Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Πέρασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνατος (2-0), έχασε η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (3-1)

Με 13  ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ξεκίνησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών το Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου.
*Την ήττα γνώρισε στο ΠΕΑΚΙ η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου από στους Αμπελόκηπους με  3-1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35' με το Κολιάκη Αλέξη.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γιάτσε Ε. σε 1-1 στο 53'.
Ο Σωκράτης Λαδιάς έκανε το 2-1 στο 67'.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Παπαδάμος Παναγιώτης στο 83'.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Καραμάνης  Αλέξανδρος, Τάσιος Αλέξανδρος (Ζαρκάλης Ευάγγελος 86΄), Γραμμόζης Γεώργιος, Τριάντος Ιωάννης, Γιάτσε Ε., Μπάσιος Χρήστος, Δήμος Αναστάσιος (Γκορίτσας Παναγιώτης 86΄), Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Ντόντης Βασίλειος
* Παίζοντας πολύ  καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος κέρδισε με σκορ 2-0 την ομάδα της Α.Ο. Κόντσικας στο Δελβινάκι και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Το σκορ άνοιξε στο 5΄ ο Πάτροκλος Ζενέλης και το 2-0 έκανε ο  Brami Jorgo στο 26΄ με εξαιρετικό σουτ.

Τα αποτελέσματα της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών:
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 3-1
Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 6-2
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 2-0
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 7-0
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-1   
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-2
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΕ ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ 4-0
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-1
Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο.ΠΕΔΙΝΗΣ 2-3
ΠΑΝΤΕΛ.ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ 5-3
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ 2-1

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη στη Γέφυρα Πλάκας

Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες της Γέφυρας Πλάκας.
Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες πασσάλωσης όπως και οι εργασίες προστασίας των τμημάτων στα βάθρα του γεφυριού, ενώ δεν έχει σταματήσει η ανάσυρση τμημάτων του γεφυριού από την κοίτη του ποταμού!

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την πορεία του μεγάλου αλλά και δύσκολου έργου της αναστύλωσης του ιστορικού γεφυριού!

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Μεταγραφική ενίσχυση με Κατσαβριά και Λαμπρίτσιο

Ακόμη δύο ποδοσφαιριστές πρόσθεσε στη δύναμή του ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά.
Συγκεκριμένα απέκτησε τον έμπειρο επιθετικό Βασίλη Κατσαβριά που πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΔ Πωγωνάτος και τον ελληνοαμερικανό μεσοεπιθετικό Γιώργο Λαμπρίτσιο ο οποίος αγωνιζόταν σε Κολλέγιο της Φιλαδέλφεια στην Αμερική.


Νεκρός 65χρονος οδηγός τρακτέρ στον επαρχιακό δρόμο της Δωδωνούπολης Ιωαννίνων

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 65χρονος  άνδρας όταν το τρακτέρ που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, στον επαρχιακό δρόμο της Δωδωνούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρακτέρ κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου χειριστή του. 

Τον Οκτώβριο η προκήρυξη για τους Νέους Αγρότες

Έως το τέλος της χρονιάς οι προκηρύξεις για Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση, Βιολογικά

Το χρονοδιάγραμμα των μέτρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους και θα δώσουν ανάσα στην αγορά με κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, έδωσε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα. Όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου, στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η προκήρυξη για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, ενώ θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για τα προγράμματα Μεταποίησης, Βιολογικής Γεωργίας, Σχεδίων Βελτίωσης και Κατάρτισης Νέων Αγροτών.
Μεταξύ άλλων, στο νέο ΠΑΑ υπάρχει η δυνατότητα για τους Νέους Αγρότες να ενταχθούν τόσο στο ομώνυμο πρόγραμμα αλλά και σε αυτό των Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ αναφορικά με τη Μεταποίηση θεσπίζεται ξεχωριστή δράση ειδικά για τους Επαγγελματίες Αγρότες.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (05-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (06-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (07-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (08-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (09-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (10-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Βγήκαν τα ετήσια προγράμματα των μελισσοκόμων για προμήθεια νέων κυψελών και μετακινούμενους

