Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου: Οπλοφόροι τραυμάτισαν σπάνια είδη αρπακτικών

Η κυνηγετική οικογένεια εκφράζει σύσσωμη τον αποτροπιασμό, την οργή και την αγανάκτηση της προς τους ασυνείδητους οπλοφόρους που πυροβόλησαν τρία σπάνια μεταναστευτικά πτηνά.
Τόσο τα περιστατικά που προκάλεσαν το θάνατο ενός γύπα στο όρος Τόμαρος και ενός Καυγαετού στο Καλπάκι, όσο αυτό με τον τραυματισμό ενός φιδαετού στο Αμπελοχώρι του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καταδικάζονται από την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, με κατηγορηματικό τρόπο και χωρίς τον παραμικρό αστερίσκο.
Πρόκειται για ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, με φυσικούς αυτουργούς, άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των «οπλοφόρων» και όχι των κυνηγών.
Είναι προφανές, ότι δεν πρόκειται για συνειδητοποιημένους κυνηγούς, αλλά για ασυνείδητους οπλοφόρους, που δεν ανήκουν καν στην κατηγορία των λαθροθήρων, γιατί ακόμη και αυτοί, έχουν σκοπό να καρπωθούν το θήραμά τους, σε αντίθεση με τους δράστες των δύο περιπτώσεων, που θέλησαν να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην σκοποβολή.
Πρόκειται για κοινούς εγκληματίες της άγριας πανίδας και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το συμψηφισμό των αγροτικών ενισχύσεων με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΓΑ επιβεβαίωσε ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος

Σε ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, στην Γ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ  επιβεβαίωσε πως θα γίνουν περικοπές στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, σε όσους  έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στον ΟΓΑ.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, θα γίνει συμψηφισμός των αγροτικών ενισχύσεων με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΓΑ.
Μάλιστα επικαλέστηκε το δεδικασμένο που υπάρχει σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων χωρών, ενώ επεχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα λέγοντας ότι αφορά πολύ λίγους παραγωγούς και ότι στο σύνολο των 2,7 δις ευρώ που θα λάβουν οι αγρότες ως πληρωμές μέχρι το τέλος του χρόνου τα ποσά που θα παρακρατηθούν είναι μόλις 1,5%.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου: Επιμνημόσυνη δέηση στο Χάνι Δελβινακίου, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ώρα 17:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Θα θεωρήσουμε μεγάλη τιμή να παρευρεθείτε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικός πεσόντες άνδρες του Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.
    Η τελετή θα λάβει χώρα στο Mνημείο Πεσόντων στο Χάνι Δελβινάκι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17:00.
    Οι τοπικές Αρχές και οι οργανώσεις της Αποδημίας θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο των Πεσόντων.
Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου Θα γίνουν ομιλίες για την ηρωική επέτειο.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ο Δήμος Πωγωνίου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις. 
   Η παρουσία σας και συμμετοχή σας θα αποτελέσει τιμή και χαρά για όλους τους Πωγωνήσιους.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας


Γρηγόρης Άρμπυρος      Χρήστος Οικονομόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη  21η   Οκτωβρίου  2014   και ώρα  18.00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ορισμός μελών Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.
2. Ορισμός μελών Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.
3. Ορισμός μελών Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης.
4. Ορισμός μελών Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης.
5. Ορισμός Εκπροσώπων στο Δ.Σ. του αναγκαστικού συνδέσμου Διαχ/σης Στερεών αποβλήτων 1ης Δ.Ε. Π.Η. [Νομός Ιωαννίνων].
6. Ορισμός μέλους στην 3μελή Επιτροπή χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λαϊκών Αγορών.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός-μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε σκοπό τη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Διαπιστώθηκε μεταφορά σε αυτοκίνητο επτά (7) συνολικά αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (16-07-2014) το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιείται στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (στο ύψος του Λούρου), οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, προκειμένου να το ελέγξουν, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό στο πόδι.
Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα, ο δράστης εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν συνολικά επτά αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Συρίας και τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ως άνω αλλοδαποί, επιβιβάστηκαν στο εν λόγω όχημα στην περιοχή της Άρτας, με σκοπό να μεταφερθούν στην Πρέβεζα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, για την ανακάλυψη και σύλληψη πιθανών συνεργών του διακινητή.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 28 ετών, για κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Ο 35χρονος ημεδαπός, διέθετε προς πώληση κλεμμένα χρυσαφικά στον 28χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου
Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, δύο περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια που είχαν διαπραχθεί στις αρχές του μήνα σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Σε έρευνες στο ενεχυροδανειστήριο και στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ένα πιστόλι
Συνελήφθησαν, προχθές (15-10-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράνομης οπλοκατοχής.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει και έναν 27χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, ο 35χρονος δράστης μετέβη σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηγουμενίτσα και παρέδωσε κλοπιμαία στον 28χρονο ιδιοκτήτη, τα οποία δεν κατέγραψε στο σχετικό βιβλίο αγοραπωλησιών αργυροχρυσοχοΐας.
Σε έρευνα στο ενεχυροδανειστήριο και στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
κοσμήματα και άλλα τιμαλφή (λίρες, χρυσά σκουλαρίκια, σταυροί και δαχτυλίδια), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
το χρηματικό ποσό των (6.535) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των χρυσαφικών.
ένα πιστόλι, των 6 mm.
χαρτονομίσματα σε δραχμές.
σημειώσεις σχετικά με τις συναλλαγές.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών, που είχε διαπράξει ο 35χρονος δράστης μαζί με τον 27χρονο συνεργό του, στις αρχές του μήνα, σε σπίτια στην Ηγουμενίτσα και το Κανάλι Πρέβεζας. Μέρος από τα ανωτέρω κατασχεθέντα, αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες, ενώ ερευνάται η προέλευση των υπολοίπων κλοπιμαίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις κλοπών. 

Songs for Kommeno στην Αθήνα. Πλημμύρισε από συγκίνηση το κατάμεστο θέατρο του Goethe-Institut Athen την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Τραγούδια για το Κομμένο» στην Αθήνα
Gunter Baby Sommer: μάχεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο

 Πλημμύρισε από συγκίνηση το κατάμεστο θέατρο του Goethe-Institut Athen όταν ανέβηκαν στη σκηνή ο Gunter Baby Sommer με τους συνεργάτες του Σαβίνα Γιαννάτου, Φλώρο Φλωρίδη, Ευγένιο Βούλγαρη και Σπήλιο Καστάνη. Όρθιοι οι καλλιτέχνες απέδωσαν με τη μικρή τους σιγή τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλουμε στη μνήμη των 317 θυμάτων του Κομμένου, που στις 16 Αυγούστου 1943 δολοφονήθηκαν με τον πιο ειδεχθή τρόπο από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

8η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Πανζαγορισιακός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 19-10-14/16:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Α.Ο. Ζωοδόχος- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 19-10-14/16:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Σ. Καλπακίου-Θύελλα Ελεούσας 18-10-14/16:00) εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Προοδευτική Περάματος 19-10-14/16:00), για την 9η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 

ΓΗΠΕΔΟ  ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 (00:00)  
Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)  
Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:00)  
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)  
Κυριακή 19  Οκτωβρίου 2014
Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:00)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)    
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)     
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:00)   

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:00)      
2. Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (16:00)   
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00)   
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:00)   
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:00)   
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (17:00)  
Κυριακή 19  Οκτωβρίου 2014
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (16:00)     
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)   

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  (16:00)   

Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης για τα πρόσφατα επεισόδια ποδοσφαιρικού αγώνα

Αριθ. Πρωτ. 78

Εν Δελβινακίω τη 16η Οκτωβρίου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις υποψηφίων οδοντοτεχνιτών έτους 2014

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Οδοντοτεχνιτών έτους 2014 για τις Εξετάσεις για την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος ορίζεται η 24/10/2014.
 Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας.
   Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας οδοντοτεχνίτη ορίστηκαν ως ακολούθως:
A. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την 06-11-2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεώτερη απόφαση.Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ/Β/1755).
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Λυγιά Πρέβεζας: Συνελήφθη ημεδαπός για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη την Τετάρτη (15-10-2014) το πρωί στην Λυγιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 43χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 43χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (137.457,83) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 41χρονου ημεδαπού δυνάμει εντάλματος σύλληψης για μεταφορά παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη την Τετάρτη (15-10-2014) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος ημεδαπός, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.