Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κατατακτήριες Εξετάσεις στην ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων

Αιτήσεις για την εισαγωγή στην ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων με κατατακτήριες εξετάσεις γίνονται δεκτές από 1/11/2011 ως 15/11/2011.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:
-Αίτηση
-Ακριβές αντίγραφο πτυχίου
-Πιστοποιητικό Αναλυτικής βαθμολογίας
-Πιστοποιητικό γεννήσεως
-Φωτοαντίγραφο ταυτότητας
Η επιλογή γίνεται με βάση το βαθμό πτυχίου των υποψηφίων. Δεκτοί γίνονται απόφοιτοι ΑΕΙ (Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων), ΑΤΕΙ (Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων), ΑΕΑ (Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών), ΑΕΣ (Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών) και απόφοιτοι Σχολών υπερδιετούς φοιτήσεως.

MARC: Το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Σε  δημοσκόπηση για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», το 45% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ενώ το 41,7% τάσσεται υπέρ της προκήρυξης εκλογών και το 10,3% υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 5 στους 10 (54,85)πάντως εκτιμούν πως η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει περιθώρια να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική. Στην έρευνα η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου 7,15%.

Αναλυτικά:
ΝΔ: 22,2%
ΠΑΣΟΚ: 15,15%
ΚΚΕ: 8,2%
ΛΑΟΣ: 5,8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ –ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,3%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 1,6%.

ALCO: Yπέρ μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών

79% λάθος Παπανδρέου το δημοψήφισμα
78% οι Έλληνες θέλουν το Ευρώ
7,5 % μπροστά η Ν.Δ.


 Yπέρ μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης τάσσεται το 52% των πολιτών σε δημοσκόπηση για το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ενώ το 36% τάσσεται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 22,5%
ΠΑΣΟΚ: 15%
ΚΚΕ: 7,8%
ΛΑΟΣ: 5,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,75%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ –ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,2%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 0,9%.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ζήτησε άμεσα εκλογές

Εκλογές άμεσα ζήτησε με νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, το απόγευμα του Σαββάτου. Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι προσπαθεί «να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του» και ότι χτες ευτέλισε το Κοινοβούλιο, καθώς ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί, αλλά δεν παραιτήθηκε, τουλάχιστον όχι ακόμη, όπως είπε.
Απευθυνόμενος στο ακροατήριο του Ευρωπαίκού Λαϊκού Κόμματος, από το οποίο πιέζεται να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου, είπε: τη δανειακή σύμβαση τη δεχόμαστε, τους στόχους τους δεχόμαστε, τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε, όπως ακριβώς έκανε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
Όμως υπάρχουν και πολιτικές που δεν δουλεύουν, και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Στο φως όλα τα δεδομένα για το πετρέλαιο στα Γιάννενα


