Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή αγιασμού 

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων

Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.
Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-06-2017) το μεσημέρι, τελετή αγιασμού, στο παλαιό Δημαρχείο Καλπακίου του Δήμου Πωγωνίου.
Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στη συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες του Τοπικού Αστυνόμου.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης τόνισε τη συνεισφορά του νέου αυτού θεσμού στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους και υπογράμμισε την άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας ενώ η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Τύρου – Ούζα, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρθηκε στη σημασία λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού και στην συνεισφορά του στην εμπέδωση της ασφάλειας και στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και τοπικής κοινωνίας.

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου, εκπρόσωπος της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλάμος: Νεκρός 69χρονος σε τροχαίο


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι  όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν στην Επαρχιακή Οδό Παρακαλάμου-Σιταριάς του Δήμο Πωγωνίου, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.
Νεκρός ανασύρθηκε ο 69χρονος Κωνσταντίνος Ζωΐδης κάτοικος Σιταριάς Πωγωνίου.
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.
****

Η νεκρώσιμος ακολουθία  του άτυχου Κώστα θα ψαλλεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 18:00 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σιταριάς.

Στον Κασιδιάρη Πωγωνίου το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα

Η παράδοση των ανεμογεννητριών σχεδιάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Στην παραγγελία των ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ελληνικής αγοράς στην Ήπειρο, προχώρησε η ΕΛΤΕΧ Άνεμος, από τη δανέζικη Vestas.
Πρόκειται για το πάρκο ισχύος 90MW στην περιοχή Κασιδιάρης στην Ήπειρο, στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο πάρκο θα γίνει πρεμιέρα στην ελληνική αγορά των νέων υπερσύγχρονων ανεμογεννητριών V136-3.45 MW. Συγκεκριμένα η ΕΛΤΕΧ Άνεμος προχώρησε στην δεσμευτική παραγγελία 25 ανεμογεννητριών στη βελτιωμένη έκδοση των 3,6MW ισχύος για κάθε μηχανή.
Η Vestas έδειξε εξαιρετική κατανόηση των ειδικών απαιτήσεων του έργου και παρείχε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, τις λύσεις και την εξειδίκευσή της στην αιολική αγορά για να επιτύχουμε τις καλύτερες αποδόσεις. Χρησιμοποιώντας τις μηχανές V136-3.45 MW στην έκδοση των 3,6MW το έργο θα ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους για την απόδοση και τα οφέλη, ανέφερε ο Δρ. Α. Φραγκούλης τεχνικός διευθυντής της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών καθώς και 20ετή συμφωνία υποστήριξης και διαχείρισης για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής σε όλες τις συνθήκες. Η παράδοση των ανεμογεννητριών σχεδιάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Εγκαίνια για τον τοπικό αστυνόμο στο Καλπάκι Πωγωνίου

