Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την ένοπλη ληστεία στην Ζίτσα

18 χιλιάδες ευρώ τελικά η λεία
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι σήμερα  περίπου στις 08.00 διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στη Ζίτσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, εισήλθαν στο υποκατάστημα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας πιστόλια, απείλησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (17.737,17) ευρώ, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκε λίγο αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο και κρυμμένο σε θαμνώδη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Ροδοτόπι και Λαψίστα.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έρχεται άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για τα σπίτια

Προαναγγελία από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά για σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια, όπως τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά το ύψος του δανείου, την έκταση του ακινήτου, τη χρονική διάρκεια του «παγώματος» και την εισοδηματική κατάσταση των ιδιοκτητών.
Η ρύθμιση που ψηφίστηκε πέρυσι προβλέπει ότι έως το τέλος του 2013 την απαγόρευση των πλειστηριασμών με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ, τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, αλλά και των ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό το καθεστώς προστασίας υπάρχει από το 2008, ωστόσο η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη τρόικα ώστε να μη δοθεί νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Παρακλήσεις από 1η Αυγούστου - Αγρυπνία τη Δευτέρα, παραμονή του Σωτήρος

Από την Πέμτπη 1η Αυγούστου  καθημερινά (πλην Σαββάτων) θα τελούνται στην Ιερά Μονή οι παρακλήσεις για την Παναγία, με ώρα έναρξης την 7:00η απογευματινή.
Την παραμονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Δευτέρα 5 Αυγούστου) θα τελεστεί Αγρυπνία, με ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. και λήξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ζίτσα Ιωαννίνων: Ληστεία στο Ταχυδρομείο με λεία 25.000 ευρώ

Ληστεία σήμερα το πρωί στο Ταχυδρομείο της Ζίτσας.

Υπό την απειλή όπλων δύο άτομα απέσπασαν περίπου 25.000 ευρώ, που προοριζόταν για τις συντάξεις του ΙΚΑ, και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.

Σήκω Αλέξη μου!

Σήκω  Αλέξη μου να φας
μην το κρατάς  «καπρίτσιο».
Σήκω! Σου έφερα αγόρι μου
το νόστιμο παστίτσιο!
…σου  έχω κοτόπουλο βραστό...
…σου έχω αρνί… κατσίκι!!

Σήκω μικρό μου Αιτόπουλο
Λεβέντη μου κι Ασίκη!

Σήκω!!! Τα έχω όλα στην καρδιά
με κόπο εγώ τα φέρω
μόνο να στα προσφέρω...
 
…και σέρνοντας θα έρχομαι
με την ψυχή στο στόμα
μέχρι να βγεις λεβέντη μου
απ’ το ελαφρύ σου χώμα.
Θα τα’ χω πάντα έτοιμα
αητέ μου να στα δίνω.

Εγώ μόνο θα πίνω!
κι έχω το στόμα μου πικρό
απ’ το φαρμάκι που ήπια!

Και το κρατώ για μένανε,
σε άλλον δεν το δίνω...
μονάχος μου θα πίνω!

Και θα το πίνω μονομιάς...
τι άλλο να γυρέψω
τον πόνο να γιατρέψω;

Τα δάκρια δεν το μπορούν
αυτό να το δροσίσουν!
γιατί τρέχουν κι αυτά
από τα μάτια μου καυτά.

Θα έχω μόνο αντίδοτο
τον πόνο να γλυκάνω...
κι όσο θα ζω λεβέντη μου
αυτό μόνο θα κάνω:

Θα έχω πάντα στα χείλη μου
την πιο γλυκιά μου λέξη!
..Το όνομά σου Αλέξη..
  Ο παππούς σου

