Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Άρτα: Έκρυβαν 22 κιλά κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, περίπου (22) κιλά κάνναβης
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών 
Περίπου (22) κιλά κάνναβης εντόπισαν, σήμερα  το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από έλεγχο στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 79 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (στο ύψος της Συκούλας), το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μεταξύ του χώρου των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του οχήματος, είκοσι πέντε (25) δέματα, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (21.914) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης, βάρους (21.914) γραμμαρίων
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 31χρονου, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
έξι κινητά τηλέφωνα
τα χρηματικά ποσά των (815) ευρώ και (38.100) λεκ Αλβανίας
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 7 Απριλίου

24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο «αντιασφαλιστικό έκτρωμα» της κυβέρνησης.

Μεταφέρεται την Τρίτη 3 Μαΐου, η αργία της Πρωτομαγιάς

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, μεταφέρεται η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Τρίτη 3 Μαΐου, αφού φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.

Με αυτό τον τρόπο για τον δημόσιο τομέα και για μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, δημιουργείται 4ημερο λόγω του Μεγάλου Σαββάτου, της Κυριακής του Πάσχα, της Δευτέρα του Πάσχα και τώρα πια και της πρωτομαγιάτικης αργίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκέντρωση ειδών διατροφής, ιματισμού και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων

Από την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η συλλογή των ειδών διατροφής, ιματισμού και ατομικής υγιεινής για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων που διαμένουν στα τέσσερα Κέντρα φιλοξενίας της Ηπείρου.
Προκειμένου η παροχή της βοήθειας να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική καλούνται οι φορείς, σύλλογοι, ομάδες εθελοντών, εταιρείες καθώς και οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν, να λάβουν υπόψη τους τη λίστα που ακολουθεί, η οποία προέκυψε από την καταγραφή των πραγματικών αναγκών τους για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Τα προσφερόμενα είδη θα παραλαμβάνονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στο κτήριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφεία 128 και 129) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8: 00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 26510-87128 και 26510-87129.
ΤΡΟΦΙΜΑ:
Γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας
ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
γάλα εβαπορέ

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου (28-3-2016)

Αποφάσεις για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και γνωμοδοτήσεις επί Μ.Π.Ε. έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:
«Στερέωση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου»,  προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Ανακατασκευή Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου Προσήλιου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψήνας» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Άρτας με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη

Συνάντηση εργασίας είχαν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, η Βουλευτής, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρταίων κ.κ. Κων/νος Πατήλας και Γιώργος Καραγεώργος, ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης και ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, στα γραφεία της Π.Ε. Άρτας.
Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης – συζήτησης που έγινε παρουσία του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Δέδε, ήταν η καταγραφή των προβλημάτων της Π.Ε. Άρτας που σχετίζονται με τις βασικές υποδομές. 
Η συνάντηση είχε διερευνητικό χαρακτήρα & έγινε αναφορά στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς Α’ βαθμού ΟΤΑ της περιοχής και θ’ ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις με διευρυμένη, κατά περίπτωση συμμετοχή, προκειμένου να γίνει περαιτέρω στοχοποίηση, εξειδίκευση και ιεράρχηση των δεδομένων της παραπάνω καταγραφής.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα για την καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής γλώσσας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Πωγωνίου, με  απόφασή του στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) και την Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας» με προτεινόμενη ημερομηνία την 20η Μαΐου.
   Πρόκειται για μια κορυφαία πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά του Ελληνισμού στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και στοχεύει στην προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.
      Η Ελληνική γλώσσα και ο Ελληνικός πολιτισμός, συνιστούν την ουσία του Ελληνισμού, των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών του. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με  αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια.