Με τα εγκαίνια του θεσμού ξεκίνησε και τυπικά από σήμερα το έργο του Τοπικού Αστυνόμου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου.
Ο τοπικός αστυνόμος αποτελεί ένα νέο θεσμό για την ελληνική αστυνομία σε μία προσπάθεια να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας. Στον αρχικό σχεδιασμό δεν περιλαμβάνονταν ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου, ωστόσο το σχετικό αίτημα που απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, βρήκε ευήκοα ώτα καθώς έγινε άμεσα αντιληπτή η ανάγκη των κατοίκων της περιοχής του Πωγωνίου, ιδιαίτερα των ανθρώπων τρίτης ηλικίας,  για εξυπηρέτηση σε ζητήματα καθημερινότητας και βελτίωσης της αστυνομικής προσφοράς.
Για το θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου μίλησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Κων/νος Σκούμας που σημείωσε βασική πολιτική αρχή της ΕΛ.ΑΣ. είναι να βρίσκεται ο αστυνόμος δίπλα στους πολίτες και ευχαρίστησε το Δήμο Πωγωνίου για την συνεργασία. «Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη για την αγαστή συνεργασία και την υλικοτεχνική υποστήριξη για τη λειτουργία του θεσμού στην περιοχή του Πωγωνίου» σημείωσε.
Το Δήμαρχο Πωγωνίου ευχαρίστησε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Βασιλάκος που υπογράμμισε ότι σε λίγες μέρες ο τοπικός αστυνόμος θα αποτελεί τον άνθρωπο της ευρύτερης περιοχής. «Ο Τοπικός Αστυνόμος θα βοηθήσει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και καλώ όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν το θεσμό» τόνισε.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έκανε λόγο για ένα θεσμό που φέρνει ελπίδα σε μία περιοχή που ταλανίζεται κι ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία αλλά και την φυσική ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου. «Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου διεκδικήσαμε την παρουσία του στην περιοχή κι ευχαριστώ το Υπουργείο και την Αστυνομία για την ανταπόκριση. Ο Τοπικός Αστυνόμος θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων όλου του Δήμου Πωγωνίου. Θα είμαστε στο πλευρό του για ό, τι χρειαστεί και του ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε παράλληλα στις διαμαρτυρίες από την πλευρά του Δήμου σχετικά με την ελλιπή φύλαξη της περιοχής σημειώνοντας ότι αυτές αφορούν στην πολιτική ηγεσία. «Διαμαρτυρόμαστε στο Υπουργείο με μοναδικό στόχο να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία ότι η Αστυνομική Διεύθυνση θα πρέπει να βοηθηθεί στο έργο της. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι σημαντικές και υπερβάλλουν εαυτόν καθώς εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Πιέζουμε την κεντρική εξουσία για να βοηθηθούν ώστε να επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο» δήλωσε.
Την ύπαρξη του θεσμού χαιρέτισε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νατάσα Τύρου – Ούζα που έκανε λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία για την εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ καλή αρχή ευχήθηκαν στον Τοπικό Αστυνόμο ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Κωνσταντίνος Κίτσιος και ο Πρόεδρος των Αξιωματικών κ. Θεόδωρος Παλαιοπάνος.
Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της υπηρεσίας, ο Δήμος Πωγωνίου έχει διαθέσει γραφείο στο παλιό Δημαρχείο το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο ενώ στο Τοπικό Αστυνόμο θα διατεθεί και όχημα του Δήμου για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών.
Τις υπηρεσίας του Τοπικού Αστυνόμου έχει αναλάβει ο Αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Γιώτης, ο οποίος θα:
1) Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.
2) Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.
3) Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του.
4) Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.
5) Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικώς με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
6) Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαπές για απόπειρα κλοπής σε βάρος 89χρονης ημεδαπής

Συνελήφθησαν, χθες (13-06-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές, ηλικίας 43 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν διότι χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από τσάντα 89χρονης ημεδαπής.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα και του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με την Υφυπουργό Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου

Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, πραγματοποίησαν την Τρίτη (13/6) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από τον Δήμο ή από άλλους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το ελληνικό δημόσιο αποτελεί έναν σημαντικό ιδιοκτήτη εκτάσεων στην Ελλάδα. Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες επιδιώχθηκε αξιοποίηση της περιουσίας αυτής με τρόπο προβληματικό, προωθώντας σε πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένα συμφέροντα και με μη διαφανείς διαδικασίες.
Ο κ. Τσίρκας και ο κ. Τσιρογιάννης μετέφεραν στην Υπουργό την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα εκτάσεις της περιοχής της Άρτας, οι οποίες, με τις αντίστοιχες παρεμβάσεις από την πλευρά της πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, θα μπορέσουν να μετατραπούν σε εκτάσεις γης πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής, αθλητισμού, υγείας και εκπαίδευσης.
Παράλληλα, ο κ. Τσίρκας επανέφερε το θέμα που έχει ήδη θέσει σχετικά με την εξασφάλιση δημόσιων εκτάσεων για την κατασκευή κτηρίων που θα στεγάσουν δημόσιες υπηρεσίες και θα συμβάλουν στην απαλλαγή του ελληνικού δημοσίου από μισθώματα. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολιτών με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο από τη χρήση τους.
Από την πλευρά του Υπουργείου διαφάνηκε η πολιτική βούληση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συνδράμει στη προσπάθεια που εξελίσσεται για να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την τοπική κοινωνία και την τοπική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίρκας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε απτά αποτελέσματα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η Ελληνική μυθολογία από το Νηπιαγωγείο Καλπακίου

