Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Μειώσεις στα χωριά, χαράτσια στις πόλεις με τον ΕΝΦΙΑ

Ποιοι πληρώνουν περισσότερο φόρο

Νέο αλαλούμ βρίσκεται προ των πυλών με φόντο τον ΕΝΦΙΑ. 
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει δεσμευθεί για παράταση πληρωμής κατά ένα μήνα, ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν. 
Και αυτό διότι στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζονται φόβοι ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια τα μικρά ή μεγάλα λάθη που έχουν γίνει στο σχεδιασμό του φόρου, αλλά και στη συμπλήρωση των δηλώσεων Ε9.
Η λύση που ετοιμάζουν από το υπουργείο για τις αβελτηρίες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους 4.000 οικισμούς που καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά, αφήνει ανοιχτά πολλά προβλήματα.

ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δημοτική βραδιά, την Τετάρτη 13 Αυγούστου

Δημοτική βραδιά, την Τετάρτη 13 Αυγούστου στο Μαζαράκι Πωγωνίου.

ΠΟΝΤΙΚΑΤΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 15 Αυγούστου

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντικάτων «Η παράδοση», σας προσκαλούν στο ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 στις Ποντικάτες Πωγώνιου.

Μετά τη θεία λειτουργία θα παρατεθεί το καθιερωμένο κοινό τραπέζι στον περίβολο του σχολείου και γλέντι έως  αργά το βράδυ.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθησαν, χθες (09-08-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο, για το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε δηλωθεί κλοπή την 08-08-2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εκδηλώσεις μνήμης στο Ζάλογγο, την Κυριακή 10 Αυγούστου

Την Κυριακή 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Σουλιωτισσών που τον Δεκέμβρη του 1803, κυνηγημένες από τον Αλή Πασά προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό και να βρουν τραγικό θάνατο μαζί με τα παιδιά τους στην Ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου.
Οι εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας ξεκινούν στις 8:00 το πρωί περιλαμβάνουν Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή και επιμνημόσυνη δέηση.
Η ομιλία για το ιστορικό της ημέρας θα γίνει από την Φιλόλογο Ελευθερία Αγγέλη – Παπαϊωαννίδη.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας.

ΒΟΥΤΕΣ: Τάισμα μικρών και μπανάκι

Τάισμα μικρών και μπανάκι

Κτίσματα Πωγωνίου: Ημερίδα με θέμα «Πολυφωνικό τραγούδι και Μουσική Παράδοση»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Αυγούστου το πρωί υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου  στα Κτίσματα, ημερίδα με θέμα «Πολυφωνικό τραγούδι και Μουσική Παράδοση».

Με επίδομα του ΟΑΕΔ μόλις ένας στους οκτώ ανέργους

Δεν υπάρχουν για τους περισσότερους ανέργους οι προϋποθέσεις επιδότησης.

Περίπου ένας στους οκτώ ανέργους λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού είτε δεν έχουν τις προϋποθέσεις επιδότησης, είτε είναι μακροχρόνια άνεργοι και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα.
Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Μάιο του 2014 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο του 2014.
Αντιθέτως το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Μάιο του 2014 ανέρχεται σε 94.242 άτομα, από τα οποία οι 88.925 είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 5.317 είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Εξισωτική αποζημίωση 60,5 εκατ. ευρώ σε 60.912 αγρότες

Ποσό ύψους 60,5 εκατ.€ από την εξισωτική αποζημίωση έτους 2013 πιστώνεται (08/08/2014) στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων.
Είναι η πρώτη πληρωμή που πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους παραγωγούς και πληρούν τα κριτήρια ενίσχυσης.
Οι 34.913 δικαιούχοι προέρχονται από ορεινές περιοχές και ενισχύονται από το μέτρο 211 της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ οι 25.999 ενισχύονται από το μέτρο 212 για τις μειονεκτικές περιοχές.