Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-0

Δύο δοκάρια η ΑΕΚ

ΠΑΣ Γιάννινα και  ΑΕΚ έμειναν στη "λευκή ισοπαλία" στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αρκετές ευκαιρίες και η  ΑΕΚ δύο δοκάρια (Λιβάγια, Τσόσιτς), ο αλλά γκολ δεν είχε καμία εκ των δύο ομάδων κι έτσι αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) για τη 2η αγωνιστική της Super League.
Έτσι όπως πήγε το ματς, πιθανότατα και οι δυο έμειναν ικανοποιημένοι απ’ αυτό το 0-0.
Άλλωστε και οι δυο ομάδες, είχαν τις απουσίες τους.
Ο ΠΑΣ έπαιζε με προβλήματα στην άμυνα και στα σέντερ φορ. Ενώ η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τον Λάζαρο, ούτε τον Λόπες, ούτε τον Αλμέιδα, είχε τον Μάνταλο στον πάγκο με πυρετό και έχασε στην πορεία με τραυματισμό και τον Τσιγκρίνσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Γαρουφαλιάς (79' Βιδάλ), Νικολιάς (18' Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης (90+2' Καρανίκας), Γιάκος
ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25' Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82' Τρίστασον), Λιβάγια, Κλωναρίδης (62' Μάνταλος)

Ικανοποίησε και επικράτησε ο Αγροτικός Αστέρας στο φιλικό με τον Α.Ο. Ανατολής (1-0)

 
Ένα ακόμη δυνατό τεστ το απόγευμα της Κυριακής, για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά στο γήπεδο Παρακαλάμου με αντίπαλο με τον Α.Ο. Ανατολής.
Οι γηπεδούχοι παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο επικράτησαν του Α.Ο. Ανατολής  με 1-0 και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε κύπελλο και πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο Αγροτικός Αστέρας αντιμετωπίζει για την πρώτη φάση του κυπέλλου εντός έδρας τον Αστήρ Αμφιθέας, ώρα 17:00.

Ξεκίνησε η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2017 η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν τον φόρο σε πέντε δόσεις, την πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου.
Από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ 2017 προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
- Βεβαιώθηκε συνολικό πόσο φόρου ύψους 3,153 δισ. ευρώ
 Από αυτά, τα 2,6 δισ. ευρώ είναι ο κύριος φόρος και τα 629 εκατ. ευρώ συμπληρωματικός
-Σε 6.297.453 φυσικά πρόσωπα (βεβαίωση για δηλώσεις με ποσό φόρου πάνω από 1 ευρώ) βεβαιώθηκε συνολικά ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικός φόρος ύψους 2,704 δισ. ευρώ.

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για κλοπή ψαριών από ιχθυοτροφική μονάδα στα Κολομόδια Άρτας

Συνελήφθη, χθες (26-08-2017) αργά το βράδυ στα Κολομόδια Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 51χρονο, ο οποίος χθες το βράδυ στα Κολομόδια Άρτας, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσε από ιχθυοτροφική μονάδα ψάρια (οξύρυγχους), τα οποία μετέφερε με βάρκα με σκοπό να τα μεταφορτώσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
τα κλεμμένα ψάρια, βάρους -79- κιλών και -800- γραμμαρίων, τα οποία και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους
μία βάρκα και
ένα δίχτυ ψαρέματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη, χθες (26-08-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκοπους πυροβολισμούς.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο 24χρονος ενώ οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με πιστόλι κρότου-αερίου.
Το παραπάνω όπλο κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστών στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων

Μάχη   με τις φλόγες των ανδρών της Π.Υ Ιωαννίνων με την πολύτιμη  συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη  έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στην παλιά χωματερή Δουρούτης, με το μέτωπο να  φτάνει  γρήγορα στον οικισμό του Ασβεστωχωρίου.
Η φωτιά απείλησε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στάβλους, χωρίς  ευτυχώς  μέχρι στιγμής να καταγραφούν απώλειες περιουσιών των κατοίκων.

Όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες επιχειρούσαν σε πύρινες εστίες στο βουνό στο Ασβεστοχώρι.