   Αποτελεί καθήκον για όλους μας, να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, διακινητές ποσοτήτων ηρωίνης

Σε κρύπτη πίσω από το τιμόνι του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με (1) κιλό και (300) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, σήμερα (28-03-2016) μετά τα μεσάνυχτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 49 και 27 ετών, διακινητές ποσοτήτων ηρωίνης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κατασχέθηκαν:

  • δύο συσκευασίες περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (1.300) γραμμαρίων, οι οποίες βρέθηκαν σε κρύπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου (πίσω από το τιμόνι)
  • μία συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (500) γραμμαρίων, που βρέθηκε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (370) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Μείωση 25% στις αναπηρικές συντάξεις

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις αναπηρικές συντάξεις σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», θα επιβληθεί μείωση της τάξης του 25%. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος μείνει ανάπηρος ύστερα από 15 χρόνια δουλειάς θα λάβει επίδομα αντί σύνταξης.
Η μείωση θα γίνεται -όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο- με τους παρακάτω δύο τρόπους:
1. Με τον νέο ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (και των αναπηρικών) με βάση ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο και τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, όπως επιβάλλει το προωθούμενο σχέδιο. Για παράδειγμα ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με 67% αναπηρία, ο οποίος σήμερα λαμβάνει ολόκληρη την αναπηρική σύνταξη, με το νέο σχέδιο θα λαμβάνει τα τρία τέταρτα της σύνταξης. Το ίδιο θα ισχύσει και για παλιό ασφαλισμένο του ΙΚΑ με 20ετία.
2. Με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67% ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει μόνο το 50% της εθνικής σύνταξης, ενώ με ποσοστό αναπηρίας από 67% έως 79% θα λαμβάνει το 75% της εθνικής σύνταξης. Δηλαδή, αν κάποιος ατυχής μείνει ανάπηρος ύστερα από 15 χρόνια δουλειάς θα λάβει επίδομα αντί σύνταξης.

ΠΗΓΉ: www.newsbeast.gr

Στην «τσιμπίδα» της εφορίας τα ΙΧ με αξίες λιανικής από 15.000 ευρώ!

Ριζικές αλλαγές στην φορολογία των αυτοκινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο με στόχο να αυξήσει τα έσοδα από τον κλάδο τα οποία καταγράφουν πτώση πάνω από 1,3 δις. ευρώ στην τελευταία δεκαετία. Ειδικότερα τα έσοδα από τον το Τέλος Ταξινόμησης, τον ΦΠΑ αλλά και τον Φόρο Πολυτελείας ανήλθαν σε μόλις 260 εκατ. ευρώ το 2015 τη στιγμή που το 2005 τα αντίστοιχα έσοδα ξεπέρασαν το 1,5 δις. ευρώ. Αντίθετα τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας την τελευταία 10ετία σημείωσαν μεγάλη αύξηση καθώς από τα 550 εκατ. ευρώ που ανήλθαν το 2005 πέρσι κυμάνθηκαν σε περίπου 1,07 δις. ευρώ. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας εστιάζεται στη μείωση που καταγράφουν τα συγκεκριμένα έσοδα την τελευταία 5ετία. Ειδικότερα τα πέντε τελευταία χρόνια έχουν χαθεί πάνω από 400 εκατ. ευρώ ενώ τα χρέη των ιδιοκτητών αυτοκινήτων από Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε πάνω από 252 εκατ. ευρώ κάτι το οποίο «μεταφράζεται» σε περίπου 870.000 ΙΧ.


Κτίσματα Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (27.03.2016) το πρωί στη διασταύρωση Κτισμάτων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 44χρονος υπήκοος Κοσσόβου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναν 28χρονο υπήκοο Κοσσόβου και μία 33χρονη υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου. 

Η ώρα της φορολογικής δήλωσης

 Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών «φόρτωσε» το πρόγραμμα για να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις των εισοδημάτων και των κερδών του 2015 και περιμένει τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των διατάξεων που ψήφισε η Βουλή για την απαλλαγή των ανέργων από τα τεκμήρια διαβίωσης και την κοινή δήλωση όλων όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης για να ανοίξει την «πύλη» στο σύστημα Taxis.
Εφέτος πάνω από 6.000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
Όσοι κατέχουν ακίνητα από τα οποία προκύπτουν εισοδήματα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας), ενώ όσοι ασκούν ατομικώς επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα οφείλουν να συμπληρώσουν πρώτα το Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα). Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου.
Οι φορολογούμενοι για να αποφύγουν λάθη και παραλείψεις που ενδεχομένως κοστίσουν σε πρόσθετους φόρους, πρόστιμα και ταλαιπωρία πριν και κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα σημεία: