Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Το κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί συμμετέχοντες για μία Ανταλλαγή Νέων που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Τουρκία

Η ανταλλαγή νέων “Our Dance our Europe” θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, Artvin.
Το κύριο θέμα αυτής της ανταλλαγής νέων είναι παραδοσιακοί χοροί.
Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τους παραδοσιακούς χορούς της χώρας τους και θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παραδοσιακούς χορούς από 4 άλλες χώρες της Ευρώπης.
Θα  επιλεγούν 11 συμμετέχοντες από την Ελλάδα να λάβουν μέρος σε αυτή την ανταλλαγή νέων. 
Οι Διοργανωτές της Ανταλλαγής θα καλύψουν το 70% των δαπανών ταξιδιού των συμμετεχόντων , καθώς και το φαγητό και τη διαμονή κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής.
Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη Ανταλλαγή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζι μας στην ιστοσελίδα www.youthcenterofepirus.org  ή στο e-mail youthcenterofepirus@yahoo.gr
 ή στο τηλ.: 6975200586 .
 Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζετε η 22 Ιουλίου.

«Δηλώστε και σώστε» από το υπουργείο Οικονομικών για τα «μαύρα» εισοδήματα

Τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα προηγούμενων ετών, μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» εξετάζεται να επιβληθεί ένας ελκυστικός φόρος για να δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Όσοι πολίτες αρνηθούν να ενταχθούν στη διαδικασία, κινδυνεύουν με μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, καθώς το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες διασταυρώσεις και όπου διαπιστώσεις αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εισοδημάτων, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
Ουσιαστικά πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά αναλυτικό «πόθεν έσχες» για όλους.
Αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο φορολογικός συντελεστής που θα επιβληθεί επί της αδήλωτης περιουσίας του φορολογουμένου, ώστε να μπει «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία για να διασωθεί το ειδικό μισθολόγιο

Το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας προκαλεί ωστόσο και αντιδράσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Πενταγώνου.

Η στρατιωτική θητεία πιθανότατα γίνεται 12μηνη από τον Σεπτέμβριο εφόσον εφόσον τελικώς τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών γίνουν αποδεκτά από την Τρόικα.
Αυτό αναφέρει ο "Τύπος της Κυριακή", ο οποίος τονίζει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν μεταβατικές ρυθμίσεις για τους οπλίτες που ήδη υπηρετούν.
Όπως είναι φυσικό, το 12μηνο που θέλει η στρατιωτική ηγεσία προκαλεί και αντιδράσεις, ενώ πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν πως επιβάλλεται να συνδυαστεί με σοβαρή και ουσιαστική αναδιοργάνωση του στρατεύματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αύξηση της θητείας θα "ανέβει" στους 12 μήνες καθώς η πολιτική ηγεσία φαίνεται να την προτιμά αντί να προχωρήσει μελλοντικά σε προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών που είναι αναγκαίες για τη στελέχωση των μονάδων. Έτσι θα μπορεί να καλύψει με οπλίτες τις ανάγκες σε προσωπικό, κάτι που επίμονα ζητά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν γίνει 10.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, με σκοπό να δικαιολογηθεί η εφαρμογή του 9μηνης θητείας.
Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν ποτέ και δημιούργησαν "κενό" στη στελέχωση των μονάδων και μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Χθες (14-07-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή «Ρωμιά» Φιλιππιάδας Πρέβεζας, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ινδίας, τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών σε βιολογικό καθαρισμό, ιδιοκτησίας ημεδαπών. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, αναζητούνται.
Προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του ατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας Πρέβεζας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομα παίγνια

Συνελήφθη, χθες (13-07-2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 40χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε καφετέρια - μπαρ, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος , ως υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος μέσω του διαδικτύου, παρείχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων.
Κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη αλλοδαπού στον Κατσικά Ιωαννίνων, για κλοπή

Συνελήφθη χθες (13-7-2012) το βράδυ στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει από 24χρονο υπήκοο Τουρκίας μία βιντεοκάμερα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 27χρονου, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Στο μικροσκόπιο συντάξεις, μισθοί και επιδόματα στο νέο πρόγραμμα περιστολής δαπανών