Αφιερωμένη στην ελληνική μυθολογία ήταν η γιορτή που πραγματοποίησε  το Νηπιαγωγείο Καλπακίου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Οι εννιά μικροί μαθητές έδειξαν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο σε όλη του την έκταση και προσέφεραν ένα όμορφο θέαμα θυμίζοντας σε όλους σκηνές και γεγονότα από την ελληνική μυθολογία. Μάλιστα, με τη βοήθεια των Νηπιαγωγών κ.κ. Μάστορα Μαρία και Φρόσω Κολιογιάννη δημιούργησαν ένα ακόμη άθλο του Ηρακλή τον οποίο αποτύπωσαν σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο 13ος άθλος του Ηρακλή». 

Χορός, σκετσάκια και ζωγραφιές χάρισαν στους παρευρισκόμενους όμορφες στιγμές  ενώ παιδιά και οι νηπιαγωγοί έλαβαν συγχαρητήρια όχι μόνο από τους γονείς αλλά και από τον εντεταλμένο, για θέματα παιδείας, δημοτικό σύμβουλο κ. Γιούνη Αναστάσιο που  έκανε λόγο για νέα εκπαιδευτική πνοή στα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις κ.κ. Φρόσω Κολιογιάννη και Μαρία Μάστορα για την εξαιρετική δουλειά.

Πέραμα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (13-06-2017) αργά το βράδυ στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το βράδυ στο Πέραμα Ιωαννίνων, ο 56χρονος προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.
Το παραπάνω όπλο καθώς και τρεις κάλυκες κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

"Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή": Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Αριθ. Πρωτ.: 3127    Αθήνα 14-6-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή". Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Με ιδιαίτερη βαρύτητα, επίκαιρα αιχμηρή, αντικειμενικά, με επιστημονική οπτική, παρουσιάστηκε από το ιστορικό Ηπειρώτικο “Βήμα” της μεγάλης Ηπειρώτικης αποδημίας , της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, η σημαντική ημερίδα με τίτλο: "Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή". 

Η επίδειξη ενδιαφέροντος της ΠΣΕ για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα με προβολή και επεξεργασία του θέματος, ιστορικά συνδέεται με την διαχρονική συνέπεια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Μια Ηπειρώτικη συνέχεια, συνέπεια, και ενεργή συμβολή στις εξελίξεις, που αφορούν την Ήπειρο τους Ηπειρώτες, την μεγάλη Ηπειρωτική αποδημία και την πατρίδα γενικότερα. 

Το κοινωνικά πολιτιστικό από το 1937 αναγνωρισμένο βαρύ “Βήμα” της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με προσδιορισμένη έδρα ειδικευμένων εισηγητών, μετά από ενδελεχή εξέταση και επεξεργασία της αρμόδιας επιτροπής του Αποδήμου Ελληνισμού και Βόρειο Ηπειρώτικου, παρουσίασε σε ένα απαιτητικό και με ανησυχίες κοινό, την σημερινή διάσταση του θέματος, Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία. 

Μια εντατικά σχεδιασμένη και συντονισμένη παρουσίαση, αναλύσαμε και διυλίσαμε κυριολεκτικά με προτάσεις, αυτό το πολύπτυχο θέμα, από γεωπολιτική, πολιτική, διπλωματική, κοινωνική, ανθρωπιστική, πολιτιστική και δημοσιογραφική πτυχή.
Ας σημειωθεί ότι, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το συγκεκριμένο σύνθετο επίκαιρο θέμα, με γνώμονα την περεταίρω επεξεργασία, με ενδεχόμενο προγραμματισμό σε δεύτερο επίπεδο, δημιούργησε πλαίσιο επαφών με όλα τα επίσημα Εθνικά Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά κέντρα. 

