Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Απάντηση του Υπουργείου σε αναφορά του βουλευτή Γιάννη Στέφου σχετικά με τις αποζημιώσεις των δικαιούχων από απαλλοτριώσεις στην Τ.Κ. Μικρού Περιστερίου

Το Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απάντησε σε αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος σχετικά με την αποζημίωση δικαιούχων, τα ακίνητα των οποίων έχουν απαλλοτριωθεί από το Δημόσιο για τις ανάγκες κατασκευής της Εγνατίας Οδού στην Τοπική Κοινότητα Μικρού Περιστερίου του Δήμου Μετσόβου.
Για τα ακίνητα αυτά έχουν περαιωθεί όλες οι δικαστικές ενέργειες και συγκεκριμένα έγινε αναγνώριση δικαιούχων και καθορίστηκε η οριστική τιμή μονάδος αποζημίωσης.
Ωστόσο, δεν έχει καταβληθεί στους δικαιούχους η αποζημίωσή τους.

Το Υπουργείο στην απάντησή του ενημερώνει πως η Υπηρεσία Απαλλοτριώσεων έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων και σε κάθε περίπτωση αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος.

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Άρτας, με θέμα: «Προβολή & προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις διεθνείς αγορές - Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Χρήστος Στάικος, και τα στελέχη της Enterprise Greece.

Επιμελητήριο 6.6.2016
Κυρίες και κύριοι,

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να χαιρετίσω την αποψινή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση και να καλωσορίσω στην Άρτα τον Πρόεδρο, Χρήστο Στάικο, και τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ το Επιμελητήριο Άρτας για την στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας στις αγορές του εξωτερικού, αφορά αρκετές επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Το οριστικό κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός διαφορετικού μέλλοντος για τη χώρα μας.
Από τα 10,3 δις που θα εκταμιευτούν συνολικά, 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 700 εκατ. ευρώ το μήνα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα «πέσουν» στην πραγματική οικονομία, στην αγορά. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ της χώρας.
Πρώτη φορά έχουμε έναν ρητά διατυπωμένο οδικό χάρτη για τη διευθέτηση του χρέους με σκοπό την απομείωσή του.
Για τα επόμενα είκοσι σχεδόν χρόνια θα έχουμε συνολικές δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους κάτω του 15% του ΑΕΠ, γεγονός που δίνει ανάσα στην ελληνική οικονομία, όταν οι αντίστοιχες δαπάνες τα προηγούμενα χρόνια έφτασαν μέχρι το 33% του ΑΕΠ.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

Κατασχέθηκαν (10) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου

Συνελήφθησαν, χθες (06-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο 30χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν διότι μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (10) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Με επιτυχία το σεμινάριο παραδοσιακών επαγγελμάτων

Ο Δήμος Πωγωνίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ως εταίρος του έργου «CraftsinAction», διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα 5ήμερο εργαστήριο κατάρτισης σε παραδοσιακά χειροτεχνικά επαγγέλματα, που περιλάμβανε:
την τεχνική του πηλίματος (ο γνωστός κετσές ή η τσόχα),
την υφαντική (αργαλειός),
τη λιθογλυπτική,
την ξυλοτεχνία
το κόσμημα
Το εργαστήριο ήταν δωρεάν, με είκοσι επιδοτούμενες θέσεις συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν πρακτικά στις παραπάνω τεχνικές. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να συμβάλλει στη διάχυση και διατήρηση των παραδοσιακών χειροτεχνικών επαγγελμάτων και να δώσει ερείσματα για την ενίσχυση της χειροτεχνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή του Πωγωνίου.
Ένα έργο για τη διατήρηση των παραδοσιακών χειροτεχνικών επαγγελμάτων και την ενίσχυση της χειροτεχνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Αλβανίας
Το έργο «CraftIn» συμπεριλαμβάνει δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, διασυνοριακής συνεργασίας, ανταλλαγής εμπειριών, και δημιουργίας πρότυπων ψηφιακών εργαλείων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο χώρο της χειροτεχνίας, πλαισιωμένες από  πλήθος ενημερωτικών εκδηλώσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.craftin.eu  και της σελίδας Facebook «CraftsinAction»

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.craftin.eu  και της σελίδας Facebook «CraftsinAction»

Παραίτηση Παναγιώτη Μανούρη από μέλος της Δημ. Τ.Ε. Ν.Δ. Πωγωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη πηγή, την παραίτησή του από μέλος της Δημ. Τ.Ε. Πωγωνίου, υπέβαλλε ο Παναγιώτης Μανούρης.
Στην επιστολή παραιτήσεως αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή και αφορούν την πολιτική- οργανωτική κατεύθυνση και αφήνει αιχμές  ότι στην νομαρχιακή οργάνωση "ζουν και βασιλεύουν" οι μηχανισμοί και τα "φέουδα".

Τέλος, επισημαίνει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή της Άρτας

Συνελήφθησαν, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Φιλιππίνων, κατηγορούμενες για κλοπή

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε από δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή της Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (06-06-2016) το μεσημέρι, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Φιλιππίνων, ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε έπειτα από σχετική καταγγελία, την 05/06-06-2016, οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν από δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε οικογένεια, χρηματικό ποσό, κόσμημα και δύο τσάντες αποσκευών.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πάργα: Συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (06-06-2016) το μεσημέρι στην Πάργα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, ο 20χρονος συνελήφθη διότι στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (56,2) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 12:00