Συντάξεις, αμοιβές προσωπικού και κοινωνικά επιδόματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να καθορισθεί το πρόγραμμα περιστολής δαπανών της διετίας 2013-2014, καθώς απορροφούν τη μερίδα του λέοντος των πρωτογενών δαπανών της γενικής κυβέρνησης. Μέχρι τις 24 του τρέχοντα μήνα, που καταφθάνει η τρόικα, θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί και κοστολογηθεί παρεμβάσεις 11,5 δισ. ευρώ.
Προς την κατεύθυνση αυτή κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιβολής «πλαφόν» στις υψηλές συντάξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πειραχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Προσθέτουν πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να κλείσει «χωρίς νέα απρόοπτα», ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα να τεθεί το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια.
Το βέβαιο είναι πως οι επικεφαλής της τρόικας, Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς, θα παραμείνουν στην Ελλάδα δύο εβδομάδες, δηλαδή από τις 24 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου. Αν στο διάστημα αυτό δεν ολοκληρωθούν η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τότε θα χρειαστεί να επανέλθουν τον Σεπτέμβριο.
Κάτι τέτοιο όμως απεύχονται στο οικονομικό επιτελείο, καθώς η ρευστότητα του Δημοσίου βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο ναδίρ και για να «βγει» ο Ιούλιος θα χρησιμοποιηθούν τα 3 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Παραδέχονται, όμως, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαπραγμάτευση για τα 11,5 δισ. ευρώ, όταν στις αρχές τους έτους για παρεμβάσεις πολύ χαμηλότερου κόστους για να υπάρξει συμφωνία χρειάστηκαν δύο μήνες.
Πιο αναλυτικά, στο μέτωπο της περιστολής των κρατικών δαπανών, η επανεξέταση των κοινωνικών επιδομάτων, η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο και οι περικοπές συντάξεων θα βρεθούν στο προσκήνιο. Φέτος για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό περί τα 65 δισ. ευρώ.
Αλλωστε, σε σχετική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρεται ότι η εξοικονόμηση από τις τρεις αυτές πηγές μπορεί να φτάσει έως και τα 10 δισ. ευρώ στη διετία. Το Ταμείο συστήνει απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών, μείωση υψηλών συντάξεων και κατάργηση της πλειοψηφίας των επιδομάτων. Μέτρα που θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις και θα έχουν υψηλό πολιτικό κόστος. Επίσης, έχει προτείνει τις συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τμημάτων τους.
Το οικονομικό επιτελείο, επίσης, θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΕΠΕ για τις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης.
Από τις συνολικά 160 παρεμβάσεις που προτείνει το Κέντρο, οι πιο σημαντικές είναι οι ακόλουθες:
Επιβολή «πλαφόν» 2.400 ευρώ στο σύνολο των συντάξεων κύριων και επικουρικών με δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ ετησίως.
Μειώσεις μισθών για ανώτατα στελέχη του Δημοσίου, γενικούς διευθυντές και μετακλητούς.
Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.
Μείωση αμοιβών των αιρετών, αλλά και των επιχορηγήσεων προς θυγατρικές εταιρείες των ΟΤΑ.
Περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω αύξησης της συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων κατά 10% ετησίως, πέραν αυτού που προβλέπεται στο Μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Θα δηλώνονται όλα τα έξοδα διαβίωσης στην εφορία

Μέσω των ηλεκτρονικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» και των φορολογικών δηλώσεων η Εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλες τις πληροφορίες για τα εισοδήματα, τα έσοδα, την κινητή και ακίνητη περιουσία, τις αποταμιεύσεις και τις δαπάνες διαβίωσης των φορολογούμενων. Έτσι θα είναι πλέον εύκολο στις φορολογικές αρχές να παρακολουθούν διαχρονικά πώς εξελίσσονται τα εισοδήματα, τις αλλαγές στο επίπεδο διαβίωσης και της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων.
Όπου διαπιστώνουν περιπτώσεις απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας ή καταθέσεων μεγάλου ύψους ή αδικαιολόγητες δαπάνες διαβίωσης, θα επεμβαίνουν επιβάλλοντας πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.
Να υπενθυμίσουμε πως στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2013 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν αναλυτικά όλα τα έξοδα διαβίωσης (δαπάνες χρήσης, επισκευής και συντήρησης κατοικιών, αυτοκινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων).