Σε ποια σημεία της Ηπείρου έχουν γίνει ως σήμερα έρευνες, ποιες ήταν οι δυσκολίες, ποιες δυνατότητες ανοίγονται Σπάνια δεδομένα για την έρευνα πετρελαίου στα Γιάννενα, την Ήπειρο και το Ιόνιο, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον Γύρο Παραχωρήσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων με τη μέθοδο της ανοιχτής πρόσκλησης (open door) σε τρεις περιοχές της χώρας (Πάτρα, Κατάκωλο, Ιωάννινα), το υπουργείο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του αναλυτική περιγραφή τεχνικών, γεωτεκτονικών και γεωγραφικών δεδομένων για κάθε περιοχή (δείτε εδώ). Στην ανάρτηση αυτή περιλαμβάνονται ανάμεσα στα άλλα, το νομικό πλαίσιο που διέπει τις έρευνες, τα βασικά γεωλογικά χαρακτηριστικά των τριών περιοχών καθώς επίσης και χάρτες με την ακριβή θέση όλων των γεωτρήσεων που έχουν γίνει σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές της χώρας, καθώς και των βασικών μεγεθών, επιλεγμένων σεισμικών γραμμών, οι οποίες περιγράφουν τα γενικά χαρακτηριστικά των σεισμικών ερευνών που έχουν ήδη διεξαχθεί κατά το παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.
Οι χάρτες αυτοί μάλιστα δημοσιεύονται για πρώτη φορά, και πλέον έχει κάθε ενδιαφερόμενος τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να έχει στη διάθεσή του προς αξιολόγηση τα βασικά metadata σεισμικών γραμμών και γεωτρήσεων των περιοχών αναφοράς.
Το περιεχόμενο όλης της ανάρτησης, που είναι διαθέσιμο τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου τόσο οι Έλληνες επιστήμονες του χώρου και οι αντίστοιχοι θεσμικοί φορείς τους, όσο και οι ενδιαφερόμενες διεθνείς εταιρείες διεξαγωγής σεισμικών ερευνών, να μπορούν να αξιολογήσουν το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει.
Δηλαδή, πλέον όποιος ενδιαφέρεται έχει στη διάθεσή του στοιχεία που θα του δώσουν ή όχι κίνητρο να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα των ερευνών σε μία περιοχή.
Επιπλέον, όπως σημειώνει το υπουργείο στόχος της ανάρτησης, εκτός από την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών, είναι να διαμορφώσει το πρώτο δημόσια και δυναμικά διαρκώς ενημερούμενο Σύστημα Πληροφοριών Δυναμικού Υδρογονανθράκων στη χώρα. Αυτό θα βοηθήσει και στην υποχώρηση της φημολογίας ότι δήθεν η Ελλάδα «πλέει σε πετρέλαιο» και ότι «υπάρχουν λόγοι» που δεν επιτρέπουν τις γεωτρήσεις.


Στα Γιάννενα
Μελετώντας κανείς του χάρτες, βλέπει ότι στο νομό Ιωαννίνων έχουν γίνει ως σήμερα ερευνητικές γεωτρήσεις στο Δελβινάκι, στη Λάβδανη (3), στην περιοχή του Καλπακίου (Δήμητρα 1 και 2), στον Παρακάλαμο, τη, Βροσίνα, τη Δραγοψά και τη Λίπα. Ακόμα σε διάφορες θέσεις στον Αγ. Γεώργιο στα βόρεια της Άρτας, στις θέσεις Αρχάγγελος 1 και 2 στα παράλια της Πρέβεζας και σε Μαζαρακιά και Φιλιάτες στη Θεσπρωτία.
Στο ιστορικό των ερευνών στην Ελλάδα, ιδιαίτερη θέση κατέχει ο πρώτος διεθνής γύρος παραχωρήσεων περιοχών το 1996. Παραχωρήθηκαν τελικά τέσσερις περιοχές στη Δυτική Ελλάδα: ΒΔ Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία στην εταιρεία Τriton και Ιωάννινα και Δ. Πατραϊκός κόλπος στην εταιρεία Enterprise Oil που ερεύνησε όπως είναι γνωστό στο Καλπάκι όπως είπαμε. Επενδύθηκαν 85 εκατ. €. σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, όπως όμως σημειώνεται στον απολογισμό του υπουργείου, οι έρευνες δεν απέδωσαν, αλλά και οι γεωτρήσεις δεν έφθασαν το βάθος που προέβλεπαν οι αρχικές συμφωνίες.
Δεν διερευνήθηκαν δύο σημαντικοί στόχοι, σημειώνεται χαρακτηριστικά:
Στα Ιωάννινα με την εγκατάλειψη της βαθιάς γεώτρησης (4.000 μ.) λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων από την εταιρεία και στο Δ. Πατραϊκό κόλπο όπου δεν εκτελέστηκε η προγραμματισμένη γεώτρηση λόγω αποχώρησης της εταιρείας. Οι εταιρίες τελικά αποχώρησαν το 2000-2001.