Οι ιβαράδες του Αμβρακικού, αλιευτές και φύλακες του φυσικού μας πλούτου

ps
Ψαρεύουν σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά ιχθυοτροφεία της Ελλάδας- η λιμνοθάλασσα της Λογαρού, εκεί που εκβάλλει ο Άραχθος ποταμός στον Αμβρακικό κόλπο, είναι ένα φυσικό λιβάδι αλιευμάτων και ταυτόχρονα ένας σημαντικός υγροβιότοπος. Οι αργυροπελεκάνοι, ένα από τα σπανιότερα είδη πουλιών στον κόσμο, ρίχνουν την σκιά των τεράστιων φτερών τους χιλιάδες χρόνια στα ρηχά αλλά «εύφορα» νερά του. Οι ψαράδες του συνεταιρισμού δύο χωριών του Αμβρακικού έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα της εκμετάλλευσης αλλά και την ευθύνη της προστασίας αυτού του υφάλμηρου τόπου που, ενώ μοιάζει με αγγελοπουλικό κινηματογραφικό σκηνικό, θρέφει με τον φυσικό του πλούτο τις οικογένειες τους εδώ και πολλές γενιές.

Οι σημερινοί ψαράδες του συνεταιρισμού Κορωνησίας- Καλογερικού εξακολουθούν να προσπορίζονται από τη λιμνοθάλασσα (Λογαρού) με τις ίδιες τεχνικές και μεθόδους που εφάρμοζαν και οι πρόγονοί τους. Τα ιβάρια, μικρά «κομμάτια» της θάλασσας του κόλπου που περιφράσσονται από τον άνθρωπο και συνδέονται με τη λιμνοθάλασσα μέσω μεγάλων αυλάκων, λειτουργούν διαχρονικά ως φυσικά ιχθυοτροφεία. Μόνο το υλικό στα πλέγματα αυτών των μεγάλων «κλουβιών» άλλαξε- από τη δεκαετία του ’80 το καλάμι άρχισε να αντικαθίσταται από μέταλλο.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 3ο χμ της Επαρχιακής Οδού Δαφνούλας-Βουβοποτάμου Θεσπρωτίας (περιοχή Προδρόμι)

Το Σάββατο 26-08-2017 και ώρα 03:30΄, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Δαφνούλας – Βουβοποτάμου Θεσπρωτίας (περιοχή Προδρόμι), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Συνελήφθη 28χρονη ημεδαπή για κλοπή από σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες (25-08-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, μία 28χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η 28χρονη, χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα, έγινε όμως αντιληπτή και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο «Ζωσιμάδες» για τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθµίσεις, πέριξ του Εθνικού σταδίου Ιωαννίνων ‘‘Οι Ζωσιµάδες’’, ενόψει της τέλεσης ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθληµα της SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, της 2ης αγωνιστικής, µεταξύ των οµάδων
Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., την Κυριακή 27-08-2017 και ώρα 21:30.
Ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων
Α) Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 52 παρ.2, 44 και 109 του Ν. 2696 / 99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε - αντικαταστάθηκε και ισχύει.
2. Το άρθρο 420 Π.Κ.
3. Την υπ’ αρίθµ. 6786/ 17/1680120 από 25-08-2017 αναφορά –πρόταση του Τ.Τ. Ιωαννίνων.
4. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισµού.
Β) Αποσκοπώντας στην οµαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας πεζών και οχηµάτων,
πέριξ του Εθνικού σταδίου Ιωαννίνων ‘‘Οι Ζωσιµάδες’’, ενόψει της τέλεσης ποδοσφαιρικού αγώνα για
το πρωτάθληµα της SUPER LEAGUE περιόδου 2017 - 2018, της 2ης αγωνιστικής, µεταξύ των οµάδων
Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.:
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Ά ρ θ ρ ο 1ο
 Την προσωρινή απαγόρευση της στάθµευσης των οχηµάτων, επί των οδών Φώτου Τζαβέλλα,
Πουτέτση (από τη συµβολή µε την οδό Σταδίου, έως τη συµβολή µε την οδό ∆οσίου), Μαγγένου
(Μιχαήλ Αγγέλου), Πινδάρου, Μιχαηλίδη, Γυµνασιάρχου Μάναρη, Σταδίου, την Κυριακή 27-08-2017 και από ώρα 15:00, έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα.
 Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχηµάτων, επί των οδών Φώτου Τζαβέλλα,
Πινδάρου, Μιχαηλίδη, Γυµνασιάρχου Μάναρη, Σταδίου, την Κυριακή 27-08-2017 και από ώρα
17:00, έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Ά ρ θ ρ ο 2ο
 Η τοποθέτηση προσωρινής σήµανσης θα γίνει µε ευθύνη – µέριµνα του Τµήµατος Τροχαίας
Ιωαννίνων, το οποίο εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων µέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας,
εφόσον απαιτηθεί.
Ά ρ θ ρ ο 3ο
 Οι παραβάτες της παρούσας τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99
(Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και µε τις εκάστοτε ισχύουσες
διατάξεις.
Ά ρ θ ρ ο 4ο
 Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήµατα άµεσης ανάγκης.
Ά ρ θ ρ ο 5ο
 Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δηµοσίευση της, σύµφωνα µε το άρθρο 109 του
Ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτηση της στο διαδίκτυο σύµφωνα µε το άρθρο 4 Ν.3861/2010, την

τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήµανσης και την παρουσία τροχονόµων του Τµήµατος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 2017, τη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 8.30' πρωινή, με εκκίνηση και τερματισμό τη Πράμαντα

Ο Άθλος Τζουμέρκων mountain bike, θα γίνει για δέκατη έκτη χρονιά  στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, την Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου 2017.
Θα διοργανωθεί από τον  Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.
Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων   θα είναι  η κεντρική πλατεία των Πραμάντων.
Συγκεκριμένα θα διεξαχθεί  αγώνας 75 χιλιομέτρων,  με 2500μ συνολική υψομετρική, με την ονομασία Athlos Tzoumerkon 2017 MTB Marathon race 75 km, ο οποίος είναι κυριολεκτικά ο γύρος του βουνού των Τζουμέρκων.
Περνά από απίστευτα μέρη και κινείται κυρίως σε στενούς δασικούς δρόμους (62%).
Υπάρχουν φυσικά κάποια  χιλιόμετρα σε άσφαλτο (16%) και κάποια σε μονοπάτια (21%) για να ολοκληρωθεί η διαδρομή.
Επίσης θα διεξαχθεί και μικρότερος αγώνας με την ονομασία Athlos Tzoumerkon   2017 mtb fun race 27 km, με 950μ συνολική υψομετρική.
Διαδρομές
Δείτε  τις διαδρομές και τα υψομετρικά προφίλ.
Οι διαδρομές θα είναι οι εξής.
Athlos Tzoumerkon 2017 Marathon race 75 km
Athlos Tzoumerkon 2017 fun race 27 km
Σταθμοί ανεφοδιασμού-Όρια χρόνου
Οι σταθμοί ανεφοδιασμού, θα είναι πλήρεις  με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα όπως: νερό, αθλητικά αναψυκτικά, Cola, αλμυρά μπισκότα, γλυκά μπισκότα κ.α.
Για λόγους προστασίας του  περιβάλλοντος, δεν θα δίνεται  μπουκάλι νερού από τους σταθμούς.
  Όσοι αθλητές θέλουν να έχουν μαζί τους νερό κατά την διάρκεια του αγώνα (από σταθμό σε σταθμό) θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό υδροδοχείο το οποίο θα γεμίζεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού.
Δείτε στον χάρτη για τον αγώνα Athlos Tzoumerkon 2017 Marathon race 75 km,
που θα είναι οι παρακάτω σταθμοί ανεφοδιασμού και τα όρια χρόνου:
Σ.Ε.Α 1 (Σκέζα- Άγναντα), υψόμετρο 770m, 13 km.
Σ.Ε.Α 2 (Καταρράκτης),  υψόμετρο 890m, 22 km ,όριο χρόνου 3 ώρες.
Σ.Ε.Α 3 (Άγιος Κοσμάς), 1140m,  32 km, όριο χρόνου 4 ώρες.
Σ.Ε.Α 4 (Βουλγαρέλι-απογείωση)), υψόμετρο 1380m, 40 km, όριο χρόνου 5 ώρες
 Σ.Ε.Α 5 (Θεοδώριανα),  υψόμετρο 1370m, 51 km, όριο χρόνου 6 ώρες.
Σ.Ε.Α 6 (Αυχένας Μελισσουργών),  υψόμετρο 1840m, 58 km.
Σ.Ε.Α 7 (Πηγή Αγκάθι), 1240m,  65 km. 