Στα 19,48 ευρώ ανά κυψέλη καθορίστηκε το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών, ενώ για τις μετακινούμενες κυψέλες στα 3,35 ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.  Μάρκου Μπόλαρη, που ενεργοποιεί για την επόμενη περίοδο (ετήσια) τα προγράμματα ενίσχυσης της μελισσοκομίας.
Το συνολικό ποσό που προβλέπεται για τις δράσεις 3.1 (Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων) και 3.2 (Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας) στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας ανέρχεται σε 4.453.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα:
Το συνολικό ποσό για την υλοποίηση της δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» ανέρχεται σε  1.753.089 ευρώ.
Το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών καθορίζεται στα 19,48 ευρώ
Το συνολικό ποσό για την υλοποίηση της δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» ανέρχεται σε 2.700.000. Το ποσό επιχορήγησης ανά μετακινούμενη κυψέλη καθορίζεται στα3,35 ευρώ.
Επιπλέον, με ακόμα μία απόφαση του κ. Μπόλαρη καθορίστηκε το ύψους ενίσχυσης για τους δικαιούχους της δράσης 4.1 «Αναλύσεις μελιού» και της δράσης 4.2 «Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού» στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2016.


ΠΗΓΗ: www.agro24.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (05-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (06-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (07-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (08-09-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (09-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (10-09-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

ΙΚΑ: Επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη

Να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι την έχασαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα δίνει τη δυνατότητα το ΙΚΑ στους οφειλέτες.

 «Κατά πάγια τακτική, για το σύνολο των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο., σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται απώλεια ρύθμισης, παρά την αποδεδειγμένη πρόθεση του οφειλέτη για τη διατήρησή της και οφειλόμενη σε γεγονός που δεν άπτεται των ευθυνών του, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε επαναφορά των εν λόγω ρυθμίσεων».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών του αρ. 28 του ν.4321/2015 (100 δόσεων). 
Όπως επισημαίνει, «από τις 08/04/2015, τέθηκε σε εφαρμογή μία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω των οποίων δίνεται στους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Οφειλετών του Κ.Ε.Α.Ο. και στους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η δυνατότητα να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους, μέσω διαδικτύου, να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για τα ποσά που έχουν πιστωθεί στην καρτέλα τους, καθώς και για τα ακριβή ποσά οφειλών (εντός ή εκτός ρύθμισης), που είναι απαιτητά τη δεδομένη χρονική στιγμή και, επιπλέον, να καταβάλλουν, μέσω πιστωτικών Ιδρυμάτων, τα απαιτητά ποσά από καθυστερούμενες οφειλές. Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, η ηλεκτρονική ενημέρωση των οφειλετών είναι άμεση και σε 24ωρη βάση».

«Ψαλίδι» σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα

Μειώσεις με ψαλίδι όχι μόνο στις συντάξεις, αλλά και στα οικογενειακά, όπως και στα αναπηρικά επιδόματα, κρύβουν τα εκκαθαριστικά των επικουρικών συντάξεων που πληρώνονται από τις 2 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι χθες το ΕΤΕΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «εκκαθαριστικά με τις αναπροσαρμοσμένες επικουρικές θα αναρτηθούν στην πληρωμή Οκτωβρίου-Νοεμβρίου».
Παρά το «μαύρο» που έριξε λοιπόν το ΕΤΕΑ στα εκκαθαριστικά όπου εμφανίζεται με πλήρη ανάλυση τι και πόσο κόβεται από τις επικουρικές που πληρώνονται σήμερα, ο «Ελεύθερος Τύπος» κατάφερε και βρήκε πολλά τέτοια σημειώματα με τη σφραγίδα του ΕΤΕΑ και τα όσα αναλύονται είναι άκρως αποκαλυπτικά καθώς:
Οι μειώσεις σε παλιά και νέα επικουρική φτάνουν και τα 138,94 ευρώ, ενώ σε ποσοστό φτάνουν και στο -47,42%!
Όπως φαίνεται στα σημειώματα των συνταξιούχων, το ποσό που πληρώθηκαν στις 2 Αυγούστου ήταν χωρίς μείωση. Με το δεύτερο κύμα περικοπών που εμφανίζεται στην πληρωμή της 2ας Σεπτεμβρίου και «τσεκουρώνονται» 150.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, η παλιά σύνταξη διαγράφεται τελείως και στη θέση της μπαίνει ένα νέο ποσό βασικής επικουρικής σύνταξης που είναι κατά πολύ μικρότερο από το προηγούμενο.