Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.

ΗΛΙΟΚΑΛΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Παράταση προθεσμιών


ΠΕΡΑΙΩΣΗ: Παράταση προθεσμιών

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται ικανοποιητική, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και τονίζει ότι για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, χωρίς να υπολογίζονται οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και τα ποσά που κατεβλήθησαν απευθείας στις ΔΟΥ, εισπράχθηκαν ήδη μέσω τραπεζών, μέχρι χθες, περίπου 300 εκ. ευρώ.
Ήδη, 170.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αποδέχθηκαν την περαίωση καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.
Επίσης το υπουργείο αναφέρει ότι: «Ανταποκρινόμενο στο αίτημα των παραγωγικών φορέων για παράταση των προθεσμιών περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χορηγήσει παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα, μέχρι και την 29-11-2010».
Η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική.

ΚΑΚΑΒΙΑ –ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δρόμος – καρμανιόλα

(Φωτό Αρχείου)
ΚΑΚΑΒΙΑ –ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δρόμος – καρμανιόλα

Έξι τα θύματα στο βωμό της ασφάλτου στον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά σε διάστημα λίγων μηνών.
Η επικινδυνότητα του δρόμου, που έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με τραγικό τρόπο, ενισχύοντας την αγωνία και τον φόβο των κατοίκων της περιοχής του Πωγωνίου, αλλά και των ταξιδιωτών προς και από την Αλβανία.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καλπακίου και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κώστας, έχουν γίνει αμέτρητες εκκλήσεις για βελτίωση του δρόμου, κυρίως από Ιωάννινα μέχρι Καλπάκι, αφού η συνέχιση της Ιόνιας Οδού μέχρι το Καλπάκι έχει μείνει «ορφανή».
«Πρέπει να γίνει βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου. Είναι κρίμα να θρηνούμε θύματα από αιτίες που πρέπει να εκλείψουν» δήλωσε με νόημα ο κ. Καψάλης, ευχόμενος το προχθεσινό δυστύχημα να είναι και το τελευταίο.
Σημείωσε δε, πως θα δοθεί προτεραιότητα από τη νέα Δημοτική αρχή Πωγωνίου, για βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου κυρίως από Ιωάννινα μέχρι Καλπάκι, καθώς έχουν να γίνουν παρεμβάσεις πάνω από τρεις δεκαετίες, τη στιγμή μάλιστα που το οδικό δίκτυο έχει επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά με το άνοιγμα των συνόρων της Αλβανίας.
Μάλιστα, για μια ακόμη φορά ζήτησε να ληφθούν μέτρα στο ΚΤΕΟ της Κακαβιάς για τον έλεγχο της κατάστασης των οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα μας.

ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί συμμετοχή του, στο κόμμα της Ντόρας


ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί συμμετοχή του, στο κόμμα της Ντόρας

Σχετικά με τη φημολογία, που αναφέρετε σε σχόλιό, σας απαντώ ότι "ο Οδυσσέας αντί της Ντόρας,την Κυριακή θα επιλέξει την Αφροδίτη (τη σύζυγό του) και μετ' αυτής θα βρίσκεται στο Μέτσοβο,όπου θα συνφάγουν τραχανά.

Με τιμή
Οδυσσέας Πότσης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ: Μελετούν πιο χαλαρά απαγορευτικά μέτρα…


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ: Μελετούν πιο χαλαρά απαγορευτικά μέτρα…

Απευθυνόμενος την Τετάρτη προς τους προέδρους των επιστημονικών εταιρειών, ο κ. Λοβέρδος Ανδρέας είπε χαρακτηριστικά ότι 'η ελληνική πολιτεία γελοιοποιείται' και πως η αντικαπνιστική νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται με λογική.
Η αξιολόγηση του νόμου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εξετάζει διάφορα 'σενάρια', μεταξύ των οποίων να επιτρέψει το διαχωρισμό των δημόσιων χώρων σε καπνιζόντων και μη και να μην επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.
Από την 1η Σεπτεμβρίου, η τηλεφωνική γραμμή «1142» για την ενημέρωση και υποστήριξη για το κάπνισμα έχει δεχθεί περισσότερες από 300.000 κλήσεις, από τις οποίες πάνω από 6.219 αφορούν καταγγελίες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων γίνεται γνωστό ότι από την αρχή της χρονιάς έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική σήμανση εφαρμόζεται σε αιγοπρόβατα που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/2010 και είναι μεγαλύτερα των έξι μηνών.
Τα ζώα σημαίνονται με ηλεκτρονικό στομαχικό βώλο και ένα ενώτιο και τα ατομικά στοιχεία τους καταχωρούνται στο μητρώο εκμετάλλευσης.
Η ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων είναι αποκλειστική ευθύνη του κτηνοτρόφου και η μη τήρησή της επισείει κυρώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία, καθώς και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Ν.Α. Ιωαννίνων.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 19.666.039 ευρώ χορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ α' βαθμού της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, όπως σημειώνεται σε σχετική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος Γιώργος.
Πρόκειται για προσωπικό, που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ α' βαθμού, για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο του ν. 3250/04, όπως αναφέρει η απόφαση.