«Η Ελλάδα Ανθίζει»: Ταινία αυστριακών σκηνοθετών στο Ευρωκοινοβούλιο ενάντια στα στερεότυπα για την Ελλάδα της κρίσης

Βρυξέλλες, 15.07.2012

O N. Χρυσόγελος συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε συνάντηση που οργάνωσαν οι αυστριακοί ευρωβουλευτές με τα αυστριακά ΜΜΕ καθώς και στην προβολή της ταινίας στο Ευρωκοινοβούλιο
Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ταινίας: www.griechenlandblueht.com
Δείτε εδώ το βίντεο από την παρουσίαση: http://youtu.be/kKYs0gCc6cY
Τα στερεότυπα στα ΜΜΕ για την Ελλάδα της κρίσης οδήγησε δυο αυστριακούς σκηνοθέτες, τον Fabian Eder και την Katharina Stemberger, να οργανώσουν τον Απρίλη του 2012 ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό για να επισκεφθούν περιοχές της Ελλάδας και να μιλήσουν με απλούς ανθρώπους για την κρίση και την έξοδο από αυτή. Δημιούργησαν σε χρόνο ρεκόρ την ευαίσθητη ταινία «Η Ελλάδα ανθίζει» . Η ταινία προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη 11 Ιουλίου με πρωτοβουλία των αυστριακών ευρωβουλευτών Jörg Leichtfried (Σοσιαλιστές), Othmar Karas (χριστιανο-δημοκράτες), Ulrike Lunacek (Πράσινοι) και συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Hannes SWOBODA, των Ελλήνων ευρωβουλευτών Ν. Χρυσόγελου (Πράσινοι), Μ. Κοππά, Ά. Ποδηματά, Κρ. Αρσένη, Δ. Δρούζα, Σ. Ράπτη (Σοσιαλιστές), Μ. Γιαννάκου  (Λαϊκό Κόμμα) και πλήθους κόσμου. Παρόντες ήταν και οι σκηνοθέτες Fabian Eder και Katharina Stemberger.

Απόστολος Πετρίδης. Ο Μεγάλος Παργινός εικαστικός

Το γεγονός Α.Π. είναι ένα σύνολον άλλων τυχαίων γεγονότων. εβαίως, όπως για κάθε άνθρωπο, το πρώτο τυχαίο γεγονός είναι το φύλο του, από το οποίο ο Α.Π. είναι πολύ ευχαριστημένος.
Το δεύτερο είναι ο τόπος γεννήσεως η Πάργα (το τρίτο η γειτονιά του, ένα από τα ωραιότερα τοπία της Μεσογείου) όπου οι γονείς του, (πρόσφυγες από την Τραπεζούντα του Πόντου, τυχαία συναντήθηκαν εκεί και έτσι στις 27- 2- 1934 προέκυψε ο Απόστολος.
Από μικρός παρατηρούσε και εξερευνούσε τα πάντα και ήθελε να κάνει ό,τι έβλεπε τους άλλους να κάνουν. Τα πρώτα υλικά με τα οποία εξοικειώθηκε ήταν κλωστές, ο πυλός και τα κάρβουνα (τα μολύβια και το χαρτί τότε ήταν δυσεύρετα.) Η πιο ευτυχισμένη χρονιά της ζωής του, το 1939 στο Νηπιαγωγείο -με μπλε ποδιά- ένα καρεκλάκι στα μέτρα του και ένας μεγάλος πάγκος , ένα συρτάρι δικό του και η Κυρία Ελένη ένας άγγελος. Γνώρισε καινούργια γοητευτικότατα υλικά, χρωματιστά μολύβια, γυαλιστερά χαρτιά, πλαστελίνη. Με αδημονία περίμενε να πάει στην Πρώτη (τάξη) για να μάθει να γράφει και να διαβάζει. Πήγε στην πρώτη αλλά μετά από λίγες εβδομάδες κηρύχτηκε ο πόλεμος και το σχολείο έκλεισε.
Όταν τελείωσε το Δημοτικό, ο πατέρας του αγόρασε -από την Κέρκυρα!- χρώματα και πινέλα ζωγραφικής.

Αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στα 18 του μπορούσε να μιμείται το ύφος γνωστών ζωγράφων.
Από τα θετικά τυχαία γεγονότα της ζωής του το σπουδαιότερο είναι : Ο Κύριος Ζούμπος (συνταξιούχος Δημοδιδάσκαλος) τον δίδαξε -κατ ιδίαν- τα μαθήματα των δύο πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Η Γραμματική Τζαρτζάνου και η Γεωμετρία Μπαρμπαστάθη, μετά την ζωγραφική ήταν ένας άλλος έρωτας. Ήταν πάντα άριστος μαθητής. Με δανική μηχανή ασχολήθηκε και με την φωτογραφία. Τυχαία βρήκε ένα κομμάτι σύρμα αλουμινίου και αυτός έμεινε ο μεγάλος έρωτας.
1954. Τυχαία βρέθηκε στην Αθήνα και έμεινε. Γράφτηκε σε νυκτερινό Γυμνάσιο και έδωσε εξετάσεις στην σχολή Καλών Τεχνών, όπου όλοι οι συνεξεταζόμενοι περίμεναν να είναι ο πρώτος, αλλά οι Κριτές διέγνωσαν ότι είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και τον απέρριψαν. Τι σύμπτωση, πέρασε ένας (άσχετος) διπλανός του που ήθελε να πάρει αναβολή από τον στρατό. Βεβαίως δεν «τα έβαψε μαύρα», κατετάγη στον στρατό και υπηρέτησε 24 μήνες, ως γραφεύς Μηχανικού, όπου διαβάζοντας μόνος του πήρε το απολυτήριο Γυμασίου από το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας (στο Ναύπλιο).
1959. Και πάλι στην Αθήνα. Νεοαθηναίος (δική του έκφραση, καλούνται όσοι μετά το 1950 εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα). Έκανε παρακαλλιτεχνικές εργασίες, γράφτηκε στην σχολή Σταυράκου (για να κάνει κινούμενη ζωγραφική) και μελέτησε την μονιστική αντίληψη της ινδικής φιλοσοφίας.
1963. Με το πρώτο διαβατήριο και την πρώτη του EXΑCTA άρχισε από τη Ιταλία το πρώτο ταξίδι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου επισκέφτηκε τα Μουσεία και τόπους λατρείας.
Στα σαράντα του αφοσιώθηκε στα αγάλματα από ενιαίο σύρμα και στην «Θεωρία του Ενιαίου Σύρματος» την οποία θεωρεί μια από τις σημαντικότερες θεωρίες του 20ου αιώνα και ίσως όλων των εποχών.
Το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.teleacademy.grγια την ελληνική αντίληψη του ανδρικού σώματος
Τα πρόσφατα θετικά τυχαία γεγονότα :
 1) Η «αυτοαποκάλυψη» του αλγόριθμου της κατά βούληση ανάκλησης ευχάριστων προγονικών εμπειριών. 2) Η «αυτοαποκάλυψη» της ιερότητας του ιερού οστού. 3) Η «αυτοαποκάλυψη» του αριθμού των προγόνων κάθε ανθρώπου.
Είναι προφανές ότι κάθε άνθρωπος έχει μία μητέρα και ένα πατέρα, 2 γιαγιάδες και 2 παππούδες, 4 προ-γιαγιάδες και 4 προ- παππούδες, 8 προ-προγιαγιαδες και 8 προ-προ παππούδες και αυτή η γεωμετρική πρόοδος, χωρίς διακοπή, δηλ. ενιαία όπως το σύρμα στα αγάλματα του Πετρίδη , για τους θρησκευόμενους φτάνει στον Αδάμ και την Εύα και για τους άθεους στο πρώτο κύτταρο που επανέλαβε τον εαυτό του.
Κάποιος διανοούμενος ψηφοφόρος (οπαδός της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης) μπορεί να ρωτήσει: Σε τι θα χρησιμεύσει σε ένα σύγχρονο ψηφοφόρο η γνώση του αριθμού των προγόνων του, που υπήρχαν στην ζωή, ας πούμε πριν χίλια χρόνια δηλ. το έτος 1010;
Αυτό είναι πολύ εύστοχο ερώτημα.
2009. Η μεγάλη έκπληξη:
Το Ελληνικό Κράτος εκτιμώντας την προσφορά του Απόστολου Πετρίδη στις Εικαστικές Τέχνες του εξέδωσε τιμητική σύνταξη.


ΠΗΓΗ:http://parganews.com