Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Αδελφότητα Ψηλόκαστρου Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την  Αδελφότητα Ψηλόκαστρου Πωγωνίου.

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Ευχές για τις γιορτές από την Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου.

Αδελφότητα Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την Αδελφότητα Κεφαλοβρυσιτών Αθηνών.

Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου.


Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή».

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η Τροχαία, λόγω της εξόδου των εκδρομέων των Χριστουγέννων

 


Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης λόγω της εξόδου των εκδρομέων των Χριστουγέννων, που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν διατεθεί περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει θέσει από χθες (23/12) σε εφαρμογή μια σειρά αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Διπλάσια η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο

 


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Η αξία της επιδότησης για τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 840 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διπλάσιο από το μήνα Δεκέμβριο.

«9 στα 10 νοικοκυριά θα έχουν επιδότηση 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα» είπε.

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα.Η κατηγορία αυτή αφορά το 9 στα 10 νοικοκυριά Ελλάδα.

Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση διαμορφώνεται στα 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου Ιωαννίνων "Ο Άγιος Δημήτριος": Ευχές για τις γιορτές

 


Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία, ευημερία, να γεμίσει με φως η ζωή σας να περάσετε όμορφα με τις οικογένειες σας.

Με εκτίμηση το ΔΣ

Σύλλογος Τρίτης Ηλικίας Κουκλιών Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από τον Σύλλογο Τρίτης Ηλικίας Κουκλιών Πωγωνίου.

Σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος Ιανουαρίου από τους παρόχους

 


Μεγάλες αυξήσεις από 18% έως 41% στους τιμοκαταλόγους ρεύματος ανακοίνωσαν για τον Ιανουάριο του 2023 οι πάροχοι.

Οι τιμές της κιλοβατώρας πήραν φωτιά σε σχέση με τον Δεκέμβριο εξαιτίας των υψηλών τιμών της χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Οι πάροχοι διαμόρφωσαν εύρος τιμών από τα 0,358 ευρώ μέχρι και τα 0,501 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν τον Δεκέμβριο κυμαίνονταν από τα 0,277 ευρώ μέχρι τα 0,397 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος του Ιανουαρίου.

Το ποσό που θα δοθεί θα διαμορφώσει και τις τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές.

Οι χρεώσεις που ανακοινώθηκαν ανά πάροχο για τον Ιανουάριο 2023

ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν: έως 500 kWh 0,489 ευρώ/kWh, πάνω από 500 kWh 0,501 ευρώ/kWh

ΗΡΩΝ, Generous Home: 0,360 ευρώ/kWh με έκπτωση συνέπειας και ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Ηπείρου: Ευχές για τις γιορτές

 


Έρχονται Χριστούγεννα και γινόμαστε πάλι παιδιά!

Αυτές τις γιορτές ας είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχει ο καθένας από εμάς, ένα σπίτι, μια οικογένεια,  δουλειά και υγεία.

Δεν είναι αυτονόητο για όλους, ούτε το φαγητό, ούτε η υγεία, ούτε η αγάπη.

Ας ευχηθούμε  να έχουμε όλοι όμορφα Χριστούγεννα, η γέννηση του Χριστού μας να γεμίσει τις  καρδιές μας με φώς και αγάπη και ας την χαρίσουμε απλόχερα σε όσους περισσότερους μπορούμε, είναι το ομορφότερο δώρο!

Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο, στο www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για Χριστούγεννα και Νέο Έτος, από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο, στο www.tzourlakos.com/

Τοπικό Συμβούλιο Κουκλιών Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Το Τοπικό Συμβούλιο Κουκλιών Πωγωνίου εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά,

με υγεία και  ευημερία!

Αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων "Άγιος Γεώργιος": Ευχές για τις γιορτές

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας εύχεται στους απανταχού Μαυρονορίτες, χρόνια πολλά για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη αισιόδοξη δημιουργική ελπιδοφόρα και γεμάτη υγεία για όλους.

Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Δολιανών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Ευχές για τις γιορτές

 


Το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Δολιανών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος», εύχονται σε όλους τους χωριανούς και τις οικογένειές τους, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαμόγελα!

Κοινότητα & Σύλλογος, η ισχύς εν τη ενώσει!

Σιούτης Μιχάλης: Ευχές για τις γιορτές

 


Εύχομαι ολόψυχα  καλές γιορτές,  το νέο έτος να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα, να βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά σε όσους έχουν ανάγκη και   η ελπίδα ας λάμψει σαν το άστρο των Χριστουγέννων για ένα καλύτερο κόσμο.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 27 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ., στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ.374/2022(αρ. πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το άρθρο 78 του Ν.4954/2022(ΦΕΚ 136/09-07-2022) καθώς και την ΚΥΑΔ1α/ΓΠ.οικ. 51236/09.09.2022 (ΦΕΚ 4756/09.09.2022 τεύχος Β') όπως ισχύει σήμερα, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Προσαρμογή του σχεδίου προϋπολογισμού 2023 Δήμου Πωγωνίου μετά τη υπ. αρ. 3668/21-

12-22 γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. (σχετ. 313/22 Α.Ο.Ε. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ).

2. Aποδοχή δωρεάς τοπογραφικών μελετών (Γ΄Φάση) στον Δήμο Πωγωνίου από την «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» νυν «ΑΝΕΜΟΣ RES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υπάρχουν τρόφιμα που καθυστερούν την εμμηνόπαυση;

 


Μια δίαιτα πλούσια σε όσπρια και ψάρια μπορεί να καθυστερήσει την εμμηνόπαυση, ενώ υπερβολική πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες μπορεί να την επιταχύνουν, όπως δείχνει μια νέα έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Η ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα βιώνει την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει την υγεία της με ποικίλους τρόπους. Στην πραγματικότητα, εκτός από το ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κύησης, η πρόωρη εμμηνόπαυση (εμμηνόπαυση πριν από τα 40 έτη) ή η πρώιμη εμμηνόπαυση (που συμβαίνει στις ηλικίες 40-45 έτη) μπορούν να επιφέρουν πολλές επιπλοκές στην υγεία. Η απώλεια οστικής πυκνότητας, ο αυξημένος κίνδυνος καρδιακής νόσου και η απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες της πρόωρης ή πρώιμης εμμηνόπαυσης», εξηγεί ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης,
BSc (HONS), MSc, NYSCDN, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General.

Η εμμηνόπαυση σε μεταγενέστερη ηλικία, από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχει κάποια οφέλη για την υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που έχει η εμφάνιση της εμμηνόπαυσης στην υγεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν. Αυτό οδήγησε μία ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο στη διεξαγωγή μελέτης σχετικά με τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της διατροφής και της έναρξης της εμμηνόπαυσης.

Ποια η σχέση της διατροφής με την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης;

Οι ερευνητές εξέτασαν τα διαθέσιμα στοιχεία ομάδας γυναικών του Ηνωμένου Βασιλείου – μια έρευνα με δείγμα μεγαλύτερο από 35.000 γυναίκες σε ηλικίες μεταξύ 35 και 69 ετών. Εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με την ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες εμφανίζουν εμμηνόπαυση, στη μελέτη εξετάστηκαν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα, όπως το βάρος και το ιστορικό αναπαραγωγής, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, η ορμονοθεραπεία και οι διατροφικές συνήθειες.
Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που αντλήθηκαν από τα ερωτηματολόγια συχνότητας τροφίμων, οι ερευνητές κατάφεραν να εκτιμήσουν την ημερήσια πρόσληψη 217 διαφορετικών ειδών διατροφής που κατανάλωσαν οι συμμετέχουσες. Από όλες τις γυναίκες, μόνο οι 914 βίωσαν φυσιολογικά την εμμηνόπαυση μεταξύ των ηλικιών 40 και 65 ετών.