Όριο χρόνου τερματισμού για τον αγώνα Athlos Tzoumerkon 2017 Marathon race 75 km 9 ώρες.
Δείτε στον ΧΑΡΤΗ για  τον αγώνα Athlos Tzoumerkon   2017 fun race 27 km,
που θα είναι οι παρακάτω σταθμοί ανεφοδιασμού:
Σ.Ε.Α 1 (Σκέζα), υψόμετρο 770m, 13 km
Σ.Ε.Α 2 ( Ανεμότρυπα), υψόμετρο 890m, 20 km
Όριο χρόνου τερματισμού για τον αγώνα Athlos Tzoumerkon 2017  fun race 27 km 5 ώρες.
Πρόγραμμα αγώνων.
(Πράμαντα)
Σάββατο 16/09/2017
 17:00 – 21:00
Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση / μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα.
Κυριακή 17/09/2017
 07:00: Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση
08:30: Εκκίνηση αγώνων.
Κατηγορίες αθλητών-Απονομές.
Όταν τερματίσουν οι αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και θα απολαύσουν ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.
Οι απονομές θα ξεκινήσουν  στις 13:00  με πρώτο τον αγώνα Athlos Tzoumerkon   2017 fun race 27 km και  αργότερα τον  μαραθώνιο αγώνα Athlos Tzoumerkon 2017   Marathon race 75 km.
Θα βραβευθούν οι τρείς καλύτεροι/ες αθλητές/τριες ανά κατηγορία, με κύπελλο ο πρώτος/η, μετάλλια οι υπόλοιποι.
Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι ανδρών και γυναικών γενικής καθώς και: Α1, Γ1 (18 – 29 ετών), Α2, Γ2 (30-39ετών), Α3, Γ3 (40 – 49ετών), Α4, Γ4 (50 ετών & άνω).
Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές.
Αθλητές που έχουν βραβευτεί στη  γενική κατάταξη, δεν θα βραβευτούν  για δεύτερη φορά  στις επιμέρους κατηγορίες.
Δήλωση συμμετοχής
Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει για την συμμετοχή του και αποδέχεται τους  όρους συμμετοχής του αγώνα που αναφέρονται αναλυτικά στους Κανονισμούς αγώνα της προκήρυξης.
Οφείλει να σεβαστεί τους όρους συμμετοχής, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.
Πακέτο συμμετοχής
Με την συμμετοχή του ο αθλητής εξασφαλίζει τις παρακάτω παροχές του πακέτου συμμετοχής.
– Σημαντικά δώρα στους νικητές της γενικής κατάταξης  και των ηλικιακών κατηγοριών.
– Αριθμός συμμετοχής με εκτυπωμένο το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στους έγκαιρα δηλωθέντες.
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
– Επτά  σταθμοί ανεφοδιασμού στα 75 km και δυο στα 27 km,  με νερά, cola, αθλητικά αναψυκτικά, μπισκότα.
– Μπουφές στην ενημέρωση του Σαββάτου και τον τερματισμό της Κυριακής με παραδοσιακά καλούδια/προϊόντα της περιοχής.
– Αναμνηστικό τεχνικό finisher t-shirt.
– Αναμνηστικό μετάλλιο.
– Ιατρικές υπηρεσίες.
– Φωτογραφίες.
Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να δηλώσετε συμμετοχή
1. Διαβάστε τους Κανονισμούς αγώνα.
2. Κατεβάστε  για τον αγώνα  την Υπεύθυνη  Dilosi athlos tzoumerkon mtb 2017, συμπληρώστε την, υπογράψτε την και στείλτε την μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση tzoumerkamagia@gmail.com
3.Κάντε κλικ στο Δήλωση συμμετοχής  και συμπληρώστε στην ηλεκτρονική δήλωση τα στοιχεία σας.
Η παραλαβή του αριθμού σας θα γίνεται στην γραμματεία του αγώνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, της απόδειξης τραπέζης από την πληρωμή της συμμετοχής σας και εφόσον έχετε συμπληρώσει και υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν στις 10/09/2017 στις 22:00.
Έγκυρα δηλωμένοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως την δήλωση συμμετοχής και έχουν πληρώσει το αντίστοιχο ποσό.
Το κόστος συμμετοχής είναι:
25 ευρώ (περιλαμβάνει 24% Φ.Π.Α)για τον αγώνα των 75 χιλιομέτρων,
15 ευρώ (περιλαμβάνει 24% Φ.Π.Α) για τον αγώνα των 27 χιλιομέτρων,
το ποσό συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνική Τράπεζα IBAN GR 220110 3590 0000 35900 331626 (δικαιούχος Θεοχαρόπουλος Ιωάννης του Θεοφάνη) εντός 2 ημερών.
Μετά τις 2 ημέρες η εγγραφή σας θεωρείται άκυρη.
Προσοχή. Η κατάθεση θα πρέπει να είναι ονομαστική για να μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη.
Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν τον καταθέτη και η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη αν το ποσό της κατάθεσης είναι μικρότερο του κόστους συμμετοχής.
Εμείς διασταυρώνουμε την σωστή πληρωμή και ενεργοποιούμε την συμμετοχή σας εντός 24 ωρών.
Επιστροφές χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής είναι δυνατές εφόσον γίνει ενημέρωση έως και 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών.
Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.
Τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα δεν θα γίνει καμία εγγραφή.
Συμμετοχές:
Έως 04/09/2017 13 50΄22΄΄simmetoxes
Γενικές πληροφορίες-Επικοινωνία
Ο ταξιδιώτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε υπέροχους παραδοσιακούς  ξενώνες και ξενοδοχεία, τα οποία εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για μια πολυτελή και φιλική διαμονή  όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και  cafe-bar.
Ο λάτρης της φύσης,  μπορεί να περιηγηθεί στα υπέροχα ελατοδάση, να περπατήσει σε δασικά μονοπάτια και  να κάνει ποδήλατο βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές μέσα στο δάσος.
Να ανακαλύψει τη μαγεία  της τέχνης των παλαιών πέτρινων μονοπατιών και γεφυριών.
Να επισκεφθεί το ποτάμι, τον μοναδικό Άραχθο με τα πεντακάθαρα νερά, να δει τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών του, να ψαρέψει πέστροφα, να κάνει rafting.
Τα Τζουμέρκα είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές  αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.
Ένας τόπος με σεβασμό στην  παράδοση, φιλόξενος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που αξίζει να γνωρίσετε.
Όσοι ενδιαφέρονται για χορηγία στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.
Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες).
Φροντίστε εγκαίρως για την διαμονή σας, γιατί οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία είναι λιγοστά στα παραδοσιακά χωριά των Τζουμέρκων.
Δείτε που θα μείνετε στον σύνδεσμο: Δήμος Βορείων Τζουμέρκων
Εάν δεν βρίσκετε που να μείνετε, ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα την πρόσβαση, την διαμονή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6945 247715, 6947 634197.

Δείτε τι έγινε πέρσι στον σύνδεσμο Άθλος Τζουμέρκων 2016

www.mountain-sports.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, διοργανώνει Ηπειρώτικη μουσική βραδιά και γλέντι, τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00', στην Πλατεία Ηρώων (δημαρχείο) Άνω Λιοσίων

Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, σας προσκαλεί στην Ηπειρώτικη μουσική βραδιά και γλέντι, που διοργανώνει τη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 & ώρα έναρξης 21:00' στην Πλατεία Ηρώων (δημαρχείο) Άνω Λιοσίων.
Συμμετέχουν οι  μουσικοί:
Γρηγόρης Καψάλης,
Σταύρος Καψάλης,
Σάββας Σιάτρας,
Παγώνα Αθανασίου,
Γιάννης Παπακώστας,
Κώστας Μήτσης,
Λευκοθέα Φιλιππίδη.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε παρέα!!!
Είσοδος ελεύθερη.
Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Φυλής!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (29-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (30-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (31-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (01-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Κυριακή (03-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Η αφαίρεση των αμυγδαλών βελτιώνει την ποιότητα ζωής των παιδιών

Η αφαίρεση των αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) αυξάνει σημαντικά στα παιδιά την ποιότητα του ύπνου και μειώνει επαρκώς τα επεισόδια λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού τουλάχιστον κατά τον πρώτο χρόνο μετά το χειρουργείο.
Αυτό αναφέρει νέα επιστημονική μελέτη από το VanderbiltUniversityMedicalCenterστις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στο PEDIATRICS(AmericanAcademyofPediatrics) τον περασμένο Ιανουάριο.
Μάλιστα στα συμπεράσματα της μελέτης οι αμερικανοί επιστήμονες  τονίζουν ότι «η αφαίρεση των αμυγδαλών θα πρέπει να γίνεται την περίοδο που δεν υπάρχουν πολλές λοιμώξεις, οι οποίες  θα μπορούσαν, είτε να αναβάλουν την επέμβαση, είτε να ταλαιπωρήσουν το παιδί μετεγχειρητικά και  όταν το παιδί δε χάνει  πολύτιμο χρόνο  από την σχολική του εκπαίδευση».
«Μια τέτοια περίοδος είναι αυτή στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από την έναρξη της νέας σχολική περιόδου και των μαθημάτων, καθώς η ανάρρωση από την επέμβαση είναι σύντομη» αναφέρει  χαρακτηριστικά ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Αρτόπουλο η αμυγδαλεκτομή γίνεται με διπολική διαθερμία, Laserή ραδιοσυχνότητες και το χειρουργείο διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία μόλις  1 ημέρα  και στην συνέχεια επιστρέφει σπίτι του.