Εισηγητές :
· Κωνσταντίνος Φίλης Διδάκτωρ Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστήμιου, με θέμα ''Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας – Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση''.
· Σταύρος Λυγερός Δημοσιογράφος Συγγραφέας, Ερευνητής, με θέμα ''Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ''.
· Αλέξανδρος Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή Πρώην Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια, με θέμα ''Ελλάδα – Αλβανία : Κοιτάζοντας στο μέλλον''.
· Βαγγέλης Ντούλες Πρόεδρος, Βουλευτής Κ.Ε.Α.Δ- ΟΜΟΝΟΙΑ, με θέμα ''Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία, η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη''.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, πολλών Κοινωνικών Οργανώσεων και ηπειρώτικων αποδημικών οργανώσεων της Αττικής.
Την εκδήλωση προλόγισε με την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης, ενώ τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.
Μέλη του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, πλαισίωσαν ενεργά με την καταλυτική τους βοήθεια, την γραμματεία της εκδήλωσης και την ομαλή ροή της διαδικασίας.
Η παρουσίαση του θέματος εξετάστηκε από την έδρα των προαναφερόμενων επιλεγμένων εισηγητών, με ισόποσο χρονικό περιθώριο 15λεπτα και αντίστοιχη κατανομή ενοτήτων επεξεργασίας.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις των εισηγητών, σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Η ΠΣΕ κατέγραψε την όλη διαδικασία της ημερίδας, με σκοπό την δημιουργία ενός Φακέλου με τα δεδομένα της δομημένα, έτσι ώστε να κατατεθούν- παραδοθούν προς τους άμεσα εμπλεκομένους οργανισμούς και φορείς.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εντοπίστηκε σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στους Δρυμάδες Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πάνω από μισός τόνος κάνναβης

Κατασχέθηκαν (302) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -569- κιλών και τρία δοχεία με χασισέλαιο, βάρους (3.900) γραμμαρίων

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση
Στ o πλαίσιο της καταπολέμησης της εισαγωγής στη χώρα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντοπίστηκε σε δύσβατη και δασώδη περιοχή στους Δρυμάδες Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν χθες (13-06-2017) το μεσημέρι στην ανωτέρω περιοχή, σάκοι που περιείχαν (302) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -569- κιλών και τρία δοχεία που περιείχαν χασισέλαιο, συνολικού βάρους (3.900) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κ.Ο. ΚΚΕ Παρακαλάμου: Συζήτηση με θέμα «Κρίση-ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η απάντηση του εργατικού κινήματος», το Σάββατο 17 Ιουνίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ


Η Κ.Ο. ΚΚΕ Παρακαλάμου διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Κρίση-ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η απάντηση του εργατικού κινήματος», το Σάββατο 17 Ιουνίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Παρακαλάμου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου καθαρίζει τη Εθνική Οδό Καλπακίου-Κακαβιάς την Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 9:00 π.μ., με αφετηρία το Χάνι Δελβινάκι

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου καθαρίζει τη Εθνική Οδό Καλπακίου-Κακαβιάς την Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 9:00 π.μ., με αφετηρία το Χάνι Δελβινάκι.

23ο Ηπειρωτικό RALLY στην Δωδώνη, 8 & 9 Ιουλίου 2017


Beach volley: Προσοχή στους τραυματισμούς!

Τα πρώτα μπάνια έχουν, ήδη, ξεκινήσει και βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να ασκείται στις παραλίες, καθώς το περιβάλλον είναι τέτοιο, που ευνοεί τις αθλοπαιδιές. Μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες, που μπορεί να κάνει κάποιος στην άμμο, και χαρίζει ένα δυνατό, καλλίγραμμο σώμα, είναι το beach volley.
Μοιάζει με το βόλεϊ γηπέδου, αλλά διαφέρει στο μέγεθος της μπάλας, στο μέγεθος και στο έδαφος του αγωνιστικού χώρου, όπως και στον αριθμό των παικτών. Είναι άθλημα που παίζεται ευχάριστα, τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες. Όμως, αν και προσφέρει μεγάλη χαρά, ενέχει πολλούς κινδύνους για τραυματισμούς.
«Το βόλεϊ έχει πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις πάνω από το κεφάλι, όπως το κάρφωμα και το μπλοκ και οι παίχτες είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς, λόγω υπέρχρησης του ώμου», μας εξηγεί ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Η. Γουδέβενος, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης.