληρώνονται σήμερα μέσω της ΕΑΠ είναι 202.025
- Από αυτούς οι 5.536 δεν έχουν απογραφεί (2,7%). Σημειώνεται πως θα δοθεί ευκαιρία σε όσους δικαιολογήσουν το γεγονός της μη απογραφής τους, να απογραφούν. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ε.Α.Π. θα σταματήσει την καταβολή της μισθοδοσίας τους.
- Η διάρθρωση των αμοιβών ανά Υπουργείο του οποίου η μισθοδοσία καταβλήθηκε είναι η παρακάτω. Σημειώνεται ότι τα παρακάτω στοιχεία αποτυπώνουν τις αμοιβές που καταβάλλονται μέσω Ε.Α.Π. και όχι τυχόν φορείς ή υπηρεσίες των Υπουργείων που δεν έχουν ακόμη, ενταχθεί στην Ε.Α.Π..
Για τις περιπτώσεις εκείνες που θα διαπιστωθεί ότι έχουν καταβληθεί αμοιβές και αποζημιώσεις κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, το Υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει την επιστροφή των αναλογούντων ποσών και θα κινήσει κάθε σχετική διοικητική έρευνα και νομική διαδικασία.

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για δύο προγράμματα.


ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για δύο προγράμματα.

Από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και οι άνεργοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για να ενταχθούν στα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Σχετικά με τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες που απασχολούν έως 1 άτομο προσωπικό θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα για την πρόσληψη 40.000 ανέργων με την επιδότηση των εισφορών. Διάρκεια του προγράμματος είναι από 6 έως 18 μήνες και αφορά στην υποστήριξη της επιχείρησης στην διάρκεια απουσίας λόγω κυοφορίας, λοχείας, ή φροντίδας παιδιών.
Το πρόγραμμα για την πρόσληψη 25.000 ανέργων αφορά στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία του οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.oaed.gr

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: Εν αναμονή της χρηματοδότησης



ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: Εν αναμονή της χρηματοδότησης

Την δέσμευση του υπουργείου Ανάπτυξης πως θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων εξασφάλισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βενζινοπωλών κατά την διάρκεια συνάντησης την περασμένη Τετάρτη. Η ανακοίνωση της υπογραφής της ΚΥΑ για τις προδιαγραφές εγκατάστασης των συστημάτων (αν και ακόμη αναμένεται η υπογραφή του υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα), αίτημα που είχε καταθέσει ο κλάδος εδώ και αρκετό καιρό, είχε προκαλέσει την αντίδραση των βενζινοπωλών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προδιαγραφές εγκατάστασης, αλλά και το κόστος που στη σημερινή οικονομική συγκυρία κρίθηκε δυσβάσταχτο.
Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα συνδέει τη δεξαμενή του πρατηρίου με την αντλία και δίνει ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία για την ποσότητα του υγρού καυσίμου (βενζίνης, πετρελαίου) που αγοράστηκε από το πρατήριο και πουλήθηκε, χωρίς να μπορεί να αποκρύψει καμία ποσότητα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Νομού Ιωαννίνων κ. Κολόκα Παντελή, οι αντιρρήσεις του κλάδου σχετικά με την τοποθέτηση του συστήματος αφορούσαν το γεγονός πως επιλέγονται μόνο τα πρατήρια και όχι συνολικά η αγορά των καυσίμων. Θα έπρεπε αυτό το σύστημα να τοποθετηθεί από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών μέχρι τα βυτία και τα πρατήρια, ώστε να γίνεται παρακολούθηση από την πηγή μέχρι και τον τελικό καταναλωτή.
Στόχος είναι η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων που έχει ως αποτέλεσμα την φοροδιαφυγή, που αγγίζει ακόμη και το 1 δις. ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Κολόκας, από τη στιγμή που δεν ελέγχεται συνολικά η αγορά των καυσίμων δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, παρά μόνο μια συγκεκριμένη μονάδα.
Η δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου πως θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση αποτέλεσε έστω και μερικώς μια «ανάσα» για τους βενζινοπώλες, που θεωρούν πως το κόστος εγκατάστασης του συστήματος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σύμφωνα με τον κ. Κολόκα μόνο η κεντρική κονσόλα του συστήματος υπολογίζεται στα 7.000 ευρώ, ενώ το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με τις δεξαμενές και τις αντλίες που έχει ένα πρατήριο.
Νέα ενημέρωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες σχετικά με την εξεύρεση της χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις η τοποθέτηση του συστήματος θα γίνει πιθανότατα τμηματικά και θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2011.