Στο χωριό Κερασοχώρι Θεσπρωτίας το τελευταίο κρησφύγετο Ιλίρ Κούπα

Ένα ακόμη κρησφύγετο του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε κατά τη συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βροσίνα, όπου έπεσε νεκρός Μαριάν Κόλα, αποκάλυψαν τα δακτυλικά αποτυπώματα, που βρέθηκαν σε σπίτι στο χωριό Κερασοχώρι Θεσπρωτίας.
Το Κερασοχώρι Θεσπρωτίας βρίσκεται στην ελληνοαλβανική μεθόριο, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τη γραμμή συνόρων του Τσαμαντά.
Η εξέλιξη προβληματίζει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο, ο Αλβανός κακοποιός να πέρασε τα σύνορα και να έφτασε στο αλβανικό χωριό Γιάννιαρι, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Εγώ διορίζω, εσύ διορίζεις, αυτός διορίζει… (Το δώρο αγάπης και αφοσίωσης, πλέον, είναι ο διορισμός!)

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

Παράλληλα γεγονότα που αποδεικνύουν το αξίωμα: Το Δημόσιο προορίζεται για τις πελατειακές ή και ερωτικές   σχέσεις των κ.κ. Υπουργών!
Πρώτη υπόθεση:
''Διόρισα τη γυναίκα σου, γελοίε''
«Καλά έκανες».

 Ο  διορίσας


Παλιότερα στο δημόσιο χώρο συνεχώς εκστομίζονταν η ακόλουθη κραυγή- απειλή.  «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;». Καθαρή πολεμική ιαχή, που έβγαζε ο κάθε ανεγκέφαλος, λασκαρισμένος(1), ξεμουρλαμένος, εξουσιομανής και εξουσιούχος πολιτικός. Καθαρή εκδήλωση επιθετικότητας, κυνισμού, αυτοθαυμασμού, αποτύπωση της παραληρηματικής αυταρέσκειας, αμετροέπειας, απείθειας και αντικοινωνικότητας.
Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Στον πολιτικό χώρο πραγματοποιήθηκε ένα λιμούριασμα (2) άνευ προηγουμένου, οι πολιτικοί «πάτ(η)σαν τ’ αυγό κι έφτασαν τουν ουρανό» και επεδόθηκαν σ’ ένα απίστευτο όργιο διορισμών.
Εγώ διορίζω, εσύ διορίζεις, αυτός διορίζει…

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο προαύλιο χώρο της ιστορικής σχολής Βελλάς, με θέμα τα λαϊκά και κινηματογραφικά τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη, την Τετάρτη 31 Ιουλίου

Στον επιβλητικό προαύλιο χώρο της ιστορικής σχολής Βελλάς, που πέρυσι έκλεισε έναν αιώνα συνεχούς προσφοράς πνευματικών ανθρώπων εντός κι εκτός συνόρων της Ηπείρου, στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με θέμα τα λαϊκά και κινηματογραφικά τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης, υπό την αιγίδα του δήμου Πωγωνίου, που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, όχι μόνο μέσα από την οικολογική τους δράση, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα υπάρχει όμως μια προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κ.α..), τα οποία θα συλλέξει ο Δήμος Πωγωνίου και θα τα προσφέρει σε οικογένειες της περιοχής που τα έχουν ανάγκη.
Τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη εξακολουθούν να εκφράζουν με την ίδια ένταση και τις σημερινές γενιές, όπως και τις παλιότερες.
Στόχο έχουν να ενώσουν τις καρδιές των ανθρώπων και να ξεχυθούν με δύναμη απ’ τα στόματα όλων, αντηχώντας σαν από ένα στόμα, πάνω στις αιωνόβιες πέτρες της σχολής. Την ευθύνη του προγράμματος, καθώς και την ερμηνεία των τραγουδιών, έχει ο αγαπημένος Ηπειρώτης τραγουδιστής Δημήτρης Υφαντής, που συντροφιά με την Σοφία Ζώη και άλλους έξι εξαίρετους μουσικούς θα αποδώσουν με τη σοβαρότητα που τους ταιριάζει, τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.
Η συναυλία θα ξεκινήσει περίπου στις 9:00 μ.μ., αμέσως μετά το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα , έτσι όπως φαίνεται από τους πέτρινους εξώστες της σχολής.