Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μέχρι τέλος Μαΐου λύση στην αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σχέδιο που επεξεργάζεται και θα θέσει σε διαβούλευση μέχρι το τέλος της άνοιξης για να το αξιολογήσουν οι ενδιαφερόμενοι και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους, προωθεί την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Φάνη Παπά, αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνάντηση εργασίας που είχαν την Παρασκευή 21 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

«Το υπουργείο είναι σε συνεργασία με τις δασικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες και θα δοθεί λύση. Στόχος είναι να έχουμε αυτόματη αδειοδότηση, γιατί είναι χιλιάδες οι σταβλικές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης και συμπλήρωσε πως «είναι παραλογισμός να υφίσταται καθυστέρηση ο παραγωγός για ένα θέμα που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Αυτό είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και θα το λύσουμε. Και επειδή τρέχουμε πολύ εντατικά το θέμα πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που προϋποθέτουν αδειοδοτήσεις. Είναι κάτι που θα λυθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Πάργα

Στον εντοπισμό ενενήντα δύο (92) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές  Πρέβεζας και Πάργας.
    Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας.
    Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή  “Αϊ-Γιαννάκης” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ “CHLOE” σημαίας Μάλτας, να έχει αποπλεύσει αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο προαναφερόμενος αριθμός αλλοδαπών, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα. Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πάργας, όπου οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο (92) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην  Ηγουμενίτσα.
    Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος,  εντοπίστηκε από στελέχη   Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί  επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα  με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή έτερου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση  κατά την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις (04) αλλοδαποί ως διακινητές και τριάντα έξι (36) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ. όχημα και  το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.

Φούσας Γρ. Αντώνιος: Απάντηση σε δημοσίευμα τοπικού blog

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΓΡ.  ΦΟΥΣΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ασκληπιού 6-8, Αθήνα
Τηλ.: 210-3636388
FAX:210-3626113                                           

          --------.-------  
Αθήνα 24/4/2017
                                                          ΠΡΟΣ
                                                          «ΝΕΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»
                                               
Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,
Διάβασα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα σας το κείμενο με τον τίτλο: «Φουσαίοι – Καψάλης: Παλαιοί αντίπαλοι, νυν κολλητοί», και, αφού πρώτα σας δηλώσω, ότι πρόκειται για αναληθέστατο και κακοηθέστατο σχόλιο, επιθυμώ να γνωρίσω στον συντάκτη του τα εξής:
1. Πράγματι, ποτέ δεν βρέθηκα με τον κ. Κ. Καψάλη (Δήμαρχο) στους ίδιους κομματικούς χώρους και αυτή είναι μια αλήθεια την οποία γνωρίζουν όλοι οι συμπατριώτες μας Πωγωνίσιοι, και ιδίως οι Παρακαλαμιώτες.
2. Όσο, όμως, αυτό είναι αλήθεια, άλλο τόσο είναι ψευδές και κακοήθες το αναγραφόμενο στην ως άνω ιστοσελίδα, ότι δήθεν «το πολιτικό συμφέρον μας ενώνει και τώρα γίναμε  με τον κ. Καψάλη κολλητοί και αλληλοστηριζόμαστε».
Απαντώ, λοιπόν, ότι, ούτε πολιτικό συμφέρον υπάρχει με τον κ. Καψάλη και ούτε ασφαλώς γίναμε τώρα κολλητοί και ούτε θα μπορούσε να γίνει αυτό. Λυπούμαι, όμως, διότι ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου σας, δεν γνωρίζει ούτε εμένα προσωπικά και τις πάγιες αρχές μου και ούτε τα άλλα μέλη της πατρικής μου οικογένεια και βεβαίως και τον Στέφανο.
3. Οφείλω, όμως, να καταστήσω, για μία ακόμη φορά, απολύτως σαφές, ότι άλλη είναι η στάση μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και άλλη μετά τις εκλογές.
Ειδικότερα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ακολουθώ απαρέγκλιτα την κομματική μας γραμμή, ενώ μετά τις εκλογές και ειδικότερα τις δημοτικές, είμαι υποχρεωμένος να συνεργάζομαι, κατά τον καλύτερο τρόπο, με κάθε εκλεγμένο Δήμαρχο της περιοχής μας.
4. Πράγματι, από το 1989 ως Υπουργός και μετά ως βουλευτής και στέλεχος του κόμματός μου, συνεργάστηκα, κατά τρόπο άριστο, με όλους τους Δημάρχους μας και ανεξάρτητα προς την κομματική τους προέλευση και η συνεργασία μας αυτή είχε άριστα αποτελέσματα και συγκεκριμένα:
α) Κατ΄ αρχάς, συνεργάστηκα άριστα με τον τότε Πρόεδρο Παρακαλάμου κ. Β. Ιωάννου και μαζί κάναμε, τόσο την παράκαμψη της πλατείας Παρακαλάμου, όσο και το άγαλμα του συμπατριώτη μας και ήρωα Μακεδονομάχου Π. Μελά και καθιερώθηκαν επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις στον Παρακάλαμο.
β) Επίσης, άριστα συνεργάστηκα και με τον πρώτο Δήμαρχο Άνω Καλαμά, κ. Σταύρο Βιρβίλη, και μαζί σχεδιάσαμε και χρηματοδοτήθηκε η αναστήλωση της Μονής Σώσινου, μαζί συμβάλλαμε στην ολοκλήρωση των Σφαγείων Παρακαλάμου και ιδίως μαζί (όπως και με τους άλλους Δημάρχους της περιοχής) οργανώσαμε το ειδικό και καινοτόμο αναπτυξιακό πρόγραμμα Πωγωνίου ύψους 55.000.000 €, το οποίο μάλιστα και βραβεύτηκε.
γ) Άριστη ήταν και η συνεργασία μου και με τον επόμενο Δήμαρχο κ. Φάνη Στεργίου, και μαζί σχεδιάσαμε και πετύχαμε, και μάλιστα ύστερα από ενημέρωση και έγκριση του τότε Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, τόσο το βιολογικό καθαρισμό του Παρακαλάμου, ώστε τα λήμματα του να μην πέφτουν στον Καλαμά, όσο και την ανάπλαση της πλατείας και του κεντρικού δρόμου του Παρακαλάμου, συνολικού κόστους και για τα δύο αυτά έργα, ύψους περίπου 9.000.000 €.
δ) Τέλος, άριστη είναι, όπως έχω υποχρέωση, και η συνεργασία μου με το σημερινό Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη για όλα τα προβλήματα του Δήμου Πωγωνίου, όπως και για την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων στο Παρακάλαμο και για άλλα θέματα του Πωγωνίου.
Αυτές είναι οι θέσεις, τόσο οι δικές μου, όσο και όλων των μελών της πατρικής μου οικογένειας και ασφαλώς και του Στέφανου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε το συμφέρον όλου του ιστορικού Πωγωνίου και βεβαίως και της περιοχής Παρακαλάμου. Αυτό, εξάλλου, επιβάλλει και ο σημερινός πολιτικός πολιτισμός, μακριά δηλ., μετά από  κάθε εκλογική αναμέτρηση, από κομματικές μικρότητες και φανατισμούς και αυτό πρέπει να κάνουν όσοι φιλοδοξούν ν΄ ασχοληθούν και ασχολούνται με τα κοινά, εφόσον θέλουν να είναι χρήσιμοι στον τόπο τους και στην κοινωνία, και βέβαια, πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές, ότι άλλο είναι η προεκλογική περίοδος και άλλο η αναγκαία συνεργασία μας μετά τις εκλογές.
          Παρακαλώ για την, σύμφωνα με το νόμο, καταχώρηση της παρούσας επιστολής μου στο ίδιο σημείο, που καταχωρήθηκε, και το παραπάνω σχόλιο σας.


Αντώνιος  Γρ. Φούσας

Ιωάννινα: Συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, 27χρονος υπήκοος Ιράκ, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας

Συνελήφθη, χθες (23.04.2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων της νομοθεσίας περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην παραλίμνια περιοχή, ο δράστης επιτέθηκε σε 36χρονο υπήκοο Αφγανιστάν και τον τραυμάτισε, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.
Ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 5o χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας

Σήμερα (24-4-2017) το πρωί, στο 5o χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός 73χρονου υπηκόου Αλβανίας, συνοδηγού του δεύτερου οχήματος και ο τραυματισμός των δύο οδηγών.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Έρχονται διαγραφές-εξπρές για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

«Όχημα» ο νόμος για τα πανωτόκια του 2004

Ρύθμιση για εξπρές διαγραφή χρεών από «κόκκινα» αγροτικά δάνεια επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με «όχημα» νόμο του 2004 για τα πανωτόκια και με στόχο την απαλλαγή των αγροτών από χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.
Παράλληλα με την επικείμενη εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών που αφορά αγρότες που έχουν εμπορική δραστηριότητα, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προετοιμάζει το έδαφος για εναλλακτική εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών από δάνεια της πρώην ΑΤΕ, με οριστική επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» αγροτικών δανείων, αξιοποιώντας το περιεχόμενο του νόμου 3259/2004 για τους παράνομους ανατοκισμούς, που προβλέπει ότι το συνολικό ύψος των οφειλών δεν δύναται να υπερβαίνει το διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου.
Για την προστασία των δανειοληπτών από την υπέρμετρη διόγκωση των υποχρεώσεών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα, εξαιτίας της αδυναμίας να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους, έχουν τεθεί από τη νομοθεσία σημαντικοί περιορισμοί μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί από το έτος 1998 τρεις σχετικές ρυθμίσεις με τις οποίες προσπάθησαν να δώσουν λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, που αφορά σε υπόθεση διακίνησης (119) περίπου κιλών κάνναβης στο Κομπότι Άρτας και σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών, συνελήφθη ακόμη ένας 40χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχετικά με υπόθεση διακίνησης (119) κιλών κάνναβης και την σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών, η οποία έλαβε χώρα προχθές (22-04-2017) στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας, αστυνομικοί έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη 40χρονου ημεδαπού, που εμπλέκεται στην υπόθεση (σχετικό το από 22-04-2017 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, χθες (23-04-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά είχε μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πεπτικές διαταραχές: Πότε οδηγούν στον γιατρό;

Αλλαγές στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος που εμφανίζονται ξαφνικά και απρόσμενα, ακόμα κι αν αυτές αφορούν τη διαπίστωση απώλειας βάρους ή έντονων φουσκωμάτων πρέπει να προτρέπουν τον πάσχοντα  για επιστάμενο έλεγχό τους από γαστρεντερολόγο ή χειρουργό του πεπτικού συστήματος. Κι αυτό γιατί πίσω από τις φαινομενικά ακίνδυνες αλλαγές μπορεί να κρύβονται σοβαρές  παθήσεις.
«Το πεπτικό σύστημα περιλαμβάνει όλα τα όργανα που συμμετέχουν στη διαδικασία της πέψης της προσληφθείσας τροφής, από το στόμα και τον φάρυγγα μέχρι το παχύ έντερο και το ορθό. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σ’ αυτό είναι ποικίλα και συχνά συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την κακή διατροφή και το στρες που βιώνει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στις δυτικές κοινωνίες. Άλλα είναι παροδικές καταστάσεις ή συμπτώματα εύκολα αντιμετωπίσιμων νόσων και άλλα πολύ σοβαρότερων, όπως οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, οι οποίες οδηγούν τους ασθενείς σε αδυναμία εκπλήρωσης ακόμα και των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Επειδή η αδιαφορία ή η αναβλητικότητα αναζήτησης επαγγελματικής συμβουλής μπορεί μόνο να επιδεινώσει την όποια κατάσταση, κάθε ένδειξη για ύπαρξη γαστρεντερικής νόσου αποτελεί αιτία εγρήγορσης και διερεύνησης», επισημαίνει ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). Από τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τον πάσχοντα προς αναζήτηση διάγνωσης είναι:

Ιωάννινα: Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (23-04-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν ομοεθνή του, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Νέα Οδός: Σε πλήρη λειτουργία το τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου – Α/K Αμφιλοχίας» της Ιόνιας Οδού

Η Νέα Οδός Α.Ε., ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3555/ 2007 (όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4219/2013) που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου  «Ιόνια Οδός» τα μεσάνυχτα αυτής της Δευτέρας 24 προς Τρίτη 25 Απριλίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος “Παράκαμψη Αγρινίου  – Α/K Αμφιλοχίας” της Ιόνιας Οδού.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο τμήμα 60 περίπου χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος,  που βρίσκεται συνολικά σε κυκλοφορία από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016. Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε:
•6 Ανισόπεδους Κόμβους
•4 Γέφυρες
•55 Άνω & Κάτω διαβάσεις
•2 χώρους προσωρινής στάθμευσης
Με την πλήρη λειτουργία του τμήματος  πέραν των υψηλών επιπέδων οδικής ασφάλειας, η διάρκεια της διαδρομής Κεφαλόβρυσο – Αμφιλοχία μειώθηκε σχεδόν στο μισό και από 50 λεπτά, διανύεται πλέον σε 30 λεπτά, ενώ σε κυκλοφορία παραδίδονται και οι 4 κλάδοι του Α/K Κουβαρά. Επιπρόσθετα, κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά υπηρεσιών, όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψηφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης.
Η ζώνη χρέωσης που τίθεται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο  τμήμα, περιλαμβάνει το μετωπικό σταθμό διοδίων Αγγελοκάστρου και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Α/Κ Κουβαρά. 

Υπενθυμίζουμε ότι η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται:
•Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.
•Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, ανάλογα με το μήκος που διανύθηκε από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.
•Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου ανάλογα με το μήκος που θα διανύσει ο χρήστης από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία ανήκει.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι.

ΠΗΓΗ: www.neaodos.gr/