Σας καλούμε στις 08 Ιουνίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 μ.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 3ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1η Τροποποίηση, παράταση της από 01-07-2015 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ που αφορά την παράταση υλοποίησης του έργου: «Greece/Albania Energy Tourism- G.A.L.E.T.», μέχρι 30-09-2016.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού 205.000,00 € ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού “Τσαλαφούτι” Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 20.000,00 ( με ΦΠΑ).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, για κατοχή λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες (06-06-2016) αργά το βράδυ, στο 2ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 41χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, βρέθηκαν στις αποσκευές του και κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους τριών κιλών, χωρίς παραστατικά εισπρακτέων δασμών από Τελωνειακή Αρχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 9:30

Την Τετάρτη 8-06-2016 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-05-2016 συνεδριάσεως.
Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Τσεπέλοβο», αναδόχου εταιρείας «Ιωάννη Καρπουτσή και Σία ΕΕ», μέχρι την 31-08-2016.
Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Περιφέρειας Ηπείρου και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πεζοδρομίων» αναδόχου εταιρείας «Α. & Π. ΛΑΜΠΡΗΣ Ο.Ε.», μέχρι την 31-10-2016.
Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Πλώτας Ανδρέας – Μαρκεζίνης Παντελής, μέχρι την 08-11-2016.
Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης στέγης Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας Αρίστης Ζαγορίου», αναδόχου Γεωργίου Νανάκη, μέχρι την 06-08-2016.
Απόφαση επί των από 19-05-2016 ενστάσεων των Συμπράξεων των Γραφείων μελετών α) «ΥΔΡΟΔOΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ δ.τ. ¨ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΕ¨ - ΖΗΝΑΣ–ΚΟΚΚΙΝΟΣ–ΝΙΚΟΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. δ.τ. ¨ΤΕΚΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΕ¨ - ΠΕΡΛΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» και β) «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΥΔΡΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ε.Π.Ε. - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ Ε.Ε. δ.τ. «GEOENVIRO - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ», κατά του Πρακτικού Ι/13-05-2016 της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας, λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος», προεκτιμώμενης αμοιβής 233.391,49 € με ΦΠΑ και επί της έγκρισης ως άνω Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Χρήσιμες συμβουλές για τις εγκύους το καλοκαίρι

Την προσοχή των εγκύων τους καλοκαιρινούς μήνες εφιστούν οι γυναικολόγοι καθώς  καραδοκούν δεκάδες κίνδυνοι να τις πλήξουν.
Η πιστή τήρηση  χρήσιμων οδηγιών, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα προσφέρει στις μέλλουσες μαμάδες  ένα ευχάριστο και απολαυστικό  καλοκαίρι, χωρίς μολύνσεις και δυσάρεστες περιπέτειες.
«Το Καλοκαίρι είναι μια περίοδος που οι έγκυες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τον ήλιο, τη θάλασσα, τη διατροφή τους και τα ταξίδια» αναφέρειο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ. Στέφανος Χανδακάς και προσθέτει «και το κυριότερο να τηρούν πιστά τις οδηγίες του γυναικολόγου τους».
Κύριο μέλημα λοιπόν μιας εγκύου, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, είναι να προσέχει:
*Τη Ζέστη. Κάντε συχνά ντους με χλιαρό νερό, μείνετε σε δροσερό μέρος, αποφύγετε κάθε έντονη δραστηριότητα και τις άσκοπες μετακινήσεις. Πίνετε άφθονο νερό, φρέσκους χυμούς και γάλα. Όχι αναψυκτικά,  καφέ , αλκοόλ
• Το ντύσιμο της. Φορέστε άνετα, ελαφριά, ανοιχτόχρωμα βαμβακερά εσώρουχα και  ρούχα, που δεν απορροφούν ζέστη, αφήνουν το δέρμα σας ν’ αναπνέει και δεν εμποδίζουν την εφίδρωση

Κουκλιοί Πωγωνίου: Μεγάλες ζημιές σε σπίτι από πυρκαγιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και κατέστρεψε τον πρώτο όροφο οικίας που βρίσκεται στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Κουκλιών  του Δήμου Πωγωνίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο διαμέρισμα.
Στο ισόγειο είναι εγκατεστημένη μία σύγχρονη βιοτεχνία πλεκτών.
Χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τελικά αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επέκτασής της στο ισόγειο.
Για την κατάσβεση επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το Δελβινάκι και τα Γιάννινα.
Η Πυροσβεστική διερευνά τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προσκαλεί στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016» το Σάββατο 9 Ιουλίου, στο πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 8:30  μ.μ., οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση και στο χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2016'' εξαπλώνεται σε όλο το χώρο δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Ναπολέων Δάμος, Μαζί του, ο μοναδικός Κονιτσιώτης κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης και ο Γιώργος Δάμος με τους κορυφαίους τραγουδιστές Σάββα Σιάτρα, Αντώνη Κυρίτση, Μάκη Κιάμο, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Μήτση, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Ηλία Κόντη, Λευτέρη Κωνσταντίνου.
Στο χώρο θα στηθούν 10 περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από την ζωή των Ηπειρωτών των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή, τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι.
Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.
Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο, όλους μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων, στο πάρκο Τρίτση, σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη και αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν από κοντά.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα.
Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, που το καθένα θα συμπεριλαμβάνει και 2 λαχνούς, που θα κληρώσουν πλούσια δώρα, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής και των Συλλόγων Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαΐ, από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 ανταμώνουμε όλοι στο πάρκο Αντώνη Τρίτση, στο Ίλιον!
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια του περσινού καλοκαιρινού ανταμώματος στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουν και μολογάμε με για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ    

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις βοηθών φαρμακείων Ιουνίου 2016

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 είναι από 01-06-2016 έως και 15-06-2016. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες: α) Στην ΑΘΗΝΑ την 23-06-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 29-06-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00πμ στο ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ της Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (πίσω από το κτίριο της Ιατρικής) στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής διοργανώνει μουσική εκδήλωση το Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 20:30