Ενδιαφέρουσα περιοχή
Το Βόρειο Τμήμα της Ηπείρου και τα Γιάννενα στο βόρειο τμήμα τους θεωρούνται «ενδιαφέρουσα περιοχή για βαθείς στόχους σε έντονα ορεινό ανάγλυφο». Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί υψηλού κόστους σεισμική και γεωτρητική έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαιοπιθανών γεωλογικών στόχων σε μεγάλα βάθη (> 4.000 μ.).
Η γεώτρηση σε μία μεγάλη πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους (υψηλές πιέσεις) και η περιοχή επεστράφη από την κοινοπραξία που είχε τα δικαιώματα όπως σημειώθηκε ήδη.
Η ανακάλυψη κοιτάσματος υδρογονανθράκων στους βαθείς αυτούς στόχους, θα αναβαθμίσει εντυπωσιακά το πετρελαϊκό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή της Δ. Ελλάδος. Πρώτες εκτιμήσεις για εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα ανέρχονται σε 50-80 ΜΜbbls. Η περιοχή αξιολογείται θετικά και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω και της γειτονίας της με την Αλβανία η οποία διαθέτει ανάλογα πετρελαϊκά συστήματα, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Για τα γεωλογικά δεδομένα της περιοχής σημειώνεται ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων τα δεδομένα προέρχονται από τη γεώτρηση Demetra-1 στο Καλπάκι.
Ο στόχος της γεώτρησης στη θέση Demetra-1 υπήρξε πολύ φιλόδοξος, καθώς αποσκοπούσε στο να διατρήσει για πρώτη φορά την Τριαδική εβαποριτική ακολουθία. Στο βάθος των 4.000μ οι σεισμικές καταγραφές είχαν δείξει την ύπαρξη ενός δόμου άλατος. Μετά τη διάτρηση της ασβεστολιθικής ακολουθίας της Ιόνιας ζώνης, και ενώ ήδη η γεώτρηση βρισκόταν στους Τριαδικούς εβαπορίτες, παρατηρήθηκαν πολύ μεγάλες πιέσεις οι οποίες δεν επέτρεψαν τη συνέχιση της γεώτρησης και η οποία εγκαταλείφθηκε στο βάθος περίπου των 4.000μ. Έτσι, ο τελικός σκοπός της γεώτρησης δεν επιτεύχθηκε, καταλήγει ο απολογισμός.
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και το σημειώνει και το υπουργείο, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει ερευνηθεί σωστά και μεθοδικά για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Είναι δηλαδή μια «αραιή» όπως λέγεται περιοχή, άρα υπάρχουν περιθώρια για έρευνες.
Οι σεισμικές έρευνες είναι η μέθοδος για να υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για το αν υπάρχει πετρέλαιο, τι ποιότητας είναι κι αν είναι αντλήσιμο και αξιοποιήσιμο.
Χωρίς αυτές τις έρευνες που συνιστούν στην ουσία γεώτρηση κανένας σχεδιασμός δεν προχωρά. Αντίθετα, η φημολογία ή οι ενδείξεις που μπορεί να υπάρχουν από κάποια συγκριτικά δεδομένα (όπως η ύπαρξη κάποιων πετρωμάτων κλπ) δεν συνιστούν απόδειξη ύπαρξης κοιτασμάτων. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο βήμα να προχωρήσουν οι έρευνες που έχουν προκηρυχθεί.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

Άτυπη στάση πληρωμών στην Ελλάδα

Σε άτυπη εσωτερική στάση πληρωμών για τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες έχει οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών η καθυστέρηση της καταβολής της 6ης δόσης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης ύψους 8 δισ. ευρώ.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι η έγκριση κονδυλίων μόνο για τα άκρως απαραίτητα, ενώ ακόμα και αν είναι επιτυχής η έκβαση της δημοπρασίας των εξάμηνων εντόκων γραμματίων την προσεχή Τρίτη, δεν θα ενισχύσει τα ταμιακά διαθέσιμα, αφού θα αναχρηματοδοτηθεί παλαιότερη έκδοση τίτλων που λήγουν.
Η κατάσταση στα δημόσια ταμεία επιδεινώνεται και από τη μείωση που εξακολουθούν να εμφανίζουν τα δημόσια έσοδα. Τον Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 7% και η «μαύρη τρύπα» έφτασε στο ποσό των 2,4 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον τελευταίο στόχο του ΥΠΟΙΚ λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και κυρίως της παράτασης που χορηγήθηκε για τις πληρωμές των εισφορών.
Το ύψος των ταμιακών διαθεσίμων έχει εξανεμιστεί δεδομένου ότι η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ έπρεπε να καταβληθεί κανονικά εντός του Σεπτεμβρίου.
Όμως μεσολάβησε η άτακτη φυγή της τρόικας τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου, μετά τις διαφωνίες με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, καθυστέρησε η επάνοδός της και η έκδοση της έκθεσης που άναβε το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Παρ' όλα αυτά και παρά την έγκριση από το άτυπο Eurogroup, καθώς αποτελεί μέσο πίεσης από την πλευρά των δανειστών προς την κυβέρνηση, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ενώ εσχάτως τη χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης για την ψήφιση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης, το κείμενο της οποίας ακόμα είναι άγνωστο.
Σε όλη αυτή την περίοδο, στο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου η κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του Δημοσίου γίνεται με τα εισπραττόμενα έσοδα, αλλά επειδή οι δαπάνες είναι υψηλότερες των εσόδων χρησιμοποιούνται με φειδώ και τα ταμιακά αποθέματα. Στο τέλος του Αυγούστου τα ταμιακά αποθέματα του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν 4,8 δισ. ευρώ, αλλά σήμερα κινούνται στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

ΙΚΑ: Στους 32.000 οι «μαϊμού» συνταξιούχοι

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η διοίκηση.


Τριάντα δυο χιλιάδες «άφαντους» συνταξιούχους εμφάνισε η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω των τραπεζών, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό περί, τις 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες. Η διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα στους «ξεχασιάρηδες» να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος να απογράφονται και να εισπράττουν τη σύνταξη τους.
Ωστόσο και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν 32.000 ανυπόγραφοι συνταξιούχοι.
Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος τους αναζητούν και το ενδιαφέρον εστιάζεται στα αποτελέσματα του ετήσιου ελέγχου καταβολής των συντάξεων που διενεργείται από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων, το τελευταίο πεντάμηνο του 2011, που συμπίπτει χρονικά με την απογραφή των συνταξιούχων μέσω των τραπεζών, δηλώθηκαν 34.000 περισσότεροι θάνατοι από όσους δηλώθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο του 2010.
Στελέχη του Ιδρύματος πιστεύουν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος έχει δηλώσει επανηλλειμένα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα ποσά αυτά ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Αρνήθηκε την πρόταση Παπανδρέου


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ.  Γιώργου Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.


ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πάνω από διακόσια τριάντα πέντε (235) κιλά κάνναβης.


Συνελήφθη σήμερα (04-11-2011) το πρωί στην περιοχή Κώτσικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μία ημεδαπή, ηλικίας 39 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή Κώτσικα Θεσπρωτίας και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Σε αστυνομικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε η 39χρονη ημεδαπή, βρέθηκαν εκατόν ογδόντα επτά (187) δέματα με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (235.398) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ


ΝΗΣΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Ο πρωθυπουργός στις 12 το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας στήριξης.



Για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.
Η συνάντηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου, γίνεται για να τον ενημερώσει για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Επιστρέφει στην ΚΟ η κα Κατσέλη.

 153 ψήφους υπέρ!!!

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση, καθώς από τους 298 βουλευτές που παρίσταντο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, οι 153 ψήφισαν θετικά.
«Ναι» ψήφισαν η κα Βάσω Παπανδρέου και η κα Εύα Καϊλή, που μέχρι και πριν από λίγες ώρες αμφισβητείτο για το αν θα στήριζαν την κυβέρνηση, ενώ απούσες από τη διαδικασία ήταν και η κα Μιλένα Αποστολάκη και η κα Έλσα Παπαδημητρίου.
Μάλιστα, η κα Λούκα Κατσέλη που στήριξε με την ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση, επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά από απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Η απόφαση του πρωθυπουργού έγινε γνωστή μετά από επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο.